Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

V43 1105
Vagy egy AMD 4 magos új deszkával, 8GB Rammal vagy pedig amit kifli is ajánl Q9550 + HD 6950 + 4GB Ram .

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Gyöször
Király! <#eljen>
És így mennyi a fordulat 55 fokon?

Dübörög a 965ös x4

Gyöször
Nekem ugyan ilyen a 2odik gépem, 3300+os sempron volt benne, 2GHz-n, szereztem bele talán 2 ezerért egy Athlon 64est 2200 MHz típusa 3000+ ezzel már jobb volt kicsit, sikerült feltolni 2,6 GHz-ig, maga a proci 2,8on is megy, csak akkor már a ramok sebességét vissza kell venni amiatt meg talán lasabb, mondjuk nem netezéskor, csak tesztoprogramok szerint.

Annyi a lényeg, hogy 200Wot megeszik idle 😄 Tuning miatt nincs CnQ se, hogy ha nem kell ne zabáljon. ATI 3650es VGAval egész tûrhetõen viszi a régi jékokat. Hálóban játszásra van fenntartva, ha nem muszály be se kapcsolom.
Ha sikerül bele szerezned egy minél nagyobb Athlon 64et, de nem sok pénzért, akkor jó lehet. Azt nem tudom pontosan, hogy a VGA-val mi a szitu, de sztem flashoz a proci kell.

Dübörög a 965ös x4

Gyöször
Egyébként nekem a CM Hyper 212+ 1400as fordulaton 51 fokon tartja a 965öst .. 4,015 GHz-n, 1,428 V-on.

Dübörög a 965ös x4

kifli
6950 meg egy q9550?
Armagedown
erre a gépre felesleges költeni , mert már elavult.A ram bele drága , akárcsak az AGPs videokártya is.
A leggyorsabb proci ami belemegy az Athlon 64 3700+ , és azzal sem lennél elõrébb mert a teljesítményét a gépnek nagyon visszafogná többek között a kevés ram is.
De ha tényleg annyi a kártya amennyiért írják akkor megéri , persze többet ne költs arra a gépre

Nagy az Isten állatkertje csak túl alacsony a kerítés!

milk4
Szeretném fejleszteni a gépemet max 100e Ft-ból.

Gondolkodtam,hogy beteszek 2db 6870-et,de már 2-3éve mióta megvan a gép,nem nagyon követem a hardware infókat,úgyhogy nemtudom jó ötlet.

Véleményeket és konfigurációkat várom egyaránt.

Fontosabb spec:
alaplap: Gigabyte GA-EP45-DS3R(LGA775,szóval lehet alaplap frissítés nem lenne rossz ötlet)
CPU:Q8200 2,33@3,12(néha visszaáll alapórára,nem OC-ra fejlesztették)
RAM: DDR2 4GB 800MHz OC
GPU: GTX260 OC
Táp: FSP 550W

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

kifli
Prime95 kell neked
Procit is raknod kéne bele egy 2 magost, ahoz amire te használod ott a proci a leggyengébb láncszem, procit meg ebbe az alaplapba 2 magosat nem tudsz beletenni szerintem. 1 giga ram tényleg nem ártana bele, vgat meg hd 2600ast nézz bele szerintem.
aaron12
Lehet, hogy elég OFF lesz a dolog, de egyszer már kérdezõsködtem, túl jó választ nem kaptam. Van egy elég régi vasam, amit jelenleg egyszerûbb dolgokra (irodai programok, film, szörfözés) használok. Sajnálatos módon a hardverkörnyezet már elég gyengének bizonyul, például a flash dolgokkal néha szenved, stb.
A probléma orvoslására kitaláltam, hogy vásárolhatnék bele pár leselejtezett cuccot, ilyenekkel tele van a Vatera (habár nálunk Szerbiában a Kupindo és a Limundo az aktuális).

A konfiguráció eképpen néz ki:
Alaplap: Gigabyte GA-K8NS
Processzor: AMD Sempron 2800+ 1,60ghz
Merevlemez: Samsung 80GB
RAM: 1GB DDR400 + 256MB DDR400
Videokártya: Sapphire Radeon 9550 128MB (AGP)

A merevlemez árak miatt ezen a téren újítást nem szeretnék most véghez vinni. +1GB ram és egy új VGA megoldást jelentene szerintem a fentebb felsorolt problémákra. Valamint a húgom számítógépébe át tudnám rakni a mostani VGA-t. A kérdés tehát az, hogy milyen AGP-s videokártya futna el ezen a konfiguráción úgy, hogy stabil maradna a rendszer és a zsebem mélyére se kellene nyúlnom? Egy ilyen aranyost néztem ki magamnak. A hirdetés kissé furcsa, mivel 600 dinár kb. 1700 forintnak felel meg, ami nagyon olcsó a kártyához képest.

A kérdés tehát adott. Melyik AGP-s VGA futna a meglévõ komponensekkel együtt, amely megfizethetõ?

A progi amit mondtam nem sokat ért, mert mikor be ill kikapcsoltam a gépet a progi sem ment, és búgott ugyan úgy a venti. Mindig indítani kellett hozzá a progit. Viszont ez a biosos megoldás jó. Enabledre raktam, belehet állítani hogy hány fokon induljon és hány fokon legyen a max fordulat. 40re állítottam az indulást, 60ra meg a maxot így idleben nem forog, utána kezd szépen skálázódni olyan 50tõl lehet hallani a hangját de 55tõl nem megy feljebb. Köszi!
Az F9 PWM az igen,de amirõl szó van,az 3pines. :/ bocs.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

V43 1105
Neten 4-et írtak :/ bocs .

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

miez papucs?

Szerintem meg 3 lesz. F12 is 3 eres.

V43 1105
Ez 4 eres .

Gyöször
Ja nekem ami EPU az csak simán EPU. Abban a teljesítmény profilokat lehet variálni. Nyilván az is összefügg a zajjal.
És nem is Q-Fan a program neve, hanem FanXpert

Dübörög a 965ös x4

Gyöször
Nekem van egy AI suite program is az asus deszkához, amiben én tudom megrajzolni a görbét, hogy milyen proci hõmérséklet mellett mennyit perdüljön a porszívó a hûtõn.
Egyébként 800at fordul alapesetben.
Ha vennél rá egy másik ventillátort, az is 2900al pörögne, amit nem csodálok, hogy zajos.

Megnéztem a tiédhez tényleg csak az az epu 4 engine van, ai suite és q-fan nincs. De menj be a biosba és azon belül a POWER menü (jobbra lépegess fönt) majd legalul van egy HW monitor configuration. Abba keress egy Q-Fan opciót. Ha disabled, akkor tedd ENABLED-re.
Elviekben csodát kéne várni ettõl az opciótól zaj tekintetében.

PWMes valóban a proci hûtõ csatlakozód, de lehet, hogy be kell állítani, hogy milyen hõfoknál hány %ot perdüljön a venti.

Dübörög a 965ös x4

Alaplap cdjén volt egy EPU 4 engine nevezetû progi, abban volt "high perform." "high energy save" meg auto mód. auto és energy save módban sokkal halkabb a gép, de a vicces az, hogy eddig everest 2900as rpmet jelzett, auto módban meg elvileg 3500al pörög. Most azt próbálnám, hogy auto módban mikor kapcsol hangosabbra a hûtõ, de 51 foknál sehogysem tudom feljebb tornázni a hõfokot(phenom 2 x4 955 gyári órajel). Mégsem olyan rossz ez a procihûtõ, csak tudni kell használni... 😄
Asus M4A785TD-V EVO
Gyöször
Milyen alaplapod van? Nincs meg a venti fordulatszám szabályzója azóta se? Gondolom maxon hajtja.

Dübörög a 965ös x4

Én úgy tudom hogy a 4 vezetékkel szerelt légkavarók PWM-esek... kérdésedre válaszolva az a ventilátor PWM-es.
Erre valaki?
Stig95
Nem lesz erõsebb mint a Sandy, csak a fogyasztása lesz kisebb és erõsebb GPU-t kap.

Ki mondta, hogy f??det rám?!

NandorHUN
Ivy Bridge-re érdemes várni?
40-45k-ért el fog kelni.

Üdv!
Van egy gépem amit eladnék, de nem tudom mennyit kérjek érte amennyiért el is vinnék.
Intel P4 3,2 GHz
Geforce 9500 GT
2GB DDRII RAM
Asrock 4core dual vsta alaplap
75gb vinyó ide-s, 1 dvd író 1 dvd olvasó
Samsung SyncMaster 943SN 18,5" LCD monitor

A válaszokat elõre is köszönöm!

Xigmatek procihûtõ toronyra kellene nekem 9 cmes venti, mert a gyári nagyon hangosan búg.
TEgnap ezt ajánlottátok. Ma megnéztem a procihûtõnek 4 eres a kábelja ami rámegy a lapra, ha meg rádugtam egy 3 eres ventit nem akart elindulni a gép, csak csipogott meg újraindult. Namármost az általatok ajánlott articnak 3 vagy 4 eres a vezetéke illetve ha ennek 3 akkor egy 4 eres vezetékeset tudnátok ajánlani? (PWMes venti a 4 eres?)
Eladóóóóóóóó:

http://aprod.hu/hirdetes/eros-asztali-gamer-pc-monitorral-olcson-elado-ID817F.html

Gyöször
Az a vicc, hogy szerintem ótvar alkatrészeket drágábban adnak mint egy újat.
Vehetsz újban egy H61 chipsetes Sandy Bridge deszkát kb 13ezertõl.
12 ezer bele egy celeroncs G530 proci 2,4GHz 2 mag
Meg ehhez memória ízlés szerint 2 Giga olyan 4 ezer
VGA meg mondjuk 20 egy ATI radeon 6670
Nem egy nagy tûz, de ennek is 50 a legalja.
Gondolom kéne még egy táp, chicony hipro 430W asszem 7-8 ezer.

Na ez a proci mondjuk nem játékra termett, de 30ból végülis új dolgokat vettél. Helyette használtban alaplapokat vaterán amibe többmagos proci belemegy 8tól fölfelé kezdenek árulni 1 hét vagy annyi se garival. Abba DDR2 memória sztem drágább mind most a DDR3, vagy legalábbis egálban van, de az is használt gari nélkül.
Aztán egy procit mondjuk hirtelen azt láttam, hogy 2 magos 1,8 GHZseket adnak 6-8ig.

Aztán ha valami nem jó futhatsz a pénzed után. Nem szívesen ajánlgatnék vateráról inenn onnan amonnan, hogy 20 eladótól szedd össze a géped. Bejön a képben egy gázrezsóban megsütött vga kártya, vagy hasonló akkor máris nagy buktavári.

Dübörög a 965ös x4

zoliapu
Illetve annak éri meg venni AMD 3-4 magost aki Liano -t akar (integrált GPU-t), és megelégszik alacsonyabb felbontással (esetleg DVGA fejlesztéskor gazdaságosabb mert ugye hozzáadódik a teljesítménye az APU-hoz, akkor már el lehet vele játszogatni).

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

Büdös Bohóc

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Büdös Bohóc
ha most is kihasználják, akkor annál inkább

zoliapu
Most is sok játék/progi kihasználja a 3-4 magot. X3-X4 -et videókonvertálásra éri meg venni.

Büdös Bohóc
ergo aki most vesz 4 magosat egy fokkal tovább fogja szerintem húzni a gépével mint a kis fosos i3-akkal.

Büdös Bohóc
1-2 évig alacsony FPSel (én pl el tudtam sokáig lenne úgy) még tud játszani egy mostani gyengébb géppel valaki, de azt ne mondd nekem, hogy 1-2 éven belül nem lesz keményen kihasználva 4 mag és akkor sírhat az, akinek nem natívan van annyi... "Simán hoz egy AMD X3-X4-et" - ha csak "hozza", akkor mi a rákért is vegyen az ember 2 magosat, ha esetleg késõbb sokkal jobban jár a natív 4-el?

zoliapu
Azért egy Intel SB kétmagos (+ HT) simán hoz egy AMD X3-X4-et.

zico87
2 magos proci is elég játszadozni sok játék nem használja még ki a 4magban rejlõ erõt de megéri 4 magost venni, 1 magos proci már új gamek alá felejtõs még 5Ghz-en is😄

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat

Büdös Bohóc
úúúristen, évek óta nem elég 1 magos, te most keltél ki a hibernációból? XD

kifli
jelenleg leginkább 4 magost éri meg venni 😄
zsolesz92
Egyébként most már csak 2magos procit éri meg venni, vagy játszadozni elég az 1?

zico87
hardverapro.hu

zico87
sajna a gépre ráfér az upgrade a magfeloldásos cucc meg 50/50% tesztelt 4 magosíthatót nem éri meg venni mert X4 árakon adják bolti X2-meg vagy-vagy én 550/555 X2-tsikerült 4 magosítani,integrált gpu-knál meg inkább sajna még mindig arra jó mint ezer éve is képet add van benne hd stb..gyorsítás de játék felejtõs NFS world igaz képet adó vga-n elfut fater pc-jében szolgáló hd3200-n is szépen fut de más game elég halál rajta még az öreg kedvenc cod2 se képes normális fps értékeken futni rajta igaz ezek inkább driver gondok amiben az ati sose volt king

zsolesz92
ááá, proci is kevés hozzá, ram is, videókártya is... még minimumon se menne. bár nem próbáltam, de gépigényt nézve messze nem fér össze a gépemmel 😊

Új gépet semmiképp sem szeretnék, nem látom értelmét..
Milyen árban vannak az olcsóbb tûrhetõ gépek?
Van olyan, amit tudtok ajánlani, ahol érdemes körülnéznem?
Google a barátom, végignéztem pár használt gépes oldalt, de tul.képpen nem tudom mit is kell keresnem 😊
Szar dolog hülyének lenni 😄

Gyöször
Sajnos ebbe a foglalatba ami neked van már semmi nagy tüzet nem lehet csiholni.

Az NFS World nem fut el rajta így ahogy van?

Dübörög a 965ös x4

zsolesz92
Köszi a válaszod 😊

AMD XP 2500+
1,83ghz
most épp 1.25gb ram van benn egyébként

Játékokra többek között gondolok

Dragon Age 1-2
Need for speed world
Witcher
...
most 4 olyat mondtam amire kíváncsi lennék..
Miattam nem kell feltenni 😊

Hogy mit lehetne bele tenni és mit nem, azt sajnos nem tudom, de tanácsot szívesen elfogadok 😊

Gyöször
Elsõ (talán az HP volt) az semmi. Logikailag, elvileg és gyakorlatilag is.
Ebben a dellben annyi elõny van, hogy 2magos. 2,6GHz, hát mondjuk.
De ilyen kívánalomnak nem fog megfelelni, hogy elvigye a mai játékokat. Esetleg még a proci.
A kérdéses videókártya meg egy integrált darab, sajnos fogalmam nincs milyen S AM2es chipsetek voltak régebben, de abban biztos vagyok, hogy nekem AM3as lapom van, 880G chipsettel, ebben is van egy integrált videokártya, mondjuk egy ATI 4250 és a Richard Burns Rallyt nem vitte csak száraz idõben. Igaz esõben nem is szeretek vezetni 😊 És ez egy 2004es játék!
Enyémhez képest szerintem az az integrált nvidia rosszabb, de ha jobb akkor is csak az office és internet a barátai.

Tehát így bármelyiket megveszed, elõrébb nem leszel játékok terén.
Milyen a régi procid? Nem lehet abba az alaplapba tenni egy jobb procit? Meg mondjuk egy AGP-s videokártyát. Van egy ATI 3650em régen 10ért vettem használtan, az kifogástalanul viszi az elõbb említett játékot. De újakban nem kell gondolkozni a 3650nél sem. Létezik még 3850 AGP-s foglalatban, esetleg az.

Ja merthogy az újabb gépeknek már más a VGA csatolója.
Ha esetleg megmondod mivel szeretnél játszani, kipróbálhatom a kettes számú gépen, elfut-e. Egyébként az egy 1magos AMD Athlon 2600 MHz (tuningolva)

Dübörög a 965ös x4

zsolesz92
Egyébként mi a probléma a linkelt gépekkel? ugye itt jön az hogy nem értek hozzá 😊
Az egy dolog, hogy használt, addig értem.
Nem a legújabbak, de nincs is rá szükségem.
Az alkatrészekkel van a gond, vagy valami más?

Nem vagyok az a hardcore gamer nem teszem fel az öszes új megjelenõ játékot és nem is érdekelne ha valamelyik nem menne maxon de feltennék egy két játékot, talán újabbak közül is. Inkább szekvenszer programok használatára kéne, amihez nem lenne rossz a 4mag+osx illetve általános dolgokra film, net, zene de ezek gond nélkül elmennének szerintem.

zsolesz92
Diákmunkával középiskola mellett ez kivitelezhetetlen 😄