Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Teljesen rendben vannak a Kingmaxok,semmivel sem kuldenek vissza tobbet gariba mint Kingstonbol vagy akar Corsairbol.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Más program, amihez itthoni felhasználóként hozzáférhetek egyéb hardverek tesztelésére? A memtestet ismerem, az nem jelzett hibát, de az állítólag nem jelent semmit, attól még bekakilhatott a ramom egyike is.
Azt mondják, a Kingmaxot nem igazán csípi a gépi világ, ebbõl mi igaz? Valaki meg teljesen elégedett vele.
Kumiho #2179
Ha 100%-osnak jelzi a vinyót, az akkor úgy is van?
Köszi elõre is.
Próbálom kideríteni, mi okozza a random kékhalálozást. Most elsõ lépésként kivettem az egyik ramot, letöltöttem ezt a merevlemez tesztelõt. 😄
Nem szeretnék nagyon új gépre költeni, ha nem muszáj.
Ezt abban az esetben kéne, ha az alaplap vagy proci a gond. Tápra nem is merek godnolni, egy éves, és elvileg "pöpec", de bármi megeshet.
Kumiho #2179
Akkor lehet alaplap mér hõmérsékletet vagy nem tudom, vagy a fordulatszám szabályzás nem megy, de a Fan az eddigi tapasztalataim alapján a ventilátor.
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
olyan problémám lenne, hogy amikor bekapcsolom a gépet, akkor ezt írja ki: CPU Fan Error!
A CPU hûtõvel lehet valami?
Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus
Intel gyári hûtõ nekem elég szépen muzsikált, meg is lepõdtem 😊.
A táp mindig hangosabb volt nálam (chieftec).
#hhwnd
Kb. mennyire lenne hangos a 3570-k a gyári hûtõvel?
8 éves gépemhez viszonyítva, (ami enyhe terhelésnél 45dB körül mozog), jobb vagy rosszabb?
De lehet, hogy jobban járok a sima, nem -k változattal, 2 évig valószínûleg úgysem hajtanám túl, akkor meg ha vennék hozzá új ventit, miegymást, akkor inkább félreteszem a pénzt és még plusz egy-két év múlva új konfig után nézek.
Nemtuom, hogy egy 4850-el hogy mögy a BF3 Ultra beállításokon.
De kíváncsi lennék.
Valóban adatokra meg lehet benchmark-nál a 4850 egy 5-10%-al mutatna többet, de indíts el egy mai játékot.
Már ha csak fps-ben netán egyforma is, de egyrészt a HD6670 már újabb, kapsz dx11-et (bár kitudja mennyi haszna van. 😄)
És MINIMÁLIS fogyasztást.
A HD6670 fogyasztása: 12/64W
Amúgy a 6670-7770 közt válogatnék.
7750 az ára miatt nem tartom jó üzletnek.
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat
max 50k-ért kéne egy videokártya, mit ajánlotok?
gyártó mindegy, konfig többi része megvan, játékra kell full hd-ben.
Egyik ismerõsöm 2 TB körüli külsõ vinyót szeretne venni. Milyet ajánlanátok? (minél gyorsabb, megbízható stb.)
SOlten szintúgy köszönöm a válaszokat.
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat
Arra figyelj hogy DDR5 legyen a RAM...ennyi. 😊
Adatokban valóban csak kicsit erõsebb a 7750, de játékban az én 6670-esem többet visz mint az ismerõsömnek a 4870-e.
Miért is?
Puding próbája az evés, én inkább ha Ramy-nak javasolhatom hagyja ezt a ki mit ajánl butaságot.
Egyszerû:
Mire kell?
Erre, beütöd a gugliba youtube-on, és realtime megnézed mit tud az adott kártya az adott játék alatt.
Ennyi, én is jórészt így válogattam és jól sikerült a választás.
A sok grafikon sokszor szart nincs kontaktban a gyakorlati mûködéssel.
Ha látható különbséget akarsz, akkor attól tartok az abszolut minimum a Radeon 7770, de szerintem azt, amit te vársz inkább egy 7850 hozhatná el neked...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
30k már sok.
Én vagy vennék egy HD7770-et, ami 30k legolcsóbban .. vagy egy HD 6770-et ami 28k ..
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Videókártya vásárlás elõtt állok, játékra kellene fõleg.
Most egy Sapphire Radeon HD4850-es VGA-m van, 4 éves lesz ebben a hónapban. Sajna az új játékok picit nehezebben futnak felhúzott grafikával.
Nvidia kártyákhoz rossz emlékek fûznek, szóval szeretnék az Atinál (/AMD) maradni. Nem akarok egy vagyont költeni rá, a keret max ~25k lenne. HD7750-essel szemezgetek - pontosabban ezzel, mert viszonylag olcsó, csak nem tudom, hogy mennyire éri meg az árát?
A gépemben Asus P5Q alaplap és Chieftec 450W-os táp van, ha ez esetleg fontos.
Köszi elõre is a segítséget.
Nincs húzva semmi a gépben, többször is csekkoltam everest-tel a hõmérsékleteket, mind rendben volt, sõt.
Kiporszívóztam : D
A memória takarításos procedúrát épp ma hajtottam végre.
Szóval BIOSban semmihez sem volt hozzápiszkálva.
Kumiho #2179
Ez így elég kevés támpont. Kizárásos alapon lehet csak haladni. Ha tuningolva van a proci, akkor visszavenni a tuningból. Megnézni nem-e melegszik túl a gép (pl. Aida64-el). Lefuttatni memóriateszter programokat. Szétszedni a gépet darabokra (minden kábel lehúz, minden csatlakozó megtakarít, memóriákat kivenni, csatlakozókat Chip spray-el lefújni, fülpiszkálóval letakarítani, az egész gépet kitakarítani, stb.+
Videószerkesztõ az jelenleg Premier Pro CS5, játékok pedig nem nagy gépigényt igénylõk, és a jövõben se tervezek nagy játékorgiát, esetleg ami érdekel, és a közeljövõben kijön (pl az új Tomb Raider). Szóval nem ez lenne az elsõdleges szempont, hanem, hogy legalább 2 évig tudjak rajta dolgozni, és játék-film formájában szórakozni esetleg. 😄
Amúgy videókártyánál sem a legjobbra gondoltam természetesen, csak olyan "haladjunk a korral" szintû újításra. Azokhoz, amiket a gépen csinálok, a HD5770 eddig tökéletesen bevált, 1 éves egyébként.
A táp szintén egy éves, elég jó kritikákat olvastam róla, egyéni véleményeket, azért döntöttem amellett.
Az alaplapom szintén akkori (gyors megoldás volt, miután a régi táp meghibásodásakor hazavágott majdnem mindent a gépben), ahogy minden, leszámítva a procit.
Random idõközönként kékhalál, a hibaüzenet ilyesféle:
Collecting data for crash dump...
Initializing disk for crash dump...
Beginning dump of physical memory.
Dumping physical memory to disk: 100(0-ról 100-ig tölti)
Physical memory dump complete.
Amennyiszer láttam.
Random cselekvéseknél, van, hogy rögtön win betöltése után, van, hogy böngészés közben stb. jön elõ, és van olyan, hogy egy hétig semmi, aztán napi kétszer is resetelnem kell miatta.
Procinak ehhez lehet bármiféle köze?
Kumiho #2179
A kékhalál sok okból lehet. Tápegység, alaplap, memória, túlmelegedés, de akár merevlemezhiba is okozhat ilyet. Ehhez túl általános a hibajelenség, és túl kevés az információ.
Videókarit érdemes lenne elõbb vagy utóbb cserélni ehhez a konfighoz?
Amire lenne: videószerkesztés, grafika, minimális játék, HD filmezés.
Más: Ha kékhalált dob a drága win7 (újratelepítés után is), és valami memory dump errort dob ki,számláló 100-ig felmegy , majd megáll, és van, hogy újraindul a gép, van hogy befagy azon a képernyõn, az memóriaprobléma?
Mindez teljesen random. Van, hogy egy hétig nem, van, hogy naponta kétszer is.
Kumiho #2179
Pl. 150e Ft-tõl már van a Radeon 7670M vagy 210e Ft-tõl van GeForce 640M, 250e Ft-tõl pedig GeForce 650M. Utóbbi azért kb. kétszer akkora teljesítményû, mint a 630M. Persze tény, hogy egy 200+ ezer forintos laptopot már nem neveznék olcsónak... :\
Fontos a kompatibilitás.
És köszi, az i3-as nem hangzik rosszul, és kb pont ebben az árban gondoltam.
Kérdés, hogy megéri-e használtan venni?
A gyári hûtõt mindenképp lecserélném az új processzoron.
Kumiho #2179
MSI H77MA-G43
i5-3350P (saját javaslat: i3-3220)
2x Kingstone 2048Mbyte DDR3 CL9 1333Mhz
Hozzáteszem szvsz a mostani ram árak mellett nem lenne hülyeség 8 gigát belepakolni a gépbe. Továbbá bár a gyári hûtõ a feladatát ellátja, ha belefér, egy csendesebb hûtõ (Cooler Master TX3 vagy Artic Cooling Freezer 13) nem hülyeség...
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
550-es cooler master táp
hd5770-es videókártya
A probléma, hogy a proci miatt (Q6600) egy éve nem lehetett nagyon változtatni az alaplapon, ami csak a DDR2-es memóriát támogatja, amik valószínûleg most gallyra mentek, de lehetett az alaplap is, és piszok drága az 1066-os DDR2, vagyis inkább nem éri meg.
Ami tehát kéne a fent említett két meghagyandó alkatrész mellett:
Proci (i5-ös, ha lehet)
Alaplap
Memória (4GB elég)
És irtózatosan megköszönném, ha konkrét termékeket írnátok, esetleg linkelnétek is.
Köszönöm elõre is!
Kumiho #2179