Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
legalábbis emlékeim szerint ez a bölcsek általános ítélete.
"The trees move. Do you not see it?"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Ez aranyos😊
Úgyse fogsz ránk hallgatni, de vegyél H77-et 1333-as memóriákat és i5-ös professzort, maximum 500W-os táppal, de a 450 is bõven elég. Sem a Z77-tõl, sem a 2033-as ramoktól nem lesz gyorsabb a géped.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
én kikapcsoltam a virtuális memóriát teljesen nem baj?
16GB memóriám van
Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus
Coolink swif2
Ha megis inkabb uj tapot vennel,akkor Corsair CX500 vagy +2k-ert a modularis valtozat. Corsair CX500M
Gigabyte suberb 460w-os tápomban iszonyat traktor hangon elkezdett kerregni a ventillátor.
Érdemes venni bele mondjuk egy TC-s arctic ventit, vagy inkább vegyek új tápot?
Ha utóbbi, akkor nagyonmax 18k-ért mit tudtok ajánlani? (Ha lehet 500w-os legyen, mert lehet nextgenre beruházok majd új vga-ra)
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
2013-at írunk, elõször veszed az SSD-t, aztán a többit.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Mert már nem elõször mondom a gyengeelméjû uraknak, hogy a Win memóriakezelése olyan fos, hogy nem várja meg míg betelik a fizikai RAM, nyúlkál folyamatosan a háttértárhoz. Ha engedik neki.
"sebesség növekedés szempontjából inkább visszalépés" és az SSD-t Kifli hozta fel, szó nem volt róla elõtte.....De igazából nekem 8, csak próbáltam volna segíteni az ADOTT problémában, nem újat generálni feleslegesen 😊
Ez az AMD A10-5800k proci mellé milyen vgat lehet tenni vagy az mindegy,hogy milyen amd vagy nvidia?
http://www.bluechip.hu/termek/amd-a10-5800k-3-8ghz-fm2-dobozos
Korábban volt egy kérdés (vagy vissza sem olvastál, hogy milyen témához szólsz hozzá?), hogy érdemes-e bekapcsolni, avagy sem. Neki szerettem volna segíteni, és onnan indult az egész, hogy azt ki kell-e kapcsolni stb. Neki csak 4Gb ramja van, és azon a szinten nem éri meg kikapcsolni. (Irodai felhasználást, és a téged nem zavar, hogy kidobja az ablakot hagyjuk, az más történet)Nem akarok keresztes hadjáratot folytatni, csak volt egy kérdés, amire szerintem nem a helyes választ kapta.
Nem értem, az õ esetéhez hogy kapcsolódik a ti esetetek, holott te is egy irodai géprõl beszélsz, meg egy otthoniról, amiben 8 Gb ram van. Õ pedig egy otthoni géphez kért tanácsot, amiben 4 Gb ram van...
Engem akarsz meggyõzni hogy kapcsoljam be?
Most írom hogy itt mindenfasza.
8Gb mellett pedig nincs szükség virtuális memóriára valóban (kivéve, ha egy programnak feltétlen kell). Addig pedig nincs használva, ameddig rammal meg tudja oldani, így több ram mellett sem kapcsolnám ki, mert másra is hatással van (superfetch). De leírtam szerintem, hogy akkor nem ajánlott kikapcsolni, ha 4Gb vagy kevesebb ram van a gépedben. Egy irodai gépet meg ne vegyünk már egy otthonival egy kalap alá. Teljesen más a felhasználási kör.
De ITT is van egy kis leírás miért ne kapcsold ki.
A gyakorlatban:
- a Windows sajnos kurvára nem csak akkor nyúl a virtuális memóriához, ha elfogy a fizikai RAM
- szarok mások ajánlásaira, céges gépemben 3 GB van, kilõttem, havi 1x szól. Úgyhogy marad így. Persze a privát gépemben 8 giga van, de az más tészta.
- torrentezek az SSD-men, ennyit a kímélésrõl. Azért kell kikapcsolni, hogy gyorsabb legyen a gép.
Sokan szokták ssd-n kikapcsolni élbõl, merthogy így akarják csökkenteni a lemezhasználatot. De a legegyszerûbb úgy óvni az ssd-t az elhasználódástól, ha be sem kapcsolod a gépet.
Egyébként aki ma ssd-t vesz, az nagy valószínûséggel mire az életciklusa végére ér a meghajtó ilyen használat mellett, már rég túlad a teljes configján.
Leírás SSD beállításhoz: Itt van PAGE FILE rész.Leírják itt is, hogy akinek 4gb-nél kevesebb ramja van annak nem ajánlott kikapcsolni.
Nyilvánvaló, hogy lassabb mint a ram, viszont ha nincs 6-8Gb-ramod akkor nem javasolt kikapcsolni.
Én mondjuk ütköztem már olyan problémába, hogy program nem akart virtuális memória nélkül elindulni. Pedig elfért volna a ram-ban is simán.
#84203: Az érdekes, hogy ki/be kapcsolás ugyanaddig tartott mint hdd-vel. Nálam ilyen gond nemigazán van.
A virtuális memória MINDIG lassít, hiszen a RAM-nál minden háttértár lassabb. Sokkal. SOKKAL.
Ki is kapcsolom mindig, 3GB mellett is. Ha szól a Win hogy kevés a RAM (ritkán), bezárok pár Chrome ablakot oszt csoki.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Amúgy tapasztaltam is, mikor beállítottam SSD-hez valamennyi virtuális memóriát (1-2G😎, ugyanannyi ideig kellett várni a kikapcsolásra, mint a HDD-nél, eltötymörgött egy ideig. Bekapcsolásnál is. <#bohoc>#bohoc>
#hhwnd
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
Sebesség kapcsán az SSD-rõl beszéltem, erre írtad a választ, hogy sebesség tekintetében visszalépés.
Fontos az ingyenes szállítás.
Iponon ha jól néztem ez 26 körül van + 2,5posta.
Dübörög a 965ös x4
Ki a tököm mondta, hogy az ssd ugyanaz mint a virtuális memória? (nem is értem, honnan következtettél rá, hogy erre gondolok)
HDD-hez képest nem kis gyorsulás érezhetõ a gépen SSD-vel. Ha Kevés ram van a gépedben mindenképpen kell virtuális memória. (egy rakás program panaszkodik miatta ha nincs)
SSD-vel pedig nem csak picivel lesz gyorsabb, mint hdd-vel...
#84196: mi visszalépés? Az ssd?
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat
ssd ezért is tud sokat gyorsítani a rendszeren, ha viszonylag kevés memória van a gépben.
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Van a gépembe 4GB ram. Csináltam mellé virtuális memóriát 8gb-ot.
Így:
Virtuális memória
Errõl mi a véleményetek? Biztonságos? Mire jó? Ez olyan mintha most 12GB ram lenne a gépembe?
Bocsi a noob kérdésekékért + nem találtam jobb helyet ahová beírhatnám ezt a kérdést.
occó e cigi és lötty érdeklődni pmben
"Jabar sa bu eeda murishani!"
notebookból van magyar billentyûzetes? ha igen hol tudnék olyat venni?
eddig ahol néztem mindenhol csak angol billes volt.
occó e cigi és lötty érdeklődni pmben