Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azok mondjak,hogy szar a Kingmax,akiknek van lovejuk tobb 10k-s RAM-ra.
Teljesen rendben vannak a Kingmaxok,semmivel sem kuldenek vissza tobbet gariba mint Kingstonbol vagy akar Corsairbol.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Lacee86
Nekem Kingmaxom volt a PC-ben 3 évig, semmi baja sem volt.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

böröczk
Hm, köszi, elvileg detektálná a hibás szektorokat, ha lennének, de látszólag minden stimmel, többször is ellenõriztettem vele.

Más program, amihez itthoni felhasználóként hozzáférhetek egyéb hardverek tesztelésére? A memtestet ismerem, az nem jelzett hibát, de az állítólag nem jelent semmit, attól még bekakilhatott a ramom egyike is.

Azt mondják, a Kingmaxot nem igazán csípi a gépi világ, ebbõl mi igaz? Valaki meg teljesen elégedett vele.

Kumiho #2179

Lacee86
Azt szokták javasolni általánosan HDD diagnosztikára, úgyh sztem nem jellemzõ, h tévedne.

böröczk
Ez a Hard Disk Sentinel mennyire jó vagy megbízható program?
Ha 100%-osnak jelzi a vinyót, az akkor úgy is van?

Köszi elõre is.

Próbálom kideríteni, mi okozza a random kékhalálozást. Most elsõ lépésként kivettem az egyik ramot, letöltöttem ezt a merevlemez tesztelõt. 😄
Nem szeretnék nagyon új gépre költeni, ha nem muszáj.
Ezt abban az esetben kéne, ha az alaplap vagy proci a gond. Tápra nem is merek godnolni, egy éves, és elvileg "pöpec", de bármi megeshet.

Kumiho #2179

DarkSector
Pedig a "Fan" arra vonatkozik.
Akkor lehet alaplap mér hõmérsékletet vagy nem tudom, vagy a fordulatszám szabályzás nem megy, de a Fan az eddigi tapasztalataim alapján a ventilátor.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Krisztiam
megnéztem a cpu hûtõt forog rendesen, de akkor miért írja ki?

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

DarkSector
yes.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Krisztiam
sziasztok
olyan problémám lenne, hogy amikor bekapcsolom a gépet, akkor ezt írja ki: CPU Fan Error!
A CPU hûtõvel lehet valami?

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

allock
Olyan hangos biztos nem lesz.
Intel gyári hûtõ nekem elég szépen muzsikált, meg is lepõdtem 😊.

A táp mindig hangosabb volt nálam (chieftec).

#hhwnd

Köszönöm a választ Lacee és Cifu!

Kb. mennyire lenne hangos a 3570-k a gyári hûtõvel?
8 éves gépemhez viszonyítva, (ami enyhe terhelésnél 45dB körül mozog), jobb vagy rosszabb?

De lehet, hogy jobban járok a sima, nem -k változattal, 2 évig valószínûleg úgysem hajtanám túl, akkor meg ha vennék hozzá új ventit, miegymást, akkor inkább félreteszem a pénzt és még plusz egy-két év múlva új konfig után nézek.
Láma!
nekem egy 1Gb-os GTX 560-am van, és simán visz full hd-ben max beállításokkal mindent.

Lacee86
1 GB-os kijön 50-bõl, viszont ahogy olvastam, a full HD-hez ajánlott a 2 GB.

Láma!
köszi mindkettõtöknek!

igaz kicsit kicsúszik a max 50k-ból, de még tartható.

DarkSector
Háááát.
Nemtuom, hogy egy 4850-el hogy mögy a BF3 Ultra beállításokon.
De kíváncsi lennék.

Valóban adatokra meg lehet benchmark-nál a 4850 egy 5-10%-al mutatna többet, de indíts el egy mai játékot.

Már ha csak fps-ben netán egyforma is, de egyrészt a HD6670 már újabb, kapsz dx11-et (bár kitudja mennyi haszna van. 😄)
És MINIMÁLIS fogyasztást.

A HD6670 fogyasztása: 12/64W

Lacee86
4850-et 6670-re leváltani? <#rinya> Az a kártya még sztem lassabb is, nemhogy gyorsabb...

DarkSector
Persze közben beszéltünk, mondtam hogy ártól függ, de nem lennék biztos benne hogy csak 5 fps lenne az eltérés. 😄
Amúgy a 6670-7770 közt válogatnék.
7750 az ára miatt nem tartom jó üzletnek.

Lacee86
GTX 660
HD 7850
Nekem elég egy árnak tûnik. 😊 30 Ft árkülönbség. 😄

zico87
hát a 7850 és a gtx660 nincs egy árban így a 7850-re kerülhet az ajánlott cédula 😄

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat

Lacee86
Szerintem HD 7850 vagy GTX 660, a full HD miatt a 2 GB-os változat ajánlott. Majd az okosak megmondják, h pontosan melyik márka vagy melyik jobb a 2 közül.

Láma!
hali!

max 50k-ért kéne egy videokártya, mit ajánlotok?
gyártó mindegy, konfig többi része megvan, játékra kell full hd-ben.

Lacee86
Hali!
Egyik ismerõsöm 2 TB körüli külsõ vinyót szeretne venni. Milyet ajánlanátok? (minél gyorsabb, megbízható stb.)

The Protector
Cifunak köszönöm a választ!!!
SOlten szintúgy köszönöm a válaszokat.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

zico87
4850-et szerintem 5fps-ekért nem érdemes lecserélni ha LÁTVÁNYOS javulást akarsz akkor amire érdemes lecserélni 5770,6770,7770,6850,7850,gtx460 stb...

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat

Solten
Hi.: egy, ketto, harom

Saor Alba

Solten
Wow, viszont, orulok hogy segithettem 😊

Saor Alba

DarkSector
Az nyugodt szívvel merem állítani hogy egy 18 ezres 6-7-es szériás karival elõrébb leszel a 4850-tõl, ezt tapasztalatból mondom, mert van 2 haverom, az egyiknek 4850 a másiknak 4870 van.

Arra figyelj hogy DDR5 legyen a RAM...ennyi. 😊

DarkSector
"Ha látható különbséget akarsz"

Adatokban valóban csak kicsit erõsebb a 7750, de játékban az én 6670-esem többet visz mint az ismerõsömnek a 4870-e.
Miért is?
Puding próbája az evés, én inkább ha Ramy-nak javasolhatom hagyja ezt a ki mit ajánl butaságot.

Egyszerû:
Mire kell?
Erre, beütöd a gugliba youtube-on, és realtime megnézed mit tud az adott kártya az adott játék alatt.
Ennyi, én is jórészt így válogattam és jól sikerült a választás.

A sok grafikon sokszor szart nincs kontaktban a gyakorlati mûködéssel.

Köszi, akkor még várok egyelõre a vásárlással.
[NST]Cifu
A Radeon 4850 a maga idejében egy felsõ kategóriás kártya volt, a Radeon 7750 egy alsó kategóriás kártya. Szomorú vagy sem, de a két kártya között az architektúrát leszámítva nem lesz elõrelépés, a teljesítményük közel megegyezik, tehát várhatóan nem fogod azt tapasztalni, hogy hirtelen látványosan jobban fognak futni a játékok.

Ha látható különbséget akarsz, akkor attól tartok az abszolut minimum a Radeon 7770, de szerintem azt, amit te vársz inkább egy 7850 hozhatná el neked...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Intel C2Q Q6600, 4GB RAM.

30k már sok.
V43 1105
processzor, memória ?

Én vagy vennék egy HD7770-et, ami 30k legolcsóbban .. vagy egy HD 6770-et ami 28k ..

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Hali.
Videókártya vásárlás elõtt állok, játékra kellene fõleg.
Most egy Sapphire Radeon HD4850-es VGA-m van, 4 éves lesz ebben a hónapban. Sajna az új játékok picit nehezebben futnak felhúzott grafikával.
Nvidia kártyákhoz rossz emlékek fûznek, szóval szeretnék az Atinál (/AMD) maradni. Nem akarok egy vagyont költeni rá, a keret max ~25k lenne. HD7750-essel szemezgetek - pontosabban ezzel, mert viszonylag olcsó, csak nem tudom, hogy mennyire éri meg az árát?
A gépemben Asus P5Q alaplap és Chieftec 450W-os táp van, ha ez esetleg fontos.
Köszi elõre is a segítséget.
böröczk
Köszi a válaszokat, mindet, tényleg.

Nincs húzva semmi a gépben, többször is csekkoltam everest-tel a hõmérsékleteket, mind rendben volt, sõt.
Kiporszívóztam : D
A memória takarításos procedúrát épp ma hajtottam végre.

Szóval BIOSban semmihez sem volt hozzápiszkálva.

Kumiho #2179

[NST]Cifu
Amit leírtál, az csak a szokásos dump mentés, az nem derül ki belõle, hogy mi a probléma (mondjuk aki egy dump file-ból kiolvassa, hogy mi a probléma, az már tud valamit... 😄). 😊

Ez így elég kevés támpont. Kizárásos alapon lehet csak haladni. Ha tuningolva van a proci, akkor visszavenni a tuningból. Megnézni nem-e melegszik túl a gép (pl. Aida64-el). Lefuttatni memóriateszter programokat. Szétszedni a gépet darabokra (minden kábel lehúz, minden csatlakozó megtakarít, memóriákat kivenni, csatlakozókat Chip spray-el lefújni, fülpiszkálóval letakarítani, az egész gépet kitakarítani, stb.+

böröczk
Egyelõre biztosan maradok az i3-nál, már csak az ár miatt is, most nem nagyon fog beleférni több, és ha 2 évig mûködõképes ez a konfig, akkor elég lenne nekem.
Videószerkesztõ az jelenleg Premier Pro CS5, játékok pedig nem nagy gépigényt igénylõk, és a jövõben se tervezek nagy játékorgiát, esetleg ami érdekel, és a közeljövõben kijön (pl az új Tomb Raider). Szóval nem ez lenne az elsõdleges szempont, hanem, hogy legalább 2 évig tudjak rajta dolgozni, és játék-film formájában szórakozni esetleg. 😄
Amúgy videókártyánál sem a legjobbra gondoltam természetesen, csak olyan "haladjunk a korral" szintû újításra. Azokhoz, amiket a gépen csinálok, a HD5770 eddig tökéletesen bevált, 1 éves egyébként.
A táp szintén egy éves, elég jó kritikákat olvastam róla, egyéni véleményeket, azért döntöttem amellett.
Az alaplapom szintén akkori (gyors megoldás volt, miután a régi táp meghibásodásakor hazavágott majdnem mindent a gépben), ahogy minden, leszámítva a procit.

Random idõközönként kékhalál, a hibaüzenet ilyesféle:
Collecting data for crash dump...
Initializing disk for crash dump...
Beginning dump of physical memory.
Dumping physical memory to disk: 100(0-ról 100-ig tölti)
Physical memory dump complete.

Amennyiszer láttam.
Random cselekvéseknél, van, hogy rögtön win betöltése után, van, hogy böngészés közben stb. jön elõ, és van olyan, hogy egy hétig semmi, aztán napi kétszer is resetelnem kell miatta.
Procinak ehhez lehet bármiféle köze?

Kumiho #2179

[NST]Cifu
Videószerkesztés és grafika esetében ha OpenCL (vagy CUDA) támogatott programot használsz akkor a videókártyacsere jó döntés. Játék esetén a kérdés milyen játékokkal játszol (amúgy igen, fõleg, ha i5 mellett döntesz, a mellé egy erõsebb videókártya elfér). Filmnézésre egy Brazos is untig elég. 😊

A kékhalál sok okból lehet. Tápegység, alaplap, memória, túlmelegedés, de akár merevlemezhiba is okozhat ilyet. Ehhez túl általános a hibajelenség, és túl kevés az információ.

böröczk
Fölösleges, a lényeg, hogy 2 évig minimum jó legyen, utána pedig lehet megint cserélni az egészet, illetve ki tudja, még mi lesz 2 év után.

Videókarit érdemes lenne elõbb vagy utóbb cserélni ehhez a konfighoz?
Amire lenne: videószerkesztés, grafika, minimális játék, HD filmezés.

Más: Ha kékhalált dob a drága win7 (újratelepítés után is), és valami memory dump errort dob ki,számláló 100-ig felmegy , majd megáll, és van, hogy újraindul a gép, van hogy befagy azon a képernyõn, az memóriaprobléma?
Mindez teljesen random. Van, hogy egy hétig nem, van, hogy naponta kétszer is.

Kumiho #2179

Lacee86
Én is 153-ért vettem a notimat még júniusban, elég jó áron sztem. 7670 gyakorlatilag ugyanaz mint a 630, egy picikét erõsebb csak.

[NST]Cifu
Nem értem a kompatibilitás dolgot. Az LGA-1155 az Ivy Bridge-el véget ér, a következõ Intel platform új foglalatot kap. Ha ilyen terveid vannak, akkor inkább AMD FM2 foglalat és A10-5600K, de mondjuk ahhoz inkább 1866Mhz-es ramok javasoltak...

[NST]Cifu
Azért a 630M és a 660 között van pár lépcsõfok. 😊

Pl. 150e Ft-tõl már van a Radeon 7670M vagy 210e Ft-tõl van GeForce 640M, 250e Ft-tõl pedig GeForce 650M. Utóbbi azért kb. kétszer akkora teljesítményû, mint a 630M. Persze tény, hogy egy 200+ ezer forintos laptopot már nem neveznék olcsónak... :\

böröczk
Késõbbi cserék miatt esetleg.
Fontos a kompatibilitás.
És köszi, az i3-as nem hangzik rosszul, és kb pont ebben az árban gondoltam.
Kérdés, hogy megéri-e használtan venni?
A gyári hûtõt mindenképp lecserélném az új processzoron.

Kumiho #2179

[NST]Cifu
Minek ilyen gépbe i5? Bõven elég lenne i3...

MSI H77MA-G43
i5-3350P (saját javaslat: i3-3220)
2x Kingstone 2048Mbyte DDR3 CL9 1333Mhz

Hozzáteszem szvsz a mostani ram árak mellett nem lenne hülyeség 8 gigát belepakolni a gépbe. Továbbá bár a gyári hûtõ a feladatát ellátja, ha belefér, egy csendesebb hûtõ (Cooler Master TX3 vagy Artic Cooling Freezer 13) nem hülyeség...

Lacee86
GT 630M-mel -nyilván kompromisszumokkal a legújabb játékoknál- elég szépen el lehet játszani, nekem az a tapasztalatom. Ami ennél komolyabb kártyával felszerelt, annak nagyon megugrik az ára. Pl. GTX 660-asakat én már csekély 400 rongyért láttam...

[NST]Cifu
Az az L3 cache méretét jelenti. Mivel az adott proci nem bír ilyesmivel, azért van ott N/A. 😄

Metalmilitiakid
Én is itt néztem, csak engem az az N/A= not support zavart be, de most már sejtem, hogy az csak külön az L3 ra vonatkozik. Ezért kértem megerõsítést.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

[NST]Cifu

böröczk
EDIT: A lehetõ legbarátságosabb áron, ha lehet. 😊

Kumiho #2179

böröczk
Haliho, a következõ 2 paraméterhez össze tudna valaki hozzáértõ további alkatrészeket állítani, hogy egy kerek kis gép legyen belõle? (alaplap, ram, proci)
550-es cooler master táp
hd5770-es videókártya

A probléma, hogy a proci miatt (Q6600) egy éve nem lehetett nagyon változtatni az alaplapon, ami csak a DDR2-es memóriát támogatja, amik valószínûleg most gallyra mentek, de lehetett az alaplap is, és piszok drága az 1066-os DDR2, vagyis inkább nem éri meg.

Ami tehát kéne a fent említett két meghagyandó alkatrész mellett:
Proci (i5-ös, ha lehet)
Alaplap
Memória (4GB elég)

És irtózatosan megköszönném, ha konkrét termékeket írnátok, esetleg linkelnétek is.

Köszönöm elõre is!

Kumiho #2179

Metalmilitiakid
Lenne egy kérdésem. Gigabyte ga-ma770t ud3p ebbe a lapba jó az amd x2 555 ugye ?

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417