103176
1411386313.png
  • Blum
    GIGABYTE GA-H87-HD3 22.330 Ft
    INTEL Core i3-4130 3.40GHz 1150 BOX 28.727 Ft
    KINGSTON 60GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/60G 14.707 Ft (igeny szerint 2,5-->3,5 beepito keret +1-2k)
    KINGSTON 8GB HyperX XMP black DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX16C9B1BK2/8X 22.478 Ft
    COOLERMASTER Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1 9.615 Ft

97.857Ft

Core i5 4440-nel viszont normalis huto nelkul 105k-ba jonnel ki.
    @ipon.hu

Az i3-as konfig a GTX460-hoz boven eleg lenne,ha 1-2 ev mulva cserelnel egy erosebb VGA-ra akkor TALAN jobb valasztas lenne az i5.
  • V43 1105
    Szerintem utólag akar VGA-t cserélni.
  • LV 426
    Én most egy hete raktam össze az új lap+memoria+proci kombót a Srácok ajánlásai alapján 96000Ft böl és hasít a vas rendesen.
    Ha gondolod linkelem az alkatrészeket.
    És mégegyszer köszi fiúk, respect.
  • franc0
    Mire kell? Milyen a monitor felbontása?
    SSD kell bele mindenképpen.

A VGAhoz egy i3 is bőven elég, de szerintem még egy Pentium is...
  • Bucsek
    Sziasztok, biztos van részletes leírás, meg minden, de én tanácsért jöttem, és hát remélem tudtok adni :)

Szeretném lecserélni a konfigom, jelenleg:
    ASUS P5QL PRO alaplap
    Intel Core2Duo E8400 3Ghz proci
    2x2gb 800mhz DDR2 ram
    500W-táp Enermax
    Gf GTX 460

a többi nemlényeg :D

Igazából csak az alaplap, proci, memória triót cserélném le, remélem a VGA még kibírja pár évig :D

Igazából a keret az 100k körül lenne i5-ös intelre gondoltam (i7 az nekem túl drága), valamint kb 8gb ram-ra. alaplapban vagyok nagyon tanácstalan :( meg hát hogy mit lehet kihozni ennyi zsuzsiból. Szerintem a táp az még mindig elég, szóval azt nem cserélném :D

Tudtok segíteni, akár konkrét típusokkal?

Előre is köszönöm :)
  • Dodo55
    Én nem lennék az. A next-gen-nek nevezett konzolok sehol nem következő generációsok, egy mai felsőkategóriás gép megeszi őket reggelire.
    Az i5-öm szintén ezeknek az APU-knak a CPU részét, míg GCN architektúrás, Mantle kompatibilis GPU ott van így is a gépemben a HD7770 személyében és bármikor bővíthetek erősebbre is, ha akarok.
  • kifli
    annyi biztos, hogy ezek az apu-k érdekes dolgokat produkálhatnak még, kérdés mikor jelennek meg.

Nekem a grafikus teljesítmény a kérdéses. Meg mondjuk aggasztó, hogy vga csere helyett az egész apu-t cserélhetjük. A mostani processzorom mellett már a 4. vga jár és most kezdtem csak érezni, hogy ok, néha már kevés.
  • TomStorm
    Ki nem lenne boldog ha számítógépében AMD féle APU van mint a next-gen konzolokban és erre lennének optimalizálva játékok,hm?
  • Dodo55
    Nem feltétlenül:
    - A tranzisztorok számát lehet növelni a die és a package növelésével, a 10 éve folyamatosan élve temetett PC platform méretei ezt simán megengedik :)
    - Ha jól értem akkor a tri-gate tranzisztorok pont azt a problémát küszöbölték ki, ami miatt annak idején a NetBurst architektúra megbukott, hogy nem tudtak velük elérni kellően magas órajeleket, amivel már optimálisan tudtak volna működni a hosszú pipeline-ok. Azóta ugye inkább a magas IPC-re gyúrnak, a Sandy Bridge / Ivy Bridge / Haswell nyers ereje ha jól tudom ennek köszönhető, de ha emellé még újra nekiállnak az órajeleket is jelentősen emelni, akkor a teljesítménynövekedés is simán folytatódhat.

Hozzáteszem talán én örülnék a legjobban, ha mégis beállna egy időre a fejlődés, mert nem szokásom 1-2 évente váltani újabb gépre, örülnék, ha az i5-öm 4-5 év múlva is mindenre bőségesen elég lenne, viszont ezek mellett a tények mellett akkor sem lehet elmenni.
  • Hecker007
    Igen és ez a duplázódás mostanában áll le, mivel már nem tudják a méreteket csökkenteni...
  • franc0
    Semennyire.
    Ez egy index cikk... De ha ez nem mond máris eleget, ezt a csávót kattintásszámra fizetik. Jó hogy ilyen címet ad, perelni senki sem fogja érte, a bukszája meg hízik.

Amúgy ponthogy az ellentettje igaz a címnek ráadásul... Az AMD 4-5 éve ugyanazon a szinten van nyers CPU erőben, az Inteltől messze-messze-MEEESSSSZE leszakadva...
    Ezért kitalálták, hogy majd IGPU-val meg API reformmal csinálnak piacot maguknak.

Namost erről annyit, hogy a csodaprocijukat hazavágod egy Pentium+7750 kombóval, és még árban sem nagyon van különbség, sőt...
    A csoda API-t (HA felkarolja az ipar és HA felkarolják a programozók, amire az esély nem sok, hiszen 10 év alatt még a több CPU magra sem voltak hajlandóak optimalizálni rendesen) meg a 7750 is tudja használni, szal... Értelme zéró.
    Mondhatnám, hogy maaajd 5 év múlva milyen fasza lesz, amikor a hardcore játékok is elmennek APU-n, de látható hogy az Intel rohamléptekkel hozza be az AMD-t ezen a téren is, ha akarja.
  • kifli
    nemtudom hogy csináld, én usa-ból rendeltem akkor a telefont, ott jóval egyszerűbb dolgom volt.
  • siryus13
    (Moore törvény: 14-18 hónap alatt megduplázódik a lapkákon elhelyezett elemek (tranzisztorok) száma és a lapkák teljesítménye.)
  • Blum
    LINK
  • siryus13
    Mi a véleményetek a következőről:

http://index.hu/tech/2014/01/14/az_amd_izombol_nyomna_le_az_intelt/

Szerintetek mennyire refolmálhatja meg az ipart?
    Öcsémnek szeretnék összerakni egy erősebb gamer gépet, de most ezt olvasva.. persze tudom, hogy a tömeggyártástól ez esetleg 1-2 év re lehet.. de most elgondolkoztam, hogy mennyit is szánnék rá a gépre. Mivel eleinte arra gondoltam, ha összszednék 200 ezret, akkor az 5-6 évig talán 1080p-n vinné a legújabb játékokat is közepes beállításokkal. Viszont, ha ez tényleg akkora " forradalmi áttörés", akkor már 2 éven belül, csak egy átlag gép lenne, a most megvett i5 vagy i7es procis gép. Nektek mi a véleményetek, mint szakértők?
  • Dobronski
    Kicikínaiakat kérjem meg hogy bontsák meg? Nem rizikós kicsit? Most supporttól azt kérdeztem nem lehetne-e a kisebb testvérének dobozába tenni ami 100dodóval olcsóbb.
  • kifli
    sorry a triplázásért, de azt hozzá kell tenni, hogy a dobozba ne legyen számla, mert akkor nem is kérdezik az árat, és lehetőleg nem bontatlan csomagolásban legyen a telefon, mert úgy sem hiszik el. Bizonyos esetekben tudtommal, számolhatnak más árral, mint ami a számlán van.
  • kifli
    4-5 éve történt. Már nem fog :D
  • kifli
    még böngészőben átszerkesztettem az oldal forrását, majd printscreen, és elfaxoltam nekik.
  • Jim Morrison
    mostanában belepillantottam pár CS:Go streambe, ezt a monitort reklámozták. Elég súlyos ára van, viszont így már tudom miért olyan prók :D

kifli: te nem vagy normális :D de ha később se csap le a nav, grat ^^
  • Dobronski
    fu ez most komoly? :D remélem nem baszol át :D
  • RAZOR27
  • Blum
    Belemegy a mATX is.

• RAZOR27
    hehe :D

ON: Sharkoon Vaya házba belemegy mAtx lap? Pontosabban úgy, hogy minden csavarral tudjam rögzíteni, az nekem fontos lenne. A magyar shopok szerint támogatja, de hivatalos oldalakon meg se említik, képről meg én meg nem mondom, hogy ottvan-e minden csavar hely :D o.O
  • kifli
    én küldtem márnekik átszerkesztett paypal oldalt. 1 napra rá jött a teló :D
  • Dobronski
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az 30 dodó. Nem tudom. 269 usd a telefon, de ha kijönne ilyen árban áfával, akkor jó lenne. Mondjuk kamuznék egy 200-at. Lehet őket kérni, bármit ráírnak.
  • RAZOR27
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    22eruó (hadne számoljam ki mennyi dollárba) felett kell fizetni az áfát, nem pedig vámot (amióta a kedves magyar kormány kinyírta az ajándék rendszert). Amúgy felhívnak telón hogy nyilatkozz a tárgy értékéről, ha nem tiszta a dolog (egy screenshot a kifizetésről megteszi általában) én még nem kamuztam a vámhivatalnak :D szóval nemtudom mi történik ha bepróbálkozol
  • Dobronski
    off:
    vámoláshoz ért valaki? kinabol rendelt telefonra rairjak hogy 50usd alatt van, de sokszor felbontjak es megvamoljak. de ilyenkor honnan szopjak ki hogy valojaban 260 usd?
  • Norby646
    Értem, köszi a válaszokat!
  • Sir Quno Jedi
    SSD és HDD külön-külön be a gépbe és hawaidj
  • Vadnokedli
    Szerintem is 15-15 és még több tárhelyed is lesz SSD részlegen.
  • Blum
    Vegyel egy HDD-t,meg melle egy Kingston SSD-t 15k-ert aztan jonapot.

5-8k-val tobbe jossz ki,de egy SSD sokkal tobbet er,mint ezek a hibrid megoldasok.
  • Norby646
    Merevlemez ügyben egy kis segítség kéne. A vga hűtőt most mellőzöm, a ram nem hiszem hogy túl sokat dobna a gépen, jelenleg minden elég szépen fut. Kinéztem egy hdd illetve egy sshd-t, nem tudom melyik lenne jobb választás, persze úgy hogy az árat is figyelembe vesszük.

Van egyszer egy ilyen: HDD ~15000ft

És ez: SSHD ~25000ft

Hát lehet így nem a legjobb a mérés, de a mostani az ilyen:

(Seagate barracuda 7200.12 500gb)

Megéri a +10 rongy az sshd-ért? Vagy esetleg vmi más ajánlat? :) Köszi előre is!
  • ricsimaster
    Köszönöm a válaszokat, végül is csak a saját fejem után mentem egy 4 magos acer v3-772g-vel együtt.
  • Vadnokedli
    Attól függ mit akar az illető.
  • Dobronski
    +1

ráadásul a hd4600 sokmindenre elég.
  • franc0
    Ezaz, vegyétek csak a négymagosat...

Egy kétmagos mai kétmagos Haswell noti i5 kb asztali Phenom II X4 955BE szinten van.
    Ennél hova a búspicsába kéne erősebb a notiba? Normális hűtés meg akkuidő nélkül...
  • Vadnokedli
    "csak" 4GB memória van benne. Ami néha hátrányos lehet.

Ezt vegyed. amit rvn gyerek is ajánlott másik társunknak, ha van rá keret.
  • Barnabyka
    Szerintetek?
  • Vadnokedli
    + a HP 4 magos a Dell 2 magos. Viszont kicsit rosszabb a VGA benne(1 class)