Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gerypapa 95
és ez így mennyi píííz ?

redmonk
Ha nem tuningolsz akkor lehet olcsóbb i5-2400 is bõven jó az is. Valamint H67-es chipsettel egy alaplap azzal is spórolsz. És akkor mehet egy HD6950 is akár vagy GTX560Ti. Mennyi a keret?

!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo

CPU: intel core i5 2500 3.30Ghz 4 core 6m
Alaplap: GYGABYTE GA-P67-Ds3 SATA3 4*DDR3 7.1 AUDIO
Memória: 2*4GB Kingmax 1600Mhz
Videókártya: geforce GTX550TI 1GB HDMI, 2*DVI

Mit szóltok egy ilyen gépgerinchez?
Arra kell, hogy egy ideig jól fusson rajta minden. A videokártyát nem tudom megéri-e ez, vagy van e jobb választás hasonló árfekvésben. ( Ezt ajánlották )

Hecker007
Ipon, Aqua, Hardverker, PCGear ezek megbízhatóak teljesen, még a prohardver aprójában van egy bazáros, Giani, akinél megéri vásárolni mert olcsóbb mint a boltok.

Pyotr
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan webshopot ahonnan megbizhatóan lehet alkatrészeket rendelni vidéki szállitással?

Ezt a konfigot szeretném összerakni amúgy , ha van valami észrevételetek amin változtatnátok jelezzétek.

LAP: ASROCK s1155 H61M-U3S3-B3 USB3 sata3
CPU: Intel s1155 Core i3-2100 3,10GHz/3MB BOX
RAM: Kingmax DDR3 1333MHz 4GB ~ 6k
HDD: Samsung SATA2 500GB 7200rpm/16MB HD502HJ F3
VGA: Gigabyte PCIe GV-N550OC-1GI - GTX550 TI 1GB
ODD: Van
TÁP: Chieftec 400W CTG 40080P AktivPFC ErP 12cm BOX
HÁZ: Cooler Master RC-330-KKN1-GP Elite 330 Black

██

redmonk
Srácok kellene egy kis segítség az az, hogy egy ismerõsömnek.

Van neki egy Asus P5P41TD alaplap E7600 processzor 4GB memória 4850-es vga. Elsõ kérdésm hogy szerintetek cpu limites lehet-e a vga alapórajelen? Ha igen akkor hogyan tudná felhúzni? Nem lakunk közel egymáshoz és nem tudok nála próbálkozni. Életemben csak a saját procimat tuningoltam és nem vágom az intelt.

Elõre is köszi.

Csibusz
Na nem írnak a másikon,de nekem fontos lenne az is, hogy legyen Numerikus bill. Erre még válaszolnátok, hogy ez is megfelelõ lenne?
HP PROBOOK
Csibusz
Köszi, akkor átmegyek oda😊 és köszi aki írt linket is😊
Solten
Hi.: link

Saor Alba

redmonk

Csibusz
Esetleg ez is megfelelõ?
Acer
Csibusz
Meg olyan kéne amin alapból nem Linux van :S
Csibusz
Na ez remek, de még kaphatok esetleg más ajánlatot is?:$ csak hogy válogatni lehessen amennyire lehetséges =)
redmonk

Csibusz
Sziasztok, szeretnék kérni tanácsot: 125 E forint környékén, egy jobb laptopot tudnátok ajánlani? Azért legyen duplamagos ha lehetséges. Plusz akkor megkérdezném, hogy jól tudom-e, hogy ennek a laptopnak amit linkelek, 1 magos a procija ugye?
Dell Vostro 1015
KranaZoli
Ill. még ez is baba: árgép...

Creative-Labs GigaWorks T20 Series II

Van nagyobb testvére is a T40, de annak már húzósabb ára van.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Her Laca
Azért azt tisztázzuk,hogy a "nem olyan nagy értékben,legyen szép hangja és nagyon jó basszusa." kritériumok ,nem nagyon férnek össze😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

KranaZoli
Ez is jó. Én nem annyira kedvelem a 2.1-es rendszereket. Bár ez nem 2.1-es, de nagyon pöpec hangja van:

LOGITECH Speaker System Z520

Genius-nak is elég jók nagyobb hangfalai. Nekem amit most linke-ltem nagyon bejön. MM-ban hallgattam és árához képest fasza. Csak ott 30k körül adják. (nevetséges)

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

redmonk
Jónak tûnik. TETSZIK <#eljen>

V43 1105

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

The Protector
Hali.Egy érdekes kérdésem,kérésem lenne.
Van egy creative 2.1-es hangfalszettem.Imádom a jó hangszórókat és hangcuccokat és szeretnék tanácsot kérni h milyet vegyek nem olyan nagy értékben,legyen szép hangja és nagyon jó basszusa.Ha valaki járatos benne akkor legyen szíves vmi ajánlani iponról vagy vhonnan.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

KranaZoli
<#csodalk>

Ez addig okés, ha nem hozol-viszel a gépedre dolgokat. Nálam nem is annyira net-rõl való letöltés ami gáz, az egy dolog. De Én munka miatt is kapok rendszeresen ilyen-olyan adathordozókat és az elsõ, hogy scan-elem.

redmonk
Ezelõtt nekem sem volt semmim. Csak most megláttam aztán mondom zavarni nem zavar a sok bubi szarjával mert nem igen irogat ki cuccokat csak ha valami van. Szerintem jók is progi.

Her Laca
Én meg semmit 😊 Immáron 5 éve. Oprendszereim átlagban 2-3 évig fent vannak. 😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

KranaZoli
Ja, csak épp qrva lassú a real-time scan-je. Minden egyes mappa megnyitáskor, melyben van pár EXE fájl újra ellenõrzi és qrva lassan. 1ébként jó termék lenne, csak a real-time scan-je lenne gyorsabb. Nekem NOD-hoz van account-om és Avast-ot használok még mellette (felváltva).

KranaZoli
Soha nem próbáltam még Norton-t, gondoltam meglesem milyen.
Hát ilyen. Ennél több infóra nincs is szükségem róla. <#levele>

redmonk
Nekem a Microsot féle Security Essentials van fent totál ingyenes és szépen megbujik...2szer riasztott eddig talán

Her Laca
<#conf><#csodalk><#fejvakaras><#falbav><#nemtudom><#email><#pias>

A Norton maga A VÍRUS!!!

KranaZoli
Lexxarom, ez már marad így ahogy van. Ha szétszedem újra a gépet az azért lesz, mert teszek bele még egy 8GB-os KIT-et. 😊

EPIC FAIL!

Gondoltam feldobom a gépre a CD-n lévõ Norton Internet Security programot. Ez kecci nagy, be kellene újra írnom az e-mail címem egy mezõbe, ahova mindent lehet írni, csak @ karakter-t nem. Grat!

kopipaszta nem mûködik... <#zavart2>

White QVAS
Ipon-nál szándékozom, csak nem vagyok biztos benne, hogy a lennt említett alkatrészek esetén a Blu, vagy a sima Ram kellene-e, de már választ is kaptam kérdésemre. Örök hála😊

redmonk
Amelyik szín jobban tetszik. 😄

@Zolee: Tényleg nem csesztetni akarlak. Mellesleg ilyen lefogatások terén a Cooler Master Hyper TX3 "the worst" (magyarul nem tudnám szépen kifejezni 😄) Utálom, nagyon idióta megoldást, SZVSZ 😄

V43 1105
Hol veszed ezt?

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

White QVAS
Még 1 utolsó kérdés, a lennt említett memóriából a sima kell, vagy a Blu kiadás?

Her Laca
Nem szeretem a ezüstös pasztákat. Hamar megkeményednek,de látod én ebben nem is akarok állást foglalni,mert igazán nem értek hozzá. Mikroelektronikai boltokban ,olyan tuti pasztákat lehet venni fillérekért,hogy csuda ,jegyezném meg😊
Minden hûtõmre sima pasztát teszek nagyon rég óta és sosincs bajom velük.
Ezekben az MX meg tökömtudja mikben nem nagyon hiszek,de aztán az is lehet ,hogy mégiscsak jók.
Mondjuk pl a csavarokat érdemes szépen fokozatosan meghúzni,valamint a keretet jól megnézni miután felrakta az ember,hogy biztos stabil e.
Lehet kicsit félre fogattad a cuccot,vagy csak a házadban ennyit tud. Nekem bevált ezért ajánlottam,de mopndom,én a helyedben ha van egy kicsi ellenérzésed vele szemben inkább még most kicserélném.
Pár ezres már ide vagy oda nem számít szerintem😊 Én 7 ért átveszem mondtam már.😊 legalább lesz egy tartalék is

KranaZoli
Kössz! <#worship>

V43 1105

KranaZoli
Úgy érzem, ma egy picit affektálva hsz-eltek, így lepereg Rólam. Ha vmit veszek általában be szoktam írni a Saját(!) véleményem a termékrõl hardveres topic-okba. Legyen az pro, vagy kontra.

Megírtam, hogy Számomra(!) mi benne a negatívum. Ennyi.

Biztos nem véletlen 8k az ára, biztos nem véletlen 13k egy Scythe és nem véletlen (mondjuk elsõ blikk-re elég túlárazás szaga van) az a Noctua monstrum.

Nyilván aki olyat használ és kezébe nyomnád ez az AC-t hûtõt azt mondaná, hogy ne nevettess már ezzel a játékszerrel.

Ez az Én véleményem. Hangsúlyozom az Én(!) véleményem. Melyet 1x megírtam többször csak akkor fogok ha kérik, vagy vhol elõkerül ez a hûtõ, hogy kinek milyen véleménye van róla, mik a tapasztalatok, stb...

DE! Nem csak azért írtam be, hanem azért is, hogy meglegyen az utókornak. Én pl. szoktam használni a keresõt alul a fórumban.

Részemrõl lezárva, nem akarok az egész péntek estém egy retkes hûtõrõl szóló hsz-ekkel tölteni!

Laca: Ja, hogy el lehet forgatni! Vundersõn és dánkesõn!

De most nem mondod, hogy a legegyszerûbb fehér pasztával jobb hûtési értékeket produkál a hûtõ, mint amit AC rátesz?! Nem tudom, de gondolom vmelyik MX lehet az alján. Talán MX-2, de ez csak tipp.

Lecserélted egy 1xerû mezei szilikon pasztára és jobb hûtési eredményeket produkál a cucc?! Ezen bexarok, ha ez valóban így van. <#wow2>

RedMonk

Ezt a PH tesztet olvastam el. Innen rémlett az MX2 is.
(és valóban az van rajta)

Négy elit processzorhûtõ

A cikkben szereplõ ennek a hûtõnek szánt oldalnak sincs, hogy is mondjam olyan hatása, hogy a seggüket verték a földhöz örömükben fíling fogta volna el Õket a tesztelés alatt.

Amit viszont nem lehet elvitatni Tõle az a "nagyon" alacsony ár a többi hasonló kategóriás termék közül.

redmonk
Rendben vannak, jó kis konfig. Részemrõl mehet <#eljen>

Persze elég lesz az.

White QVAS
Ja és még annyi, hogy egy Gigabyte Superb460W elég-e ezekhez az cuccokhoz? 1 vinyó, 1 DVD író/olvasó lenne még mellettük. Semmi extra.
Bocsi a duplapostért.

redmonk
Most nem gec**zésbõl de már tényleg amiket itt mûvelsz. Rajta van a hûtõ? Szerintem igen. Mikor felraktad megnézted, hogy stabil-e? Szerintem igen és az volt. Akkor meg mi a rák, hût és halk a felfogatás meg így van kitalálva, ha valami baja lenne PH mondjuk megírta volna. Mi a rákon agyalsz már?

És most nem kell felhozni az én dolgaim, mert szerintem most tök jogos voltam. PEACE 😄

White QVAS
Hali mindenki! A múltkori kérdésemre kapott sikeres válasz után, eljött az idõ hogy új alkatrészek után nézzek. Semmi extra tuningot nem akarok, nem is nagyon értek hozzá, nem akarok 2500x5millós felbontáson játszani.

Ezekre az alkatrészekre gondoltam, kérdésem, hogy kompatibilisek-e, valamint esetleg változtatásra szorul-e.

ASRock970Extreme4
AMD Phenom IIX4 955 3.20 GHz
Sapphire HD6770 1GB GDDR5
Kingston HyperX 4096MB 1600Mhz

Az össz. árnál nem nagyon szeretnék feljebb menni, ha lehet. Elõre is köszi😊

Her Laca
A pöcköt elcsavarod és voala😊 Máris kijön,mint bármelyik pöckös megoldás. Mondom ha kalapáccsal és vésõvel esik neki valaki akkor biztos eltörik😊
A legegyszerûbb fehér pasztával. Mondjuk a ház szellõzése is befolyásolja a dolgot,nekem pont mögötte van egy venti ami kiszívja a levegõt.

KranaZoli
Leszedted a tartó keretet is lapról?! Én arra lennék kíváncsi, ha azt leszeded, mennyire könnyen szednéd le, majd használnád fel újra ezeket a pöcköket.

Nem arra gondolok, hogy azt a 2db pici csavart kicsavarni.

Mi a pöcs?! Nem lehet megírni, ha vmit amit használok(vettem) szerintem nem 10/10, vagy mi a rák van?!

Eleve AC van akkora név, hogy adhatott volna hozzá még legalább egy garnitúra pöcköt, meg csavart. Ennyi a történet.

Nekem mondjuk idle-ban 40 fok körül van a proci, nem 30.

De különösebben ez nem izgat. Az tökéletes. Terhelve meg nem nézegetem a CPU hõfokot, de más GPU adatokat sem.

Elismerem, hogy "csak" 8k ez a hûtõ, de valljuk be... Ez a minimum egy ilyen hûtõre. Ez nem ellenérzés. Nem mostanában fogom lecserélni a hûtõt. Csak megjegyeztem, hogy vannak hiányosságai, melyeket a 8k-s árban is lehetett volna orvosolni.

De Én azt sem értem meg, hogyan lehet a Noctua kb. 20k. Az meg túl van árazva. Scyhte-t elsõ körben nem akartam. Ha ezt kevésnek fogom érezni, akkor Én arra fogok váltani, nem Noctua-ra. Az cca. 13k pénz és látatlanba mondom, hogy nem kicsit lehet jobb, mint ez az AC hûtõ.

Milyen pasztával pasztáztad újra?!

PS:

Én teljességgel örülök ennek az új "fél"konfignak, amivel teljes lett a konfig. Per pill úgy érzem a leggyengébb láncszem a hûtõ benne. Ennyi, semmi több a megjegyzés.

A felpolírozást ofkórz meg lehet csinálni szerintem kézzel is a legfinomabb csiszoló papírral. De ha Tõlem vki kérdi milyen hûtõt vegyen ilyen rendszerhez, akkor ennek egy óriási elõnye van: az ára.

Her Laca
Én már szedtem le mert nem voltam megelégedve a pasztával. Sima fehéret adtam neki ,sõt már takarítottam is. És vissza is raktam.Semmi baja.
De még egyszer kérdezem. Mi a baj vele? már hogy kis ellenérzést vélek felfedezni a mondandódban evvel a hûtõvel szemben. Hangos és nem jól hût?
Fogadjunk Ilde 30 fok környéki a procid. És load alatt sem megy 60 ra föl.
És 8 ezer az ára. De ha nem felel meg én átveszem 7 ért😊) Nehogy még idegeskedj egy darabig miatta😊)

Jut eszeembe. Ha van az embernek kedve és szerszáma (nekem könnyû,mert egy halom csiszoló papírral dolgozom,és sík márvány is akad) akkor fölpolírozza a talpát,mer az nem a legszebb ,és máris nyer jó pár fokot😊

ÉS! Az intel gyári hûtõje is ilyen pöckös megoldás. Ha za Intelnek jó ,hidd el itt is megteszi😊

KranaZoli
Ok-Ok! Semmi probléma vele, csak megjegyeztem, hogy Magának a bordának + ventinek a CPU-ra történõ felfogatását nem vitte túlzásba az AC, ahogy nem mellékeltek plusz alkatrészt sem.

Lehet, hogy mindenki pörfekt elsõre felrakja, de arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy ezt hogyan lehet lekapni és utána újra felhasználni. (már maguk a kis pöckök is elég suták)

Ha maaaaaajd vmikor lecserélem ezt a hûtõt, az szerintem Scythe termék lesz. Most már látom mekkora helyet foglal ez.

V43 1105
<#taps>

Her Laca
Itt a videó ugye amin látszik is.
Valaki múltkor linkelte.

Her Laca
Nem értelek. Mi a bajod avval a hûtõvel? Pl a Noctuat is két csavar fogja a kerethez,csak ott a keretet is csavarozod. A különbség a jobb hõfok (ezt nem vitatom) meg a több mint kétszeres ár. Jelzem ebbe is bele lehet tenni a noctua ventijét. Szerintem bolondbiztos a dolog.
Persze aki kalapáccsal,flexel esik neki hûtõt fölrakni annak lehet problémája.
De kérdezem én. Hangos? Forró a proci? Vagy most mit nyûglõdsz ezen?
A sandy meg egyszerûen jó.Ezt én tudom,meg más is aki használja,csak én nem akarom bizonygatni már ,mint ahogy a DCII es hûtést sem.
Igazság szerint pont le....om ki mit vesz,vagy miben hisz😊 Nekem tökéletes és ez a lényeg:XD

sadvagabond
Bocs, beleírtam a copy-paste-embe... 😊

KranaZoli
Ez Nekem egyelõre untig elég. Most már látom, hogy mekkora hely van legalább a CPU hûtõnek, mekkora fér el még benne, stb...

Ez egyelõre bõven jó! <#worship>