103176
-
#86851 Ja, az más:) -
TomStorm #86850 Nincs intel.X6-hoz veszem a dolgokat -
#86849 Intel-hez szerintem felesleges az 1600-as RAM, mondjuk árban sok különbség nincs. -
TomStorm #86848 Veszek Alaplapot+memóriát.Új lap,használt 1600-as RAM simán kijövök 30 ezerből:D
Na köszi a segítséget:-) -
TomStorm #86847 Aha látom,köszi.Processzort nem tudok venni még ezt nem adom el addig nem.
RAM viszont jó lenne biztosan,most vagy RAM+proci hűtő vagy Alaplap+proci hűtő -
#86846 Nézd meg amit a videokártyás topikba írtam. -
TomStorm #86845 Hát még a VGA nem jött meg és ahoz akarok kicsit pofozgatni a gépen mert állítólag kevés lesz így a Gtx670-hez és van felesleges 30 ezrem így ha nem adok el semmit belőle,azt rákölteném:) -
#86844 Mi az ami lassan fut ezen a gépen? -
TomStorm #86843 Üdv!
Megpróbáltam beszerezni új procit,lapot,memóriát de gyenge a piac.Így lehet más megoldás kellene,van 30 e.ft és arra gondoltam lehet érnék el teljesítmény növekedést ha veszek hűtőt+RAM-ot.
A gépem:AMD X6 1075T,Asus M4A89GTD PRO,Kingmax 1333 mhz(8GB),GTX 670 VGA,Gigabyte SuperB 550P tápegység és SSD.
Esetleg processzor húzása 3.5GHz-re és egy új RAM-al érnék el valamit?Vagy táp csere?Egyéb ötlet?:)
Szerk:vagy egy új alaplap meg még valami?:/
-
#86842 23" ultrasharp dell-t inkább, szedjél még össze egy kis pénzt, vagy a 22"-ost. -
Blum #86841 Azt a DELL-t nem vennem meg,mert fenyes a kijelzoje es az rohadt zavaro tud lenni. Asus-t nem ismerem,biztos nem szar de a helyedben az LG IPS szeriajat is megneznem.
Esetleg hardveraprorol egy hasznalt,garis DELL U23xx is remek valasztas lenne. -
#86840 Tudnátok valami fasza monitort ajánlani? 50 ig max. IPS-
Ezt
meg ezt néztem.
tudtok jobbat? -
#86839 A HT is több mint egy mag. -
Blum #86838 Van ertelme relative sok penzt kiadni csupan 2-3% teljesitmeny novekedesert?
Na ugye :) -
#86837 nincs sok értelme? -
Blum #86836 Kerlek jelezd,ha te is megtalaltad a valaszt a kerdesedben. -
#86835 hallo! Van értelme pcie3. alaplapot venni mert a vga-m már az, de az alaplapom még csak 2.0 Illetve sandy bridge 2600 i7 procim van ami állítólag nem is kezelné le a pcie3-at, tehát csak 2-3% teljesítménynövekedést érnék el. Vagy nem jól tudom? -
#86834 Párszor rá lehet nézni, de felesleges benne elmerülni, géjmelés meg techbuzulás nem ugyanaz, a másik meg azt hogy játékonként és játék setuponként borulhat az egész. -
#86833 Limitezés nem olyan egyszerű dolog, nagyban függ a felbontástól is, szoftver, stb. Legegyszerűbb megnézni és még tuning sem kell hozzá, ha kihasználtságot vesszük alapul, proci és vga oldalról, procinál akár a sima windows teljesítményfigyelő, vga-ra pl afterburner. Hamar kiderül melyik a gyengébb, tök összhangban sosem lesz persze. Kbra jók szoktak lenni a rendszerek, ritkán látni c2d mellet gtx780-at.:D -
#86832 Tudom, nem is azt mondtam hogy úgy működik mint a HT, csak lényegében nem teljese értékű magok. -
Dodo55 #86831 Most néztem utána és nem egészen. A HTT esetén nincs több feldolgozóegység, csak az utasításkezelés van párhuzamosítva, míg a Bulldozerek/Piledriverek esetén 2 Integer egység van egy FPU mellé és az alkot egy modult, ami két magnak minősül, tehát ez semmiképp sem logikai párhuzamosítás mint a HT-s prociknál, hanem egy kompromisszumos fizikai.
-
#86830 Nem tudom mire használod a PC-det, de ha nem 0-24 ben konvertálsz, modellezel, renderelsz, számoltatsz, akkor nincs a piacon olyan felhasználói szoftver, ami akár 80%-át is felhasználná a 3570K erőforrásának. i7-el is csak akkor fogsz látni minimális különbséget, ha a fenti dolgokat végezteted vele. -
Dodo55 #86829 Nem csak te nem értesz hozzá, hanem azok az elismert játékfejlesztő cégek sem, akik annak idején szidták a PS3-at, hogy 2-3 szálra párhuzamosítani még oké, de hogy 7 szálra azt nem tudják hogy képzelte a Sony
-
#86828 frenetikus google (q9550 gtx660 bottleneck a varázsszó), vagy állítgatod az órajeleket és teszteled, csak nem szintetikus szarokkal, hanem mondjuk általad favorizált játék benchmarkjával. felhúzod kicsit a videokártyát, változik (észrevehetően, 1-2 az lófasz) az FPS? adsz egy kis extra kraftot a procinak, nő az FPS? na és a kettő együtt, még nagyobb az ugrás? akkor ismétled amíg el nem éred azt a pontot, amikor valaminek a felhúzásával nincs észrevehető változás, és megkapod a válaszod, a másik fél lesz a limitáló tényező. máshogy nem nagyon tudod tesztelni, procik/videokártyák cserélgetése nélkül.
de indulj ki abból, h elég szépen/gyorsan/csilivilin mennek a cuccok? akkor ne szarakodj vele, főleg h játékra játékra fog a limitáló tényező változni, attól függően h mi mennyire terheli a procit/videokártyát.
#86789: köszi -
TomStorm #86827 Na köszi,valami ilyesmire gondoltam én is.
i5(3570K) Pc-m volt már és nem voltam elájulva tőle.Most még egyszer ugyanolyat nem veszek.i7-et akartam de közel 100ezer processzorért azért sok pénz.
Kicsit várok még(1-2 hét) hátha lesz árcsökkenés vagy használtan egy i7 konfig ami megfelel(hozzáteszem akik árulják most,AMD-sek szintúgy,azok szemtelenül sokat kérnek érte,beáraztatni meg nem képesek,vajon miért?:)
Na de ez már az én problémám,köszi a tippet! -
#86826 Játékoknál is látszik, hogy ha valaki nem alacsony felbontáson akar játszani akkor jobban megéri FX 8350-et venni és VGA-ra költeni azt a 40k-t... -
#86825 Legalább értékelhetted volna, hogy értelmetlen példákban is jó vagyok! :D -
#86824 Amúgy nekem Q9550 re van egy GTX660, hogy tudom kideríteni hogy nem elég hozzá a proci? Nincs valami paletta? -
#86823 végsebesség az nyilván nem nagyobb 10 trabantnak, de több bála szalmát bele lehet tenni 10 trabantba mint 1 ferrariba.
Persze ha messzire kell vinni akkor a ferrari lehet 10nél többször fordul mire a 10 trabi odaér
Az a lényeg, hogy attól függ mire kell. Ha valaki egész nap adobe premiere-vel dolgozik és nem ő fizeti a villanyszámlát akkor kiváló döntés lehet egy AMD 8350 proci, csak ne futtassa sose azon a gépen az after effectset -
#86822 Én azt a 40kt inkább még a VGA-ra költeném... -
#86821 Igen, és jobb is az intel, ezt nem tagadom, csak annyit mondtam, hogy akinek számít a pénz, annak nem feltétlenül éri meg dupla árat fizetni ~15% teljesítménynövekedésért.(van ahol nincs ennyi különbség sem) -
#86820 Ez nem személyeskedés, teljesen értelmetlen a példád. -
#86819 Nem beszélve arról, hogy az Intel proci (i7 4770) is négy magos és a HT mitt 8 thread-es, ha már szerinted úgy kell elképzelni, hogy "4 HT-s mag"... :D -
#86818 Végülis pár évtizede fejlesztek, multiprocis rendszerekre is jó ideje, de nem értek hozzá... Igen... Tudod nem minden feladat práhuzamosítható és batch műveleteknél semmi más nem számít, csak a nyers teljesítmény.
Szerintem meg te nem értesz hozzá, ha már belekezdtél a személyekedésbe. :D Rajtam ne múljon. -
#86817 Amúgy meg nem véletlen, hogy intel is csak 4 magot tud egyszerre belerakni egy CPUba, ha beletudna 8at ilyen architektúrával akkor megtenné. -
#86816 i7 2600k újan 80k körül van. -
#86815 Ezek nem rendes magok, inkább úgy kell ezt elképzelni mint 4 HT mag. Igen egy szál gyengébb mint mondjuk egy i5 mag, ez nem is vitás, de összességében erősebb. Azért már nem 2005ben vagyunk ahol max 2 magot használ egy játék, a next gen játékok is biztosan ki fogják használni mind a 8 szálat.(hiszen alapból AMD 8 magos CPU van a konzolokban) -
#86814 Látszik a példádból, hogy nem értesz ezekhez a dolgokhoz... -
#86813 Ha valakinek csak AMD-re van pénze attól még Intelre nem lesz.
Én amúgy e helyett az FX 8350 helyett egy 2600K-t vennék. az csak 3-4 ezerrel drágább. -
#86812 Azt kéne megérteni, hogy ha nyolc gyenge AMD-s mag ravaszul összeadva "talán" kiadja egy négymagos brutál Intel teljesítményét, akkor ott vagy, ahol a part szakad. Egy-egy szál ugyanis sokkal lassúbb lesz és innentől kár is bárminő vita.
Értsd 10 trabant végsebessége együtt nagyobb, mint egy ferrarié, de valahogy mindég a ferrari fog győzni a versenyen (ér oda először a célhoz), bárhogy is vakarják a fejüket a trabisok értetlenül, hisz az övék még olcsóbb is.