103176
1411386313.png
  • Fehercsoki
    Vagy ha írnál egy keretet és hogy abból mit kéne venned akkor itt biztos többféle lehetőséget is írnának neked és nagyobb eséllyel találnád meg az optimális választást.
  • Fehercsoki
    Senki sem a zsebedben akar kotorászni, nyilván mindenki annyiért vesz gépet amennyiért tud/akar, viszont ez egész egyszerűen nem éri meg, én mindenesetre azt javasolnám, hogy inkább AM3+os procit+lapot vegyél használtan.(vagy akár újan, PHn elég jó áron vannak AM3+os cuccok, és még be is számítják a mostani géped)
  • Konci
    Köszönöm,hasznos válaszaitokat.
    Mint írtam nem tudok drágábbat venni,az a kártya meg pár éve lett véve.
    Megköszönném ha csak a konfigról kapnék jót vagy rosszat.Nem én nyertem meg a lottót,bérből élek...
  • Lacee86
    Igaza van az előttem szólónak. Már csak az a kérdés, honnan szedtél ilyen szemetet. :D
  • Inquisitor
    A GT210 van annyira rossz, hogy rosszabbul járnál vele mint egy APU-val a prociban. :(
  • Fehercsoki
    Én újabbat vennék a helyedben, külön VGA nélkül azért nem játszhatnál túl szép grafikán az újabb játékokkal=/
  • Konci

Sziasztok!
    Véleményeket kérnék hogy ez az összeállítás mennyire életképes,külön vga nélkül,bírná-e a viszonylag újabb játékokat,megéri-e beruházni rá? Közepes gép elég lenne nekem,ez is fél fizetés...
    Asrock FM2A75 PRO4 alaplap sFM2, és AMD A8 X4 5600K (FM2) BOX processzor.
    4 giga memória kezdésnek,később bővíteném még,de szükös a tárca...
    Ja,van egy gf 210 1gb silent kártyám,is ha érdemes esetleg mellé tenni,míg nincs jobb.
  • Fehercsoki
    De miért kéne normális engine alá? COD szar enginel is nagy eladásokat produkál, és hát a pénzért csinálják ők is...
  • Dodo55
    Mert az EA-nek vannak milliárdjai megfizetni a programozókat, hogy 3x annyit dolgozzanak, vagy hogy 3x annyian dolgozzanak rajta. Plusz ráadásul a BF3 multiplatform, tehát eleve nem ártott úgy megcsinálni, hogy ki tudjon sajtolni valami teljesítményt az idióta sokmagos Cell prociból.

De ne abból induljunk már ki, hogy minden fejlesztést ilyen NFS meg Fifa és egyéb szériák rókabőreinek eladásából a pénzben úszkáló kiadók pénzelnek...
  • SergioAmigo
    Hátha esetleg valakit érdekelhet!

---

Számítástechnikai szaküzletbe SZERVIZES kollégát keresünk!

Munkavégzés helye: Budapest

Feladat: Garanciális és garanciaidőn túli szervizelés

Elvárásaink:
    - hasonló területen szerzett tapasztalat
    - hardver piac alapos ismerete
    - hasonló területen szerzett tapasztalat
    - általunk forgalmazott termékek kezdetben ismerete, későbbiekben alapos és naprakész ismerete
    - folyamatos önképzés, a piaci újdonságok utáni érdeklődés
    - precíz és önálló munkavégzés
    - jó kommunikációs és problémamegoldó képesség
    - érettségi és büntetlen előélet

Előnyt jelent:
    - angol/német/szlovák tárgyalási szintű nyelvtudás
    - B kategóriás vezetői engedély

Amit nyújtunk:
    - dinamikus, fiatalos csapat
    - kellemes munkakörnyezet
    - versenyszférához mért, teljesítményarányos bérezés
    - biztos, hosszú távú munkahely

Hogyan jelentkezhetsz?
    Fényképes önéletrajzzal az [email protected] címünkre küldött levélben (tárgy: Jelentkezés, szervizes) nettó fizetési igény megjelölésével, valamint a munkába állás legkorábbi idejének meghatározásával. Amennyiben úgy gondoljuk, hogy jó munkatárs lennél, behívunk egy állásinterjúra.
    Kérjük csak akkor jelentkezz ha a fentieket megértetted, és alapos hardver ismeretekkel rendelkezel, valamint teljes munkaidőben tudsz dolgozni.

Köszönjük, ha idáig elolvastad! Akkor ezt még mindenképpen érdemes: ha értékesítőnek, szervizesnek, üzletvezetőnek, azaz olyan munkakörbe jelentkezel ahol az elvárásaink között számítástechnikai szaküzletben szerzett tapasztalat szerepel... ..Nos abban az esetben meg se próbáld a jelentkezést ez irányú gyakorlati tapasztalat hiányában!
    Profikra van szükségünk és ezt komolyan is gondoljuk!

http://www.computerimperium.hu/allas.htm
  • Fehercsoki
    Igen de szerintem inkább haswellt vegyél, ugyanannyiba kerül az is de újabb és erősebb.
  • Troyan
    Sziasztok,
    az aláírásomban lévő konfigot érdemes alaplappal és procival javítani, és majd a vga-t később?

INTEL Core i5-3570 3.40GHz 1155 BOX 52.799 Ft
    GIGABYTE GA-Z77X-UD3H 40.388 Ft

köszi
  • Gyöször
    Ettől függetlenül szerintem az a biztos, ha kiveszed a VGA-t :)
  • Lacee86
    Hmm, na hát akkor mégiscsak létezik ez PC-re is. :)
  • Gyöször
    Megoldás a Virtu
  • Lacee86
    Jah, ezt vágom amúgy. Mármint h 2D-ben visszavesz az órajelből, ezáltal csökken a fogyasztás.
  • Sir Quno Jedi
    De az nem túl kényelmes nedenem.
  • Sir Quno Jedi
    De a laptop úgy van összerakva és olyan driver van direkt hozzá, hogy le tudja kapcsolgatni a dedikált VGA-t. EZ nem laptop. Egy modernebb VGA-nak amúgy is nagyon jó energiagazdákodása van már és lehet hozzá feltenni okos programokat is, ami ebben is segít. Hogy a fogyasztás csökkenjen 2D-ben pl.
  • Fehercsoki
    Eszközkezelőben le lehet tiltani.
  • Lacee86
    Jah. Hát igazából nekem nem kell ez, csak érdekelt, h PC-n is meg lehet-e oldani. Laptopon nem gond. :D
  • Sir Quno Jedi
    NEM. Felejtsd is el. Amúgy vannak monitorok, amiken van több DVI bemenet is, vagy displayport ÉS DVI stb. így ha a VGA-dról pl. displayporton jön a jel, az alaplapidról meg DVI-on (az általában dvi), akkor mindkettőt csont nélkül rá tudod dugni a monitorra és csak a monitoron kell kiválasztani mindég a source-ot. De csak backup-ra jó, amúgy napi hazsnálatra ez a válogatás nem túl kényelmes.

Meg nemtom hogyan tudnád lekapcoslni a VGA-dat.
  • Lacee86
    Értem. És ez a cucc mennyibe kerül? Megéri ilyet venni energiagazdálkodás céljából, vagy felejtős?
  • Fehercsoki
    De ez meg már pénzbe kerül:D Akkor már inkább menjen folyamatosan a rendes VGA olyan sokat úgyse fogyaszt alapból.
  • Fehercsoki
    Amúgy lapot kb 20-22k körül éri meg venni hozzá. Van akár fele ennyiért is olyan Asrock lap ami elvileg támogatja ezt a procit, de gyakorlatilag nem igazán ajánlott olyat venni.
  • Sir Quno Jedi
    Ámbör, ez eloszt kétfelé jelet, de közösíteni nem tudja. Ahhoz DVI switch kell.

• Fehercsoki
    Na megnéztem iponon a lapokat, olyan lapban amit ilyen proci mellé érdemes lenne megvenni sajnos egyáltalán nincs integrált VGA, szerintem a legjobb az lenne ha pár ezer forintért vennél valami használt VGA-t PH-ról.
  • Dobronski
    Mert szeretnék már egy új gépet, de vga nélkül, mert nincs kess vga-ra. Azt meg nem akarom, hogy vga + jóval gyengébb proci, mert nem akarok 2 év mulva megint procit venni. Először procit kéne integrált vga-val [vagy netán lapi integrált ha van még ilyen(a mostani vga-mnal még a hd4000 is erősebb, csak ugye az intel)], és félév múlva vennék bele vga-t.
  • Lacee86
    Na, ilyesmi pl. :)
  • Lacee86
    És elágazó Y kábel? :D Vagy VGA kábelnél ilyen nincs? :)
  • Fehercsoki
    Szerintem PCn nem megoldható, mivel 2 külön kimenet van, az egyik az integrált VGA kimenete a másik meg a rendes VGA kimenete, szóval át kéne dugni a monitorkábelt amikor VGA-t váltasz.(nem próbáltam még, de szerintem ezt csak így lehetne megoldani akkor meg inkább nem éri meg)
  • Lacee86
    Sztem csak tartaléknak, ill. energiatakarékosságnak (bár nem tudom, h ez PC-knél műxik-e, h az integrált menjen a nem erőforrás igényes alkalmazásoknál). Ha már manapság új gépet építenék, én is elvárnám, h legyen integrált GPU.
  • Fehercsoki
    Ilyen proci mellé miért akarsz integrált VGA-t? Amúgy alaplapokban van integrált VGA, ami ehhez a procihoz jó abban kb Ati 4250 van.
  • Fehercsoki
    Ha a Battlefield 3/4 alá be tudtak rakni egy rendes enginet akkor más játékok alá miért nem? Ja mert leszarják és egyszerűbb a régit foltozgatni...
  • Dodo55
    "Már a számítógép is olyan dolog lett mint az iphone, hogy csak az intel a menő aki meg AMDt vesz az gáz?"

Nem menő, meg nem gáz, csak szimplán jobb az Intelek singlecore teljesítménye, ezért szinte minden célra ideálisabbak.
    Azt meg ugye megbeszéltük, hogy nem fognak a programozók az AMD kedvéért háromszor annyit dolgozni, hogy 8 magot kihasználjon valami.
  • V43 1105
    Intel i5, bőven elég ..
  • V43 1105
    Te normális vagy, amikor az olyan gondolatok megszületnek a fejedben, mint a hozzászólásod utolsó mondata? O_O
  • Dobronski
    ez alá a legolcsóbb lap?
  • Dobronski
    fx-8320 jó vételnek tűnik, csak ugye nincs integrált gpu... :/
  • Hecker007
    Nekem alfa óta úgy megy hogy kb 50% körül mozog minden mag, néha a 3. vagy a 4. lemegy 30-ra, de lehet vele játszani rendesen, nem tudom miért sírnak miatta sokan, az armához mindig is atomerőmű kellett, a 2 még így se futott sokszor mint ez, inkább az ai-t meg a sebzés rendszert csinálnák meg benne rendesen, mert az nagyon vacak.
  • Fehercsoki
    Hát nem tudom én nem játszok vele annyira nem is érdekel, csak egy rövid tesztet csináltam az 1.0-ás változatával(tehát nem az új patchel), de ott egy mag volt kb 70%on, még 2-3 meg 20-25% körül, amire lehet mondani hogy használ több magot, de szerintem gyakorlatilag azokon nem sok mindent csinál. Majd letesztelem az új patchel is, bár ha az alfa/béta alatt nem sokat javult a teljesítmény akkor érdekes hogy pont most amikor már megvoltak az eladások/értékelések hirtelen megcsinálják.