Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A gond az, hogy vagy az olcsó, vagy a szépen elfut kitétel nem jön össze. Intel vonalon csak a dedikált VGA-s megoldások jöhetnek szóba, szvsz a GeForce 630M-tõl felfele lehet nézelõdni, ez a B950-es intel procal (ami kb. celeron, tehát elég gyengus) olyan 130e Ft-tõl már megkapható. A gond az, hogy ez a "jótól" még azért messze van, viszont jobb (pl. i3) procival már inkább 160e Ft.
AMD vonalon a Trinity már itt van, és az A8-4500M szintõl felfele már az integrált VGA teljesítménye is olyan, hogy bátran vállalható. Viszont azok úgy 180e Ft-tõl kezdõdnek.
1.Hol tart most az INTEl proci száma.Én I7 I5 és I3-ról tudok.Ezek h vannak sorrendben?
Intel Atom -> Intel Celeron (G450-G550) -> Intel Pentium (G620-G870 illetve az újabb G2100 és G2120) -> i3 (i3-3220-tól i3-3240-ig) -> i5 (i5-3330-tól i5-3570k-ig) -> i7 (i7-3770).
Az i szériánál az elsõ számjegy a generáció (a 2-es elejû a tavalyi Sandy Bridge architektúra, a 3-as elejû az idei Ivy Bridge kódja), a középsõ kettõ a teljesítmény, az utolsó általában az adott teljesítményen belül a jobb integrált VGA vezérlõt jelenti (ami amúgy is gyenge, tehát tökmindegy). A K végû procik tuningolhatóak, az S végû alacsony energiafelvételû (65W TDP), a T végûek nagyon alacsony energiafelvételûek (35-45W TDP).
2.AMd jelenleg hol tart?Nekem 5200+-om van,6000 ig ismerem õket.
Az AMD esetében probléma, hogy igazából két vonal van:
Fusion-osztály, az árhoz képest jó integrált VGA-val (az A szériánál korábban FM1, most már FM2 foglalat):
AMD Brazos (2.0) -> A4 (A4-5300) -> A6 (A6-5400K) -> A8 (A8-5600K) -> A10 (A10-5700K)
A másik vonal az, ahol nincs integrált VGA, alsó szinten a K10 bázisú, olcsóbb Turion -> Athlon II. -> Phenom II., drágább szinten Bulldozer ill. Piledriver bázisú FX osztály (FX-4xxx -> FX-6xxx -> FX-8xxx). Az Athlon II. és Phenom II., illetve az FX procik AM3/AM3+ foglalatba mennek bele.
A pontos sorrendet nehéz felvázolni, mivel átfedések vannak a Fusion és a K10 (illetve a Fusion-ra támaszkodó FX) osztályban. A legdrágább Fusion APU, az A10 prociként kb. az alsó szintû FX-4xxx szériával ér fel. Viszont párhuzamosan ott vannak az Athlonok és Phenom-ok velük teljesítményben.
3.Vga-knál mi a helyzet?9800Gt-m van és amikor még képben voltam asszem a 200-as széria volt a csúcs.240 meg ilyenek.
Radeonoknál a 7xxx szériánál tartunk (olcsóbb kategóriában a 6670), GeForce-oknál a GT6x0 szériánál.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
Nagyon rég jártam erre és le is vagyok maradva de rendesen a gépek világába.
Tudtok ajánlani egy olcsó,de jó laptopot amin elfutnak azért szépen a játékok?
Pár gyorstalpaló kérdésem is lenne.
1.Hol tart most az INTEl proci száma.Én I7 I5 és I3-ról tudok.Ezek h vannak sorrendben?
2.AMd jelenleg hol tart?Nekem 5200+-om van,6000 ig ismerem õket.
3.Vga-knál mi a helyzet?9800Gt-m van és amikor még képben voltam asszem a 200-as széria volt a csúcs.240 meg ilyenek.
Ha vki válaszol elõre is köszi.
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Alaplap: P8H61-M LX3 PLUS
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8H61M_LX3_PLUS/#specifications
Processzor: Intel® Core™ i3-2120 Processor (3M Cache, 3.30 GHz)
http://ark.intel.com/products/53426/Intel-Core-i3-2120-Processor-3M-Cache-3_30-GHz
Memória: 2x KINGSTON 2048MB HyperX Blu DDR3 1333MHz CL9 KHX1333C9D3B1/2G
http://www.kingston.com/datasheets/KHX1333C9D3B1_2G.pdf
Videokártya: GIGABYTE GV-R557D3-1GI HD5570 1GB GDDR3 PCIE
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4093#ov
Monitor: LG E2242C-BN (2db)
http://www.lg.com/hu/szamitastechnika/monitor/LG-led-monitor-E2242C.jsp
Mûködõképes egyáltalán? 😊 Nem vagyok nagyon jártas a témában. Kicsit utána olvastam úgy válogattam össze a cuccokat. Játszani nem akarok csak filmet nézni, netezni meg pókerezni. Elõre is köszönöm a válaszokat!
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Továbbá én magasról lexarom ,hogy neked tetszik e az aláírásom,ámbár nem reklámozok csak odaírtam mit használok. Tudod van aki az egész hóbelebancát odaírja! Má megint lukra futottál ejnye. Amúgy szerintem ne társalogjunk ,én jó megvoltam nélküled eddig is.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Saor Alba
Saor Alba
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Ha veszek egy Intel Core i5 3570-k procit, akkor szerintetek jó lenne hozzá a gyári hûtõ mindaddig amíg nem nyúlok a túlhajtáshoz?
Azt olvastam már sok helyen, hogy OC esetében mindenképp ajánlott egy jobb hûtés, de így alapban nem hallottam róla véleményt.
Esetleg maradjak a sima "-k" nélküli változatnál?
ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU
Én 10 évig zöld fan voltam, de azt kell, hogy mondjam az Ati olcsóbb és jobb kártyákat csinál. Én laikus vagyok, csak a google-ba beírom, hogy 7950 vs 660 ti és az eredmény az, amit itt ajánlottatok a 7950 😊
Csak most van egy kis gyanúm, hogy az catalyst 12.9 béta megsütötte a kártyám, de ez már az Ati fórum "vitája".
Nem igazán lehet 2 olyan review oldalt találni, ahol a tesztelési metódusok pontosan megegyeznének. Ebbõl kifolyólag értelmetlen több oldal tesztelési végeredményeit összehasonlítgatni, fõleg mindenféle általánosító következtetést levonni azokból. A számomra legmérvadóbbnak ítélt TechPowerup például tesztel ~20 játékkal, és mindegyiknél 4-5 felbontásban mérnek teljesítményadatokat minden kártyával, így a relatív teljesítmény összegzésnél nem csoda hogy kiegyenlítettebbek az egyes videokártyákra vonatkozó adatok, mint máshol, ahol alig 10 játékkal, vagy annyival sem tesztelnek, ráadásul kevésbé széles felbontás skálán. A TechPowerup-nál viszonylag kiegyenlített az egyoldalúan "nVidia vagy AMD fan" alkalmazások tárháza, ebbõl kifolyólag mérvadóbbak az összesített eredményeik, mint azoknál a tesztereknél, akik ellõnek 3-4 "semleges" játékot, mellé 2-3 "egyoldalút"...aztán lehet fújni hogy lefizették õket biztosan, bár kit érdekel miért tesztelnek úgy ahogy, hogyha átlátható a végeredmény miért lett az ami. 😊
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Szerintem ez nem kéne "hit" kérdésének lenni, sokkal inkább racionalitásnak.
Videókártyák terén pedig az váltottam a 3Dfx-rõl nV-re, mikor a TnT/TnT2 elhozta a 32bites színmélységet, váltottam ATi Radeonra, amikor az egyértelmûen szebb képminõséget produkált, majd váltottam ATi-ról, amikor a Radeon X széria kijött, mert egyértelmûen elbaltázott lépés volt tõlük. Aztán a Radeon 4xxx szériánál visszatértem, mert elõre mutatott a HDMI kimenet az integrált hanggal (mutatja, hogy az nV is ebbe az irányba lépett utána), majd miután a nem egészen két éves Sapphire ref. kártyám megadta magát, azt mondtam, hogy váltok nV-re, mert a 460GTX a maga idejében ütött mindent. Csak nagy csalódás, hogy a HDMI kimenete mini-HDMI volt, a kártya szélén (nem fért el rendesen az átalakító), és az, hogy egy év után bemondta az unalmast a kimenet, szóval térhettem át DVI-re, és külön hangkártyára. Most AMD-t vettem, mert elõremutatóbb és jobb a megoldásuk.
Csak a köpködésnek azért nincs értelme, mert akkor visszakézbõl mehet az, hogy akkor ezeket az oldalakat meg az nV vette meg?
Ez hitvita, annak pedig nincs értelme...
illetve az ivy bridge vagy a sandy bridge a jobb ?
A magasabb írási érték a jobb, de látványos különbséget nem fogsz látni egy 300MB/s írási és egy 500MB/s írási sebesség között, csak mondjuk telepítéseknél. Általános használatban inkább olvas a gép adatot.
Persze ha azonos árért nagyobb írási sebességû SSD-t tudsz venni, akkor nem vitás a döntés. 😊
Naja, csak ha valaki megkérdezi melyiket érdemes, akkor jön a probléma. 😄
Mert lehet tanácsot adni, csak akkor támasszuk alá valamivel a mondanivalónkat. Solten berakott egy táblázatot, ahol az AMD kártyák jöttek ki jobban. Erre jön a köpködés, hogy nem jó, mert a PH!-t megvették kilóra. Csak ez nem érv, ez egy vád, ami nem lett semmivel alátámasztva...
Nem nõtök már ki ebbõl ,ez hihetetlen.
Nem édes mindegy kinek mi a szimpi,solten radeonra esküszik ha esik ha fúj én pl NV re és akkor most mi van? Megsúgom. Õ pirosat vesz én zõdet vagy bárki más ugyan így.És magasról le kell xarni ki mit mond ami nekünk jó azt kell venni.
Amúgy a PH! esetében nem tartom valószínûnek a részlehajlást, max. a tesztelt programok ez esetben az AMD-nek kedveztek (erre utaltam lent). Egybõl megvesztegetést kiáltani botorság, fõleg, hogy ha nincs rálátásod a dolgokra, mert nekem ez tûnik ki. Ha persze amúgy te folyton Abu85-el és Oliverdával lógsz, akkor persze elnézést, biztos megalapozott és alátámasztott a támadásod...
szerintetek megér 2x annyit az 525mb/s ssd, vagy az intel által forgalmazott ssd is elég gyors ?
anno hallottam valami korlátról, ami miatt nem tudják kihasznánli az 525mb /s olvasást.. ez igaz ?
köszi..
Mert ugye nem szoktak ennél jóval kisebb cégek nemhogy ilyen szaros kis weboldalakat, hanem állami hivatalokat, törvényhozókat befolyásolni. És gyakran még lefizetni sem kell ehhez közvetlenül senkit.
Néha fel kéne állni a monitor elõl srácok...
(természetesen tudnék olyat linkelni ahol nem ez az eredmény, de ezt meghagyom a gyerekeknek)
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
De lehet sorolni a példákat. A legjobb oldalak (pl.: Anandtech) ki is fejtik, hogy összevetésnél elég egy-két játékot kihagyni vagy berakni, más élsímitási eljárást beállítani és máris borul az egymáshoz való viszony. A jobb tesztek egyébként megemlítik, hogy 660Ti egyik rákfenéje a memória sávszélesség, ami csak kétharmad annyi, mint a 7950-esé, de még a 7870-esnél is kisebb. Persze ez inkább nagy felbontáson és FSAA/MSAA mellett jön ki.
Mind a 660Ti, mind a 7870/7950 jó videókártya, szóval mellényúlni nem lehet, bármelyiket is veszi az ember.