Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Prince23
Nekem ezek vannak: energiaellátásnál:

a fõkapcsoló megnyomáskor: Leállítás-ra állítva
Alvás gomb megnyomáskor: Alvó állapot-ra van téve
Képernyõ kikapcsolása: 1 óra
Alvó állapot kezdeményezése: Soha

Képernyõkímélõ: 20 perc

redmonk
Ja tudni kell, hogy az oldallap full áteresztõ. És tényleg a lehetõ legjobban szeretném megoldani.

!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo

redmonk
Energiagazdálkodási lehetõségek között nézz szét Vezérlõpultban.

Saját, gondom: Szerintetek kivegyem majd a HDD boxot a házból és berakhatom az 1-1db SSD+HDD-t a "floppy" helyre? Akkor elõl jönne be friss levegõ aminek nem lenne útjában semmi. Valamint mivel a Noctua hûtõjén 2 venti is van és mATX házban azért eléggé közel lehet a hátsó borda a gépházhoz oda már nem kell akkor a venti ami kifújja nem? Tehát a másik gyári ventit akkor berakhatom alulra és akkor a szinte direktbe a vga is kap frisset. Hogy legyen szerintetek?

Prince23
amúgy 5 percenként csinálja ezt a hibát.

Szerintetek mi leheta gond?

1. VGA
2. Érintkezési hiba
3. monitor hiba

megjegyzés: a VGA és a monitor vadiúj. Játszás közben nem jelentkezik probs

redmonk
Hát akkor tökéletes a cucc nekem. 😄

Jakuza001
CL8 jobb mint CL9. Minnel alacsonyabb az idozites, a RAM sebessege annal gyorsabb.
Az alacsonyabb feszultseg pedig egyaltalan nincs befolyassal a sebessegre, ellenben a penztarcadra igen, mert minnel kisebb a feszultseg, annal kevesebb aramot vesz fel es annal kisebb az aramszamla. 😄

redmonk
Tetszik az ECO sorozat, low-profile hûtéssel biztosan nem kell félnem, hogy nem tudom berakni Noctua mellé. CL8 idõzítés talán nem olyan rossz illetve az alacsonyabb feszültség nincs a sebesség hátrányára ugye?

Prince23
és ez az energy managmnet hol van? mert a monitoron nem találom, legalábbis nincs ilyen lehetõség...

redmonk
Mivan akkor ha alacsonyabb feszültségü? Sebesség csökkenés vagy mi?

Jakuza001
Probald kikapcsolni azt, az energy managementben, hogy 15 percenkent kikapcsolja a monitort.

Jakuza001
Szerintem EZ ITT teljesen jo.
Ha alacsonyabb feszultsegu kell akkor meg ott az Eco sorozat belole de az 27 korul van.

Prince23
Csõ all

megkérdem már itt is tõletek. Itt úgy is sok a pc-s.

Van egy gondom, egy zavaró tényezõ. Amikor kikapcsolom a gépet, idõ után a monitorom bekapcsolódik. Mintha valaki a touchpadot babrálná. És utána meg kikapcsolódik. És ezt 10-15 percenkét eljátssza a köcsög monitor :S

vajon a VGA a hibás, mert a monitor zsír új. de netezés, játszás közben nincsenek gondok

redmonk
A lehetõ legjobbat venném olyan 20-25k környékén 8GB 1600MHz

Jakuza001
Milyet vennel ? 😄 Ha franko G.Skill kell, akkor ajanlom ezt az oldalt http://www.rambazar.com/

redmonk
Bakker sehol nincs egy normális árlista, ahol tele vannak memóriákkal.

franc0
Én nem adnék ki annyi pénzt a Noctua D14-re. Inkább Scythe Mugen 2-t vagy Ninja 3-at vennék.
Memóriaügyben meg a rambazar.com-on nézz körül.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

redmonk
Ez az ipon.hu eléggé kihalt bakker semmi értelmes memória. Nem tudtok valami jó webshopot mert a memóriákat itthon megvenném. Ugye abból nekem 8GB 1600MHz kellene. Low-profile hûtõbordával valamint ha van rá lehetõség akkor fekete-piros vagy fehér legyen a hûtõborda ha nincs nem para.

redmonk
Aha pont ez lenne a kiszemelt.

Na itt már ezt írják: CPU heatsink cut-out + 170mm heatsink support
Ezért kételkedem.

Amúgy akkor már inkább egyszer megveszem a legbrutálabb Air-Flow processzor hûtést és nem lesz gondom.

Her Laca

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

redmonk
Na, azt hiszem mégis marad a csak air hûtés. Kérdés, hogy ez így tényleg befér-e. A ház oldalap kialakítása is olyan, hogy nagyobb hûtõ is beférjen. A gyári adatok szerint befér 5mm híján befér amennyiben az NZXT állítása 100%

Her Laca
Szép ház.
Õszinte leszek tanácstalan vagyok,hogy ebbe milyen hatásfokú lenne egy olyan vízhûtés amit kinéztél.Fõleg ,hogy a radi is bent lenne.

Valami ilyesmire gondoltál?

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

redmonk
Egy NZXT Vulcan mATX ház. Ezt írja a honlapján a specs táblában: "CPU heatsink height support: 165mm (without 35mm thick side 200mm fan)"

Tudok angolul de azért biztosítsatok, hogy a Noctua NH-D14 ami (Height (with fan)160 mm) a gyártói oldal szerint, belefér.

Her Laca
Ezt nem tudom. Szerintem ha egyformán pörögnek abból baj nem lehet.

Milyen is az a ház amit kinéztél magadnak?

redmonk
Igen, ezen agyalok én is. Noctua-val szemezgetek. Valahogy kiderítem beférne-e egy nagyobb esetleg D14 vagy ilyesmi. A táp ugye alul magának megoldja nem? És ha az van amit te mondasz akkor elõl lévõ pörögjön többet vagy a hátsó?

Her Laca
én úgy tudom(ezt olvastam a PH-n) hogy ezek a Corsair ,meg KÜHLER cuccok egy ugyanazon gyártótól vannak. Utána kéne nézni.
Azt azért vedd figyelembe,hogy nem csak a CPU melegszik ám,hanem az alaplapi dolgok is ,no meg a videó kártya. Ezt azért mondom,mert fontos a jól keringetett levegõ ,hiszen ha bent reked a meleg az baj. Na most ha a radit ugye beteszed a házba akkor azt ventivel fújatni kell,ha a házban relatíve magas a hõmérséklet akkor a víz arra fog lehûlni,ha kívülrõl adsz neki friss levegõt akkor meg a felmelegedett kerül be.
Szerintem a legjobb megoldás az az.hogy egy elölrõl be ,egy hátul ki plusz a táp,és egy jó kis alant linkelt procihûtõ.
Ha mindenbõl jót veszel ,szinte nem is lesz hangja és tökéletes hûtést kapsz.

redmonk
Nem hiszem, hogy a 2 egy és ugyanaz lenne, most nem azért mert nem akarok rosszat elhinni róluk hanem mert például a H70 meg jó, és mért csinálnának ekkora riválist saját maguknak is akár? Meglátjuk. Max. nem veszek majd olyat 😉
Amúgy ha arra esne a választásom szerinted az úgy jó kicsiny házamban, hogy felülre szerelve úgy, hogy kifelé fújjon illetve a ház két ventije egyik hátul befelé egy pedig alul befelé?

Amúgy néztem és látom hogy nem olcsó...na meg 7.1-re van, nekem csak 5.1-es hangrendszerem van és egyenlõre nem akarok 7.1-re menni, de ha egyszer netán igen akkor mindenképp asus Xonar. :-)
Egyenlõre nem tudom, majd meglátom hogy jövök ki. Kösz szépen!
Solten
Eco ALC 240: Nem ez a H100 is? A tablazatot elnezve kisse csalodast kelt.

Saor Alba

Solten
Na tessek:

Az Antec megoldasa siman leveri a matricazott Corsaireket. H100 mar jobb eset, nagyobb radiator 2 ventivel.

Saor Alba

kifli

(4:20-tól van teszt 😄)
kifli
Amúgy megnézve a coolit cuccait, nem néznek ki rosszul
redmonk
H50 és H70 Asetek, H60 CoolIT és az utód is az lesz.

kifli
az elõzõeket valami európai cég szállítótta, úgyhogy azok sem annyira gagyi kínaiak...
redmonk
Most ugrott be hogy a H100-as majd elférne a ház tetején lévõ 2db 120mm-es ventihelybe. ami kifelé tolná át a radiátort és akkor elõl menne be friss meg talán hátulról is mehetne befelé friss vagy utobbi helyet alulról.

Amúgy az újak a kanadai CoolIT készíti. Nemtom ez jó-e vagy sem.

redmonk
Akkor tényleg kiváncsi leszek a H80-ra

kifli
ja az árakat nem néztem!
van H60 is, csak azzal nem találtam összehasonlító tesztet

Azok a ramok meg elég jók 😊

cl8 1600mhz (az átlag cl9)
redmonk
Cheers mate, nem mondtam hogy szar csak nem tudtam errõl a termékrõl

kifli
TESS és TESS nem feltétlenül szar mert nem a corsair gyártja...

A h70 jobb mint a 620, a h50 ~egy szinten van vele kb.
redmonk
Fuu, nagyon szépen köszönöm. Akkor Corsair cuccok dobva. Ez az hûtõ baromi jó áron van. Hatásfoka szerinted sokkal jobb?

Solten
620: ~£45
920: ~£75

memo: link

Saor Alba

redmonk
Mi az áruk ezeknek? Megfontolando. Ezek nagyobb hatásfokkal végzik a dolgukat mint corsair társaik? Akkor már a memóriákra is mondj valamit légyszives.

Solten
Corsair H-s "vizhutoi" pedig valami Asetek nevu OEM beszallitotol vannak, szokasosan megint egy cucc amire csak a matrica megy. Ez joval effektivebb, es talan olcsobb is: link. Durvabb verzioban: link.

Saor Alba

redmonk
aztarohadt micsoda jó árak. már csak választani kéne tudni. xfx és enermax tetszik

Solten
Hello. Maradj az AMD-nel, szerezz be valami 4 magos Phenom II-t, jatekhoz VGA kell elsosorban, a Phenom II ehhez boven megfelelo partner.

Saor Alba

Solten
"Gyonyoru penz" egy Super Flower belsos tapegysegert... <#alien> Par ertelmesebb ajanlat: link1, link2, link3, link4.

Kerdes hogy minek is veszel 600-as tapegyseget, valami komolyabb csucs vga-d lesz a jovoben vagy CF/SLI?

Saor Alba

V43 1105
Mennyit szánnál rá ?

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

V43 1105
Igen, igen.. creativehoz eléggé sok beállítás, kutató munka szükségeltetik driver téren...

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Jakuza001
Xonarokkal kevesbe van problema a driverek teren, mit a Creativenel.

kifli
hangkártyák nem fejlõdnek rohamos ütemben, mivel nemnagyon van hova 😊

amúgy, ha mindenképpen cserélnél, asus xonar-okról jkat halottam, de a creative is jókat csinál