Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
Egy tapegysegem pusztult el mindossze, egy Hiper nevezetu csoda, szemet tulelte par nappal a garancia lejartat.

Saor Alba

Jabar
Köszönöm

"Jabar sa bu eeda murishani!"

Ja,hogy õ NEM szándékozik tuningolni..

Baszki,komolyan mondom este ezentúl inkább nem írok. Alfában vagyok amikor olvasok vagy nem tudom. 😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

V43 1105

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Jabar
Van az ebben az árban ugyan ilyen teljesítményû/idõtálló ill. fejleszthetõ (ebbe bele mehet még i7 ha kell idõvel), ha igen akkor megtennéd hogy alaplapot, procit írnál mi a jó?

V43 1105
Intel helyett legyen AMD 😊

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Jabar
Ha egy kicsit ezt kifejtenéd megköszönném! 😊 (sajnos tényleg nem vagyok tisztában jelenleg (kb 10 éve:p) a dolgokkal)

V43 1105
Én meg azt mondom legyen AM3!

Jabar
Köszönöm a gyors választ, most lenne két, még az amatõr szintet sem megütõ kérdésem 😄

1. Amit linkeltem ott írtak egy ilyet: "Az alaplap már az új B3-as, javított chipsettel szerelt változat.", ebben is javított van vagy a P67-esnél ilyen nincs?
2. Amit te linkeltél alaplap ott írja hogy ATI CF-es, ettõl függetlenül mehet bele nvidia kárty igaz? (ne ess le a székrõl!) 😊

Köszönöm

Hecker007
nem is kell neki tuning 😄

így viszont bõven elég a H61 meg a sima 2500-as proci 😊

H61-es lap és sima i5-2500 tuningra a legkevésbé sem alkalmas.
Kell egy olcsó P67-es lap mondjuk ez illetve egy i5-2500K.

Kicsit több,de megéri rászánni ha tuningolni akar a srác. Márpedig akarjon is,mert a 2500K bõdületes tuning potenciállal bír.

Plextor már nem a régi,baráti körömben sok szopóka volt velük az utóbbi 1-1,5 évben.

Helyette inkább NEC vagy Pioneer.

Jabar
Sziasztok!

Ismerõs szeretne venni gépet de a keret szûkös, így is picit túlléptük úgyhogy több nem lehet csak kevesebb. 😊
Csak alaplap/cpu/ram kell és nem szándékozik tuningolni ill usb3/sata 3 sem létszükséglet.
Ezeket néztük ki:

alaplap: Gigabyte GA-H61M-S2-B3
cpu: Intel i5-2500
ram: Kingston HyperX Blu DDR3 1333MHz CL9

Megbízható lenne ez a 3 alkatrész?
Játékra lesz, vga-t majd jövõ év elején vesz addig egy régi nvidia megy bele.

Köszönjük a segítséget! 😊

Hecker007
Üdv!

Havernak kéne egy csöndes és megbízható DVD író/olvasó, mit tudnátok ajánlani max 15-öt szánna rá, én erre gondoltam Plextor PX-L890SA.

zico87
tudtomal nincs benne L3 azaz gyakorlatilag egy athlon procival ér fel 925 vagy 955-t tudom ajánlani,925 van nekem ez 95w-t fogyaszt viszont teljesítményben van benne kraft😄

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat

V43 1105
X4 955 inkább.

LINK

Sziasztok.
Amd Phenom II X4 850 prociról várok véleményeket.
Megéri -e ilyet venni?
A fogyasztás is fontos és 95 w még elfogadható számomra.

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

zico87
nekem 2 problémám van mióta új lapom van (870 Ext3 R2.0) ahci módban kékhalál utólag lehet valahogy telepíteni a sata drivert ?+másik ramok nem 1333-n mennek és be se lehet állítani 133-ra fsb-vel játszadozak ?

Köszi elõre is és bocs az offért

Lacee86
Hát a Spire lekopogom legalább csak magát vitte, mást nem.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

zico87
hugom gépébe egy m-tech táp szált el most..kodegányról nekem a mai napig üzemel 0-24-be egy p3-as gépbe ami seed szerverként muzsikál én is chieftecket vettem mert sokat halja az ember hogy na kodegány vitt mindent stb..ez az m-tech is szépen meghalt büszkén nem volt öngyilkos merénylõ jobb tápok inkább a névleges teljesítményben jobbak

Lacee86
Hát, h õszinte legyek, ez a fos Spire az 1. táp nálam is, ami tönkrement. Anno 300-as Mercuryval ment a Celeron 2,4-es gépem, 2,5 évig. Az le lett cserélve, mert elszállt az alaplapom, és az új gépbe úgy gondoltuk kevés a 300-as táp. Nem volt sok pénzem, 350-es Kodegány lett (amivel most mûködtetem a gépem...). Aztán 3 év múlva vettem egy új videokártyát, és gondoltam akkor lecserélem a tápom, vmi erõsebbre. Sajnos barom voltam, és a helyi számtechüzletben aranyáron rámsóztak egy -most már tudom, h gagyi- Spire-t. Ez 1,5 évig ment, és most kaputt... Bõ 7 év alatt ez lesz a 4. tápom basszus... Meg vagyok áldva velük. Remélem ez a Chieftec most min 5 évig jó lesz. 😄

Hecker007
Használt már valaki display port HDMI átalakítót?
Azért érdekelne mert a monitoromon Display Port van a vga-mon meg mini HDMI, gondoltam veszek egy mini hdmi-hdmi kábelt meg egy hdmi display port átalakítót, de hiába raktam össze nem történik semmi mikor bekapcsolom a gépet, van valakinek valami ötlete?

broman191
A kikapcsolod, bekapcsolni többet nem kapcsol jelenség csiftek' betegség már-már, tudok legalább 2 ilyen esetrõl haveroktól (csiftekes' iskolai gépekkel még legalább ennyit), ráadásul szomszédomnál egy FSP Blue Storm II is produkált már hasonlót vagy másfél év után.
Tanulság: a sz4r tápra számíthatsz hosszú távon, legalább tudod hogy sz4r, ha ki is döglik no para, veszel újat ugyanúgy ócsóé' - a másik eset: drága tápod van, nagyszerûen mûködik, de pár évnél tovább nem kell tervezni vele, várhatóan kidöglik <#hehe>

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

broman191
Éveken át ment nálam is egy kodegány, de amint új gépet vettem, új táppal, haveromnak pont akkor döglött ki a tápja. A régi táp ment neki kölcsönbe, két napig bírta erõsebb géppel. <#idiota>

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Gyöször
Az a vicc, hogy az a kodegány xar, de még évtizedekig problémamentesen tudna üzemelni 😊)

Egy ismerõsöm gépét szereltem, nézem 50 fokos a P4 proci terheletlenül. Hmm, mondom szedjuk szét. Kiveszem a helyérõl, tök forró minden, és ez úgy úgy sikerült, hogy csináltattak neki egy asztalt, és a hátulját is beburkotlák félig, hogy a drótokat épp be tudják dugni, a gépet meg betolták mindig rendesen koppig hátra. Így a táp ventillátora pont le volt zárva hermetikusan, nehogy kifújjon valamit. És ez egy kodegány 300W táp, 5-7 éve üzemel így. Csak mindig elhozták a gépet, nem én mentem, így nem láthattam. A ház tetején is lenne egy ventillátor, de meg lett mérve a gépház és ahhoz lett csinálva a PC asztal, körülbelül 1 vékony füzetet lehetne betolni a gép tetejére 😄

Barátnõm gépében meg nemrég kifingott a chifi régi táp, valami õskövület passzív pfc 360W. Jó volt kikapcsolta, kihúzta, majd mikor bedugta nem indult. Semmi füstjel. Elõvettem a dúrkálóból egy vulcano 300Wot és gond nélkül szalad a P4ese vele 😊 Gépnek semmi baja nem lett, csak az tûnt fel, hogy a DVD író nem mûködik táp csere után. A 4edik Sarsung DVD íróm halálozott el.

Lassan kialakul bennem egyfajta üldõzési mánia 😄

Dübörög a 965ös x4

Lacee86
Na, megrendeltem ezt a tápot. Köszi srácok még1x.

Lacee86
😞 Hát, ennyit errõl, Spire, én idióta... És már gari sincs rá. 😞 Még az a szerencse, h nem lett másnak baja, remélhetõleg.

Igen,sanszos hogy megadta magát.
Még kb. egy évvel ezelõtt majdnem pont ugyanígy durrant el a 450-es Chieftec GPS-em,csak az bizony ki is gyulladt. (El voltak bent égve a kábelek,meg vagy 2 percig füstölt.)

Lacee86
Amúgy az alap problémát le se írtam, de megmondom õszintén, vissza se merném tenni a régi tápot... Elõbb, nagyban gépezek, marha büdöset éreztem, egyszer csak kikapcsolt a gép, és a lakás biztosítékát is kicsapta. Szagolgattam, a táp marha forró volt, és abból jött az az iszonyú büdös, olyan égett szag. Mondjuk égésnyomot nem láttam, de marha szaga volt... Na most elõkerestem a régi, elvileg mûködõképes 350-es kodegányomat, most azt tettem be, így használom most a gépet. De hát ezzel a táppal nem merem használni tartósan, még így is csak max netezek vele. Szóval a kérdés, h akkor a tápom szerintetek is tönkrement?

Solten
Tapkabelre gondolsz (fali csatlakozo)? Bizony, pl. az Antecnak van un. "green" szeriaja amibol ezt kisporoljak a qrva nagy kornyezettudatossag jegyeben (ne hasznald az elektromossagot? 😄), ami eleg idiotizmus mert ugy is kell venned egyet ha nincs keznel (parszazas tetel). Igaz igy legalabb ok moshatjak kezeiket. Amugy ha nem jarna hozza, hasznalhatod a regebbi tapegysegedet. Rajottem ez allhat a "green" hattereben 😄 Hasznald a regi kabelt bakker, kevesebb hulladek...

Saor Alba

Lacee86
Zsír. Köszönöm a segítséget mindkettõtöknek. Ja, még a boltról, h ugye akkor ez is megbízható?

Max. tápkábel meg doboz meg leírás nem jár hozzá. Csatlakozók rajtvannak,különben hogy mûködne? 😄

Csak annyi,hogy azt zsugorfóliában kapod aztán örüjjé' (Ezt hívjuk úgy,hogy OEM 😊 )

De ez rendes dobozos verzió,szóval jár hozzá minden.

Lacee86
Jó, csak vannak olyan verziók is, amihez alapból nincs, vagy rosszul tudom? :$

Solten
?? Kell hogy legyenek hozza... <#zavart1>

Saor Alba

Lacee86
És akkor ehhez vannak kábelek is, igaz?

Aha,hogy itt van második oldal is...uppsz 😄 <#miaz>

Lacee86
Nem ragaszkodom a Chieftechez, csak ezt láttam, amik jó névnek számítanak, és nem olyan drága. Vmi olcsóbbat tudnál ajánlani? :/

Solten
Hello.: ezt. 80+ -os.

Saor Alba

Ha mindenféleképpen Chieftec kell,akkor iArenat ajánlanám,de mivel itt az nincs,CTG állítólag nem olyan jó,GPS meg már régi felépítsének számít így én valami más márkát néznék.

Mondjuk ezt

Lacee86
Sziasztok! S.O.S.!
Az alábbi oldalról melyik Chieftec tápot ajánljátok? link
A lent látható konfigot kellene vinnie egyelõre, de jövõre tervezek egy gépvásárlást (i3-2100 vagy i5-2400/2500, tuningolni nem akarok, videokártya marad), így jó lenne, ha ahhoz is jó lenne majd. Azt szeretném, h a lehetõ legolcsóbb, de ugyanakkor jó minõségû és lehetõleg halk legyen. (Én max. 450 W-osra gondoltam amúgy.)

V43 1105
<#pias>

Írtam nekik,hátha..😞

Kösz,hogy szóltál! <#worship>

V43 1105
Nem tudnak-e valami alternativát 😊

Hecker007
Ez egy nagyon jó lap, nekem is ez van meg Her Lacának is és nagyon bevált, egyetlen hibája hogy csak a CrossFire-t támogatja :S :S de ez nézõpont kérdése 😄

Ássanak elõ egy mikrofont? 😄D

Vagy most mire gondolsz? 😄

V43 1105
Írj nekik mailt nem tudnak-e valami megoldást , hátha. 😊

Ja,csak kár,hogy nincs náluk mikrofon 😞
Mert akkor innen rendelnék.
Látom van náluk Razer Goliathus Extended Speed.

(Már ma megjött volna a csomag a PCX-tõl,csak apám fizetése (megint) csúszik és inkább ennénk valamit a hétvégén..<#gonosz3>)

Ha lenne náluk mikrofon,akkor leadnám a rendelést még 22-én és akkor karira már meg lenne a csomag. De így lehet,hogy csak Karácsony után tudom berendelni 😞

V43 1105
Igen, és az áraik is rohadt jók szerintem ...

"Minden hétköznap 11:00-ig leadott telefonos & webshopos rendelést még aznap teljesítünk!
Ebben az esetben már aznap délután 15:00-tól átvehetõ a rendelt termék vagy másnapra kiszállításra kerül az ország egész területén."

Tehát jól értem,hogyha délelõtt 11-ig leadom a rendelést,akkor az másnap itt is van? 😮