Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Meg kérdezhetem,milyen géped van?
Pusztán kíváncsiság.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Jakuza001
Talan fel kellene fogni valoban a szavak jelentoseget. A jatekokra felesleges kiadni, most meg ennyi penzt, ha rendelkezik egy $GHzen jaro C2D procival.

Ha tervezoi, videoszerkesztoi munkat vegezne, azt mondom oke, mindenben felmossa a padlot a C2D-vel. De jatekokban nem es ez lehet akarmilyen szimulator. Normalis felfogassal utana lehet gondolni, hogy mennyit erdemes belefektetni +10% sebesseg kuonbsegbe, amit kap majd ezen jatekok alatt.

Persze mar irtam mas zsebere konnyu ajanlatot tenni. Csakhogy az esszerueseg az messze van innen.

Ezert is irtam nyugodtan vegye meg, de utana ne a rinyalas legyen a vege, hogy milyen hulye is volt, hogy nem vart par honapot.

Her Laca
Ok jogos elnézést.
De azért nem pocskondiáztam ,ha már itt tartunk.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

UUUU
Szerintem kapjál már magadhoz és kezdjél ezen a fórumon, emberi hangnemben beszélni, személyeskedés nélkül. Mert az nem elég, hogy számítástechnikai analfabétizmusról teszel tanúbizonyságot, de még azt hiszed megengedhetsz ilyen hangnemet másokkal szemben.

Nem tudom te kinek képzelheted magad, ha egy szimpla vitába normálisan nem tudsz bekapcsolodni, csak pocskondiázni.

Her Laca
Ok gyõztél😊
Nem kell nekünk I5,jobb amit te mondasz.
Bár én speciel nem játszom a te összes játékoddal,te meg gondolom játszol azzal a három ,néggyel amivel én és tapasztalatból mondtad .
Tehát vitát félretéve,igazad van ,de ha nem baj én csak megveszem azt az I5 öt😊
Na így akkor rendben vagyunk?

Jakuza001
Nyomjad tovabb a butasagaidat, hatha hinni kezdesz majd magadnak. Az hogy te nem hallasz jatekokrol meg leteznek, az hogy kismillio jatekrol van teszt es a tesztek tobbsegeben a kulonbseg nem marginalis nehogy erdekeljen. Aki nem idiota az feltudja fgoni, hogy a 2500k elonye nem a jatekok alatt jon ki, hanem a kulonbozo egyeb programok alatt, mint pl a videotomorites es hasonlok.
De jatekban egy Phenomhoz kepest is minimalis az elteres. Egyszeruen ezt klell felfogni. PErsze a hozzad hasonloak rabeszelhetik +120 ezer kiadasara mast, mert nem a te penztarcadat terheli a kiadas, de majd a szerencsetlen gyerek majd kamillazni fog akarmilyen szimulatornal is a 10% elteresre es majd a fejet a falbaveri amikor 4 honap mulva jon ki az uj technologia azon aaz aron amit elkoltott es amivel nem 10, hanem mondjuk 50%-t nyerne.

De azert hajra etesd csak a hulyeseggel. Mint a SZIMULÁT"Ó"R, ami kiuti az ember szemet valoban. LOL

De azert idegeld magad, ha mar a szimulatorokkal van tapasztalatod, masnak meg az osszes jatekkal es konfigokkal. 😄

Her Laca
Ne erõlködj már!
Megvan neked a játék? Rise Off Flight
Van tapasztalatod?
Ha van írd meg ,ha nincs vedd meg és próbáld ki.
Utána elfogadom amit mondasz.

Her Laca
Komolyan nem értem az arcokat. A srác kérdezett, ,Solt véleményezte,,mindketten tudják mirõl van szó,erre jön okostóbiás ,és mondja a baromságokat.
És példálódzik itt olyan játékokkal amikkel a fiam sem játszana,vagy a 14 éves lányom.
Komoly emberek ,komoly szórakozása a szimezés,sokaknak fogalmuk sincs mi pénzt költ rá az ember. Egy komoly joy árából veszek egy gépet.
Vagy egy TR az is 50 pénz. Ez meg itt mondja a marhaságokat.

Jakuza001
Javaslom akkor muvelodjel te is.

http://riseofflight.com/forum/viewtopic.php?f=264&t=10466&start=10

"I used a 20 plane mission to benchmark my set-up . With the cpu at 3.6 GHz , and with the cpu at 2.8 Ghz , multiplier way down, there was a difference of about 10 average fps

I suppose the architecture of the chip is relevant here, but you know the biggest effect on fps was changes to resolution. Way more effect than cpu frequency."

Hecker007
hiába léteznek hogyha még a lemezt se teszem rá a gépház tetejére...

pointer4
A Batman az egy fura szerzet, kívül hordja az alsógatyáját szimulátor 😄
Her Laca
Batman! Az meg miaz? Ja az is repül😊)

pointer4
Hihi, ezt szeretem én látni, minden teszt grafikon legelején, ott a procim 😄
Her Laca
Beszélsz butaságot😊 De ahogy gondolod😄D
Tudom mi a buldózer,de az mindent fogy csinálni csak nem levinni az intel árait erre mérget veszek😊
Azért is beszélsz összevissza marhaságokat,mert mint alant említettem a reptéri kóbor kutyát sem érdekli az FPS!!!!!!!!. Az megvan !!!!! Bakker fogd fel már.
SZIMULÁTÓR!!!!!! Na hogy üsse ki a szemed.
Csak azt nem értem mit gyõzködöd itt az embert akinek veled ellentétben VAN tapasztalata az alább említett szimulátorok világában. Kit érdekelnek a tucat játékok,vagy mik az általad említettekrõl nem is hallottam.
Na mindegy nem idegelem magam.

SötétBarom
Sikerült belinkelni a legkevésbé processzorigényes játékokat? 😄D Nájsz.
Ha találsz, akkor szúrjál inkább egy rise of flightos grafikont.. ^^

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Jakuza001
Upsz elnezest ott pont egy GTX 280 van van az Anand tesztben , de ahol a GTX580 van ott sincs marginalis elteres a 15%-tol.

Jakuza001
1.
Attol meg leteznek, hogy te nem hallottal roluk.

2. Azon nem gondolkoztal el, hogy azert nagyobb az FPS mert a teszt konfigban a tiednel joval erosebb VGA talalhato ?
Jelen esetben pl egy MSI GeForce GTX 580

Jakuza001
Tisztelt kollega jo lenne ha tisztaban lennel a szamitastechnika menetevel. Ha mar a buldozerrel sem vagy tisztaban.
Az uj technologia lenyomja a konkurens arait. Mindig. Ami most 70k az emiatt csokken, mivel a gyartok igy probaljak kompenzalni a lemaradasukat.

A szimulatoros temahoz pedig, lehet neked akarmilyen csodaprocid, tevedsz, hogy emiatt tobb FPSt fogsz elerni, mert a szamitasi muveletekben elobbre jar, van olyan tenyezo, hogy VGA limit. Hajadra kenheted emiatt a 2500k-t, nem fog a program jobban futni egy 4GHz-es C2D-nel. Es semmi szerepe nem lesz a szel kiszamitasaban.

Egyedul a tobbszalusag ami miatt elonyt elvezhet, de akkor mar I7-t veszek mert az a Hypertreadinget is tudja amibol tovabbi pluszt elvez.

Csak a jatek miatt teljesen felesleges lecserelni 120 ezerert egy olyan processzort, ami nem ad olyan pluszt, amit ez az osszeg fedezne.

Raadasul semmi nem garantalja, hogy ez a konfig 3 even keresztul idotallo lesz pont emiatt.

Hecker007
Fallot 3-ban pl nekem max 60FPS-em van átlagban meg jóval kevesebb 😊 ahoz képest itt már 90-et ír, az alábbi két játék meg nem érdekel még a nevüket is most hallom elõször...
De ez nem lényeg, egy szimulátorban szinte mindent a proci számol, és ha erre rájön még egy brutál grafika is akkor halott a rendszer, mint ahogy már tapasztaltam is néhány sim alatt, ezek a mászkálós arcade játékok meg már rég nem foglalkoztatnak túlzottan.

szerk.: Az lemaradt hogy még a proci terheire rájön pluszba a FreeTrackIR is, meg egy két diagnosztikai progi hogyha autóversenyrõl van szó és nálam arról is 😊 úgyhogy mindenféle képpen kell 4 mag meg 4-4,5GHz ezt meg a mostani procim nem tudja, de átgondoltam azt is amit írtál és utánnaolvastam most mégegyszer én is.

Jakuza001
De jo ez a forummotor hogy kilokte a hozzaszolast.

Javaslom mielott butasagokat kezdesz irni, menj es nezelodjel kicsit, hogy a jatekokban mennyi a kulonbseg a regi es uj processzorok kozott. Egy i7 proci rengeteg jatekban meg 10%-15%nal nagyobb elonyt se tud felmutatni egy X4 Phenommal szemben.

Az erejuk nem a jatekokban nyilvanul meg.
Ez a mostani technologiai valtas siman kihagyhato egy C2D procival.
De tudod mit engem nem erdekel, hogyan herdalod el a semmire a penzedet.

Hecker007
Köszönöm a támogatást 😊
Néztem az 580-at én is csak az nekem kicsit drága :S 😄
Szerintem az 560 se lesz kevés, legfeljebb késõbb kicserélem vagy veszek mégegy 560-at és akkor mehetnek sli-ben 😊

Jakuza most utánna néztem mégegyszer az i5-2500k 5GHz-ig húzható stabilan komolyabb léghûtéssel persze, akkor most mindegy hogy melyiket tuningolom és akkor az lesz a gyorsabb, tehát nekem megéri most 170k-t kifizetnem azért a konfigért mert tovább elég lesz és akkor legalább kompromiszumok nélkül tudok nagyjából 2-3 évig játszani, többet meg egy gép se nagyon bír hogyha nem akar az ember alábbadni a grafikai elvárásokból.

Her Laca
T kollega😊
Nem azért kell az erõs proci a szimulátor alá,hogy több fps ed legyen ,ezt jó tisztázni. Van egy kényes egyensúly egyrészt a videó kártya és a proci között ugye. na most ha veszel egy bitang kártyát ,és alatta egy gyenge proci figyel akkor valóban csak a pénzt pocsékolod. De ez csak az egyik fele. A másik a sim! Egy komolyabb sim az nem abból áll,hogy képeket jelenítsünk meg! Ott a videó kártya szart sem ér ahol egy halom számítást krell végezni,mint pl idõjárás,szél,olajnyomás,sebesség,légnyomás,stb plusz ezek együtt hatója.
Igenis kell a komoly proci. A buldózer az meg mi? Majd jön ,de mibõl gondolod,hogy jobb illetve olcsóbb lesz? Semmi nem garantálja. Most egy jó AMD proci és az I5 között van uszkve 20 ezer de még annyi se különbség. Egy jó lap mindkét oldalon 30 és fölötte. Mirõl beszélünk?

Hecker!
igazad van. Én is most veszek teljesen ujj rendszert ,körbe jártam a témát ,és I5 mellett tettem le a voksom.
Mondjuk én egy gtx580 ra esküszöm ,ott nincs kompromisszum.

Hecker007
Hol láttál te olyan tesztet hogy 2 FPS van a két proci között?
Az nem nagyon érdekel hogy a mai divatjátékokban mennyi fps van ezzel a procival, renderelésben, tömörítésben, videókonvertálásban, biztos hogy az i5 gyorsabb alapórajelen mint ez húzva. A mostani gépem már nem is bírna kihajtani egy újabb vga-t szerintem, meg azért jövõre nézve, lassan már csak olyan játékok lesznek amiknek kell a 4 mag ahhoz hogy full hdban fussanak max vagy közel max grafikán fussanak, én ezt a cserét amúgy is eldöntöttem már úgyhogy nem lehet lebeszélni róla csak akkor hogyha tud valaki olyan hiteles teszteket mutatni ahol látszik hogy nem éri meg a csere

Jakuza001
????

Nem mindegy milyen gepbe veszed a VGA-t ?
Beletudod tenni mas gepbe is kesobb. Meg ha RAMOT vagy processzort irtal volna megertem, mert DDR2 vagy 775-s procit felesleges mar venni, na de VGA miatt gepet cserelni, ami raer ?

4GHz-en ha megy a mostani C2D, akkor kb 2 FPS kulonbseg lesz jatekokban a ket proci kozott. Szerinted megeri ezert kifizetni most 120 ezret ?

Hecker007
nem kapkodok, csak a gépemben meghalt a vga, hol jó hol nem, de egyre többször fogad már a bootnál szétesett kép, ebbe a gépbe meg én már nem akarok vga-t venni, így inkább cserélem, amúgy a szimulátorokhoz jóó nagy gép kell, fõleg hogyha nagy felbontásban játszik az ember, a RoF az pl nagyon minimum grafikán megy ezen a gépen, 64bites win alatt meg sehogy, ráadásul most jön még a CoD is ami megint elég gépigényes lesz, 2 mag már elég kevés eddig is 4GHz-en járt amúgy

az új technológiára meg még hónapokat kéne várni, addig meg nem akarok rendes gép nélkül maradni :S

Jakuza001
Hova kapkodsz ezzel a konfiggal ?

"E8400|4GB DDR2|HD4870|"

Inkabb huzd fel a procit es vard meg mig lejjebb mennek a mostani arak, vagy jonnek ki a buldozer/fusion vagy ujabb technologiak.

Teljesen felesleges lecserelni azert mert szimulatorozni akarsz, mert szinte nem lesz kulonbseg FPS-ben a procik kozott.

Hecker007
Én elõször Phenom II x6 1090T-re gondoltam 😊 az olcsóbb is lenni, csak minden tesztben alulmaradt sajnos, tömörítésben, renderelésben meg majdnem mindenben :S😊 ezért más alternatíva nem nagyon maradt, remélem egy 3-4 évet kibír majd az a gép.

Her Laca
Látod,látod😊 Mindenkinek ez a I5 2500K piszkálja a fantáziáját😊
Lehet nem véletlen😄

pointer4
Asus a hónap második felében, talán már a jövõ héten lesz belõle készleten 😄
<#wink>

www.smart-bus.hu

Hecker007
okés, úgy is a jövõ hónapban esedékes a csere, addig valahogy kihúzom a néha hibásan mûködõ 4870-el 😊

Hááát... akkor inkább vegyél 2x2GB ramot, de a lapra kelleni fog a 35-40 szerintem... meglátjuk! 😊 Hogy mikor jönnek? Passz... szerintem max 1-2 hét, de ez nem 100%...

www.smart-bus.hu

Hecker007
okés köszi, ezt nem tudtam hogy itt már nem számít bele, meg mostmár tudom hogy iponon miért csak az a 3 MSI lap van kitéve, a pcx-en viszont van választék bõven azért voltam ezzel gondba
Mikor jönnek a javított lapok és kb milyen árral kell számolni?
Ha jól számolgattam akkor kb 25-30 marad lapra :S

Még várnod kell amíg megjönnek a javított lapok, addig türelem!

Egy 1600 mhz-s ram bõven jó, játékok alatt meg nem veszel észre különbséget az idõzítés miatt. Ram tuning meg már nem számít bele itt a cpu tuningba, ergo totál felesleges...

www.smart-bus.hu

Hecker007
Alaplapot milyet érdemes venni úgy hogy a 8GB ram is beleférjen?
CL8-as idõzítésû ramot néztem mert ha nem is sokkal de egy kicsivel csak gyorsabb, meg az jobb tuningra szerintem.

Alapvetõen jó elgondolás szimulátorokhoz. Viszont 2x4GB ramot nézz... 😊

www.smart-bus.hu

Hecker007
Üdv!
Szimulátorozáshoz szeretnék gépet venni, ami kéne: alaplap, proci, ram, vga
a keret kb. 170eFt.
Amit én eddig néztem nem tudom hogy mennyire jó:
Core i5-2500k
GTX560
Corsair Twinx 3*2GB ram

Iponnak valóban jó árai vannak, de szinte minden terméket meg lehet venni náluk olcsóbban is, ha egy kicsit nézelõdik az ember.

Köszi, az Ipon-t már én is nézegettem.
Jakuza001
A jo arakkal szvsz az ipon.hu-ban lehet talalkozni. Azt nem tudom a boltjaikban milyenek az eladok, mert tobbsegeben a neten vasarolok toluk, es altalaban siosem volt problemam veluk.
Mindossze a rengeteg termekbol egy ADSL modemet kellett visszakuldenem, de futarfordultaval azonnal csereltek azt is.

Sziasztok!

Új gépet vennék, természetesen már a Sandy Bridge család lesz a befutó, de várnom kell a javított alaplapokra.
Mivel kedvenc cégem, ahol hosszú évek óta vásároltam, úgy néz ki becsõdölt, ezért szeretném a segítségeteket kérni.
Melyik az a számtech bolt Budapesten, ahol jó árakkal, nagy választékkal és normális, emberi eladókkal lehet találkozni?
Megköszönném, ha megosztanátok velem a tapasztalatokat.
Ez igaz, bár nekem free bõven megteszi! 😊

www.smart-bus.hu

Jakuza001
Azert a prof verzio se ingyenes az Avastbol. 😄

Amugy meg az o bajuk ha kinai vagy orosz crackeket hasznalnak hozza, mikor ingyen kod van a teljes verziohoz. 😄

Krekkelt vírusirtó? Az szép!! 😄

Ott az avast... 1 évig nem kell babrálni vele, gyors, megbízható.

www.smart-bus.hu

pointer4
Én nem kaptam be semmit, csak a tököm tele lett a NODal amit használtam, hogy 2 hetente új kódot kellett beírnom nekie.
De amit ajánlottál, az jó, ahhoz más kekk van 😄
Jakuza001
Ezek utan csak annyit tudok mondani, hogy bizza szakemberre, mert szerintem egy teljesen inkompetens felhasznalo lehet es ugy sem ertene ahhoz, hogy tiltsa le az RPC-t, ha arra sem kepes, hogy egy bootlemezrol vagy miniXProl bootoljon.

Hát nem tudom, hogy került vírus a gépére. Elküldtem neki a linket, amit ajánlottatok, de azt mondja, h a vírus blokkolja, és nem tud semmilyen programot felrakni. Még a firefoxot sem tudja elindítani. Vmi 5let, hogy ilyenkor mit tudna tenni. Kezdek félni, hogy tényleg csak 1 formázás segíthet.
Én pár éve nodot használok, elötte nem is tudom már mim volt, de vírus kb 10 éve nem volt a gépemen.

Lassan már el sem hiszem, hogy még most is léteznek vírusok 😊

Jakuza001
Gomdolom kikapcsolta a virusirtot, vagy nyomkodott mindent ossze vissza.

Én is ezt találtam nemrég neki, hát remélem sikerül vele neki leszednie. Csak azt nem értem, hogyha ez 2003-as vírus, akkor hogyhogy olyan vírusírtó, mint a nod32, h engedheti be ezt. Ha már ennyi vírust összedobtak páran, lassan 1 tökéletes vírusírtót is kitalálhatnának 😄