103176
1411386313.png
  • tmilan87
    szép jó napot mindenkinek:)

nekem is lenne egy kérdésem,2laptopot nézegetek,nemtudom melyik legyen.a cél: hétköznapi felhasználás,internet,filmek,játék

http://www.laptop.hu/termek/asus-x550cc-xo229d-i3-grey-fd-nmb-8gb-aokt

vagy

http://tabla-gep.hu/termek/dell-inspiron-3521-22-black-i3-lx-sac

ti melyiket vennétek és miért?a GTA V. elfutna majd valamelyiken?
  • Blum
    Hi!

Mielott visszakuldod garanciaba,vegyel egy flakon suritett levegot es a szellozo nyilasokba fujj be vele. Valoszinu,hogy osszeszedett mar nemi port.

COOLERMASTER Notepal Ergostand II R9-NBS-E22K-GP - 10.605
    COOLERMASTER NotePal X-Lite II R9-NBC-XL2K-GP - 6.782Ft
  • Zsoti90
    Sziasztok, ide írok, mert itt a legnagyobb a forgalom :), az lenne a problémám, hogy van egy lenovo g580 laptopom és játéknál pár perc után felmegy 80 fokosra a proci, ez azt eredményezi, hogy 30-40 fps-el megy egy játék mondjuk leugrál sűrűn 10-15-re és vissza és ezt játssza egyfolytában, gondolom ez a magas hőmérsékletből fakadó lefojtás visszaveszi az órajeleket vagy valami ilyesmi, tudom most azt fogjátok mondani, hogy szervíz, mert még van rajta gari, de addig míg nem küldöm vissza, egy jó laptophűtő megoldhatja a problémát? ami 5-10 fokot csökkent a gépen, ha tudtok valami jót ajánlani azt nagyon megköszönnöm :)
  • Hecker007

A lentebb linkelt szoftver pakkot rakd fel hozzá, azzal király hangja lesz. A gyári meg amit a win leszed az semmire való.
  • Dobronski
    5k már sok nekem, igazából nagy szükségem nincs rá, csak még sosem volt hangkártyám. :3

Audigy2-t vettem 2ezerért, neten azt olvastam 1-2 dologban tér el, meg nem tud 7.1-et, de nekem megfelel, még 5.1 sem kell. (2.0 rulz)
  • Hecker007
    Audigy4-ből tudsz olyat kifogni ami ugyanaz mint a PRO csak az előlapi panel nélkül.
    LINK Nekem ez a kártya van, tökéletes mindenre, én lecsapnék rá amíg megvan még neki!

Az ilyen Fatality, Gamer, ROG és hasonló hangzatos nevű szarokat kell elkerülni messzire, az mind parasztvakítás.
  • Dobronski
    Igen, csak nagyon nehéz beszerezni. Egyből lecsapnak rá. Audigy 4 meg már drágább. Annyival jobb?
  • chopin42
    Kösz a tippeket. Annyi még, hogy videókártyából kb 7870 szintjére gondoltam, a kérdés: van-e nvidiában hasonló teljesítmény ár/értékben jobb (érdemes-e), ill melyik gyártó?
  • Dodo55
    Ja még annyi, hogy a "450-500W bőven elég szokott lenni" Intel platformra vonatkozik. Nekem pl. üresjáratban mindössze 58-60W-ot vesz fel a rendszer (bőven van benne winyó és USB eszközök is) és fullra terhelve sem megy igazán 150W fölé. Ebben mondjuk a HD7770-emnek is nagy szerepe van, de ha jól láttam te is Radeon kártyában gondolkozol és a 7800-as széria darabjai sem olyan vészesek még ilyen szempontból. Tehát ha a maximális teljesítményfelvétel duplájával számolunk (azt szokták aranyszabálynak tekinteni), akkor is nekem pl. akár egy 300-as is elég lenne... Egy MINŐSÉGI 500-assal számolva így 250W jön ki biztonságos határértéknek, azt nagyon nem lépik át még a legerősebb darabok sem ezekből a cuccokból.

Az AMD FX-ekkel kicsit már más lehet a helyzet, igaz személyes tapasztalatom nincs, de a tesztek szerint azok éhesebb darabok.
  • Hecker007
    Én a ZS-t venném, az jobb, kb mint a sima Audigy4.
  • wantonly
    Tápegység: FSP, Seasonic - a legmegbízhatóbb gyártók, esetleg Be Quiet, Cooler Master - típustól függ.

A Chieftec tápegységekből már csak az a jó, aminek FSP vagy valami jó a belseje van, de leginkább felejtős.

Neked ebben az árkategóriában egy FSP Raider 550-t javaslok.
  • benőmenő
    Alaplap: Asrock B85 Pro4
    Processzor: i5 4570 - ahogy te is írtad
    Memória: Kingston 8GB HyperX Plug n Play 1600MHz cl9
    VGA: MSI R7970 Lightning BE 3GB
    HDD: WD 1TB Caviar Blue 7200rpm
    SSD: Samsung 120GB 840 MZ-7TD120BW
    ODD: szintén, amit írtál
    Ház:Coolermaster NSE-300-KKN1
    Táp: FSP Raider 550
    Összesen: 240.589 Ft
    Ha sok, akkor vga-ból egy GTX 760, vagy egy Radeon R9 270X.
  • Dodo55
    Nagyjából jól tudod, bővebben:

- RAM-ból Corsair vagy Kingston, de ha nem tuningolsz jók belőlük az olcsóbb fajták is

- Alaplapból elsősorban ASUS vagy ha spórolni akarsz pár ezret ASRock

- Tápból Chieftec-kel vigyázni, az A8 végű GPS széria átbaszás, a jó kis Delta bél helyett már CWT van bennük, ha nem is kifejezetten életveszélyesek, de zsákbamacskák. Hasonló árszegmensben a CTG szériájuk ami megbízható. A többi gyártó közül az FSP a legmegbízhatóbb, mindegyik modellben saját bél van (tudtommal), eléggé ajánlottak, csak a HEXA-kkal kell vigyázni, mert rövidek a kábelei. A legtöbb egyéb gyártó esetén a Chieftec-hez hasonlóan pontos típus alapján kell utánajárni a dolognak. Egy jó minőségű darabból 450-500W bőven elég szokott lenni, hacsak nem két izmosabb VGA-t akarsz SLI vagy CFX-ben.

- Chipsetekről amit alapvetően tudni kell, hogy mindegyik támogat minden alapvető dolgot (USB3, SATA3, összes proci ami fizikailag jó a foglalatba, a generációhoz tartozó legjobb RAM órajel, stb...). A B, H, Q betűvel jelölt chipsetek a nem-tuning chipsetek (főleg másodlagos fontosságú szolgáltatásokban van köztük különbség), a Z betűs chipsetek pedig tuning chipsetek, azaz lehetővé teszik a szorzó állítását, korlátozottan még a nem K-s procik esetén is. Bővebben információkért pl. nézd meg ezt:

• chopin42
    Oké, elnézést tőletek. Szóval az a helyzet hogy kb 4 évet kihagytam a gépalkatrészek terén, kb fogalmam sincs mi újság. Azt a konfigot is csak kbra hánytam össze az iponnál. Még ilyne régi dolgaim vannak hogy rambol kb corsair, alaplapból asus, tápból chieftec, de hogy valójában mi éri meg arról kb fogalmam sincs. Nem feltétlen a közeljövőben lenne a fejlesztés, 1-2 hónapon belül ha minden jól megy. a lényeg: korszerű legyen, időtálló, és a lehetőségekhez mérten GYORS. Videóvágásra és a legujjabb játékokra kéne. Ahogy néztem intelnél a legújabb platform az 1150, de hogy milyen chipset éri meg alaplapnál, illetve milyen táp arról fogalmam sincs, ilyen tippeket várnék. nem vagyok nagy tuningfanatuikus, de elképzelhető hogy később kedvet kapok hozzá...
  • Dobronski
    Audigy 2 vs Audigy 2 ZS? Sok különbség van köztük?
  • Dobronski
    kisebb táp, caviar blue hdd, olcsóbb ram
  • Dodo55
    Jaja, az már sajnos CWT beles, nem a jó öreg Deltás :(

Inkább valami CTG szériás ha már Chieftec és abból elég akár ennél kicsit kisebb is.
  • benőmenő
    Esetleg, ha már ssd-t is raksz bele caviar black helyett akár egy blue is megtenné. Nem tudom mennyire létkérdés ez neked.
    Ha nem tervezel sli-t, vagy crossfire-t, akkor tényleg elég egy b-s alaplap, meg egy jóféle 500W-os táp.
    Az így felszabadult összeget költheted jobb gépházra, esetleg jobb vga-ra.
  • V43 1105
    Az a táp picsafüst, minek Z-s alaplap ha sima proci? vegyél B, vagy H chipseteset. :-)
  • V43 1105
    Szombat, tehát újra szombat.
  • Dodo55
    Mi van ember?

Megszokhattad volna már a részletekbemenő hozzászólásaim, szeretek alapos lenni, főleg ha tanácsot adok olyan téren ahol mások pénztárcája érintett.

Ennek ellenére átolvastam mit írtam, mert elég kialvatlan voltam tegnap (tudod, először magunkban keressük a hibát, hátha mégis, csak aztán szólunk vissza)... Lehet vak vagyok (vagy nem ittam még elég kávét ma), de még helyesírási hibát sem találtam, nem hogy zagyvaságot.

Tehát újra megkérdezem: mi van ember?
  • chopin42
    Alaplap ASUS Z87-C
    Processzor INTEL Core i5-4570 3.20GHz 1150 BOX
    Memória CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL8 KIT CMZ8GX3M2X1600C8B
    Videókártya SAPPHIRE 11199-16-20G HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE
    Merevlemez WD 1TB Caviar Black 7200rpm 64MB SATA3 WD1002FAEX
    SSD KINGSTON 120GB SATA3 2,5" HyperX 3K SH103S3/120G
    Optikai egység SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM
    Ház ASUS TA-7C1
    Táp CHIEFTEC GPS-700A8 700W
    232.259 Ft
    Ez itt életképes? Kicsit szűkíteni kéne rajta mert sok, min lehet spórolni (ár/érték arányt figyelembe véve? )
  • V43 1105
    Te szipuzol? Itt-ott van valahol egy kis zagyvaság..
  • Dobronski
    5.1 nem kell, az csak a kisfiúknak kell. Stereo rulz.
  • Hecker007
    Akkor lehet van pro 6-7 körül :D lényegében csak egy előlapi panelben különböznek.
    Arra kell figyelni hogy 5.1-ezni ne szeressél rajta mert win7 óta nagyon buhera megoldani.
    INNEN vagy INNEN beszerezhető hozzájuk minden, elvileg ezekkel az 5.1 is megy, de nem vennék rá mérget.. EAX viszont ezekkel sincs, de azt már max néhány régebbi játékban találsz.
  • Blum
    Lekell ra csapni.
  • Dobronski
    Audigy2ZS-t találtam 4db Mátyásért.
  • Blum
    Az egy vacak,azt nem szabad megvenni.

Ami meg tenyleg nagyon jo es kvazi fillerekert beszerezheto cucc (hasznaltan) az a Creative Audigy2ZS amit Hecker is irt. Ahhoz is lehet buheralni muveleti erositot dogivel. (Multkor AVX-en volt fent egy kisebb szatyornyi :D) Ha hazimozi felszereles kell,akkor ott is erdemes korbenezni.

http://www.avx.hu/forum/index.php?/forum/90-ad%C3%A1s-v%C3%A9tel-csere-%C3%A1rat-k%C3%B6telez%C5%91-megadni/
  • Hecker007
    NE! Akkor inkább egy használt Audigy4 vagy Audigy2ZS. Ha új akkor X-Fi HD vagy Xonar DX1/DX2, HDAV, Essence ST. Esetleg lehet keresgélni ProdigyHD2-t is, csak vigyázni kell velük hogy jó legyen benne a műveleti erősítő, hardveraprón volt fent pár, van amihez adnak egy marék műveletit is, hogy tudj válogatni melyiknek a hangja jön be.
  • Dobronski
    És a DG-ről mi a vélemény?
  • Blum
    Hat az mar van olyan jo,hogy megerdemeljen egy ertelmes hangkartyat. :)

Xonar DS ala nem adnam,de inkabb egy Xonar DX.
  • Dobronski
    faszás marantz hangfalakkal tolom.
  • Vadnokedli
    Ha olyan fülesed van vagy hangrendszered akkor igen.
  • Dobronski
    Szétnézek!

Noobkérdés, még sosem volt hangkártyám. Fényévekkel jobb egy hangkártya mint egy integrált? Mennyiért lehet már elfogadhatót venni?
  • Puhos
    Alaplapot cserélném, régi 760G chipszettes.
    Én ezt venném helyette:
    Gigabyte GA-970A-UD3
    AMD FX-6300 BE
    Corsair 8 GB DDR3 Vengeance 1600Mhz
    MSI N660 Gaming 2 GB
    WD Caviar Caviar Blue
    Samsung SH-224DB
    Sharkoon Vaya
    FSP Hexa 500 w
    160k. Ipon
  • Blum
    Jo hat,nincs vele gond.

Samu: Hat...ha talalsz egy ep elektronikat es tudsz/raersz butykolni akkor meg talan mentheto.
    ph-n szet kell nezni,ott szoktak arulni bontott vinyo alkatreszeket.
  • Dobronski
    500as samsungom megmurdált, szerintem elektronika, mert a kodegány tápom kábele meg volt törve és ki-bekapcsolt a HDD, egyszer menet közben kihúztam majd visszadugtam, és azóta nem indul el. lehet ezzel kezdeni valamit? családi fotók...
  • Dobronski
    Ez jó-é? Eztet' néztem ki. nem tudom jóé.
  • Blum
    HDD eleg rossz uzlet ennyi penzert tekintve hogy 15k-ert mar van 1TB-os Seagate,tapbol pedig inkabb Corsair CX430.
  • Dobronski
    HDD-t 2-3 ezerrel drágábban tudsz 1terrásat.