Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

448 bites volt a GTX295.

A HSZ-ed második felében pedig igazad van,szerintem is így van.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Most így a fene emlékszik az összes kártya összes paraméterér, de a GTX 295 GDDR3 kártya véletlenül nem 512 bites? Míg a GDDR5-ös 4850 (X2 vagy se) meg 256 bites?

Így viszont érteni vélem mire gondoltál, de egy adott termékcsaládon belül már nem nagyon fordul elõ ilyesmi.

Gyenge kártyának azért lehet létjogosultsága a GDDR5-nek, mert ugye a nyák ára drasztikusan nõ ha 64 helyett 128, vagy 128 helyett 256 bites verziót gyártanak. Így viszont többet spórolhatnak a gagyi nyákon, mint amivel többe kerül a GDDR5, de a teljesítmény nem esik vissza annyira.

Nagy teljesítményû kártyáknál is volt olyan,hogy a GDDR3 elverte a GDDR5-öt. Igaz,hogy nem ugyanaz a kártya,mégcsak nem is egy márka,de egy kategóriában voltak. GTX 295 (GDDR3) vs HD4870 X2(GDDR5) És a GTX295 rendszerint alázta a 4870 X2-õt..hol nagyon,hol kevésbé.

Kis teljesítményû kártyákról volt szó,ott meg aztán édes mindegy. Ha a GDDR5 gyorsabb is,akkorse eget rengetõ a különbség. Max. 2-3%.

Gyengébb kártyából is gyártottak GDDR5-öt,nem is keveset. Pl: LINK

"Régebben is voltak olyan DDR3-as kártyák,amik elverték a DDR5-ösöket. A GPU teljesítménye sokkal inkább lényeges,mint az,hogy az éppen használt kártyán DDR3 vs DDR5 van."

Mennyire vagy ebben biztos egy 1-tõl 10-ig skálán? Azért nem mindegy, hogy a DDR3 kétszer, a GDDR5 meg négyszer olvas ciklusonként. És ugye még a GDDR5 i kevés lehet 128 bittel, tehát még az a nyomorék 256 bit is sokat számítana. Vagy azért írtad, mert a kis teljesítményû kártyának mindegy? Mert azokból meg nem nagyon gyártottak GDDR5-öt.

Nekem meg ment együtt OCZ 433-as CL2 DDR1 és Kingmax 400-as CL3-as. Kb. semmi hasonló nem volt bennük 😊
És láttam már gyári dual kitet, ami meg nem ment együtt 😄

totyak
Írtam nekik. Valamit csak tudnak mondani.
Köszi mindent.

Pedig létezik még ilyen is:

FLFE85F-C8KM9
FLFE85F-B8EE9

stb.

Ha rám hallgatsz,akkor megkérdezed az aqua-sokat és azok majd megmondják. (mármint a szériaszámot) Nálam is ment már két teljesen különbözõ szériaszámú modul Dual Channelben.

totyak
Most már kezdek elbizonytalanodni, hogy több fajta van, lehet, hogy csak a weboldal tévedett. A hivatalos oldalon legalább is egy verzió van feltüntetve.

Dual Channel mûködne mindenféleképp,csak induljanak el együtt.

totyak
És ha nem ugyan ilyen számú, akkor mi történik? Gondolom attól a gép még felismerné, hogy 4gb van, csak lehet hogy a dual channel nem mûködne?

Üdv!

Neked pontosan ez a számú RAM kéne:

FLFE85F-C8KF9

Írj egy e-mailt az aqua-nak vagy hívd fel õket és kérdezz rá,hogy pontosan mi a széria száma ennek a terméknek.
Valószínûleg ezzel is menne a Dual Channel (mármint ha nem ugyanez a szériaszám),de a legjobb lenne,ha pont olyan szériaszámút találnál.

totyak
Üdv!
A gépemben most egy Kingmax 2Gb 1333MHz DDR3 ram van és szeretnék még mellé venni egy ugyan ilyet. A gondom annyi, hogy a neten többféle kialakításban is láttam ilyen memóriát (másképpen vannak elrendezve a kis chipek rajtuk). Kérdésem az lenne, hogy elég, ha a fenti információk passzolnak, tehát 2Gb-os, 1333-as és 2Gb-os vagy valami másnak is egyeznie kell? illetve, hogy nem lesz-e gond, ha nem egyformán néznek ki, mennek-e majd dual channel-ben?

Itt egy CPU-Z kép a memóriámról.

Ezt szeretném megvásárolni.

Köszi a segítséget.

Felbontásfüggõ. De kisebb kártyáknál lényegtelen,a GPU teljesítménye illetve egyéb alkotók elõbb fogynak ki a kraftból,minthogy kitudnák hajtani azt az 'X' mennyiségû memóriát.

elitehun
És a memória mérete? Tehát ha egy játéknál az 1gb-os vga az ajánlott, akkor az hogy fog futni egy 512mb-oson? Vagy annyira nem releváns FPS szempontjából?
Kb. semennyire. Régebben is voltak olyan DDR3-as kártyák,amik elverték a DDR5-ösöket. A GPU teljesítménye sokkal inkább lényeges,mint az,hogy az éppen használt kártyán DDR3 vs DDR5 van.

És ez mennyire észrevehetõ?
elitehun
ja az más, azt hittem iponról van
franc0
Ráadásul a 2 giga RAM a 6570-en csak DDR3-as.
Nem is kérdés, hogy jobb az 5670.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

redmonk
6k-ért vettem a 3-t de mind1. Nem webáruházból van hozzáteszem.

!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo

elitehun
Igazából 8k <#zavart1>
elitehun
Értem kösz
Hát..van ami szereti a sok memóriát,tehát célszerû a több memóriás példányokat vásárolni. DE!...olyan kártyáknál mint pl. a 6570 marhára mindegy,hogy te az 512MB/1GB/2GB memóriával szerelt kártyát veszed,mert 512MB felett már egyszerûen limitálja a kártya teljesítményét a többi tulajdonság.

kifli
felbontás függõ, nomeg attól is függ, hogy milyen teljesítményû a videokártya.

Gyengébbnél elég a kevesebb memória, mert elõbb fog a játék, a gpu teljesítménye miatt akadni, mint a memoria kifogyása miatt!
redmonk
A lényeg, hogy 5-8 C°-al hûvösebbek az említett alkatrészek. Újrapasztázás után, illetve, hogy az új ventik fele annyit pörögnek mint a régiek, tehát halkabb is az egész gép. Nekem 6k-t megért.

elitehun
De kettõnk közül te olvasol teszteket 😄D
Jut eszembe. Mennyire lényeges a vidikari memóriája? Játékok szempontjából?
Felesleges volt ennyi pénzért ventit venned,de mindegy. Lényeg,hogy elégedett vagy. 😉

Bocsánat,elbasztam,mert az 6570 kevesebbet fogyaszt,kõkemény 11W-al 😄 (Idle)

#69203: Ne nekem higgy,hanem a teszteknek.

#69204: Igen.

redmonk
Na beújítottam 3db ventilátort: link
Egyik PWM-s 120mm-es nehezen de felapplikáltam HTX3-ra. Most a CPU, VGA, Alaplap 5-8 fokkal hûvösebb. Így abszolute megérte megvenni a 3-t 6k-ért. Ja és persze azért újrapasztázás is történt, nyílván az is nyom a latban.

Fent említett ventilátorokról annyit, hogy nagyon jól mozgatják a levegõt és nagyon halk mindegyik, bátran tudom ajánlani.

akkor jobb ha 5670-et veszek?
elitehun
Ha te mondod én hiszek neked
Arra a kártyára marha sok értelme volt rárakni 2GB-ot,mondhatom. Tiszta parasztvakítás. 5670-el jobban jár. Teljesítmény szempontjából biztos.

Szerk.: Sõt..az 5670 kevesebbet fogyaszt és némileg hûvösebb is.

elitehun
Most nézem iponon néhány dolognak lement az ára. Pl van ram ami 1000 Ft-al olcsóbb
pxxl
aztán sokra mész vele 😄

All hail the double x!

elitehun
Viszont a 6570-nek 2gb memóriája van mig az 5670-nek 512mb
tehát akkor végül is mindegy és sok különbséget nem éreznék?
5670 gyorsabb pár (jelentéktelen) százalékkal.

Hecker007
annyira nem új számomra, még valamelyik p1-es gépemnek volt hasonló egérrel kattintgatós biosa csak annak más volt a neve nem UEFI
ezt hamar megszoktam

Hali.
Lenne egy olyan kérdésem hogy mennyi különbség van a Sapphire HD5670 512MB GDDR5 videókari és a Ati Radeon HD6570 2GB DDR3 között? (játék végett kérdem elsõsorban)

Válaszokat elõre is köszi.
+1 😄

pxxl
azt, hogy lehetne már alap mindenhol 😄

All hail the double x!

Akkor mit szóljunk ez UEFI-hez? 😊
Totál más mint a régi Bios.

elitehun
Kösz 😊
pxxl

All hail the double x!

elitehun
Amúgy egy sata 2-es vinyót rá lehet dugni egy oylan alaplapra amin sata 3-as csatlakozó van?
Hecker007
úgy értem, hogy az asus biosához képest szokatlan volt a kezelése meg az elrendezése, de lehet hogy csak bebeszéltem magamnak, mindenesetre én nem valószínû hogy mégegyszer veszek giga lapot, lehet csak nekem nem volt szerencsém velük...

bakvarnyu
danke <#smile>

kaposi1

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

bakvarnyu
Szerintem teljesen fasza meg hát 45 ezerért laptopot, durván lementek az árak.

bakvarnyu
Milyen oprendszert tegyek fel ami látja a 8 Gigabajt ramot és el is indulnak vele a játékok?