103176
1411386313.png
  • Calver
    itteni szakik esetleg meg tudják nekem mondani, h Core 2 Duo (konkrétan egy E6420) procinak mennyinek kellene nyugalmi állapotban ill. terhelés alatti hőmérsékletének lennie, valamint hogy intel gyári hűtő hány RPM-en kellene h forogjon? van egy olyan rossz érzésem, h haldoklik ventije
  • V43 1105
    Mai napig mindent visz reccenés nélkül az édes drága egyetlen kicsi 2600k-m..! :D Ez az ASUS lap is bőven faszás! :)
  • Blum
    Ez a lap jol birja a tuningot,tehat abbol a szempontbol biztos jo valasztas.

A proci csere mar kerdeses szamomra...biztos vagyok benne,hogy a H80 elbirna a 4.6Ghz koruli tuningot kupakolas nelkul is viszont "ar/kapott +teljesitmeny" szempontjabol nem biztos,hogy megerne a biznisz.

En maradnek a Z77+SB kombonal.

Szerk.: Gondolom egy 10k-val olcsobban nem jatszik egy "bucsusnakkialtottegyebkentkibaszottjo" AsRock Z77 Extreme6 alaplap? LINK

csak mert AsRock lapok ajanlasaert itt a zezsgen lincseles jar...
  • Solt
    No Urak, ismét egy kis segítséget kérnék, de most már vásárlási tanácsot! :) Úgy néz ki a lap megy vissza garanciába, de nem tudom, hogy mitévő legyek a továbbiakban. Maradjon a 2600K és kérjek alá valami Asus lapot, mondjuk EZT? CF/SLI a 2600K alá nincs tervben, tehát gyakorlatilag annyi lenne a cél, hogy ez is vigye a 4.8-5GHz-t... nem tudom ez a lap konkrétan, hogy bírja a tuningot. :)

A másik elképzelésem, hogy cseredarabnak kérek egy Z87-s lapot, és cserélem a 2600K-t egy 4770K-ra, de úgy hallottam, hogy a hűtése eléggé szar, ha nem "kupakolom" meg! :) Annak nincs értelme, hogy cseréljek, aztán 4.4-n használjam, mert nem bírom lehűteni a H80-l... (kupakolni CPU-t nem akarok! :D)

Szóval kinek mi a javaslata? :)
  • Dobronski
    Miért ilyen olcsó? :D A csatlakozások számával megelégednék.
  • Petyus1994
    Nekem az alaplapom az sajna hewlett packard 09f8h, szóval nem valami "extrás", nem tudom hogy ezzel mennyire megvalósítható ez a dolog.
  • Solt
    Igen, elnézést a fals infóért! :D

Viszont most megnéztem Win 8.1-n is újra, idei drivert pakolt rá a Win, de így is EZ a kép fogad...
  • Blum
    Mi naivak nem szamoltunk a juzer error lehetosegevel :)
  • Solt
    No az óra késés "megoldva". Volt egy cmos clear, és elfelejtettem, hogy belőttem gyorsba egy 4.4-s tuningot, ez volt instabil. Most visszavettem 4GHz-re, és most normálisan működik...

• Dodo55
    Hm, mondjuk az is igaz, hogy az elem aktív áramellátás esetén is valószínűleg zárt áramkörben van, hogy az áramellátás megszűnése esetén ne legyen még pillanatnyi kimaradás sem. Tehát ha pl. valamiért elkezd ellenállásként viselkedni, akkor okozhat problémákat.
  • Blum
    500-1000Ft egy normalisabb elem,szerintem egy probat megerne.
  • Solt
    Elhiszem én neked, csak furának találom! :) Az újratelepítés biztos nem oldja meg, ezen már vagy 10 alkalommal túl vagyok... :S

No meg nálam nem ismeretlen eszköz van, felismer mindent, csak éppen nem az USB 3.0-s port alá írja az oda csatlakoztatott kütyüket. Én ebből arra következtetek, hogy nem dolgozik az USB 3.0-s port, ezért teszi át automatikusan a 2.0 alá...

@Dodo55: Ezt jó tudni! :) Másik táppal már próbáltam, ugyanez volt a helyzet, tehát a tápot kizárnám.
  • Dodo55
    Az USB 5V-ról megy, plusz kikapcsolt, de nem áramtalanított állapotban az óra is arról (standby áramkör), nem pedig az elemről.

Én tehát arra fele keresgélnék:
    - Táp még ha a szenzorok szerint okés is, multiméterrel pl. egy molex piros vezetékén
    - Alaplapon az USB csatlakozókat és az USB vezérlőt megkerülve is (pl. power led csatlakozó)
    - A standby áramkör táp oldalon egyszerű, meg kell keresni az 5VSB kimenetet az ATX connectoron (elvileg lila kábel) és azt egy tetszőleges testtel, viszont az alaplap oldalán passz. De ha mind az USB mind az óra érintett, ami ugye két külön 5V-os áramkör, akkor ott a hiba eléggé az elején lehet, ahol még nincsenek különválasztva.
  • Blum
    Pedig a gyenge elem okozhat ilyet. Szemelyesen is tapasztaltam de ha nem hiszed el akkor olvass utana kulfoldi forumokon,ora problemara majdnem mindig ez az 1. otlet.

Masodik bekezdes--> http://www.hardwaresecrets.com/article/81

Btw,az az USB vezerlo problema nem kizart (sot..),hogy osszefuggesben van ezzel az ora problemaval.

Amugy nem tudom erre ratalaltal-e mar,de:

http://forum.giga-byte.co.uk/index.php?topic=5265.0

Ugyanaz volt a probelma mint nalad de megoldodott:

"....Actually i never knew that there was this kind of error in windows! Windows keep notifying me that there is a power surge on hub port (the USB 3.0 one that is controlled from the Renesas chip) and at this very moment i am writing this post the balloon keeps popping up"

Valasz:

"You have Renesas last firmware & drivers to this link

http://www.station-drivers.com/page/nec.htm"

Es megoldodott:

"I just had a fresh Windows 7 Ultimate 64 installation installed the newest Renesas USB drivers and everything until now is ok! No power surge errors, no usb3 problems everything works like a charm! I hope it lasts! Thank you all for your replies and your help!"

Vagyis: Windows re-install-->legfrissebb Renesas driver telepites es elvileg kesz.
  • Dodo55
    Szintén 640-es volt és gyárival simán felküldtem 3.85-re :DDD

(Igaz a végén már volt szopás vele rendesen, tehát 3.6 inkább ha biztosra akarsz menni)

Egyébként a tuning semmi különös, 21x-es a szorzó asszem, azzal számolva told fel az FSB-t a BIOS-ban. Meg azért arra figyelj, hogy a RAM bírja (DDR2 esetén 800-as modulokkal az is sima ügy, mert alapból csak 533-on hajtja őket ez a proci). Feszültség emelést hagyd, 3.6-ra nekem még az nem kellett, sőt 3.85-ön is ment néha stabilan anélkül.

Ja és azért normális alaplap nem árt, nekem egy ASUS P5GDC Deluxe volt.
  • Solt
    Alaplapi elem nyűg akkor lenne, ha ez kikapcsolás után jönne elő... használom a gépet, áram alatt van, tehát ilyenkor nem az elemből gazdálkodik, és így is folyamatosan késni kezd az óra miután beállítom... :S
  • Blum
    Alaplapi elemet cserelnem ki elso korben (ezt fokent a keso ora miatt tennem,gyanus az nekem..) de lehet,hogy van valami koze az USB-vezerlohoz is.

Viszont elallitodo orat orvosoltam mar igy,igaz az egy nagyon regi gep volt.
  • Solt
    Üdv Urak!

Lenne egy kis hardveres nyűgöm, oszt az én tudományom elfogyott, illetve lehet, hogy már csak üldözési mániám van... :)

Szóval, ami nyűgöket eddig tapasztaltam,

ÍGY indultunk... amikor ezt abbahagyta, feltűnt, hogy hiába van engedélyezve az USB 3.0, hiába van bedugva minden portba egy USB-s kütyü, EZ a látvány fogad. Mindennek tetejébe észrevettem, hogy a winfos órája állandóan késik... most legutoljára 1 nap alatt 1,5 percet szedett össze...

Van valakinek valami tippje ezekre?

Giga P67A-UD5-B3 + 2600K, tuning jelenleg nincs, Win7 x64
  • Petyus1994
    640-es széria pontosan. :DDD Amúgy nem értek annyira a processzor overlockinghoz , de gondolom ahhoz igen kevés a gyári hűtő, plus kezdőnek nem nagyon kell belefognia .
  • Jabar
    Köszönöm a válaszokat, mindent auto állított a bios, windows megy, akkor amíg nincs baj nem nyúlok bele. :)
  • Hecker007
    Annyi hogy az időzítéseket nem tudod belőni rajta mert ahhoz kell az 1.65V, de a 1.5V-osat max hozzá igazítod ha nem akar működni a rendszer.
  • Blum
    1.5v-on is boven stabilnak kell lennie. Megemelni egyaltalan nem erdemes. Hagyd ugy. Ha megis valami gond van a rendszerrel (kekhalal,stb) akkor vidd vissza a RAM-ot. De ketlem,hogy gond lenne vele.

[Nekem egy regi C2D konfigban ketyeg az 1.65v-os Kingston RAM 1.5v-on lassan 2 eve,0-24-ben es kutya baja]
  • Jabar
    Üdv!

Ismét hozzátok fordulok egy kérdéssel!
    Gigabyte GA-H61M-S2-B3 alaplapom van, amiben eddig 2x2 Gb Kingston HyperX Blu memória volt ami 1,5 V-os, vettem ma 2x4Gb-os kit-et, Kingston HyperX Blu-t kértem de nem vettem észre hogy HyperX Genesist adot a srác, kék-kék, rá volt írva hogy HyperX és nem tudtam.
    A probléma hogy ez 1,65V-os.
    A használati utasításban az alaplap 1,5V-voltos ramokat kezel, elindult vele ill. találtam a BIOS-ban DRAM feszültség állítási lehetőséget, hadjam így 1,5V-on vagy emeljem meg?
    Mivel lehet letsztelni hogy stabil-e a rendszer így 1,5V-on?
    Előre is köszönöm a válaszokat.
  • Dobronski
    Köszönöm!

Szerintem marad a CL11, csak szintetikus tesztekben látszik meg a különbség.
  • Dodo55
    Ha az a P4 már a 600-as szériából való és fel tudod rángatni 3.8 köré akkor azért érezhető lesz (tudom, mert ezelőtt olyanom volt plusz van itthon még egy Celeron D 335-ös gép is, az meg az azelőtti volt).

De csodát tényleg ne várj. Ráadásul ha még Prescott és nem Cedar Mill magos, akkor készülj, hogy télen nem kell fűteni :D
  • Vadnokedli
    Sokat nem fogsz vele nyerni szerintem max ha 2 vagy 4 magosra cseréled.
  • Blum
    Akkor hajra
  • Petyus1994
    De nem mostani új gamekkel akarok jászani :D Azt tudom hogy nyílvánvalóan lehetetlen , hanem kb 4-5 éves régebbiekkel.
  • Blum
    Erre a gepre mar ne kolts egy forintot se.
    Minimalis kulonbseget vennel csak eszre.
  • Petyus1994
    Hali. Megtudnátok mondani mekkora teljesítményváltozást várhatok ha lecserélem az intel celeron d 2.8 Ghz-s procit, intel pentium 4 3.2 ghz-s procira ? (gépem adatai a proci mellett: 2 gb ddr 2 ram, 512 mb nvidia geforce 9400 gt) Csak mert régen rengeteg játék épp hogy alig futott, illetve akadt, és szerintem ez a proci miatt volt.
  • Vadnokedli
    Nekem ez van és ez se szar. (csak a HDD rögzítése :D)
  • V43 1105
    Én beveszek egy ilyen szart meg belövöm magam.. :D XD Jó nem :P
  • Blum
    Neked meg mar ideje lenne letenni azt a bizonyos zacsit.
  • V43 1105
    Annyira nem gáz mint a többi Thermaltake búcsús ratyi kuka. :D Jó a hűtést ki kell belőle vágni a picsába és normális ventiket kell bele venni, de amúgy nem rossz, van kivehető tálca is az alaplapnak stb stb.. kicsit szűkös, de ésszel megépíthető szépnek is.

Van még pár alternatíva,

FRACTAL DESIGN Define Mini

FRACTAL DESIGN Arc Mini

CORSAIR Obsidian Series 350D CC9011028

SILVERSTONE SST-SG02B-F

Tetszik nem tetszik, én már ez alá nem adnám.. sőt.. ha már i5-be fektetek, meg ilyen olyan szipi-szupi dolgokba, akkor nehogy már egy ropogos, recsgős ratyi dobozba tegyem! :D
  • Klemice
    szipuuuuueeeeeeeeeeee
  • V43 1105
    Vedd elő a nejlon zacsit és szívj még párat, htx.
  • Klemice
    wő hőő
  • Blum
    Nem de nem is akarok utanaolvasni (plane nem hasznalni..bahh) tekintve,hogy minel OLCSOBBAN akar hazat. Lehet,hogy szerinted jo meg fasza de nem olcso.

Imadom amikor mindenkire raakarod sozni ezeket a szar ar/ertek aranyu csodakat :)
  • Hecker007
    Hee Termálratyit egyébként se veszünk, ennyiért meg főőőőőőleg nem :D vannak jobbak olcsóbbért, de neki meg tényleg egy fapados olcsó ház kell, ha nincs pénze azzal nem tudsz mit csinálni.
  • V43 1105
    Fogtátok már, olvastatok már utána, hogy ennyire kibaszott okosak vagytok? :-) Tőlem vehet olcsóbban is, majd megnézi, utána jár ha nem tetszik vagy nem megfelelő számára, most beírtam neki azt ami így hirtelen eszembe jutott. Ennyi. Ha nem tetszik neki szól és nézünk másikat, nagy ügy ..