103176
1411386313.png
  • Maala
    Kapható, csak 70ezerért, az alza-tól.
  • ToCsEk
    hello. én ilyenre gondoltam. ha nem tettszik lehet összeállítani intel configot de az 4mag 4 szálas lesz csak, sajnos nem kapható a bestbuy i5 8400 6mag 6 szál, szóval:

ház: Zalman Z3, CoolerMaster n300, vagy valami ami neked tettszik 10-15k csak legyen házban 1-2venti alapból
    táp: FSP 400W HEXA+
    cpu: AMD Ryzen 5 1600 6mag 12szál
    alaplap: Asrock A320M PRO4
    ram: Corsair 2x4GB DDR4 2400MHz Vengeance LPX Red vagy Black
    vga: Gigabyte GTX1050 Ti OC 4GB

ez így max 195ezer

ToCsEk #100477 meg nem szól senki hogy elírtam, ddr3 helyett persze ddr4 ramra gondoltam
  • Piko888
    Sziasztok!
    200.000 környékén szeretnék gépet venni monitor ill bill és egér és ssd nélkül.
    Összedobnátok egy konfigot.
    Előre is köszi
  • dartonite
    Nem huzok semmit, nem ertek a tuninghoz szoval ami a gepbe kerul annak gyarilag kell egy jo teljesitmenyt leadnia.
    A hasznalt cuccokat sem szeretem ugyhogy az is kilove.

Az otleteket mindannyiotoknak koszonom, atgondolom es korulnezek.
  • broman191
    30e Ft-ért van jegelve most a Hardveraprón 2 db i7 2600K is, szvsz ha egy olyat kifogsz a jövőben, annyiért ajándék. Húzva még az AC:Origins 60 FPS is adott, pedig az kiemelten CPU gyilkos. A kérdés hogy az "Asrock alaplap" pontosan milyen, ha Z-s akkor egy 2700K társaságában biztosan nem váltanék félkonfigot még legalább 1 évig, ha a legnagyobb terhelést játékokkal kapja a gép. Videokarinak legfeljebb a GTX 1070 lenne érdemi előrelépés, a Hardveraprón alkalmi vételként kapugarival 110e Ft körül akad mostanság, kb. 2 év papíros garival pedig 120e Ft-tól, esetleg újonnan 3 év garival 145re Ft-tól...de nem feltétlen ajánlott, mivel esélyesen jön az utód fél éven belül, az 1070 árak pedig jelentősen esni fognak.

ui.: Ezen a szálon gondolkodva még esetleg egy combosabb & relatíve halk CPU hűtőt érdemes nézni, ami átmenthető újabb félkonfigra is.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.12.29. 16:16:41
  • Maala
    Ha mindenképp sokáig megmaradó cuccot akarsz, akkor i5-8400-at ajánlom.

De amig ilyenek a DDR4 ram árak, inkább semmit, csak egy új VGA-t.
  • ToCsEk
    most benéztem gianihoz prohardveren
    Intel Core i3 8350K BOX (1151): 49.500,- 3 év gar rendelhető 1 nap
    mellé z370 lap 40-50k
    cpu hűtő Be quiet! Dark Rock 3 20k
    40-50k 8gb ddr3 3000mhz ram
    és még simán 200k alatt maradsz
    ennél jobbat olcsón nem kapsz proci 4mag 4 szál, pár multis játékot kivéve elég 4mag, fontosabb a magas base órajel,csak kérdés értesz e tuninghoz, persze bármelyik fórumon kapsz segítséget
  • ToCsEk
    hát ez elég érdekes helyzet
    6-7-8 széria kilőve mert ahoz ddr3 nemjó
    marad a 2-3-4
    ugye neked van i5 2500 ami 3,3ghz alap 3,7ghz turbo 4mag 4 szál
    ha legolcsóbban akarod kihozni akkor én venném ezt i7 2600 3.ghz4 alap 3,8ghz turbo de 4mag 8 szál ez megvan 32kból 1hó garival és mellé agy alap rézmagos hűtés 1,5k összesen 34k
    ha generációt akarsz ugrani 3as széria ahoz már alaplap is kell itt nemnéztem utána az áraknak és cpuknak
    ha ugrasz 2 generációt ott a 4es széria ott ajánlom i7 4770 3.4ghz alap 3.9ghz 9 turbó 4mag 8 szál esetleg egyel nagyobb i7 4790 3,6ghz alap 4ghz turbó de ezek már 60-70k körüi áron mozognak
    el lehet még gondolkozni a k-s procikon is 4770k 4790k ez már 90-110kkörül csak mellé még 40-50k alaplap 10-25k hűtő
    de hogyha idáig eljutottál, akkor jön a kopp mert 2018ban már nem érdemes 7es széréinál régebbi configra költeni
  • dartonite
    Uh az mar ugy sok.VGA mar nem fog beleferni ha uj ram is kell :S
    Alaplapbol melyik ddr4-est erdemes megvenni ha hosszu tavra tervezek?

Koszi egyebkent, mindig az itteni tanacsokat veszem alapul ha fejlesztesre kerul a sor.
  • NEOreg3
    prociban érezhető előrelépés egy 7xxx-8xxx szériás i5/i7 lenne, azt viszont nem úsznád meg csak alaplap cserével, mivel a DDR3-as memória már nem jó az újabb alaplapokhoz

VGA-ban jelentős előrelépés meg egy GTX 1070 lenne 150ezer körül (GTX 1060-ra nem éri meg váltani GTX 970-ről)
  • dartonite
    150-200 korul.

Egyebkent csak ugy feltetelezes szintjen melyik az a vga kartya ami megfizetheto lenne es elorelepes is a mostanihoz kepest?
  • ToCsEk
    mennyit akarsz költeni maximum?
  • Maala
    Ha soványka is kezd lenni, nem a proci miatt, hanem a VGA miatt...
  • dartonite
    Sziasztok, kellemes unnepeket mindenkinek.

Szeretnem fejleszteni az asztali gepem, ami most ilyen parameterekkel bir:

Asrock alaplap
    i5-2500 proci
    16g ddr3
    gtx 970

A vga-t es lehetoseg szerint a ramot megtartanam.Jo lenne jelentosen emelni a teljesitmenyt, milyen alaplap+proci upgradet javasolnatok amivel tovabbra is hasznalhatom a jelenlegi memoriakat?Foleg gamingre.
    Talan meg egy ssd -t gondoltam bele venni de a lenyeg a processzor es alaplap csere lenne mert kezd eleg sovanyka lenni a pcm az uj jatekokhoz..
  • Sippie
    ja, felment a memória ára, nem lehet csak úgy kidobálni :D
  • ToCsEk
    passz, gondolom sok hibás memóriás 1060 volt aztán leszedtek egy modult és rájöttek, hogy jéééé 5gb kukázzuk? Faszt eladjuk kínaiaknak
    PROFIT :D
    nagyon unatkozhatnak
    én tuti nem cserélem r9 270x 2gb emet pedig kellene nagyon, de már kivárom a következő generációt
  • Sippie
    na és ennek mi értelme van?
  • broman191
    Ha nem fog túlzottan fogyni, akkor még drágább is lehet a jobban fogyó 6 GB-os modelleknél...a 3 GB-osoknál meg főleg. Nem is a mi piacunkra szánták, nem létező rést tömnek be vele...
  • ToCsEk
    ennek az árára kíváncsi leszek
    de szerintem 100%, hogy nem lesz annyival olcsóbb ITTHON mint a 6gb hogy megérje helyette ezt venni
  • Maala
    Fogalmam sincs, kb csak olvasásra és munkára használom mostanában a gépet, és különben se raktam fel semmi procihőfoknéző programot. :-)

A hűtés Noctua NH-D14, MX-4 hűtőpasztával.
  • Vadnokedli
    Got it. Meh - Nem baj; ott marad a hűtés miatt.. (Túl merev AIO cooler cső)
    Neked milyen hőfokot produkál a 8700K és milyen hűtéssel?
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2017.12.22. 22:05:29
  • Maala
    Le szokták irni az alaplap manualjában, hogy ha mit hova dugsz, akkor mi hányX-osan működik a PCIe slotban.
  • Vadnokedli
    Kérdés. Az normális hogy csak 8x-en fut a VGA második PCI-E slotban?
    (Felette van még egy 1x-es slotban egy hangkártya)

Ez még mindig "egy dolog" hogy csak a felső PCI-E slot képes az x16-ra?
    (Annyira nem cink mondjuk; utána néztem az eltérésre)

MSI Z370 Krait Gaming + MSI GTX1070 Armor-t használok. (Leírásban 3db x16 os slot)[De gyanítom itt a méretére gondolnak]
  • broman191
    Persze, mivel alapvetően alacsony az órajele a 4 mag/4 szálával és a CPU igényesebb játékokban idővel akkor is kevés lesz /itt-ott már az/...de egy időtállóbb R5 1500(X) vagy 1600(X) esetében már nincs érdemi OC headroom.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.12.22. 11:37:53
  • G18XM8
    Pl egy ryzen 3 1200 párszázas húzása egyes játékoknál akár ~10fps növekedést is elérhet, ami azért nem elhanyagolható sztem, de semmiképp sem nevetséges. És gyári hűtővel.
  • broman191
    Az Intel másképp gondolja, rémlik hogy K-s procikra volt anno /vagy van is/ OC garancia vásárlására lehetőség...és nyilván nem tennék, ha sorban érkeznének vissza hozzájuk a kóklerek által megsütött procik, szinte kiadásmentes tisztességes profit helyett. Manapság már van annyira hülyebiztos az OC egy jóféle alaplappal, hogy nem sok esély van a CPU-d károsodására, mindegy mennyire hülye is lennél hozzá...aki pedig nem tudja mit csinál, általában nem is fog bele. Aki pedig tudja és mindenféle fórumot olvas a témában, képben van a reálisan működtethető OC határral, hozzá társuló beállításokkal, hardveres követelményekkel, lényegében gyári hibás CPU-t kell kifogni ahhoz, hogy 'lebetegedjen' vagy elfüstöljön... :)
    Mindenesetre a jelenlegi i5/i7 felhozatalnál legfeljebb a professzionális, az idő pénz alapú felhasználásnál látom értelmét, hogy mondjuk 5 GHz környékére legyen húzva a proci, a gyárinál 10%-kal gyorsabban elvégzett CPU igényes feladat okán...gaming terén, amikor az idő egyenlő fun, nagyrészt semmi előnye nincs, kb. 3-5% átlag többlet felbontástól függően. A Ryzen-ek K-s modelljeinek párszáz MHz plusz OC mozgástere meg felhasználástól függetlenül úgy nevetséges ahogy van...gyárilag is elég magas órajelet lőttek be számukra. Valamint gamerként a hobbi OC élményen túl még a jelenleginél is kérdésesebb gyakorlati haszna lehet majd a túlhúzásnak az elkövetkezendő években, mivel az Intel elég agresszívan védi a piaci pozícióit a CPU magok & szálak emelésével, az utóbbi évek hosszas vegetálása után, a gépigények aligha fogják gyorsan lekövetni a piac fejlődését, már csak a hosszas szoftver fejlesztési idők és a fejlesztésre lusta, casual gamer réteg miatt is. Btw érdekes számokat mutat a Steam hw survey, még most novemberben is a a teljes Windows-os felhasználó bázist tekintve a 4 magos procik aránya 73%, de mögötte a leggyakoribb így 17' végére még mindig a 2 magos (!?) 23%-kal (amikor egy jóáras i3 is 2mag/4szál legalább 3 éve, szóval a Win szerint 4 logikai CPU), minden egyéb pedig marginális piaci lefedettségű...szóval majd hosszú évek múltán elérünk oda, hogy amit ma kiadnak korszerű hardverként, valójában ott is lesz a tömegeknél és alapjaiban arra a számítási teljesítményre építő szoftver is lesz rá...milyen szép is lenne, ha működne a kommunizmus és alanyi jogon évről-évre mindenki levehetné a polcokról a legújabb csúcs videokarit, CPU-t, gaming hardvert, értelmetlen lenne hardveres felméréseket készíteni és a szoftverek is gyorsabban fejlődhetnének. Csak a valóságban sajnos jólét helyett jellemzően átcsap gazdasági összeomlásba, korgó gyomorral patkányok és galambok vadászatára...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.12.21. 13:39:15
  • SzirmosSzisza
    Azért mert OC nélkül is jobban melegszik :)
  • Maala
    Nem értem, miért szomorú, nyilván nem fogom neked garantálni, hogy ha 120%-on tolod a prociddal, akkor nem fogod kinyírni.
  • SzirmosSzisza
    5-10 éve nem nagyon volt ennyi AIO hűtő mondjuk.

Amúgy szerintem is szomorú, hogy 100k+ procinál, ha akarsz -10-20 fokot akkor első nap dobhatod el a garanciádat.
  • Maala
    Hát, szerintem a Hashwellnél vett delidelő készletet még a 8700k-nál is használhattad, szóval annyira nem szomorú a helyzet. Én inkább örülök, hogy ÉN dönthetem el, hogy mennyire tervezem húzni a procimat, és milyen körülmények között, minthogy előre forrasztott módszerrel minden predesztinálva legyen. :-)

A szomorú az, hogy a mostani huszon-harmincezres hűtés ugyanaz, mint ami 5-10 éve volt... kb. :-)
  • Lucifer001
    Pont azzal szemeztem én is . De belépett az ennyi pênzt nem adok érte kategóriába .
  • broman191
    Vakarnám a fejemet rendesen, ha most akarnék platformot váltani...használtan egy egészen korszerű félkonfigért nem rossz ár a 72k. Majd jövőre meglátom, hogy mennyire lesz kevés a mostani, nem sietek sehová, főleg hogy jövőre az Intel elvileg már az i5-re is 6mag /12 szálat hoz majd, i7-re 8/16-ot...érdekes ez a roham iramban fejlesztés, kicsit a PS3 & Xbox 360 jut eszembe arról, hogy mennyi ideig optimálisak voltak a 4 magos CPU-k, sőt a konzolok grafikusan már súlyosan le is maradtak, aztán mára vagy 2 évente dobnak ki hardveresen fejlettebb kiadásokat, de amikor évekig szükség lett volna rá, nem történt semmi. Vajon mennyire fogják a CPU fejlődést követni a játékok gépigényei...
  • Vadnokedli
    Fuh
    Pár napja vettem RAMot G.Skill Ripjaws V 3000/CL15 (Akkor 60 most 72k)
  • broman191
    Jövőre csak rosszabb lesz, szóval örüljünk ennek is... :)

@Maala: 130K-nál (pfff töredékénél is) már igazán beleférne az igényesebb kupak dizájn, ami régen adott volt out-of-the-box, de az utóbbi évtizedben 'oda fejlődött' a gyártástechnológia, hogy vegyek utólag delidelő készletet és örüljek milyen olcsó... ~.~ 8-9 évvel ezelőtt az AMD megoldotta huszonezres & a jelenlegieknél többet fogyasztó CPU-k esetében is, szóval örüljünk az elk*rvulásnak? Az Intel piacvezetőként megteheti és még mosolyogjunk is hozzá...vagy legalábbis poker face. Régen egy 10e Ft alatti alap tower hűtés hozta azokat a hőmérsékleteket egy f4szán lidelt CPU-val amit most a huszonharmincezres hűtés hoz... -.-
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.12.20. 16:49:47
  • Lucifer001
    Ez igazán elszomorító
  • ToCsEk
    nem
  • Lucifer001
    Sziasztok

Szerintetek az ünnepek után várható némi áresés a hardwere piacon ( videó kártya , ram , proci ) Mert jelenleg a kártya , és a rammok brutális árban vannak . Ram már a processzor kategóriában van .
  • MerlinW
    A büdös életben nem fogod tudni normál használat mellett úgy terhelni a procit, mint ahogy a Prime teszi. A 60-80 fok közötti terhelési hőmérséklet meg tök egészséges.
  • Maala
    Mondjuk én is szeretem összehasonlitani a kőkorszaki kerekeket a modern versenygumikkal...

Harmadakkora csíkszélesség miatt még érzékenyebb az ón diffúziójára, és egyéb élettartam problémák... 130k-nál már belefér 15-20 USD egy delidelőre a zinternetről, nem? Meg egy jó féle pasztára.
  • broman191
    Szóval semmi értelme jobb hűtésen gondolkodni, bőségesen a gyári fájdalomhatár alatt van valós felhasználás során, télen-nyáron. Ha így kellően halk is a rendszer, nem tervezel komolyabb túlhúzást, akkor megérkeztél... :)