103176
-
#87891 Egy kétmagos Pentium G630 és egy szintén kétmagos Core i3-3220 között van teljesítményben is számottevő különbség vagy felesleges pénzkidobás? Az ára mindenesetre kétszer annyi, az i5 viszont már sok nekem. Asus HD7770 videókártya mellé menne. -
Petyus1994 #87890 Elnézést, előbb rosszul linkeltem el a képet.
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_11_2_0fgqaoz5h8.jpg -
Petyus1994 #87889 Sziasztok. Erről a gépről mi a véleményetek ? 154 Ezer Ft.
http://www.kepfeltoltes.hu -
Dodo55 #87888 Az ASUS még egyáltalán nem sznobság, az alatt azt értettem amikor valaki pl. azt mondja, hogy "ehhez már illik Z-s lap", holott az illető akinek kell nem is akar tuningolni :)
"érdekelne h ugyanazzal a chipsettel egy asrock miért feleannyi... "
Ezt lehet kicsit benézted, mert ha a chipseten felül az egyéb jellemzőket is nézzük (foglalatok, csatlakozók száma, stb...), akkor pár ezernél nagyobb eltérés nem szokott lenni. Egyébként az ASRock sem rossz, de hosszú távra valóban jobb választás inkább egy ASUS, mert azok majdhogynem kivétel nélkül örök életű darabok :)
A táp viszont így lehet meggondolandó, nekem 7 év után már megadta magát egy jóféle Chieftec, igaz arra rátehetett egy lapáttal a szarráhúzott P4-em is, ami az utóbbi 1 évében már szinte kezelhetetlen állapotba került (gyári hűtő meg a tuning ugye :D), utalnak erre gyanús jelek (a die-ról félig levált IHS forrasztás, hideg táppal a CPU throttlinggal egyező ütemű csattogás kísérte nagyfesz oldali pillanatleállások, stb..) -
#87887 Kösz. Nem vagyok nagy tuningfanatikus, az a fontos inkább hogy stabil legyen és gyors (gyárilag is :D ). A mostani gépem 4 éves lassan, 2009 dc-ben vettem. A táp is annyi benne. a Speciális igényekről annyit, hogy alaplapban vmiért nagyon asus párti vagyok (ez már sznobság ? :D), érdekelne h ugyanazzal a chipsettel egy asrock miért feleannyi... -
Dodo55 #87886 Az a nagy kérdés tuning lehetőségre igényt tartasz -e.
Ha igen, akkor K-s i5 és mellé egy Z-s alaplap. A kettő úgy kijön olyan max 85-ből, meg esetleg akkor már valami hűtő is kell rá, azokat annyira nem ismerem (a P4-em én simán gyári hűtővel kínoztam 7 évig, de szoptam is vele a végén rendesen :D)
Vagy ha nem kell tuning, akkor 70 körül kezdődnek az olcsóbb i7-ek és ha nincsenek egyéb speciális igényeid és sznob sem vagy akkor azok alá elég olcsó lap is, 85-ből ez esetben szintén kijön a kettő.
(Ezzel kapcsolatban, hogy a kettő közül melyik a jobb választás hosszabb távon, várnám a többiek véleményét is)
Marad még tehát mindkét esetben úgy 135-öd.
8 GB RAM-al lejön 20, marad 115.
Egy SSD mindenképp ajánlott manapság, 25 körül kapni már 1-2 jobb féle 120GB-os darabot, azon már szépen elfér a rendszer és jópár olyan alkalmazás és játék ami profitálni tud belőle. Ha tehát még nem rendelkezel egyel, akkor érdemes lenne erre is gondolni. Ez esetben tehát marad még jó esetben úgy 90K.
A táp kérdéses. Mikori és pontosan milyen típusú az a Chieftec? Ha nem túl öreg és Sirtec vagy Delta beles, akkor akár maradhat, ez esetben pedig a 90K elvileg mehet úgy ahogy van valami egész komoly VGA-ra (kb. HD7970 vagy GTX770).
Bővíthetőség szempontjából sajnos az Intel procik esetén meg vagy lőve, volt nemrég példa két generáció keresztkompatibilitására (SB és IB) de inkább az a jellemző, hogy minden új generációhoz alaplapcsere szükséges. Ezt azonban ellensúlyozza a brutális teljesítmény, jelenleg még a 3-4 generációval ezelőtti négymagos Intelek is teljesen jól használhatók. Mind egy K-s i5, mind pedig egy i7 esetén ugyanez várható, 3 évig garantáltan bőven elegek lesznek minden létező dologhoz, de akár 5 vagy 6 évet is egész bátran mernék még mondani, de azért olyan távlatokban már nehéz tudni előre mi lesz :)
AMD terén nem tudom mi a helyzet a foglalatok és chipset támogatás terén (talán jobb, mint az Intel esetén), de azt igen, hogy a jelenlegi 8 magos architektúrájuk egyszerűen nem az igazi, inkább szerverekbe való. Egyrészt az a 8 mag egyenként jóval gyengébb az Intel procik magjainál, másrészt ha egy programozónak meg mered említeni a 8 felé párhuzamosítást természetükből fakadóan nehezen párhuzamosítható feladatok esetén (mint amilyen a legtöbb játék és az asztali alkalmazások nagy része), akkor kivág az ablakon :D
VGA bővítés terén viszont nagyon jó a helyzet. A PCIe 3.0 nemrég jött ki, és még nagyon kevés használja ki, van benne tartalék bőven. Ha elég időtálló procit választasz, akkor nagy eséllyel egy jövőbeli VGA csere megdobhatja majd még a géped fénykorát pár évvel. -
#87885 Írok konfigot kis türelmet. -
#87884 és intelből kb milyen proci? hozzá alaplap? -
#87883 20%terheltségnél -87%
50%terheltségnél -86.6%
80%terheltségnél -84%
100%terheltségnél -80.5%
-
Dobronski #87882 500as FPS hexa is 80+os? -
Dodo55 #87881 Az FX-8350 áráért már kapsz egy i5-öt.
A tápnál pedig nem az a fő kérdés, hogy mekkora, hanem hogy melyik gyártó melyik szériájából való, és új vagy már pár év van benne. -
Dodo55 #87880 Ha 220 körül gondolkodsz inkább Intel. Hiába van ott a szintetikus benchmarkokban az AMD, meg hiába a 8 mag, asztali felhasználás terén (beleértve a játékokat) az Intelek jobbak a sokkal nagyobb magonkénti teljesítmény miatt.
A RAM árak pedig eléggé felmentek mostanában, 16GB ~40 ezer forint jelenleg, úgyhogy a helyedben inkább vennék most csak 8-at egy 4-es pár formájában egy 4 slotos alaplapba, majd később ha még szükség lenne rá akkor férne bele még 2x4 a 16-hoz. Egyébként is bőven elég még szinte mindenre a 8. -
myke10 #87879 Sziasztok!
Most akarok új gépet venni és összeállítottam egy PC-t, és arra lennék kíváncsi, hogy a komolyabb hozzáértők mit szólnak hozzá. Túl sok szabadidőm nincs, de azért a legújabb játékokkal sem szeretném ha problémám lenne!
Ház:
Asus TA-711 MIDI táp nélkül
Táp:
Cooler Master GX550W (RS-550-ACCA-D3)
Alaplap:
Gigabyte 990XA-UD3
Proci:
AMD FX-8350
VGA:
Gigabyte GTX650 Ti Boost 2048MB DDR5 PCIE3.0 OC
Memória:
Kingston DDR3 PC10600 1333MHz 8GB CL9
HDD:
Toshiba 3,5" 500GB 7200RPM 32MB SATAIII
Optikai meghajtó:
DVD-ÍRÓ PIONEER DVR-221L BLACK OEM
Monitor:
Samsung S19C300B
És erre menne egy 64 bites WIN 7
Még arra egy válsz, hogy a 550-es táp elég e egy ilyen gépnek??
KÖSZÖNÖM
-
#87878 Az egy cipős doboz, jó hogy elérnek benne a kábelek mindenhova -
Petyus1994 #87877 Csak maga a gép kell, semmi billentyűzet, egér stb. Teljesen új, a régi gépemből semmit nem viszek át az új ba. És teszem azt, a battlefield 3, battlefield 4 és hasonló gépigényű játékok azért szép grafikán futnának highon ? -
#87876 Nekem minden hova elér. Igaz mATX ház. -
#87875 Sziasztok! Valamikor mostanában elképzelhető hogy gépet váltok ill fejlesztek, a gondom a következő: nem nagyon tudom mibe érdemes fektetni, intel vagy amd, processzorfoglalatok, memóriaslotok közül sem tudom mi a helyzet.
A jelenlegi konfig: core2duo e8400, 2x2gb corsair ddr2 1066, hd4870, chieftec 550w, asus p5q deluxe. A lényeg ez.
Az új gép max 220 körüli összegért menne, gondolkodtam egy teljesen új,vagy a régi bővítésében is.
amit nézelődtem: AMD fx 8150, 16 gb ddr...érdemes lenne ilyen vonal? Illetve ilyen összegből mi lenne a legértelmesebb (teljesítmény és későbbi fejleszthetőség orientált) válsztás?
előre is kösz -
Dodo55 #87874 Ha ház és winyó nem kell, akkor belefér egy olcsóbb i5 és a HD7770 helyett HD7790 is :)
Illetve alaplapból inkább B75-ös, 15 körül már vannak olyanok is, Ivy Bridge-hez az való inkább.
Tápból pedig ha minőségi, elég egy 400-as is, az én configom 3 winyóval + ODD-vel + 1 ledes ventivel + 4-5 USB eszközzel amikor mértem 60W körül volt üresjáratban, illetve csak 150 köré ment fel terhelve is... -
DIESEL DOG #87873 Ha ez igaz akkor elnézést... ez esetben akkor Corsair Bulider Series CX500-as... :) -
BBencze #87872 A Hexa 500-as nem lesz jó alsótápos házba, tapasztalat! Rövidek a kábelei. -
TomBond #87871 Volna egy gyors kérdésem:
Ismerősöm olcsó routert szeretne venni és ez a kettő jöhet szóba nála: Asus RT-N10 és D-LINK GO-RT-N150. Szóval szerintetek melyiket vegye? -
DIESEL DOG #87870 Attól függ hogy mik kellenek a leendő gépedbe.... szükséged van-e periférikus eszközökre, odd-re, stb. 130ezerből már összelehet pakolni egy szerényebb de olyan pc-t amivel már tudsz normális minőségben is játszani.
Alaplap: ASUS P8H61-M PLUS (LGA1155) ~12k
CPU: Intel Core i3 3220 3,30Ghz (LGA1155) ~28k
VGA: Sapphire Radeon HD7770 1GB GDDR5 Ghz Edition ~26k
RAM: KIngston Hyper-X 8GB XMP 1600Mhz CL9 kit ~23k
HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200rpm 64MB cache SATA III ~16k
PSU: FSP Hexa 500W ~13k
Ház: Corsair Carbide Series 200R (Fekete) ~17k
Ez így összesen 135k, de az árak csak tájékoztató jellegűek ergo üzletenként eltérhetnek.
-
Petyus1994 #87869 Sziasztok. Azt szeretném kérdezni hogy 130 ezer ft-ból összelehet-e rakni már egy gamer pc-t? Illetve ha igen akkor a hozzáértők írhatnának konfigokat, mikkel érdemes felszerelni, illetve bármi építőjellegű véleményt szívesen fogadok. :) (mekkora időtartamra volna jó a gép játék terén, stb. ) -
#87868 jaja, láttam, de vannak dolgok, amiket nem árt elismételni
egy dolgot viszont kihagytam hszemből, mégpedig a fogyasztást - frissebb kártyák azért jóval kevesebbet esznek, nem kell alájuk oly' kraftos táp, de ennyiben ki is merülnek az előnyök.
na meg húzás nélkül egy E7500 úgy is visszafogná egy gtx 260 vagy hasonszőrű kártya teljesítményét, de ez már más kérdés... -
Dodo55 #87867 Ez is igaz, a mindenkori alsó harmad teljesítményszinten jobb a korábbi szériákból való relatív magasabb kategóriás használt termékek ár/érték aránya.
Nem véletlenül írtam én is a GTX2xx/HD4xxx szériát az első válaszomban :) -
Dodo55 #87866 Ja bocsi, a reális ár kérdésedre a válaszom lemaradt:
A config amit írtál (mindenestől) alkatrész áron kb. 25000 Ft.
Ha az a Win7 eredeti (minimum OEM matrica a gépen, de inkább hiánytalan dobozos csomag), az még egy kicsit talán dob rajta.
Az Intel GMA 4500 az pedig nem egy önálló VGA, hanem egy IGP, azaz chipsetbe integrált semmitérő (netezésre, dvd nézésre, 8-10 éves játékokhoz elég, másra nem) szar, ha az alkupozíciódat akarod erősíteni ezzel mindenképp érvelj!
(A 25k-t természetesen én már ennek figyelembevételével írtam, akkor hozd ezt fel tehát, ha 30-35k feletti árral próbálkoznának) -
#87865 inkább vadássz valamit használtan, ez kb kraft szempontjából egy 8800/9800 GT-nek felel meg, és ugyanezen az áron akár még egy gtx 260 is simán ütheti a markodat, ami *jelentős* előrelépés. -
Dodo55 #87864 - A GT630-nál mehet akár még picit erősebb is, ha már nVidia akkor pl. GT640 (sőt, ha a közeljövőben tervezel erősebb procit akkor érdemes még fentebb gondolkozni)
- Csúcskategória alatt felejtsd el a VRAM méretét, mert kurva nagy átbaszás! Ezen amit linkeltél van 2GB, de csak GDDR3 és csak 128bites buszon, ami azt jelenti, hogy fele olyan lassú az a RAM, mint az én 1000 éves 7950GT-men (viszont a GT630 GPU-ja annál már 3x erősebb!). GDDR5-öst keress, még ha csak 1, vagy akár csak fél gigás is.
- A GTA V elég zsákbamacska. Ha a jelenlegi konzolok (PS3, XBox 360) manapság már igencsak nevetséges teljesítményét nézzük, és hogy azokra van GTA V, akkor majdnem fullon kéne futnia a gépeden (bővítés után), de ha a GTA IV vérlázítóan botrányos PC portját vesszük alapul, akkor igen, azzal már lehetnek gondok.
- Az 1024x768 manapság már nem felbontás, a legtöbb játék teljesítménye arra állítva már inkább a procin fog múlni, ha az effekteket sem viszed túlzásba (főleg élsimítás, árnyékok, részecskék, izzasztóbb fajta shaderek). Egyszóval ha neked az a grafikai szint megfelel, akkor a normálisan optimalizált játékokkal még nem lesz gondod egy kis ideig.
- Az alaplapod pontos típusát nem írtad, így 100% biztosat nem tudok mondani, de a chipset alapján tudok mutatni egy listát, ha az alábbi linken a bal oldali menüben kiválasztod a "Compatible Products" menüpontot:
http://ark.intel.com/products/36527/82Q45-Graphics-and-Memory-Controller-Hub
(A lista alapján elvileg belemennek a 9000-es szériás Core 2 Quadok is, amik a mai napig egész használhatók, egy ilyen esetén ahogy fentebb írtam gondolkozhatsz bátrabban VGA terén, kb. a mostani felsőközépkategória szintjén) -
#87863 ez a vga bele?
akkor ezek szerint felejtsem el, hogy egy gta v majd menni fog rajta plusz 2 gb ram és egy jobb vga kártya berakása után? vagy 1024-es felbontásban azért még a mai játékok is elvileg futtathatóak nem maxra állítva mindent?
a benne lévő alaplap mennyire bír el egy újabb processzort? későbbi bővítés miatt kérdezném... -
Dodo55 #87862 "ha kerül bele még ram és egy jobb vga, akkor mire lehet elég"
Úgy kb. az új játékok minimális gépigényének felelne meg.
Havernak van amúgy E7400 szintén 2GB RAM-al (az még DDR2), illetve mellé egy 9600GT, pár éves játékokkal egész szépen el van még vele.
(Bár mostanában már szoktam kapni tőle a jókívánságokat, ha TS-en elkezdtem emlegetni mennyire jól fut nekem most minden :D)
Egyébként a példában említett 9600GT-nél erősebb kártyákat is "elbír" elvileg még az a proci, tippre úgy kb. a HD4xxx illetve a GTX2xx széria tetejéig (illetve az ezeknek teljesítményben megfelelő mai alsóközépkategóriás darabok). -
#87861 Az alábbi gép szerintetek milyen? Alapvetően nem vagyok nagy játékos, néha jön rám, hogy játszanék valamivel. Nyilván ram az elférne még, és a videókártya is gondolom kb semmire sem jó, de alapból így ahogy van ez elég lehet pár éves játékokhoz? És ha kerül bele még ram és egy jobb vga, akkor mire lehet elég? Mondjuk manapság megjelenő játékokhoz? Ez így, amit felsoroltam, mit tud árban? Mi az a reális ár, amit ér? Köszi
Intel Pentium Core2 DUO E7500 3,0GHz
Intel Q45 Chipset
2GB DDR3 RAM
250GB SATA2 HDD
Intel GMA 4500 VGA (1Gb)
Gigabit LAN
Display port
Win7 -
Solt #87860 A Define XL-ben sem veszik el! :) A szélessége ugyanaz, csak pár centivel rövidebb! :) -
#87859 Azért a HAF-ban szegényke elveszne! :D -
Solt #87858 Tökéletes a mérete... semmi sallang! :) -
#87857 Háááááááááááááááááááááááááááát.. -
#87856 Itt is megkérdem: egy Gigabyte Superb 460w-os táppal be lehet vállalni egy R9 270X-et, vagy esetleg egy gtx760-at?
Egy négymagosított Phenom II proci mellé lenne. -
#87855 Anno én is gondolkodtam Maximusban.. de a Gene az picike lapocska .. :D Ezért vettem asszem 40k-ér a V PRO-t :D -
#87854 jaja, a tucsingos k proca, ahhoz ez jóféle. -
Solt #87853 Egy 4770K alá egy normális lap legalább 35000.-Ft... na most ehhez képest az a plusz 15000.-Ft szerintem nem sok... ennyi felárat bőven megér ez a lap szerintem. :) -
Dodo55 #87852 Nekem is, a procim nem volt annyiba, de ha megtehetném nem sajnálnám rá, szép darab :)