Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
XFX Core Edition 550W <#eljen> Pont ezt neztem ki magamnak, iszonyat jo cucc iszonyat jo aron... 😊

Saor Alba

Solten
Intel Z68 SSD Caching technológia közelebbrõl (elemzés)

"...Az RST is pontosan ezt próbálja meglovagolni, az elképzelés szerint fogunk egy hagyományos tányéros monstrumot (vagy RAID tömb is lehet) és elé teszünk egy sokkal gyorsabb, reakciósabb SSD-t, ami a gyakran használt állományokat idõvel benyeli és ezáltal pörgõsebbé teszi a rendszert. Valójában persze nem konkrét fájlokat mozgat át, hanem gyakran hozzáfért LBA-k (logical block addresses) állnak a célkeresztben. Mivel egy SSD NAND flash alapú, így a gép kikapcsolásakor sem vesznek el az adatok, így ha egy jól behatárolt feladatkörben használjuk a PC-t, akkor idõvel szépen beáll egy kellemes sebességre az összeállítás. Az intelligens cache-elés igyekszik rendben tartani a gyorsító tár tartalmát, miután megtelt, a legrégebben hozzáfért adatokat újabbak váltják le..."

Saor Alba

Jakuza001
Tegyel is mert az a 550ti azon a grafikonon ugy 65-70% korul mozogna. 😄

franc0
2 hónap? Akkor ne fárassz minket, ráér az még 😊
A táp amúgy fullszar annyiért, inkább egy XFX Core Edition 550W kéne, Seasonic béllel frankó garral.
A vízhûtésrõl én is lebeszélnélek, persze mATX házba necces jó hûtést találni, az biztos.
Kivéve ha bevállalaod a Fractal Design fullos mATX házát, na abba belemegy minden, még a Noctua D14 is.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

redmonk
Igen, látom. Akkor a VGA kérdéséhez rakok egy felkiáltójelet, mivel nagyjából 2 hónap múlva lesz a vásárlás akkor visszatérek rá és kérdezek tõletek, hátha valami változik az árak tekintetében.

Nem vagyok egy nagy mayer ilyen SSD vonalon, de amiket elolvastam nekem valahogy nem tetszik ez az Intel lehetõség. De szerencsére csak lehetõség tehát nem kell kötelezõbe választanom. Úgy gondolom tényleg maradok az alap felállásnál mikor állítom össze a gépet.

!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo

franc0
Na jah csak érted, ha közben változnak a felhasználási szokásaim, akkor adja a plusz írást az SSD-nek?
Ha a 4 gigás fullHD poreszokat nyitogatom egy magányos vasárnap este, akkor a mondjuk 40 gigás SSD kapja az áldást?
Nem kóser ez nekem, persze jobban utána kéne járni mielõtt állást foglal az ember.

Her Laca
No ha neked megfelel, akkor rendben van😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Jakuza001
Errol beszelek a szoftver helyezi at az SSD-re, de ettol a HDD mukodes nem lesz gyorsabb, hiszen a program az SSDrol fog futni. Akkor inkabb en valasztom meg mi keruljo ra.

Az op rendszer es az legtobbet hasznalt szoftverek, a tobbi erdektelen.

Jakuza001
Hat nem olcso. 😄
50korul van most a legolcsobb, de ez is a ritkasag szamba megy, mert kozelebb szokott lenni inkabb az 55-hoz.

Solten
Itt egy magyarszki osszefoglalo

"Az úgynevezett Smart Response Technology (SRT) egy HDD és egy SSD kombinációját használja ki. Megállapítja a gyakran használt fájlok kilétét, majd azokat az SSD-re helyezi. A mûködéshez bármilyen merevlemez és bármilyen SSD használható."

Saor Alba

redmonk
Láttam egy rendszert ami úgy 7-8hónapja azzal a hûtéssel ment. Ha jól emlékszem a H60-as volt. Zajban nekem okés volt, hõfokban meg nem lesz rosszabb mint ami most van.

Más: Érdekes, hogy nem akartok AMD vga-ra tukmálni. Régebben (még én is) mindenkinek azt ajánlottam de most mintha az nV picikét összeszedte volna magát.

redmonk
Jónak tûnik, megnézem mennyiért dobálják és kifundálok valamit.

redmonk
Szerintem ebben az SSD és HDD mizériában. Abban maradok, hogy berakom majd õket SSD-re megy az OP és a programok HDD-re meg minden egyéb adat.

Solten
560 Ti-t vasarolj:

Saor Alba

Jakuza001
Nem igazan, a hasznalt programokat irja at az SSD-re ettol meg nem lesz a hetkoznapi mukodes kozben a HDD, mert gyakorlatilag az SSD dolgozik, hiszen atkerulnek ra a HDDrol az adatok.

Her Laca

A hydro hûtéssel kapcsolatban tennék egy javaslatot.
Én nagyon szerettem volna egy ilyet ,de mielõtt megvettem volt olyan szerencsém,hogy a boltban ahol sokat vásárolok a szervizes srác megmutatta mit is tud. Ha van rá lehetõséged nézz meg egyet élõben.
Hûtési teljesítményben kb egy 7-8 ezer forintos léghûtõvel van pariban.
És most jön az amiért én elvetettem az ötletet. A zaj. Ugye a víznek ez lenne az elõnye ,legalábbis az egyik,hogy csendes. Nos azt a kis radiátort két venti is fújja ,szívja,és ezáltal nem mondhatni ,hogy halkabb lenne.
Természetesen ezzel nem azt mondom,hogy rossz a dolog,csak megfontolandó,hiszen ez kb egy léghûtés vízzel kombinálva.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Solten
Elvileg csak cache-kent mukodik; Itt: link.

#66615: meg csak ezt az anand-os tesztet futottam at.

Saor Alba

Jakuza001
Ha te akarod megvalasztani mi legyen gyors es mi lenyegtelen, akkor inkabb szeparald el az SSD-t es a HDD-t.
Igy te valasztod meg mi legyen a szamodra gyors az SSD-n, nem pedig egy szoftver irogatja at az SSDre azokat amiket eppen hasznal az OP rendszer vagy egyeb szoftver.

redmonk
Rendben, köszönöm...mindenképpen megfontolom.

redmonk
Keret úgy mond nincs, nem xtrem drága nem nagyon olcsó gépet akarok, mondom még-egyszer inkább spórolok még akkor ha valami nincs meg. Azért a Vulcan mert tetszik külsõre is belsõre is és mATX rendszert szeretnék. Így tudom elképzelni az új lakásban az új íróasztalnál.

Jakuza001
Akkor valassz egy masik Nvidiat, de semmikeppen ne a 550Ti-t, mert az inkabb visszalepes teljesitmenyben, meg egy 460-as is jobb valasztas meg ha csak egy 768-as memorias, bar azt sem igazan ajanlom mar.
Szerintem 560Ti alatt ne gondolkozz, az mar nagyjabol jo VGA ehhez a konfighoz.

franc0
Arról olvastál már valamit, hogy ez mennyi plusz írást jelent az SSD-nek?

redmonk
De ennek ellenére mehet az SSD-re a rendszer és a programok nem? Szeretném élvezni, hogy sokkal gyorsabban bootol valamint nyit megprogramokat a gép.

Tehát kérdésem, hogy ez megmarad és mellette a HDD is gyorsabb lesz?

franc0
Procit kivéve egyik sem tetszik 😊
Mennyi a keret? Miért pont a Vulcan?

Solten
Ok. A Z68-nak van meg egy olyan kivalo ficsorje hogy: Intel Smart Response Technology. Na ennek a lenyege hogy az SSD a HDD cache-jekent mukodik, es a koncepcio hogy az SSD gyorsasaga kombinalodjon a HDD tarkapacitasaval. Eleg hozza egy 20-30 GB-s SATA2-es. Mielott venned azt a Corsairt, fontold meg es nezz rola tesztet. Piszok gyors ez a kombo, a leggyorsabb HDD-re raver vagy 40%-ot.

Saor Alba

redmonk
Értelek, nézegetem is a teszteket. VGA szempontjából még csak támpontként emlegetem valszeg egy okosabb megoldást választok de maradni fogok az nV-nél. Most egy HD5750-m van. De ezek a driverek megõrjítenek. Ezért visszatérek nV-hez, ott választok valami okosat. Hajlandó vagyok inkább várni valamire és még spórolni szóval megfontolom.

redmonk
Már elképzeltem a Vulcanban a rendszert mégpedig úgy, hogy:

Alaplap minden más a helyén csak, hogy a merevlemez tartót kiveszem ott lesz bent a Corsair Hydro a két "FDD" helyén elfér az SSD+HDD ODD helyén az író. Táp ugye alul. A házhoz jár 2db 120mm-es ventilátor. Mivel alul-elõl van a Hydro gondolom úgy kéne felszerelnem a radiátorra a ventiket, hogy elõrõl beszívja a 2. meg fújja be a házba és ekkor a ház 2db ventijét vagy felülre vagy felülre és hátra rakom azok meg kifelé a meleget. Ez így jó?

Jakuza001
Ne a multban elj, mert 2 ev mulva kitudja mit akarsz futtatni. 😄
Ez a kartya meg nagy gyenge, egy 5770 szintjet nem eri el es egy 460-nal is vagy 30%-al lassabb, raadasul kerul vagy 30k-ba ha jol emlekszem, annyit meg egyaltalan nem er meg foleg, hogy mondjuk egy 6850 34k, ami vagy 50-60%-l gyorsabb.
Vagy ha NVidia inkabb tegyel hozza meg es vegyel 560Ti-t.

redmonk
Csak az az 1 játék, illetve némi photoshoppolás és videók szerkesztése, vágása.

V43 1105
Ahha, értem.. igazából nem tudom hogy mennyire van kicentizve a vége az ár tekintetében, de ahogy olvasgattam, sõt élõben is láttam már ezt a házat, szép kis tágas, a szellõzése kiváló, simán elfér benne a HD5970-es is ezért gondoltam hogy megérné azt a plusz 7e Ft-ot.

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Solten
Amugy ha fokent jatekhoz lesz, boven eleg a 4GB memo is.

Saor Alba

redmonk
16.000 körül áll.

V43 1105
Vulcan mennyi ?

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

redmonk
Nem ismerem de drágább is az általam választottól. Mellesleg nekem egyetlen játék az All Points Bullettin fut most is. Ahhoz meg bõven bõven elég az a kártya.

Jakuza001
550Ti ? Nem lesz az egy kicsit lassu VGA ehhez a konfighoz ? 😄DD

V43 1105
Egyébként szerintem minden komponens teljes egészében kiváló ! 😊

V43 1105
Õt ismered ?😊

redmonk
Nos nagyjából kezd összeállni a kép milyen lesz a friss gép.
Véleményetek?

Asus Maximus IV GENE-Z
Intel i5-2500K
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz
Asus GTX550Ti
NZXT Vulcan
Corsair Gaming Series 600W
Corsair Performance 3 SSD 64GB SATA3
WD 1000GB Caviar Blue 7200rpm 32MB SATA3
ASUS DRW-24B3ST Fekete
Corsair H70 vagy ha megjelenik végre H80

Még egyszer mondom, hogy a mostani gépet alapul véve ez az új 2 évet legalább kifog húzni nálam mindenfajta módosítás nélkül és nem mostanság veszem, 1-2 hónap múlva. Jó ideje spórolok rá ezért kérem, hogy az ilyen "újgazdagköcsögvagy" megnyílvánulásokat mellõzzétek.

Jakuza001
Ha lehet ne azt vedd mondom, eleve az ujabb SSDi tomoritett adattal dolgoznak, de mivel tobbsegeben mar az adatok tobbsege tomoritett, igy akkor a sebessegben nem hozza a megadottakat ilyen esetekben. Az intel gyors es megbizhato, mig a C300 az SSDk atlagkategoriajanak talan leggyorsabbja.

Itt tajekozodj errol : http://prohardver.hu/teszt/az_ssd-teszt/felvonulnak_a_versenyzok.html

redmonk
De szarnak meg megbízhatatlannak azért nem mondható nem? Tudod, mint ahogy az elõbb is írtam szeretem ugyanattól a márkától venni a komponenseket és Corsairt szeretem. Ház sajnos nagyon drága nekem tõlük amúgy az is tõlük lenne.

Jakuza001
Atlagosnak mondhato SSD, en mast vennek. Vagy Intelt vagy Crucial C300 SSD-t.

redmonk
Corsair SSD-rõl mi a véleményetek?

redmonk
ugyanmár 😊

V43 1105
Én kérek elnézést 😊

redmonk
még nem volt Asus cuccom
most van egy monitorom tõlük, ennyi

redmonk
Értem, köszi a véleményed.

V43 1105
Itt érzek egy kis márkahûséget is <#vigyor>

Jakuza001
Nincs azzal semmi gond. Akkor terj csak el, ha rosszat hallasz valamelyik komponensrol, vagy jobb termekre lelsz olcsobban.

Ha nincs elteres, akkor talan meg jobb is azonos gyartotol osszetenni a hardware-t, hiszen ezekkel a komponensekkel tesztelnek a legtobbet valoszinuleg a fejlesztes soran, igy a hibalehetoseg kisebb lehet, mert tobb hasznalat soran nagyobb valoszinuseggel szurhetok ki a hibak.

redmonk
Szerintetek nagyon hülye szemlélet, hogy ha pl. Asus alaplapom lesz és kiválaszottam már a VGA típusát akkor abból is Asust akarok? Nem tudom mért rögzült így belém de szeretem a lehetõ legtöbb komponenst a maga legösszetettebb módjában összeállítani.

Errõl mi a /hangfalról mi a véleményetek?