103176
-
#86931 Sziaztok!
Tudnátok nekem ajánlani maximum 110-ért notebookot?
Semmi extra nem kell, fiúnak lenne (nem pink nyilván), optikai lejátszó nem muszáj (usb elég), op rendszer windows, de lehet jobb lenne ha nem lenne rajta, és utólag raknék rá valamit, játszani nem szeretne rajta, filmezésre, netezésre lenne.
Tehát (max) 110-ért (az nem baj ha kevesebb) szerintetek mi lenne a legjobb ár-érték arányú notebook ezekkel a kritériumokkal?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
#86930 Nem tudom miért kérdeztem, azt hittem a 2 vinyóm közül az egyik FAT32(atm. De nem -
#86929 Hogy érted milyen formátum? NTFS... -
#86928 Lehet ezt veszem inkább mint 2 ezerrel drágábban az 500GB-os WD Black-et.
Amúgy milyen formátum ajánlott a vinyónak? Játékok meg letöltéseknek? -
#86927 Aham. -
#86926 Ilyened van? -
#86925 A gyári garanciához RMA számra van szükség, amit én speciel sem az ipontól, sem az aqua-tól nem kaptam még soha, csak a DELL-től és a külföldi WD partner oldalaktól. (A szervereimben ~40 WD lemez van). Így a gyártói garanciával nem foglalkoznék, csak a hazai 1-3 évvel. -
#86924 Garanciában viszont nem ha ez számít, 2 év Seagate WDre 5 év. -
#86923 Vagy egy Seagate Barracuda-t. Nekem mindkettőből van a gépben, Seagate-nek nincs hangja, hűvösebb, fele akkora. Sebességben ugyanott vannak. -
#86922 Szerintem egy WD Caviar Black-et vegyél. Én legalább is játékoknak ezt fogom venni. 120 as SSD mellé. -
#86921 Szerintem ne SSD-t vegyél, hanem nagyobb vinyót. Az SSD-re meg tényleg csak az oprendszert pakold fel, meg a BF3-at ;) -
#86920 sziasztok
szerintetek elég lesz egy 256 gigás ssd a 90 helyett? mert már nem férek rajta, már a bf3 se fér rá :D -
#86919 Szerintem ha nem számít a pénz akkor Intel.
Ha az ár/érték arány a fontos (és nem nem HD videókat akarsz szerkesztgetni 0/24), vagy szereted az OC-t akkor AMD.
Mind a kettőnek megvan az előnye, hátránya. -
#86918 Azért az első szériás Bulldozerek jól besültek.... Mostanság rázódtak helyre, meg jó sok selejtet gyártanak, ha megnézed a sok unlockolható magos cuccuk is így lett, aztán vagy bejött vagy nem. A Phenom 2 volt az a széria amire azt mondom hogy rendben van, meg az X6-osok, ezt a ráncfelvart Bulldószart még nem láttam, de valahogy nem is vágyom rá. Az FM2-es csodájuk óta elegem van az egész AMD-ből. -
#86917 Ezt írtam korábban, hogy nem vitatom a régi AMD procik hibáit, de a nagy 2007-es AMD "reboot" óta az égvilágon semmi baj velük, sőt. Tehát a Phenom-ok óta. -
#86916 Nem vagyok fanboy, volt AMD-m nem is egy, számomra nem jött be ennyi. Ha meg kicsit visszaolvasol akkor tudod, hogy állítottam össze olyan konfigot is, amiben AMD processzor van :-) AMD Phenom II X4 amúgy mai napig kedvencem valamilyen szinten. -
#86915 Szimplán fanboy vagy. Ami egy ilyen topikban elég gáz. Egyébként is az ebben a szakmában, de itt végképp. -
#86914 Vidd már innen ezt a vasdobozos székalátétet. Intel FTW és kész. -
#86913 -
#86912 Mert pl a q6600 is elavult már, hiába volt anno egy jó 4 magos proci, mire tényleg kell a 8 mag addigra kuka lesz a mostani, még mindig nagyon sok játék csak 2 magot használ, van ami már 4-et, de olyan amihez tényleg 8 mag kéne olyan nincs, mindenhez elég a 4 mag, ezért írtam hogy egy jó i5-ös mindenre elég. Aki 3 monitoron játszik bitang felbontásban az általában szimulátorozik, ahhoz meg minden AMD cucc felejtős. -
#86911 Elolvastam amit írtál, csak az a baj, hogy szerintem értelmetlen, ami már most jobb és több szálon dolgozik(ami a jövő kb), az miért válna hamarabb elavulttá? -
#86910 Olvasd el jobban amit írtam!
Engem egyébként nem fog tudni egy AMD se meggyőzni, biztos hogy nem veszek ilyen AMD-s hulladékot, amiben AMD van azzal mindig csak szívtam az Athalon64 óta.....
Már nagyon bánom az AMD-s laptopokat is... -
#86909 De már most is erősebb egy olcsóbb AMD mint az i5 akkor miért lenne elavult? Főleg hogy ha 8 szálra terveznek akkor i5 mit csinál a 4 maggal? -
#86908 Itt például jól látszik, hogy az FX 8350 az i7 3770k előtt van, az alig 30 ezer forintba kerülő FX 6300 pedig majdnem utoléri az i5 3570k-t. Jó persze ez csak egy játék, de azért itt is látszik, hogy azért versenyképes az AMD is...(és ez csak egyre jobb lesz, valamint az AMD procik alapból tuningolhatóak) -
#86907 Mire elengedhetetlen lesz az a 8 mag addigra a mostani 8 magos csoda amd kütyük elavultak lesznek, i5 oszt kész, mindenre elég. -
#86906 Ha jólrémlék, az amd az asztali pc-be szánt procikat a szerver processzor alapra fejleszti. Intel pedig a mobil processzorait "alakítja" asztalivá. Legalábbis sarkosítva valahogy így néz ki a történet. -
#86905 Hiába szeretnének kevés magra programozni, ha egyszer a magok teljesítményének növelése fizikai korlátokba ütközik, az egyetlen lehetőség a magok számának növelése.(és bizony vannak több száz magos CPUk is) 8 gyengébb mag meg MOST is van olyan jó mint 4 erősebb, főleg ha magas grafikai beállítások mellett játszanál(gyakorlatilag teljesítményben nincs különbség, csak az i7 dupla annyiba kerül), többet számít egy jó VGA mint egy jó CPU, szerintem még mindig a legjobb választás i7 helyett a 8350 és a felszabadult ~40k-t még VGA-ra költeni... Egyébként meg a jövőben ki lesz használva a 8 mag, és akkor az AMD jóval kiegyensúlyozottabb teljesítmény fog nyújtani. -
Dodo55 #86904 Viccen kívül egyébként én mindkét dolgot ellenkezőleg tudom illetve tapasztaltam, de most nincs időm számokkal dobálózni, dolgom van, ha végeztem akkor azért lehet jövök majd 1-2 példával :) -
Dodo55 #86903 Előtte sem
Mindig is hű voltam és hű is maradok az új logomhoz -
#86902 Egyedül a haswell-nek jobb a fogyasztása, az 22nm miatt, a hűtésük semmivel sem komplikáltabb, semmivel sem jobb, vagy rosszabb az architektúra, és szvsz hosszabb életciklusuk van, mint az Intel prociknak.
Volt neked AMD procid 2008 óta? -
Dodo55 #86901 Nem, mert jobb a fogyasztásuk, könnyebben megoldható a hűtésük (simán elvannak a gyárival alacsony fordulaton is), illetve jobb az architektúra valós alkalmazási célokra, így a jövőben várhatóan később fogják elérni a limitet, mint az AMD-k. Összességében tehát hosszabb és gazdaságosabb használati ciklus várható tőlük. Úgy pedig már simán megtérül a kicsit magasabb áruk.
Dobálóznak itt vele, hogy így a nextgen játékok meg úgy a nextgen játékok a 8 magos konzolok miatt, de:
- kérdezz meg egy programozót mennyire élvezetes 8 szálra optimalizálni egy főként lineáris karakterisztikájú alkalmazást (a játékok túlnyomó része már pedig ilyen, ahol jó realtime reszponzivitás kell egyetlen ki és bementi rendszerre koncentrálva ott az idővektor elég nagy linearitást képez nem túl sok helyet hagyva a párhuzamos számítások szinkronizációjának)
- nézd meg az utóbbi évek konzol->PC portjainak minőségét, sosem volt jó visszhangjuk, mellette nézd meg a PC-re készült játékok konzol portjait, nem sok panasz szokott rájuk lenni, és ez alapján szűrd le melyik a helyes út. Nem gondolom, hogy ezt csak én lennék képes látni, a fejlesztők meg a kiadók pedig nem, és ne szűrnék le ebből ők is a tanulságot: nem jó egy homogén hardware-re tervezett kész programot utólag egy sokszínű hardware-re portolni, sokkal jobb sokszínű hardware-re tervezni (PC) és arról portolni a homogén hardware-ekre (konzolok), sokkal egyszerűbb egy spektrumot utólag leszűkíteni mintsem egy alapjaiban szűk spektrumot szem előtt tartva tervezett dologra ráerőszakolni a szélesebb spektrumot.
Ezek alapján tehát én azt mondom, hogy nem a konzolokat kell nézni, mert nem nem szabad azokra alapozni egy multiplatform játék tervezésekor! Ha meg továbbra is ezt erőltetik egyes híresen konzolorientált kiadók, akkor azzal csak magukat minősítik, de attól még nem lesz jobb 8 gyengébb mag, mint 4 erősebb mag az értelmesen megírt, józan ésszel PC-re tervezett játékokhoz. -
#86900 2001-es video. Az akkori procik ilyenek voltak, jah. A mostani procik is simán melegednének a végtelenségig, ha nem lenne bennük védelmi mechanizmus. -
#86899 Nehezen hihető ez a videó, egy intel proci 30 fokon már ki is kapcsolna? Az szinte szobahőmérséklet:O Amd meg 370 fokra melegedne fel?:O Elég lehetetlennek hangzik:O -
#86898 Sok tesztet néztem, jellemzően az általam leírt beállításokon nem volt számottevő különbség, szóval nem tudom, de ha tényleg GPU limitesek a játékok akkor jobban megéri intel proci helyett AMD-t venni és VGA-ra többet költeni nem? -
Dodo55 #86897 Erre a minimális különbségre szokták mondani eltérő procik esetén, hogy bizony akkor GPU limites az a játék :P -
Dodo55 #86896 Ezt meg tudom, hogy marha régi és manapság már ritka az ilyen csúnya halál, de azért poén :)
http://www.youtube.com/watch?v=qiRbgdujCQ4 -
#86895 Full hd-ban magas grafikai beállítások mellett nincs, vagy minimális a különbség FX 8350 és i7 között.(0-1-2 fps) És aki ilyen procit vesz az azért nem 1024x768ban low grafikán akar játszani... -
Dodo55 #86894 Az Intelekhez képest sokat fogyasztanak, melegednek*, illetve hiába a 8 mag, sok felhasználási területen ugyanúgy vagy még rosszabbul is teljesítenek a 4 magos i5/i7-eknél. A szintetikus benchmarkok csalókák, azokon egész jól teljesítenek, de valós teszteket érdemes nézni összehasonlításként. -
#86893 Általánosítás. Mellesleg mi a fanboy definíciója? -
#86892 Fő Intelebbik Fanboy vagy! te!