Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Esetleg tudnál ajánlani jobbat? Maximalista vagyok, szememet szúrná hogy ez több mint 4 éve megvan és a többihez képest öreg. 😄
V43 1105
Szerintem teljesen jó... ha nincs vele semmmi probléma, maradhat 😊

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Bocs, este van már...:-)
Ezen szépen rajta van. :-)
V43 1105
A hangkártyád tipusára lettem volna kiváncsi <#vigyor>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Egyenlõre csak nagyon finoman szerettem volna szimatolódni, még nem állt össze a gép de le fogom ide is írni. Eddig mindig realtek volt, semmi problémám nincs vele, az alaplapon van integrált de az fos. (kb. 3 éves az alaplap, de persze ez is cserélve lesz mint ahogy írtam full új gép)
V43 1105
Milyen tipus ? Amúgy egynéhány alaplapon integrálva vannak egész jóak, Dolby Sourround meg ilyesmikkel ...

Én azt szeretném tudni, hogy ha már egy full új gépet veszek, alaplaptól a tápig, érdemes a hangkártyát is cserélni újabbra? Mert ami most benne van az nemsokára 5 éves lesz.
redmonk
Elvileg 2 hónpa múlva már rég kint lesz a H80 aztán akkor meglátom

!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo

V43 1105
Ez se ? 😊

redmonk
Igen, tudom. Csak láttam már 7-8hónapos rendszerben és nekem hangra minden megfelelt. Valamint léghûtésbõl csak és kizárólag Noctua-t vennék és szerintem nem igen férne be a kis házikóba.

Hecker007
jól ki vannak ezek találva, nem szakadnak le, am nem akarlak rábeszélni semmire, de én a "vízhûtés" helyett inkább egy normális hûtõt vennék, mert van nála csendesebb és jobb léghûtés, ezek a kis készre szerelt vízhûtések nagyon messze vannak egy tényleg jól összerakott vízhûtéstõl, de még egy jó léghûtéstõl is

redmonk

Üdv mindenkinek, tudnátok segíteni, procit akarok venni 25-30 max 35ezer Ft körül, ennyibõl mit tudok kihozni? mit ajánlotok? leginkább amd-be gondolkozok, de ki mit mond?
elõre is kösz, Jani
redmonk
Ezek nem szakadnak már le? Tudom baromság, de én azért tartanék tõle

redmonk
Frankó, köszi mindenkinek a rengeteg infot segítséget.

Her Laca

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

MerlinW
4 évig is.

[merlinw.org]

redmonk
Azt hiszem döntöttem mi lesz illetve mit fogok csinálni 2hónap múlva.

Alaplap: Asus Maximus IV GENE-Z (Z68, mATX)
Processzor: Intel i5-2500K
Hûtés: Corsair H70/H80 - ?
Memória: Corsair 8GB Vengeance 1600MHz
Videokártya: Asus nVidia GTX5** - ?
Tápegység: FSP Aurum 500W / NZXT Hale90 65W Modu - ?
ODD: Asus DRW-24B3S
SSD: Corsair Performance3 64GB S-ATA3
HDD: WD 1000GB Caviar Blue S-ATA3

A háznak köszönhetõen amennyiben nem a moduláris tápot választom is eltudom rejteni a kábeleket. A merevlemez boxot kifogom venni. Az optikai meghajtó a helyére kerül, míg az SSD és HDD a "floppy" rekeszekbe. Ez a 3 egy ágról kapja majd a táp ellátást, ahogy a mostani gépemben is van. A videokártya típusa még nem dõlt el, de biztos, hogy egy Asus nvidia kártya látja majd el a dolgát. A Hydro hûtés a ház hátuljában lesz mégpedig úgy, hogy az egyik ventit kívülrül fogatom fel a radiátorra míg a mások belül kap (akkor helyet, ha szükséges lesz a hõfokok miatt). A házról járó 2db 120mm-es ventilátor közül ha csak a radiátor egy ventivel megy a ház tetején foglal majd helyet a másik az alján, hogy a vga is kapjon friss levegõt.

Szerintetek így rendben lesz a gép 2 évig minimum?

marsu
KÖSZÖNÖM
redmonk
Srácok, vélemény? Moduláris, 80+ Gold, tetszik is és megtudom faterral majd hozatni. NZXT Hale90 650W

S2000
#66563-ra valaki?😊

redmonk
Picit olvass vissza, épp ez a téma.

oké.

Minõségi alatt mit értesz? Úgy tudtam a Chieftech egy jó márka... Jelenleg az van, abból is a 450 es.

PS3 Slim 250 PC

Solten
6950-hez min. 500-asat, minosegit.

Saor Alba

chieftech, szval elvileg márka...

PS3 Slim 250 PC

redmonk
Tetszik ez az FSP Aurum széria. Szerintem megveszem majd a 600W-os változatot, biztos ami biztos alapon. Nem lehet rossz az XFX sem ha mondjátok csak nem igen hallottam még a tápjaikról. Ez a Gold minõsítés mit takar? Megbízhatóságot? Nekem az kell, hogy elvigye a rendszert, halk is legyen és 2 évig bõven kihúzza. Sõt tovább, ezért hajlandó vagyok többet is áldozni rá.Moduláris nem fontos, csak a kábelmenedzsment miatt lenne nagyon jó.

Szóval amit lentebb írtam hûtési megoldás az úgy rendben lenne?

Valamint azt hallottam, hogy ebbe a házba belehet rakni úgy a tápot, hogy belül van a ventilátor része. Ez miért jó vagy miért nem?

Illetve a dual-display kérdésemre valaki tudna választ. Tehát késõbbiekben ha vennék egy + monitort meglehet-e oldani, hogy például egyiken játék megy másikon meg böngészõ, IM stb. (még soha nem láttam és nem is építettem ilyet)

Jakuza001
Elmeletileg igen, ha jo minosegu a tap, de ha megteheted vegyel min 500W-s markas tapot legalabb.

450 es chieftech elbírna egy HD6950+ 4 magos am3 as procit?

Mennyire van a határon, érdemes lenne nagyobbat venni? 550-600?

PS3 Slim 250 PC

Solten
Olyasmi... Nem valoszinu hogy 18k-ert kaphato egyeb 80+ Gold-os 500-as tapegyseg. Amugy minden ertelmesebb helyen 5 ev garit adnak hozza, ipon miert toketlenkedik...?

Amugy meg megfontolando a: #66644

Saor Alba

redmonk
Best-Buy?

Tökéletesnek tûnik. Akkor még csak annyit, hogy a legolcsóbb de jó moduláris tápot tudnál ajánlani?

Mellesleg ez a 80+ Gold a legmagasabb fokozat?

Solten

Saor Alba

redmonk
ÁÁÁ, összezavarodtam. Akkor legyünk tiszták. Ajánlanátok nekem lehetõleg azért fekete színû (tudom hülyén hangzik) tápegységet, mely 2 évig simán elvinné a lent említett gépet, 15-20k értékben?

Valamint ha akad egy maximum 26k-s moduláris táp, akkor azt?

PLEASE

Akkor Corsairt mint tápot lehetséges, hogy ejtem

Her Laca

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Én maradi vagyok😊 Chieftec -nek vannak olyan 24 körül.
Fogalmam sincs milyen bele van de nekem még bajom nem volt egyik tápommal sem ami Chieftec .
Chieftec 650W CFT-650-14CS például. Nézz utána mik a speckói.

Solten
Es felsobb kategoraiban is gagyul a Corsair... Regebbiek Seasonic belesek csak ugye belepiszkaltak a venti vezerlesbe, tul alacsony fordulatszam miatt a kategoria leghalkabbjai voltak ezek a tapok, cserebe nemelyik peldany megsult (szo szerint)... 😊))

Saor Alba

redmonk
Na akkor ez is marad egyelõre egy kérdõjel.

Nem tudtok valami tényleg jó és moduláris tápot, nagyon jól jönne mATX-hoz. Bár ez az XFX jól hangzik.

Valaki a monitoros kérdésre, tudna valamit mondani?

Jakuza001
22ert draga ha a XFX 850W Pro Modular P1-850S-NLB9: 24.500,- 😄DD

V43 1105

redmonk
Mennyi az az XFX táp? Most nézem, hogy a Corsairtõl 2000Ft-al drágább a TX650 ami állítólag 80+Bronze Seasonic belsõvel.

Solten
Bizony... Es 80+ -os, az XFX Core meg 80+ Bronze.

Saor Alba

Jakuza001
Channel Well Tech gyartja mar hozza a belet ? Hm ezt nem is tudtam.

franc0
Jahogy Gaming series... benéztem.
De az XFX akkor is olcsóbb.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

franc0
Korzer-korzer, tökmindegy mi van ráírva, a Nissanban is Renault motor van már..
Gondolom a Corsaired régi Seasonic beles, persze hogy jó. Ezek az új Builder Series tápok CWT belesek, nem egy kategória...

Jakuza001
Seasonic bele van annak a tapnak is, es jobb mint az altalad leirt tap. 😄

redmonk
Házon nem változtatok az biztos. Szerintem szarabbak nem lettek a Hydrok a látott H60 után, szerintem marad az is max. feljövök ide és igazat adok majd mindenkinek. Corsair tápom van most is és imádom. Meglátom azt is. Igazából valami jó moduláris kéne egy mATX házba. Nem fárasztalak, nem muszáj segíteni csak azért megfontolok mindent ezért adtam magamnak ennyi idõt és közben spórolok hátha valamin változtatok és legyen rá anyagár 😄

Más: Most van és marad is ez az Asus TFT-m, szóval azt meglehet csinálni, hogy esetleg majd veszek egy másik monitort és, hogy csak egy példa mondjuk az egyiken játszom a másikon meg látom, hogy ír-e valaki meg email stb? Belehet úgy kötni? Még soha nem csináltam és nem is nagyon láttam ilyen több monitoros rendszert.

Nekem most egy CX400-as Corsair tápom van, nem vagyok benne biztos de ha jól tudom Seasonic beles ez. Imádom tényleg. Mellesleg van valami oldal ahol ezeket megtudom nézni, hogy milyen belük van?

Solten
XFX Core Edition 550W <#eljen> Pont ezt neztem ki magamnak, iszonyat jo cucc iszonyat jo aron... 😊

Saor Alba

Solten
Intel Z68 SSD Caching technológia közelebbrõl (elemzés)

"...Az RST is pontosan ezt próbálja meglovagolni, az elképzelés szerint fogunk egy hagyományos tányéros monstrumot (vagy RAID tömb is lehet) és elé teszünk egy sokkal gyorsabb, reakciósabb SSD-t, ami a gyakran használt állományokat idõvel benyeli és ezáltal pörgõsebbé teszi a rendszert. Valójában persze nem konkrét fájlokat mozgat át, hanem gyakran hozzáfért LBA-k (logical block addresses) állnak a célkeresztben. Mivel egy SSD NAND flash alapú, így a gép kikapcsolásakor sem vesznek el az adatok, így ha egy jól behatárolt feladatkörben használjuk a PC-t, akkor idõvel szépen beáll egy kellemes sebességre az összeállítás. Az intelligens cache-elés igyekszik rendben tartani a gyorsító tár tartalmát, miután megtelt, a legrégebben hozzáfért adatokat újabbak váltják le..."

Saor Alba

Jakuza001
Tegyel is mert az a 550ti azon a grafikonon ugy 65-70% korul mozogna. 😄

franc0
2 hónap? Akkor ne fárassz minket, ráér az még 😊
A táp amúgy fullszar annyiért, inkább egy XFX Core Edition 550W kéne, Seasonic béllel frankó garral.
A vízhûtésrõl én is lebeszélnélek, persze mATX házba necces jó hûtést találni, az biztos.
Kivéve ha bevállalaod a Fractal Design fullos mATX házát, na abba belemegy minden, még a Noctua D14 is.

redmonk
Igen, látom. Akkor a VGA kérdéséhez rakok egy felkiáltójelet, mivel nagyjából 2 hónap múlva lesz a vásárlás akkor visszatérek rá és kérdezek tõletek, hátha valami változik az árak tekintetében.

Nem vagyok egy nagy mayer ilyen SSD vonalon, de amiket elolvastam nekem valahogy nem tetszik ez az Intel lehetõség. De szerencsére csak lehetõség tehát nem kell kötelezõbe választanom. Úgy gondolom tényleg maradok az alap felállásnál mikor állítom össze a gépet.