103176
1411386313.png
  • Vadnokedli
    Szerintem egyáltalán nem túráztatják a villanyórát, és egyáltalán nem izzanak.

Abban viszont igazad van hogy egy 4 magossal ér fel Játkban!, de szerintem nem sokáig marad ez így-

Na így melegedik meg zabál rendesen ha felhúzod-
  • Dodo55
    Csak annyi a baj velük egyébként, hogy a mostani Intelekhez képest:
    - izzanak
    - túráztatják a villanyórát
    - 8 maggal képesek akkora teljesítményre, mint egy 4 magos Intel (ami szarul párhuzamosítható feladatoknál nem túl előnyös)
  • Fehercsoki
    Lap, proci(annyi mint egy i5 árban de erősebb), ram.
  • TomStorm
    80-90 ezer.Kellene Mobo,proci,ram
  • Fehercsoki
    Jó lesz hozzá igen, mennyi lenne a keret?
  • TomStorm
    Ahoz tudsz ajánlani alaplapot és memóriát?Lehet veszek megint AMD konfigot és nem gyűjtök tovább intelre ha már egyszer megvan a pénz Amd proci+lapra..
    Ja és akkor ez így GW GTX670-hez jó lenne?
  • Sir Quno Jedi
    Semmi, de tényleg. Ha lennének gyerekeim, egyiket ÁeM-nek, másikat Dé-nek nevezném el, tuti...
  • Fehercsoki
    Mi a bajod az AMD-vel? Tényleg kíváncsi vagyok.
  • Sir Quno Jedi
    Kimondta, hogy csakazintel?!?! Aki elmondja, hogy nincs rá akkora kerete és nem fér bele szemlátomást az intel, annak én is azt javaslom, kérjen tanácsot az AMD-s páriáktól, azok tudnak neki ajánlani majd árban megfelelő alternatívát. ÉN magam jó szívvel nem ajánlanám semmiképpen az AMD-t, de természetsen belátom, hogy van aki nem tehet másként, neki ez is jobb megoldás, mint a géptelenség, ami a halálnál is rosszabb állapot talán. :D
  • kifli
    Ezzel nincs is baj, a baj ottvan, hogy ez egy olyan topik, ahova azok jönnek tanácsot kérni, akik lehet annyira nem értenek hozzá, vagy csak simán nincsenek képben a jelenlegi erőviszonyokkal.
    Ha itt ajánlasz valamit, az "én nem vennék" típusú indok szerintem nem elfogadható, hanem lehetőleg valami tényszerűt próbálj átadni annak, aki segítséget kér. Biztos vagyok pl abban, hogy tisztában vagy azzal, hogy nem mindenki van úgy vele mint te, hogy csak a zintel.
  • Fehercsoki
    Idéznék magamtól: "de az".
  • Sir Quno Jedi
    Idéznék magamtól: "nem divat-termék, mint teszem azt applefón"
  • Fehercsoki
    Nem kényszeríted rá másokra?

" JELENLEG olyat kell venni, ami pl. nekem is van I7-4770"
    Itt például egyértelműen kijelentetted hogy ilyet kell venni.

Intelt meg persze hogy veszik, dehát az Apple cuccokat is...
  • Sir Quno Jedi
    Ez egy hosszú vita lenne, ami már sokszor elhangzott. Felesleges 1001x is belemenni, hogy Intel, vagy AMD. ÉN nem vennék AMD-t, ha nem muszáj, sőt ha muszáj, akkor sem. Ez az én döntésem. Nem kényszerítem rá másokra, de nem is tágítok tőle. :D

DE minden már elcsépelt szakmai vitát MELLŐZVE is érdekes lehet azért, hogy ha valóban csak az ár számítana, akkor senki sem venne Intel procit (hiszen ennyi hülye ember és cég és kormány és marslakó csak nem lehet már, pláne ennyi évtizeden át) és az Intel már rég lehúzhatta volna a rolót. DE valamiért mégiscsak léteznek és veszik a procijaikat, mint a cukrot, pedig nem divat-termék, mint teszem azt applefón. Szal. nem zörög a haraszt, ha nem hörörg a paraszt. :DDD
  • Fehercsoki
    Szóval azt mondod hogy a tények ellenére fanboynak kell lenni és egy dologhoz ragaszkodni?:O
  • Sir Quno Jedi
    Pláne. Magneto szavaival élve: Saját fajtájuk árulói! :DDD
  • Fehercsoki
    Nem vagyok AMDs, intel procim van, egyszerűen csak ez az igazság.
  • Sir Quno Jedi
    Dredd bíró szavaival élve: "Tudtam, hogy ezt fogja mondani!"

MINDIG előkerülnek az AMD-sek valahonnan... :DDD (csak tudnám hol rejtőznek amúgy)
  • Fehercsoki
    Hát 4770 alig jobb(~15% alapból, de van ahol nincs is különbség) mint FX 8350(és ez alapból tuningolható) és közel kétszer annyiba kerül... Persze ha valakinek a legjobb kell akkor intel, de hülye lenne bárki is ennyi teljesítménynövekedésért dupla árat fizetni:O
  • V43 1105
  • Sir Quno Jedi
    Felesleges ezen rágódni, JELENLEG olyat kell venni, ami pl. nekem is van I7-4770 és H87, vagy ha tucsingolni akar valaki, mer elmebeteg, akkor I7-4770K és Z87! Azt csókolom! Minden más csak hígfos, hazudós markecinggel a balga belgáknak...
  • Puhos
    Meg még van
    Q-s
    B-s
  • kifli
    1155-ös alaplapokból alapvetően 3 fajta van. H, P és Z jelzésű.

H-s lappal nem lehet tuningolni, viszont van igp.

P jelzésűvel már tudsz tuningolni, viszont nincs igp

Z jelzésű pedig alkalmas tuningra, és van igp is. (Bár igp néhol le van tiltva...)
  • Calver
    köszi, csak a leglogikusabb dolog nem jutott eszembe

és lapokról tudsz valami bölcset linkelni? láttam itt többször h xy jelzésűek tuningra alkalmasak és társai, és már bassza a csőrömet h erre max tompa nézést tudok produkálni
  • Blum
    The Evolution of Intel's Core i Processors
  • Blum
    LGA-1366
    -Bloomfield
    -Gulftown

LGA-1156
    -Lynnfield
    -Clarkdale

LGA-1155
    -Sandy Bridge
    -Ivy Bridge

LGA-2011
    -Sandy Bridge-E

LGA-1150
    -Haswell

Meg meg volt egy par..ha ezeket olvasgatod,akkor megtalalod azokat is.

Hajra! :D
  • kifli
    korájhét világa videókat ajánlom
  • Calver
    akad valamerre egy "gyorstalpaló" modern (i3/i5/i7/társai) procikról és alaplapokról? kicsit lemaradtam elmúlt években, szeretnék csöppet felzárkózni
  • broman191
    Bőven, K nélküli modell is! :)
  • Evoluti0N
    Nemrég vettem új grafikus kártyát: Geforce GTX 660 Ti-t. Mint kiderült, processzort se ártott volna fejleszteni, mert hiába van most egy jó kártyám, a procim visszatartja (AMD Phenom II X4 965).
    Mit gondoltok, egy INTEL Core i5-4670K elég lenne?
  • EnxTheOne
    Akkor lehet hogy rosszul emlékeztem, kb 1500 ft/gb volt az emlékezetemben :D
  • allock #86780
    hát tulajdonképpen, volt egy idő amikor 4000Ft-ért kaptál 4GB-ot 1-1,5éve
  • R0zs0máK
    romlott a forint egy picit :)
  • bardocz
    8Gb corsair 16ról kb 20. Azért nem duplája, de drágult.
  • Dodo55
    Én amiket vettem júliusban, 4 GB Corsair DDR3-1600-asok azok csak 600-al emelkedtek ott ahol vettem.
    (8200-ról, 8800-ra)

Te miket/hol néztél ahol ezt tapasztaltad?
  • EnxTheOne
    Mi történt a ramokkal?
    Most néztem az árakat, és kb megduplázodott :S
  • R0zs0máK
    150 körül alaplap/proci/vga? (+esetleg külön egy SSD)
  • MerlinW
    Értelemszerűen ez felső kategória, és ha ezt nézzük a Titan felébe kerül, teljesítményben pedig 80%-át hozza, ami nem rossz:) Lesz ez még olcsóbb is fél éven belül:)
  • Szabi #86773
    Must Have az biztos.. de 180ezret kiadni érte.... :D
  • MerlinW
    "Gigabyte GV-N780OC-3GD has won multiple Must Have Award"

Gigabyte GTX780 WindForce OC Graphics Card Review