103176
-
MuldR #100003 Nem véletlenül van olyan, hogy garancia. :)
Garancián kívül ha tönkremegy inkább kukába dobom, mert drágább a javítása, mintha veszek egy újat valami ingyen hitel akcióra. :) -
#100002 kiindulási pontnak
grafikus ismerősnek kellett "viszonylag" mobilis laptop, őrá esett a választás. egyel nagyobb (17,3"), meg ebben alapból csak 8 GB ram van (és röppen majd bele még 16 giga). kritikák dicsérik, nagyon szép és színhelyes kijelzője van elvileg és minden más is stimmel vele. van 15" körüli, 16 gigával szerelt változat is, nézz körbe ezen a vonalon elindulva árukeresőn, lehet elég szépen szűkíteni. HP Omen széria ár-érték arányban nem tűnt nekem túl nyerőnek, Lenovo vegyesfelvágott, Thinkpad szériájuk a laptopok csúcsa, amivel agyonverhetsz valakit majd megírhatod rajta a gyászjelentését (és az áruk valahol az elsőszülött gyermekednél kezdődik), de volt más termékükkel elképesztően rossz tapasztalatom is.
Utoljára szerkesztette: Calver, 2017.06.22. 01:40:15 -
#100001 Lenovo = IBM. Supportért fizetni kell. Szerviz van, ill bárhol javítják garancián kívül. -
#100000 nem tudom mivel akarsz játszani, de a 1050Ti elég gyengécske, persze ha nem a max közeli grafika a cél, akkor ok -
MuldR #99999 Persze, van. Szervíz = telemax. Support = automata. :) -
Akuman #99998 * a listához hozzátenném a Acer Aspire-t is, az kimaradt. -
Akuman #99997 Köszi a választ!
Néztem a supportokat, én találtam lenovo márkaszervíz/support helyet. -
MuldR #99996 Lenovoról annyit, hogy a telemaxnál szervizelik és konkrétan 0 support van.
Én 1 db kérdést szerettem volna feltenni, de nem létezik support. Magyar nincs, külföldi meg azt mondja, vegyem föl a magyarral a kapcsolatot.
Soha többet Lenovot. -
Akuman #99995 Sziasztok!
Tapasztalatok alapján kérnék tanácsot/segítséget:
"sajnos" laptop-ra vagyok kényszerülve de mindenképpen játékos oldalra. A specifikáció az adott csak a márka nem
i7 (7.gen), 16 GB ram, SSD /ssd+hdd, GTX 1050Ti, FHD kijelző.
az alternatívák:
HP OMEN 15-AX204NH
DELL Inspiron 7567
Lenovo Y520
Egyáltalán nincs tapasztalatom laptop téren, ez lenne az első. Külső monitorral lenne használva.
Köszönöm szépen a segítséget előre is! -
GaborST #99994 Köszönöm akkor az lesz úgy van mire még költeni :) -
MuldR #99993 Ha XMP-s és az alaplapnál a támogatott RAMok között van az a típus akkor van esély, hogy magasabb órajelen is működik stabilan. Ahogy lent már írták, i5 esetén valószínűleg semmit sem fogsz ebből érzékelni. Inkább költsd a különbséget másra. -
#99992 Ha GTA/Forza, akkor feltétlenül i5. i3 többnyire "irodai" gépekbe való. Később még 8GB memória nem árt.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.06.20. 14:31:51 -
#99991 2400 a DDR4 "szabvány". Semmi értelme gyorsabb RAM-okat venni, semmit sem fogsz látni belőle, max számokat. A proci memóriavezérlője 2400mhz-en lüktet, magasabb órajelű memóriák magasabb késleltetéssel tudják tömni adattal. 3.2Ghz+-es RAM-ok hozhatnak itt ott 1-2mp-et pl tömörítés/konvertálás/renderelés esetén, egyébként abszolút nem éri meg a felárat. Ja és általában instabilabbak is. -
#99990 i3 7100 - GTX1050ti kombó meddig lehet tartós szerintetek?Vagy nézzek inkább egy i5-öt? 8GB a ramom. 1080p a cél,lövöldék,gta online,ősszel új Forza,ezek amik érdekelnek inkább -
GaborST #99989 Sziasztok!
Vettem egy Gigabyte Z270 alaplapot ami 4000 MHz-ig támogatja a Memória modulokat viszont az i5 7600K-s processzor amit kinéztem hozzá csak 2400 MHz-ig támogatja az Intel honlapja szerint!
Így az a kérdésem, hogy ha nem 2400 MHz-s memóriát rakok a deszkára hanem nagyobbat az nem fog működni, vagy ha igen nem fogja kihasználni a nagyobb frekvenciát.
És akkor fölösleges 2400 Mhz-nél nagyobb? -
#99988 "ha frissítés közben mondjuk elmegy az áram"
Akkor sincs, mert 2007-8 óta minden lapon dual bios van pont emiatt. -
#99987 letöltöd a bios-t, kicsomagolod, rámásolod egy pendrájvra, újraindítod a gépet, belépsz a bios-ba, majd megkeresed ahol bios-t lehet frissíteni (általában advanced options/administration menüpontokban szokott lenni az ilyesmi)
hülyebiztosra van csinálva, csak akkor van gebasz, ha frissítés közben mondjuk elmegy az áram
vagy a gyári alaplap cd-n lehet van valami update utility tool ami leszedi az internetről és windows alatt frissíti a bios-t -
#99986 Egy bios frissítési gyorstalpalót tudnál adni? Még nem csináltam olyat. Köszönöm! -
#99985 lehet hogy nem ártana, 2010/08/12-es BIOS a legfrissebb
persze ez sem garancia arra, hogy működni fognak -
#99984 Igen volt CMOS reset. BIOS frissítés segítene esetleg? Jelenleg 2009.10.14-ei bios van rajta. -
#99983 CMOS Reset gondolom volt. ? -
#99982 Sziasztok!
Múltkor segítséget kértem, memória bővítéssel kapcsolatban. Azóta vettem bele 2x 4 GB Crucial (crucial ct51264bd160bj) ramot.
Beleraktam a gépbe, de mikor elindítom nem ad képet a rendszer. Nincs videó jel kiírja a monitor. Másik gépben kipróbálva a ram működik rendesen, felismeri stb. Az alaplapom egy Asus M4A785TD-V EVO. Lehetséges hogy az alaplap nem ismeri fel a ramot? Honlapon azt írja tud 16 gigát kezelni a lap, tehát akkor ként slotonként a 4 gigának menni. Bios frissítést, vagy esetleg biosban valami beállítás mielőtt berakom vagy mit kellene csinálnom? Köszi előre is!! -
Bazsalusz #99981 Sufnituning. Na az megy. :) Én arra gondoltam, hogy kitöröm a szemben lévő lapátot. :D -
gforce9 #99980 Én nem szoktam az iponon vásárolni, szóval nem tudtam, hogy esélytelen :) Csak ezt leletem hirtelen ahol többfajta vga hűtő is van.
off: olyan helyről én személy szerint nem vásárolok, ahol nincs normális és könnyen elérhető ügyfélszolgálat. -
MuldR #99979 Telefonon felhívni az ipont? LOOOOOL kis naív. Próbáld meg egyszer. :)
Még a weboldalra is ki van írva virágnyelven, hogy esélyed sincs erre. -
#99978 ...na ebbe nem gondoltam bele...
még alternatív (kicsit sufnituningos) ötletként feldobnám, hogy megcsinálhatod ám azt is, hogy kihúzod meglévő ventit (akár ki is szeded), és odafogatsz a helyére/fölé kábelkötegelőkkel egy megfelelő méretűt, akár a kártyára kötve, akár valamelyik 3-4 tűs csatiba az alaplapon. -
gforce9 #99977 https://ipon.hu/webshop/tag/szamitogep-komponens/huto/videokartya
itt bogarásznék, ha megvan a kiválasztott, lehet egy telefont megér a bolt felé, hogy tuti kompatibilis e, néhány esetben hiányos a leírás.
Calver: Ha rázkódik a kártya, előbb utóbb kontakthibát okozhat. -
Bazsalusz #99976 Rázza az egész gépet. -
#99975 egy lapát halála nem gázos igazából, attól működik majdnem ugyanolyan jól tovább. -
Bazsalusz #99974 Sziasztok!
Sapphire HD7850-hez kellene nekem valami olcsó hűtő mert sajnos letört az egyik lapát. :( Tudnátok ajánlani valamit? -
#99973 Hardveres gyorsítást kapcsold ki a böngészőn belül és nézd meg úgy is.- Így fog használni valamennyit. -
Mozes #99972 Sziasztok!
Lehet valahogy nézni milyen program használja éppen a videó kártyát. Most vettem egy MSI Radeon kártyát és folyamatosan 70% környékén van a használata Windows desktop alatt. Alapból nem ennyi, de miután elindítom a Youtube-t, akkor megugrik és utána nem megy vissza, ha bezárok mindent akkor sem.
Nagyon köszönöm. Remélem nem rossz az új kártyám. -
#99971 Köszi a segitséget mindenkinek! -
#99970 ezt az oldalt mennyire javasoljatok?
http://www.logicalincrements.com/ -
#99969 Ha rám hallgatsz fogod a 2x2-őt és beteszed a 2 másik slotodba majd ellenőrzöd a gépeden hogy működik-e mindkét slot. Ha nem romlott el időközben akkor veszel 2x2-őt a dual chanel miatt úgy kell. Egyébként ha mégis 1x4et veszel akkor maradjon a 2x2 dual chanelben majd tedd be a 4.-et a 3. slotba. Ha 2x4 et veszel tedd be az elsődleges dual chanelbe (általában amik közelebb vannak a procihoz) a másik 2x2-őt meg a másodlagos dual chanelbe. Nem kéne lassítsák egymást, bár a mhz differenciáról nem beszéltél a példádban. A magasabb órajelű legyen a fontosabb helyen sztem. De még mindig felesleges 12GB ram ehhez a konfighoz, 8 al is nagyon szépen el tudod majd adni, senki sem lesz aki azért ne venné meg mert nincs 12..... -
#99968 Köszi a segitséget! Meg egy kerdes. Most van 2*2 giga, meg 2 üres slot. Vegyek meg 2*2 gigat, vagy 1*4 gigat? Vagy teljesen mindegy, egyik kombo sem lassabb/gyorsabb?
Meg ha most veszek 1*4 et később mehet bele meg 1*4, az ugy mar 12, az mar csak eleg ennek a konfignak. Nem lehet belőle kavarodás hogy 4 és 2 gigás modulok is vannak, esetleg a 2es nem lassithatja a 4est?
Köszi! -
#99967 Építeni nem érdemes már, de használtan venni igen. Pl. #99941-est a selejt ház-táp, és a hdd nélkül olyan 100-120k körül, nem néztem utána a pontos áraknak... -
Dodo55 #99966 Am ez a Ryzen majd olcsó lesz egyszer? Mert most még mindig olyan 150k az 1800X és amikor kijött a tesztek alapján úgy láttam kb. egy 3570K - 3770 közötti teljesítményt tud... Csak így ugye nem hogy olcsóbban, hanem majdnem 3x-os áron, és ez az Intel-t sem ösztözni, hogy olyan áron adja a jelenlegi procijait, amiért megéri az annak idején 40 ezres Sandy-ket meg Ivy-kat lecserélni egyszer.
Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2017.06.08. 14:42:24 -
#99965 Szerintem megtalálható az a nézőpont ahol érdemes DDR3-as konfigot építeni, de én nem tenném. Pláne ha Ryzen procit szeretnél majd a jövőben az szereti a magasabb RAM frekvenciát az meg DDR4-et igényel. Árban kicsit olcsóbban ki lehet jönni a DDR3-al, de igaz, hogy van mikor az is egy árban van a 4-essel és akkor jön ki amit mondasz hogy ár/értékben jobb a 4es, mert magasabb frekvenciájú. Bár ezt a magas frekvenciát régebbi procik nem használják annyira ki. Szerintem az lenne az áldásos ha most 8 gb-ig felnövelnéd a ramod, aztán így csomagban eladni a gépet fél-1 év múlva aztán majd összedobunk egy jó konfigot, addig változhatnak az árak is meg mit éri meg megvenni. Szerintem DDR4-es Ryzen konfig lesz, de addig még sok minden változhat.
De ezért is értelmetlen lenne arra apellálni hogy majd a DDR3-ast tovább tudod venni, mert akkor komponensenként tudnád csak eladni a gépet, sztem komplett meg kelendőbb lesz. Azért azon fut a GTA 5 meg a Witcher 3, sok ember örülne egy ilyennek.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2017.06.08. 13:03:19 -
#99964 Alanti konfigba is 8-ról bővítettem 16-ra! Mondván, hátha... kelleni fog, ha már cpu, vga is kicsit izmosabb lett (fx8350, gtx 1060). Hát nem. Eddig számomra "tök felesleges", mert még se a gta v-el, se ghost 3-al, se wildlands-el. de még skyrim +100 mod-al se tudtam 7.4Gb-nál többet beletuszakolni a RAM-ba! Pedig 1920x1200-ba tolom, minden gameben, mindent max-on. Mégse értem el még egyszer se a 8Gb-ot.
Persze nem konvertálgatok, nem sony vegas-ozok. Csak néha játszogatok kicsit. Igaz egy 10k-ért kihagyhatatlan ajánlat volt. Éss ha már lúd legyen kövér. De így utólag. Nem sokat nyertem vele. Mondjuk komplett a gép, tovább erre már nem költök. Felesleges tovább fejleszteni.
SSD-vel jobban jársz.