Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Tudtok ajánlani egy olcsó,de jó laptopot amin elfutnak azért szépen a játékok?

A gond az, hogy vagy az olcsó, vagy a szépen elfut kitétel nem jön össze. Intel vonalon csak a dedikált VGA-s megoldások jöhetnek szóba, szvsz a GeForce 630M-tõl felfele lehet nézelõdni, ez a B950-es intel procal (ami kb. celeron, tehát elég gyengus) olyan 130e Ft-tõl már megkapható. A gond az, hogy ez a "jótól" még azért messze van, viszont jobb (pl. i3) procival már inkább 160e Ft.

AMD vonalon a Trinity már itt van, és az A8-4500M szintõl felfele már az integrált VGA teljesítménye is olyan, hogy bátran vállalható. Viszont azok úgy 180e Ft-tõl kezdõdnek.

1.Hol tart most az INTEl proci száma.Én I7 I5 és I3-ról tudok.Ezek h vannak sorrendben?

Intel Atom -> Intel Celeron (G450-G550) -> Intel Pentium (G620-G870 illetve az újabb G2100 és G2120) -> i3 (i3-3220-tól i3-3240-ig) -> i5 (i5-3330-tól i5-3570k-ig) -> i7 (i7-3770).

Az i szériánál az elsõ számjegy a generáció (a 2-es elejû a tavalyi Sandy Bridge architektúra, a 3-as elejû az idei Ivy Bridge kódja), a középsõ kettõ a teljesítmény, az utolsó általában az adott teljesítményen belül a jobb integrált VGA vezérlõt jelenti (ami amúgy is gyenge, tehát tökmindegy). A K végû procik tuningolhatóak, az S végû alacsony energiafelvételû (65W TDP), a T végûek nagyon alacsony energiafelvételûek (35-45W TDP).

2.AMd jelenleg hol tart?Nekem 5200+-om van,6000 ig ismerem õket.

Az AMD esetében probléma, hogy igazából két vonal van:

Fusion-osztály, az árhoz képest jó integrált VGA-val (az A szériánál korábban FM1, most már FM2 foglalat):

AMD Brazos (2.0) -> A4 (A4-5300) -> A6 (A6-5400K) -> A8 (A8-5600K) -> A10 (A10-5700K)

A másik vonal az, ahol nincs integrált VGA, alsó szinten a K10 bázisú, olcsóbb Turion -> Athlon II. -> Phenom II., drágább szinten Bulldozer ill. Piledriver bázisú FX osztály (FX-4xxx -> FX-6xxx -> FX-8xxx). Az Athlon II. és Phenom II., illetve az FX procik AM3/AM3+ foglalatba mennek bele.

A pontos sorrendet nehéz felvázolni, mivel átfedések vannak a Fusion és a K10 (illetve a Fusion-ra támaszkodó FX) osztályban. A legdrágább Fusion APU, az A10 prociként kb. az alsó szintû FX-4xxx szériával ér fel. Viszont párhuzamosan ott vannak az Athlonok és Phenom-ok velük teljesítményben.

3.Vga-knál mi a helyzet?9800Gt-m van és amikor még képben voltam asszem a 200-as széria volt a csúcs.240 meg ilyenek.

Radeonoknál a 7xxx szériánál tartunk (olcsóbb kategóriában a 6670), GeForce-oknál a GT6x0 szériánál.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

The Protector
Ahham.Van otthon,asztali gépem amin azért szépen futnak a mai játékok,(szép futás,és szép grafika szubjektív)és egy laptop lenne az ami igazán jó lenne ebben a helyzetben.Jelenleg albiban a bnõm gépérõl netezek ami eléggé gyengécske.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

V43 1105
Mindenképpen laptop kell ?

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

The Protector
Jah.SOLTEN-nek pedig minden jót kívánok.Õ adta a tippeket minden cuccomhoz amit csak vettem,táptól elkezdve a hûtésig.Köszönöm.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

The Protector
Sziasztok.
Nagyon rég jártam erre és le is vagyok maradva de rendesen a gépek világába.
Tudtok ajánlani egy olcsó,de jó laptopot amin elfutnak azért szépen a játékok?

Pár gyorstalpaló kérdésem is lenne.
1.Hol tart most az INTEl proci száma.Én I7 I5 és I3-ról tudok.Ezek h vannak sorrendben?
2.AMd jelenleg hol tart?Nekem 5200+-om van,6000 ig ismerem õket.
3.Vga-knál mi a helyzet?9800Gt-m van és amikor még képben voltam asszem a 200-as széria volt a csúcs.240 meg ilyenek.
Ha vki válaszol elõre is köszi.

zico87
bár én agyament modón inkább vennék használtan egy 5770-et vagy hasonló karit ha néha játszani is akarsz vagy jön egy jó játék.

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat

Kösz szépen a segítséget!
V43 1105
Meg.

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

No problem. 😄 Mi legyen? Megteszi azért ez a kártya? Egyébként késõbb még ha ki kell valamit cserélni nem gond, csak most az elején szeretném minél olcsóbban megúszni úgy, hogy ne legyenek azért gondok.
V43 1105
Jeees.. my fault.. sorry.. 😄

Nah várj. Most vagy te néztél el valamit, vagy én nem értem mit mondasz. 😄 Nem 5750 hanem 5570 és az 14k. A 6770 meg a 7770 30 körül mozog. Meg az 5770 is. Szóval jó pár ezer forint a különbség. 😄
V43 1105
Árban hol van az 5750? Visszavonom eddigi kijelentésem :-P viszont ha pár ezer forint a különbség érdemes 5770-re beruházni ..

Véletlenül se akarok vitatkozni, biztos jobban értesz hozzá mint én. 😊 Csak érdekel, hogy mihez gyenge? Filmekhez, netezéshez vagy a 2 monitorhoz?
V43 1105
kicsit gyengének találom azt az 5750-et.. akkor már egy újabb 6770 minimum ..

Szabad. 😊 A pókerhez kell. Hogy kényelmesen elférjenek az asztalok és mellette tudjak még netezni is stb. Mihez kell az erõsebb kártya?
V43 1105
2 monitor, mihhez, szabad tudni ? én lehet VGA-ból vennék kicsit erõsebben .. 6770.. vagy 7770 ..

Üdv. Tudna valaki segíteni? Vélemény kéne errõl a konfigról:
Alaplap: P8H61-M LX3 PLUS
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8H61M_LX3_PLUS/#specifications
Processzor: Intel® Core™ i3-2120 Processor (3M Cache, 3.30 GHz)
http://ark.intel.com/products/53426/Intel-Core-i3-2120-Processor-3M-Cache-3_30-GHz
Memória: 2x KINGSTON 2048MB HyperX Blu DDR3 1333MHz CL9 KHX1333C9D3B1/2G
http://www.kingston.com/datasheets/KHX1333C9D3B1_2G.pdf
Videokártya: GIGABYTE GV-R557D3-1GI HD5570 1GB GDDR3 PCIE
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4093#ov
Monitor: LG E2242C-BN (2db)
http://www.lg.com/hu/szamitastechnika/monitor/LG-led-monitor-E2242C.jsp
Mûködõképes egyáltalán? 😊 Nem vagyok nagyon jártas a témában. Kicsit utána olvastam úgy válogattam össze a cuccokat. Játszani nem akarok csak filmet nézni, netezni meg pókerezni. Elõre is köszönöm a válaszokat!
zico87
ja csak véletlen válasz volt😄 engem a vga ipar hidegen hagy játszadozik a 2 nagy cég a userekel azt csinálnak amit akarnak,tök8 ki mit vesz egy 7850-es ati vagy egy gtx460-al simán lehet játszadozni akinek ez se elég az ne pc-t vegyen 😄

Her Laca
És? Most ezt mért nekem mondod? 😊 Nekem van jó kártyám a legnagyobb megelégedésemre a többi nagyon nem érdekel per pill:XD Pláne az ,hogy kinek mi van ,vagy mit preferál.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

zico87
nv vs ati(amd) ugyanaz a téma mint az intel vs amd nincs rá megoldás nincs rá szent írás,én is mindig azt veszem amelyik jobb ár/teljesítményû mostanság nv karijaim voltak driveresen nincs velük hála gond, atiknál elõfordulnak de jelenleg az nvidia nem tudd felmutatni rendes középkategóriás kártyát a gtx650 csak egy odaköpöt akármi a parasztoknak és a csúcskategóriában se alkottak akkorát amitõl a jóska néni kapája is megállna,mindenki azt vesz amit akar nvidákat jobban csípem a stabil driverei miatt viszont az amd karik jobbak ár/teljesítményben.

Her Laca
Tévedés. Te vagy a fanboy ,ez minden megnyilvánulásodból tökéletesen látszik,fõleg amikor NV rõl van szó és köpködni kell,én csak egyszerûen a jobbat veszem😊 Te nem látod a fától az erdõt ,de én veled nem vitatkozom mert értelmetlen.
Továbbá én magasról lexarom ,hogy neked tetszik e az aláírásom,ámbár nem reklámozok csak odaírtam mit használok. Tudod van aki az egész hóbelebancát odaírja! Má megint lukra futottál ejnye. Amúgy szerintem ne társalogjunk ,én jó megvoltam nélküled eddig is.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Solten
Ezert valasztottam egy olcso(bb) 3.4 GHz Sandy i3-at anno, 65W TDP, minden jatekhoz boven eleg (full HD-ban jatszom).

Saor Alba

Solten
Naluk a 7870 is megverte mar a 7950-et, azota nem olvasom a cikkjeiket.

Saor Alba

Solten
Tevedes, te fanboy vagy, en nem, egyreszt nem hirdetek az alairasomban semmilyen ceget, masreszt jo ideje ar/teljesitmeny mutato alapjan valasztok kartyat. Bar az utobbi idoben ez elegge kiegyenlitodott a hasonlo gyartastechnologia miatt de meg mindig az AMD jobb ebben. Ha forditva lenne, vennek Nvidiat. Meg akkor is ha az egyik legbunkobb ceg az univerzumban... <#alien>

Saor Alba

[NST]Cifu
Ha nem akarod tuningolni, akkor felesleges a "K" végû procit megvenned. A gyári hûtés a célját ellátja, de magas fordulaton (ha komolyan van terhelve a proci) nagyon porszívó hangja van. Ettõl még gond nélkül ellehetsz vele.

Lacee86
A gyári hûtõnek is el kell látnia a feladatát, ergo a procit megfelelõ hõmérsékleten tartja alap órajelen. Elég hangos sok gyári hûtõ viszont, ez lehet probléma.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Hali!

Ha veszek egy Intel Core i5 3570-k procit, akkor szerintetek jó lenne hozzá a gyári hûtõ mindaddig amíg nem nyúlok a túlhajtáshoz?
Azt olvastam már sok helyen, hogy OC esetében mindenképp ajánlott egy jobb hûtés, de így alapban nem hallottam róla véleményt.
Esetleg maradjak a sima "-k" nélküli változatnál?
zico87
jó kis karri ez még mindig.

jetblack
Szerintetek megeri ennyiert ez az kari ? Hasznalt de 1 ev gari van ra

ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU

Nem gondoltam volna, hogy ez az egyszerû kérdés ekkora vitát kever 😊
Én 10 évig zöld fan voltam, de azt kell, hogy mondjam az Ati olcsóbb és jobb kártyákat csinál. Én laikus vagyok, csak a google-ba beírom, hogy 7950 vs 660 ti és az eredmény az, amit itt ajánlottatok a 7950 😊
Csak most van egy kis gyanúm, hogy az catalyst 12.9 béta megsütötte a kártyám, de ez már az Ati fórum "vitája".

broman191
/vga tesztekrõl/

Nem igazán lehet 2 olyan review oldalt találni, ahol a tesztelési metódusok pontosan megegyeznének. Ebbõl kifolyólag értelmetlen több oldal tesztelési végeredményeit összehasonlítgatni, fõleg mindenféle általánosító következtetést levonni azokból. A számomra legmérvadóbbnak ítélt TechPowerup például tesztel ~20 játékkal, és mindegyiknél 4-5 felbontásban mérnek teljesítményadatokat minden kártyával, így a relatív teljesítmény összegzésnél nem csoda hogy kiegyenlítettebbek az egyes videokártyákra vonatkozó adatok, mint máshol, ahol alig 10 játékkal, vagy annyival sem tesztelnek, ráadásul kevésbé széles felbontás skálán. A TechPowerup-nál viszonylag kiegyenlített az egyoldalúan "nVidia vagy AMD fan" alkalmazások tárháza, ebbõl kifolyólag mérvadóbbak az összesített eredményeik, mint azoknál a tesztereknél, akik ellõnek 3-4 "semleges" játékot, mellé 2-3 "egyoldalút"...aztán lehet fújni hogy lefizették õket biztosan, bár kit érdekel miért tesztelnek úgy ahogy, hogyha átlátható a végeredmény miért lett az ami. 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

broman191
Hogyha leküzdhetetlen vonzalmat érzel a PhysX-es alkalmazások iránt akkor 660Ti, ha viszont a nyers sebesség többletet részesíted elõnyben akkor HD7950... 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

[NST]Cifu
Légyszíves nézd meg a linkeket, mielõtt reagálsz. A Techpowerup ábráján látható, hogy náluk a 7950-est is megverte a 660Ti...

Lacee86
Jó, de ne felejtsük el, h a 660Ti drágább is, és nem 1-2 e Ft-tal. Nyilvánvaló az is, h vannak játékok, amik alapból a zöldre vannak optimalizálva, így még szép, h jobban szerepel az nVidia kártya.
Szerintem ez nem kéne "hit" kérdésének lenni, sokkal inkább racionalitásnak.

[NST]Cifu
Ezzel én is így vagyok, de én meg bár most Intel procim van, megvallom megbántam, mert az i5-3570k egyszerûen overkill játékra. Még alapfrekin se terheli le semmi 70% közelébe se, nemhogy kihasználja. Egy fele ennyibe kerülõ proci is megfelelõ lenne, és az új Trinity például roppant szimpatikus.

Videókártyák terén pedig az váltottam a 3Dfx-rõl nV-re, mikor a TnT/TnT2 elhozta a 32bites színmélységet, váltottam ATi Radeonra, amikor az egyértelmûen szebb képminõséget produkált, majd váltottam ATi-ról, amikor a Radeon X széria kijött, mert egyértelmûen elbaltázott lépés volt tõlük. Aztán a Radeon 4xxx szériánál visszatértem, mert elõre mutatott a HDMI kimenet az integrált hanggal (mutatja, hogy az nV is ebbe az irányba lépett utána), majd miután a nem egészen két éves Sapphire ref. kártyám megadta magát, azt mondtam, hogy váltok nV-re, mert a 460GTX a maga idejében ütött mindent. Csak nagy csalódás, hogy a HDMI kimenete mini-HDMI volt, a kártya szélén (nem fért el rendesen az átalakító), és az, hogy egy év után bemondta az unalmast a kimenet, szóval térhettem át DVI-re, és külön hangkártyára. Most AMD-t vettem, mert elõremutatóbb és jobb a megoldásuk.

[NST]Cifu
Van példa arra is, amikor a 660Ti tûnik az összehasonlításnál jobbnak, a lenti Anandtech linkemen is a 660Ti jött ki jobban, vagy itt van a Techpowerup összesítés, vagy pedig a a Techspot eredménye.

Csak a köpködésnek azért nincs értelme, mert akkor visszakézbõl mehet az, hogy akkor ezeket az oldalakat meg az nV vette meg?

Ez hitvita, annak pedig nincs értelme...

dragon11
Köszi.. tehát írni telepítésnél szokott? játék alatt olvas pl. igaz ?

illetve az ivy bridge vagy a sandy bridge a jobb ?

Her Laca
Az én tanácsom oda van írva az aláírásomba😊 Teszteket meg én magam végzek ha éppen váltani akarok és azt nézem mi a jó nekem.😊 Az ,hogy Abu mit ír na az végképp nem érdekel:XD

[NST]Cifu
Értelemszerû, két érték van, egy írási sebesség, vagyis akkora sebességgel ír az SSD-re, míg az olvasási az az érték, amivel az adatot a memóriába tudja másolni.

A magasabb írási érték a jobb, de látványos különbséget nem fogsz látni egy 300MB/s írási és egy 500MB/s írási sebesség között, csak mondjuk telepítéseknél. Általános használatban inkább olvas a gép adatot.

Persze ha azonos árért nagyobb írási sebességû SSD-t tudsz venni, akkor nem vitás a döntés. 😊

Lacee86
Linkeltem két másikat is, külföldit, ugyanazzal az eredménnyel...

dragon11
srácok.. az ssd írási sebesség mihez kell? mármint mit csinál az pontosan ?😊

[NST]Cifu
Nem édes mindegy kinek mi a szimpi,solten radeonra esküszik ha esik ha fúj én pl NV re és akkor most mi van? Megsúgom. Õ pirosat vesz én zõdet vagy bárki más ugyan így.És magasról le kell xarni ki mit mond ami nekünk jó azt kell venni.

Naja, csak ha valaki megkérdezi melyiket érdemes, akkor jön a probléma. 😄
Mert lehet tanácsot adni, csak akkor támasszuk alá valamivel a mondanivalónkat. Solten berakott egy táblázatot, ahol az AMD kártyák jöttek ki jobban. Erre jön a köpködés, hogy nem jó, mert a PH!-t megvették kilóra. Csak ez nem érv, ez egy vád, ami nem lett semmivel alátámasztva...

Her Laca
No mi az vita kerekedett?😊)))

Nem nõtök már ki ebbõl ,ez hihetetlen.
Nem édes mindegy kinek mi a szimpi,solten radeonra esküszik ha esik ha fúj én pl NV re és akkor most mi van? Megsúgom. Õ pirosat vesz én zõdet vagy bárki más ugyan így.És magasról le kell xarni ki mit mond ami nekünk jó azt kell venni.

Solten
"Mert speciel a PH ott nyalja az AMD farát, ahol éri"

Saor Alba

[NST]Cifu
Vedd le a szemellenzõt, és fordítsd meg amit mondasz. Mert nincs kismillió weboldal, ahol meg az nVidia szokott folyton gyõztesként kijönni, igaz? Vagy akkor mondjuk azt, hogy téged meg biztos az nV vett meg aprópénzért?

Amúgy a PH! esetében nem tartom valószínûnek a részlehajlást, max. a tesztelt programok ez esetben az AMD-nek kedveztek (erre utaltam lent). Egybõl megvesztegetést kiáltani botorság, fõleg, hogy ha nincs rálátásod a dolgokra, mert nekem ez tûnik ki. Ha persze amúgy te folyton Abu85-el és Oliverdával lógsz, akkor persze elnézést, biztos megalapozott és alátámasztott a támadásod...

dragon11
picit off..:

szerintetek megér 2x annyit az 525mb/s ssd, vagy az intel által forgalmazott ssd is elég gyors ?

anno hallottam valami korlátról, ami miatt nem tudják kihasznánli az 525mb /s olvasást.. ez igaz ?

köszi..

Lacee86
Én, mint egy átlag felhasználó, annyit látok a tesztek alapján, h ok, egyik játékban ez, a másikban lehet a másik a jobb. Átlagban a 7870 egy picivel erõsebbnek tûnik, de még ha full egyenlõ is a 2 kártya, egyszerûen messze nem egy áron vannak...

franc0
Mert ez ugye elképzelhetetlen.
Mert ugye nem szoktak ennél jóval kisebb cégek nemhogy ilyen szaros kis weboldalakat, hanem állami hivatalokat, törvényhozókat befolyásolni. És gyakran még lefizetni sem kell ehhez közvetlenül senkit.

Néha fel kéne állni a monitor elõl srácok...

(természetesen tudnék olyat linkelni ahol nem ez az eredmény, de ezt meghagyom a gyerekeknek)

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

[NST]Cifu
Ez a kijelentés mondjuk enyhén szólva is ostobaság. Mert akkor nyilván megvették a Tomshardware is:

De lehet sorolni a példákat. A legjobb oldalak (pl.: Anandtech) ki is fejtik, hogy összevetésnél elég egy-két játékot kihagyni vagy berakni, más élsímitási eljárást beállítani és máris borul az egymáshoz való viszony. A jobb tesztek egyébként megemlítik, hogy 660Ti egyik rákfenéje a memória sávszélesség, ami csak kétharmad annyi, mint a 7950-esé, de még a 7870-esnél is kisebb. Persze ez inkább nagy felbontáson és FSAA/MSAA mellett jön ki.

Mind a 660Ti, mind a 7870/7950 jó videókártya, szóval mellényúlni nem lehet, bármelyiket is veszi az ember.

Lacee86
Link
Link
Ugyanaz az eredmény. Köszi, pusssszi! <#integet2>