Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csibusz
http://www.sapphiretech.com/presentation/?lid=1 na ezt, akkor inkabb ez mint a 260 gtx?
Újabb,kevesebbet fogyaszt,kevésbé melegszik,DX 11. Szerintem ennyi elég is 😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Csibusz
Néztem a tesztet nem sokkal gyorsabb, de ha megfelelõ indokot mondasz akkor azt veszek😊
5770. Egyértelmûen

Csibusz
Na most akkor jön a nagy kérdés pár napja írtam nektek srácok😊 Tudom ATI fanok vagytok, de:

- Ati HD 5770 1gb
v.
- Nvidia 260 GTX
redmonk
Az megoldott, cpu-ra corsair hydro megy, ami elöl-alul foglal majd helyet úgy fér el valamint a házhoz jár 2db 120mm-es ami hátul és felül lesz. de ha gond van akkor az oldallapra egy 200mm-eset is tudok rakni.

!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo

LeventeV
megvan kötve a kezem pénz terén az a baj. én is egy 8xx-asra gondoltam, de az drágább. esetleg még a vga-n tudnék vágni keveset...

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Jabar
köszi

"Jabar sa bu eeda murishani!"

Jakuza001
*UD3-B3

Jakuza001
Haklisak a memoriakra, nagy a Vdopjuk, raadasul mivel csak 4 phase power van rajta, sot nem egyszer a feszt emiatt es az orajelet atallitja alapertekre a BIOSban, ahol meg fixalni se lehet a vcore feszt, hiaba van bent ez a lehetoseg, mivel ugyanugy vdropol azutan is a lap.
Szoval felejtsd el a u3-b3 lapokat.

Amugy miert kell neked mATX, azok hajlamosabbak a melegedesre, mert az alkatreszek kozelebb vannak egymashoz.
Persze ha miniATX hazad van akkor mas nem fer bele, de a szellozes es melegedes is problemasabb azokban a hazakban.

bullseye9
Bár nem nekem szól, de hadd észrevételezzek: én másik alaplapot választanék, 8xx-as chipset-el, Asrock 870 Extreme3 pl. jó választás, vagy kicsit többért Asrock 880G Pro3, ez már az újabb AMD procikat is fogadja majd.
De várd meg más véleményét is.

redmonk
igen csakhogy nekem mATX kell. Mi a baj azokkal a Giga lapokkal? Ha amit Solten említett Asrockkal nincs olyasféle gond mind azokkal akkor szerintem azt veszem majd.

Jakuza001
Az a tap is teljesen kivalo.

Ha jol sejtem, akkor te most egy Sandy Bridges szeretnel epiteni.
Ha ajanlhatok valamit, akkor alaplapbol minosegit vegyel.
Nem rossz az Asrock Extreme szeriaju lapjai, de nem a csucs minoseget kepviselik illetve vannak nala jobbak.
Amit tanacsolnek Z68-as lapoknal keresgelj es a olyan lapokat mint a Gigabyte alacsony aru lapjait (mint a UD3-B3) messzirol keruld el, csak szivni fogsz vele.
Az Asrock Z68 Extreme 4, 42k korul van, de inkabb ha megteheted vedd az Asus P8Z68-V PRO lapot, hiszen az is 42 korul kaphato.

franc0

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Atkamon
Sziasztok! Szeretnék új winchestert venni, mert a mostani már egy picit régi (4 éves) és furcsa hangokat ad ki, úgyhogy nem lenne jó mindenemet elveszíteni... Milyet tudtok ajánlani? Egy SATA2-es kellene, valami jó gyors, 500 gigás. Köszi!

LeventeV
mit szólsz ehhez a géphez solten?

AMD Phenom II X4 955
Gigabyte MA770T-UD3
Sapphire Radeon HD 6870, 1GB, GDDR5, 256bit
2x Kingston 2GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM HyperX Blu
Thermaltake TR2 RX, 550W

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

franc0
Tudja fullHD-ban a 75Hz-et, csak nem a gyári driverrel...
Itt megtalálod a drivert.

redmonk
Szerintem marad amit eredetileg kinéztem. link
Kár, hogy nincs jó áron pedig tényleg jó lenne egy microATX házba.

Asrock cuccok milyenek, manapság? Megbízhatóság, teljesítmény, stb? Régebben azért voltak gondok vele.

Jakuza001
Erosebb valamivel es ujabb konstrukcio.
Javaslom inkabb ezt vedd.
Szerintem pedig felesleges egy modularis tap, annelkul is lehet jokat venni, a modularis tapok felarjat inkabb koltsd akkor a VGA-ra.

Szerintem jot nem is lehet kapni 20k alatt, de inkabb 25 az a 20. Boven eleg szvsz manapsag, mondjuk egy CORSAIR Builder Series CX600 V2.
80+os tap nem szetosztott +12V aggal 16k koruli osszegert beszerezheto.

Persze vannak mas jo tapok is Chieftech,FSP,Antec,Seasonic,OCZ vagy egyeb mas kvalifikalt gyartotol.

redmonk
de 5830-nál meg erõsebb? Mert akkor inkább valahogy arra szedek össze.

kifli
5850-nél gyengébb kicsivel
Hecker007
moduláris tápokból ami jó is az asszem a chieftec cft sorozata, de ezek nem 80+-os tápok az tuti :S 😊

redmonk
Cheers mate!
Ez a 6850, gyakorlatilag egy friss HD5850? Mert nekem egy HD5750-es 512MB van és nekem bõven elég lenne annyival erõsebb kártya.

Valami frankó, persze nem a legdrágább moduláris tápot nem tudnátok mondani? Jó lenne a modularitás a microATX házban.

Jakuza001
Jelenleg ar/teljesitmeny aranyosan talan ez a legjobb vetel.

- VGA Sapphire Ati Radeon HD 6850 1 GB DDR5: 34.500,-

5830-t altalaban olyan 28k-30k korul vesztegetik, akkor inkabb a 6850-t vegyed meg.

Link - ahol beszerezheto

Vagy esetleg probalj meg hozzatenni olyan 15 ezer forintot es vegyel egy 6950-t bar meg kell vallani azt is, hogy 50k ar kornyeken az 1GB-s verziok szerezhetok csak be es velemenyem szerint inkabb a 2GB RAM-al szerelt peldanyokat eri csak megvenni azokbol.

redmonk
Rendben, köszönöm.

Jó az az 5830,de ha teheted,akkor vegyél egy 6850-et vagy 6870-et.
Annyi neki az elõnye,hogy kevesebbet fogyaszt,kevésbé melegedik (talán) és lévén,hogy újabb elõtérbe kerül driverek terén is.

redmonk
Ohh, valamint Solten. Miben jobb a Radeon 6xxx-os széria mint az elõzõ 5xxx-ös? Mert akkor már a videókártyát is a legújabbra cserélném be persze valami erõsebbre. Eddig egy HD5830-ra gondoltam, az elég lenne nekem és nem kell túl sokat ráfizetnem.

Jabar
Olvasgattam amit itt írtok és említettétek a Dell U2311h monitort.
Találtam egy cikket róla amiben azt írja hogy 1280x1024-ben tudja a 75 hz-et.
Ezek szerint FullHD felbontásban ennél kissebb, ha igen mennyi ill 23-24"-os monitorokból mi az ami tudja legalább a 75hz-et FullHD felbontásban és jó az ár/minõsége?
Köszi

"Jabar sa bu eeda murishani!"

redmonk
Asrock mennyire megbízható és jó manapság?

Valamint ezeket a memóriákat néztem az új géphez. Megfelelõ?

Solten
Uhum: link.

Saor Alba

redmonk
szeretném a lehetõ legidõt álló megoldást inkább spórolok rá ha az kell...4mag sztem mindenképp legyen...ez a bulldozer amd? nem vagoyk tisztában már ilyenekkel

Solten
Mondjuk a jol felszerelt ficsorokkel teletuzdelt Asrock Z68 mATX: ~30 kilo magyar penz. Az i5 2500K meg ~44-45. Gyanitom azert hogy a Bulldozer odaver majd ar/teljesitmenyben, nemsokara kiderul.

Nem tudom mennyi penzt szansz a lap+cpu kombora, se lehet hogy egy Phenom II is alternativa lehet neked, apropenzen dobaljak oket.

Saor Alba

redmonk
ezek milyen áron vannak/lesznek/ i5 nagyon drága abból majdnem megvan amd lap+proci
de azért gondolkodom rajta

gurubefree
na ... valahogy igy kellett volna nekem is elmagyarazni 😊

ゾルターン

Solten
Van, Intel Z68-as deszka + i5 2500 k... 😊 Felmerult ez nalam is B tervkent... 😊) Na par nap es kiderul, Junius elso heteben leplezodik le a Bull.

Saor Alba

Solten
En is is civodtam a monitorokkal, meglestem a HP zr24w-t, jatekhoz lassucska, atomvastag es jo sokat zabal. Full HD felbontas nekem meg boven eleg. Az egy profi monitor melohoz, Pivot funkcioval, nem nekem valo. U2311: kommersz LG IPS panel, szamomra kicsi. 27"-es IPS-t meg heroin arban merik. Nem konnyu ez... 😊 27"-nel nagyobbat az asztalra pakolni meg ertelmetlen.

Saor Alba

Solten
Inkabb mar ez, ha mindenkepp Nvidia: link.

Saor Alba

gurubefree
Rosszul fogalmaztam .... ezzel a szinminosegre gondoltam. Szamomra szebb
a kep a LED háttérvilágítású monitoron mint a normal LCD-n amit hasznaltam eveking bar az is teny hogy soha nem hasznaltam IPS-t

ゾルターン

pointer4
"LED háttérvilágítású monitorok jobbank mint a normal LCD kijelzok"

Lehet de ennek nincs köze a ledhez, maximum azért mert újabbak a panelek, fejlõdnek az LCD-k is, és egyre kisebb a szakadék technológiák között, egy mai TN panel meg egy 5 éves sem egyforma.

Ugye a három világító alapszín mondanom se kell hogy milyen varázslatos színt ad, fehér...
franc0
Ilyet sajnos nem kapni nagyobb változatban.
A nagytesókban (2410 és 2711) még komolyabb panel van, utóbbi a 27"-es iMac szintjén mozog, 157,5K az ára. Ezt már én se fizetném ki, mivel az árából kijön 3db 23 colos.

gurubefree
BenQ G2420HDBL hasznaltam ....

Akinek szuksege van ra biztosan megeri. Mennyi is ebbol a 27"-es ?

ゾルターン

franc0
Ígérem utoljára, mert már én is kezdem unni, de:
Itt van a 24"-os LED-es Benq-k kínálata. A legolcsóbb is csak 4 ezer forinttal olcsóbb, mint a Dell U2311h.
Ne mondd már, hogy nem ér meg ennyit a Dell... és nem csak a panel miatt.

gurubefree
"Eddig a "Lada is elvisz A-ból B-be" álláspontot képviselted"

Nem is valtozott semmi ezzel kapcsolatban. Eddig 3 24" Benq-t ( LED TN ) hasznaltam hogy kiprobaljam az eyefinity-t. Tokeletesen meg voltam vele elegedva . Most eppen a nagyobb kijelzos feleallast szeretnem kiprobalni ezert is valasztottam a 27" Samsung LED monitorjat.
Es ebben a meretben ez az egyetlen ami megfizetheto 😊

ゾルターン

Her Laca
Például én mint televíziót borzasztó sokat nézõ egyén még mindig a jó pana csöves tévét tartom a nappaliban,míg a fiam szobájában egy csoda samu faltól falig van😊 És úgy nem érdekel ahogy az elõ van írva😊)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

gurubefree
Akkor adott a feladat 😊 nyuzd meg es lassuk hogy muzsikal .

ゾルターン

Her Laca
Ja nem értettem😊 Elméletileg holnap hozzák😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

gurubefree
Az a 90ezer legyen £240 amit 3 nap alatt megkeresek. Vehetnek en IPS-t is csak feleslegesnek tartom 😊 ennyi. Teljes mertekben igazad van a minoseggel kapcsolatban . A kerdes az valojaban hogy mennyire is szukseges. Laca-nak van igaza ... ha teheti vegye.

A TV mas kerdes .... furogeppel is be lehet verni a szoget megsem arra valo. Foleg nem egy 32" LCD TV 😊

ゾルターン

franc0
Bocs, S-IPS.

gurubefree
<#eljen> ma sem fogom megvaltani a vilagot <#smile> majd holnap.

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

franc0
Kezdelek nem érteni, mostmár tényleg 😊
Eddig a "Lada is elvisz A-ból B-be" álláspontot képviselted, most meg 90 rugós monitort veszel? 😊
Amúgy ha ennyire mindegy neked a képminõség, a nagy méretet meg szereted, vehettél volna ennyiért 32 colos TV-t...
Ja, ennyiért már kapsz HP zr24w monitort, 24" H-IPS panel 1920x1200 16:10 +egyéb extrák...