Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tudom, mennyibe kerül az a 750W-os táp, de egy 16k-s FSP Hexa+ 500W bőven elég a konfig alá.
A procira sem feltétlenül szükséges hűtő, nem fog melegedni a gyári hűtővel sem, még nyáron sem. De ha meg még is, ráér venni egyet a szezon elején.
Ez a Pro4V tök vicces, még fapadosabb, mint a Pro4S, igaz a mondás, hogy "mindig van lejjebb" :-D
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
reorni Szerintem érdemes elgondolkozni az RX 480-on is, olcsóbb és egálban van az 1060-al.
szerintem is kell már a 16, meg amúgy sem kell sok hozzá és már tényleg alap lesz vagy már most is az.
The Matrix has you...
Én is most akarok új gépet de akárhogy számolok mindig 200 körül, vagy afelett jövök ki.
uplay: N0m4d_HUN Ryzen 9 3900x / 32 Gb ram / Gygabyte 2070 Super 8 Gb
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Mi a véleményetek? Újabb játékokat akarok full grafikán futtatni. Teljesen új gépet akarok venni.
Aerocool Aero-500
Corsair 750W
Asrock B150M Pro4V
Intel Core i5-6600K
Avexir 16GB DDR4
Gainward GTX1060 6GB
Akasa AK-CC7111
Többször változott már, de még mindíg 300 felett járok :'(
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
A GTX 1050 Ti 4GB pedig rablás, ha 50 ezer körüli áron szerzed be (én egy éve annyiért vettem a 950-est) és ne aggódj: bőven jó 1080-ban, akár tökúj játékokhoz is.
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2017.02.05. 15:07:46
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Van egy 10 éves gyöngyszemem (core2duo e5200 3,3ghz, ati 4830 512mb, 4gb 333mhz ram, plusz alaplap, stb egy 400w-os tápon).
Kicsit elöregedett szegényke, van a családban 1 másik használt (immáron 3 éves) gép amiben figyel egy i3 2120-as alaplapi vga-val, meg 4 gb 833mhz-es rammal megtoldva szintén 400-as tápon.
Eredeti tervem az volt, hogy abba veszek valami jobb vga-t lévén az alaplapi csak 1gb-os de ismerősöm ajánlott jobbat igaz drágábban.
Kedves édesapám meg bedobta ötletként ezt.
Ha vesz mellé az ember valami komolyabb középkategóriás vga-t már alaphangon 120-nál járunk plusz azt a 280w-os tápot lenyeli a gép keresztbe reggelire (miközben önkéntes tábortűz gyújtóként szolgál kb.).
Ismerősőm konfigja amit ajánlott:
ház
táp
alaplap
cpu
ram
vga
Én a legutóbbi verzió felé hajlanék, de kérdés akkor már egy rx470 ezen az áron lenne jobb választás?
uplay: N0m4d_HUN Ryzen 9 3900x / 32 Gb ram / Gygabyte 2070 Super 8 Gb
Úgy néz ki eddig bírja a 2933 Mhz-et a memória, stressz-test eddig 5-ös :) holnap kiderül, hogy meddig mehet. a CPU most 4200-on ketyeg, nekem az elég lesz, ott még 1,3 V a feszkó. Ezt le is lehet fixálni Asus-nál, meg lehet máshol is, nem tudom.
The Matrix has you...
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.02.04. 17:20:29
[merlinw.org]
Melyik tuningolás a jobb vagy biztonságosabb? közvetlenül a BIOS-ból vagy egy tuning progi által? a progi is belenyúl a bios-ba vagy nem?
Másik kérdés: A BLCK ratio és a CPU cache ratio szorzójának ugyanannak kell lennie? Mi a különbség a kettő közt?
The Matrix has you...
Illetve mennyi különbség van a 65k Inno3d vagy Manli és a 70k s Gigabyte 1060 közt ?
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Arra írtam, hogy "..programozásra, játékra..." használná... Programozásnál meg nem egy hátrány (a 21:9), ha egyszerre több (~2-3) ablakban dolgozik. Viszont nem 32, csak 29"-os. Ívelt? Ennyi pénzért már tartalmazhatna "ennyi" extrát.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.02.03. 13:58:27
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.
ASUS alaplapoknál le kell tölteni minden drivert a honlapjukról vagy van nekik saját programjuk amit fel kell rakni és azzal a legújabbak jönnek le? Hasonlóra gondolok, mint amit az Nvidia az Experience-el csinál.
The Matrix has you...
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
Ami van mellé, az 16 gb ddr4 és egy i5 6600, illetve egy 500 as FSP táp.
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
De cserebe 21:9 keparanyu? Ket ugyanolyan kepatloju monitor kozul a 16:9-esnek kb 20%-kal nagyobb kepe van, mint a 21:9-nek.
Szoval az emiatt iszonyu alacsony, magassagban egy 24" monitor nagyobb, osszteruletre pedig egy 27" nagyobb - kozeleben nincs egy rendes keparanyu 32"-osnak.
Az meg hogy ivelt, az se hiszem h feltetlen nagy elony lenne, sot..
Regards,
Én falra akarom szerelni és a portok kifelé állnak a fal felé. (nem is értem miért ezt a konstrukciót erőlteti sok gyártó, amellett hogy vesa mountosok a monitorok, így kifelé álló vezetékkel falra nem rakható fel)
Az ívelt dolog sem szimpatikus.
Több száz monitort megnéztem, végül olyan mellett döntöttem ami méretben is jó lesz, vesa 10x10 mountos, lefelé állnak a portok a hátlapon, jó a betekintési szöge, full HD feletti 16:9-es képarányú és nem TN paneles, valamint árban még nincs 200 így ki is tudom fizetni. Ennek jelenleg csak az AOC felelt meg, így meg is rendeltem, de köszönöm a véleményeiteket!!
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2017.02.02. 17:20:38
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
LG 29UC88-B ~127k.
Ok, ez nem VA paneles hanem IPS (szvsz jobb is). Nem 32"-os, csak 29-es, de cserébe 21:9-es képarányú és ívelt! Programozásra, több ablak megjelenítésére nem egy hátrány. Éshát játékokra sem. Ja és persze manapság már nem elhanyagolható (ha ennyi pénzért vesz vki monitort) szerintem a FreeSync sem, persze ha AMD kártyád van. Ha nVidia akkor a G-SYNC, de az ennyiért csak 24"-os van.
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2017.02.01. 22:52:07
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.02.01. 20:50:37
[merlinw.org]
"The trees move. Do you not see it?"
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Vagy mire gondolsz? Lehet, hogy félreértelek.
Szemüveget nem akarok csináltatni nagyon tossza az orrnyergemet a viselete (így is kín elviselni a mostaniakat pedig van 3 db).
Az sem lenne utolsó szempont ha egy monitorra ki tudnám tenni az IDE-t (kódoló környezet, pl IntelliJ, Netbeans, Visual studio) és mellé egy böngészőt (vagy annak egy harmadát) amiben látom a lapot/eredményt. Tehát a felületet úgy szeretném kihasználni, hogy megosztott nézetben használnék alkalmazásokat, az IntelliJ-t se rakom ki teljesen nagyba jelenleg sem.
Köszönöm a véleményeiteket!! :)
azért kérdezem, mert rossz látás -> jobban megerőlteti a szemeidet. bazinagy dolog ami az arcodba világít -> még jobban megerőlteti a szemeidet. könnyen lehet, hogy egy gigantikus monitorral konkrétan tökönszúrnád magadat, és épp az ellenkező hatást érnéd el.
na meg mennyire rosszak a szemeid? amit tudok fejből, hogy -1.25-ös dioptriával olyan 80 cm-re látsz el élesen, ez kb a határeset, efelett már mindenképpen ajánlott szemüvegben bámulni a monitort, de már ennél is kicsit jobban fáradnak a szemeid. (saját tapasztalat)
szerk: ha meg szemüvegnél ár számít, rendelj külföldről bagóért keretet (amik ugyanazok, mint amit boltban kapsz, csak nincs egy cég által mesterségesen felnyomva mindennek az ára), és csiszoltass bele lencsét egy szimpatikus optikában.
Utoljára szerkesztette: Calver, 2017.02.01. 15:02:03
"The trees move. Do you not see it?"
Nekem spec 24-es monitorom van, de pl WOT-ban már a minimap kiesik a látószögből. Persze ha rossz a szemed az mindent felül ír, csak nehogy attól fájjon utána a fejed, hogy nem bírsz rendesen ráfókuszálni, mert túl nagy.
Erről az AOC márkáról és általánosságban a VA panelről mi a véleményetek? Nyilván ezek a VA panelek már nem a régi 2009?-es eresztések tehát sok hiba nem lehet vele nem?
FPS játékkal nem játszom, tehát enyhe utánhúzás és a 4 ms válaszidő sem lenne akkora baj...
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
A másik kinézett versenyző egy VA paneles 32 colos AOC monitor, csak félek, hogy a 32 col már marhanagy lesz. Mi a véleményetek? (Programozásra, tanulásra/böngészésre meg World of Warcraftra kellene a monitor)
A 27 colos amit kinéztem:
https://ipon.hu/webshop/product/iiyama_xub2790hs_b1/1180100
A 32 colos:
https://ipon.hu/webshop/product/aoc_q3277pqu/1420090
The Matrix has you...
The Matrix has you...
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.30. 00:44:32
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.30. 00:41:20
[merlinw.org]