103176
1411386313.png
  • Vadnokedli
    Intel Atom szerintem ma már elég erős.
  • Animefox
    Továbbá van egy Assus P5 GDC Deluxe-be belemehet egy Intel core 2 duo? Vagy egy sima Dual Core valami?
  • Animefox
    Valaki nem tudja hogy melyik proci az erősebb? A netbookos Intel Atom vagy a régi Intel Celeron D 3.08ghz?
  • Dodo55
    "Ha már fix, akkor mi a kérdés?"

Hogy jól döntött -e...

"Nyilván a videokártya gyenge ehhez a konfigurációhoz"

Használható azért, sokkal jobban, mint az Intel féle HD szériás iGPU-k. Az árához mérten én kifejezetten elégedett vagyok vele, nem túl csúnya grafika mellett rengeteg játékban akár 75 FPS-t is stabilan tud hozni.

"Tápból normálisat vegyél, FSP vagy Seasonic. Ha értesz hozzá, akkor lehet más márka is, pl. Be Quiet."

Chieftec CTG széria is jó még. Csak vigyázni, mert sokszor CTGPS néven (CT mint Chieftec + GPS) nyomják a manapság már nem annyira jó hírű GPS szériát. Az igazi CTG szériás darabok nevében semmiképp sincs PS a CTG mögött.
  • Dobronski
    Ha nem krájziszozol fuhádében gémer beállításokon, szerintem felesleges a videókártya ha úgy is cseréled. iGPU-val is el tudsz játszogatni. Persze ez sok mindentől függ. Milyen távlatban tudsz cserélni, és hogy mivel játszol.
  • wantonly
    Ha már fix, akkor mi a kérdés? :)

Nyilván a videokártya gyenge ehhez a konfigurációhoz, de ez te is tudod, mert cserélve lesz.

Tápból normálisat vegyél, FSP vagy Seasonic. Ha értesz hozzá, akkor lehet más márka is, pl. Be Quiet.

A többi OK. A Windows 7 szakítani fog.
  • Skyrim
    Sziasztok. Össze raktam egy konfigurációt,és érdekelne a véleményetek. Ez a konfig már fixálva van,szóval ha ajánlotok is valamit azzal már nem tudok mit kezdeni. Mekkora lenne a változás ezekkel egy friss Win7-en ?

Asrock Z87 PRO3 alaplap
    Intel Core i5-4670K processzor
    Kingston HyperX 120GB SH103S3/120G SSD meghajtó
    Kingston HyperX 2x4GB DDR3 1600MHz KHX16C9T3K2/8X memória
    HD 7770 (majd még cserélve lesz R9 270-280X-re)

Majd egy processzor hűtőt,és új tápegységet 600-650W tápegységet is tervezek,de a processzor hűtőt majd akkor amikor az új VGA-t,és hozzá az új tápegységet.
  • Dodo55
    A procid bőven jó még mindenre.
    Egy erős VGA-val futni fog szépen minden új játék.
    Az SSD-vel pedig a legfeltűnőbb az lesz, hogy ha tele is van pakolva a rendszered, az akkor is simán feláll max. 25 másodperc alatt, plusz utána a legtöbb program amit arra telepítettél 1-2 másodperc alatt betölt majd, de nem ritkán akár egy szempillantás alatt.

Amúgy a Diesel által említett SSD pont 25k... Olyan van nekem is, jó féle.
  • Blum
    A mostani lapod standard ATX. Amelyik hazba belemegy az ATX az 99%,hogy fogadja a m-ATX-et is.
  • Bucsek
    Lenne még 1 kérdésem sziasztok :D

Gigabyte H87M-D3H alaplap ezt a alaplapot ajánlotta kedves fórumozó, és a mérete: 24.4cm x 22.5cm micro ATX.

nekem a mostani egy ősrégi asus p5ql pro ugye, ami nagyobb :D
    ezért kellene nekem új házat is vennem?
    igen tudom, szétszedem megnézem eldöntöm... csak azért hátha tudtok így fejből valamit :)

köszi
  • DIESEL DOG #89042
    Rendszeren kívül egyéb más rendszereszközöket, programokat. (pl. grafikai programok, lemez író programok, driverek, diagnosztikai szoftverek, stb.) HDD-re pedig játékok, filmek, zenék, egyéb adatok.
  • kabel15
    Köszönöm! Most rohanva én is ezeket találtam amiket te írtál. A Proci sajnos nem K-s. Sima változatot vettem, nem terveztem a tuningolást, most meg főleg nem hogy gari sincs már rá talán. SSD re rendszeren kívül miket érdemes még rakni? Arra tegyem mondjuk a programokat? PL PowerDvD?
    Jelentős javulást lehetne elérni ezekkel a fejlesztésekkel? Mert ha éppen, hogy csak növekedne a gépem teljesítménye 5-10% al akkor inkább várok még gyűjtök hozzá és 1-2 év múlva teljes konfigot veszek.
  • DIESEL DOG #89040
    Hali!

A Z87-C bőven elegendő lesz, memóriából plusz 4GB elférhetne. ;)
  • kabel15
    És mit tudtok ajánlani? VGA-SSD párosban? SSD hez egyáltalán nem értek, VGA ból pedig ATI R270 jó választás? Az már van olyan 60.000ft környékén. 25ért meg csak találni normális SSD-t
  • DIESEL DOG #89038
    Szia!

Erős konfigurációnak számít a géped. Én amit a későbbiekben cserélnék benne az legfeljebb a VGA kártya egy erősebbre, pl. Radeon R9 270X-re. Bővítésként jó ötletnek tartom az SSD beszerzését, sokat dobhat az egész rendszer teljesítményén. SSD-t illetően én elegendőnek találok egy 128GB-os SSD-t,pl. egy Samsung 840 EVO-t. SSD-re kerülne rá az operációs rendszer, minden egyéb driver, és rendszereszközök. Játékokra és más adatok (zenék, filmek, stb.) tárolására megmaradna a HDD. Gyorsabb mint a merevlemez mivel nem tartalmaz mozgó alkatrészeket tulajdonképpen úgy működik mint a RAM.

Amit még jó lenne tudni hogy a CPU-d "K" jelzésű-e mert ha igen akkor esetleg belehet szerezni egy nagyobb hatásfokú hűtőt és kicsit megzavarni a processzort. (Bár ezt csak saját felelősségre...) Sok tartalék lapul még abban a processzorban.
  • Blum
    VGA csere+SSD-t tudom en is javasolni.
  • A Kaszas
    hello

Intel Core i5-4670K processzor
    Asus Z87-A alaplap
    Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3B1/4G memória
    Corsair 600W CX600M CP-9020060-EU tápegység
    MSI N770 TF 2GD5/OC GTX770 2GB GDDR5 PCIE

Jó ez így? esetleg az A alaplap helyett inkább 1 C?
  • V43 1105
    VGA elad, valami frissebbet vesz plusz egy SSD ..
  • kabel15
    Sziasztok!
    Adott ez a konfig:
    Alaplap: Asus P8H67
    Ram: 2x4GB 1600mhz Kingston
    VGA: Ati Sapphire HD6850
    Proci: Intel I5 2500 (ha jól tudom 3,3ghz)
    Táp: Corsair CX500
    Merevlemez: 1TB Samsung (tipust nem tudok de 7200rpm es)

Szóval a kérdés: Ha ilyen konfigotok lenne mit fejlesztenétek rajta 80-90.000ft ért? Vagy ne nyúljak hozzá jó ez még egy darabig? Amire használva van sokat netezek róla, film nézés. (Később erről mennek majd 3D filmek TV re) Bár ezt jelen esetben is szépen lejátsza gond nélkül.
    Játszani is néha néha játszok, viszont a GTA5 érdekelni fog majd, szóval azt nem ártana ha tudná futtatni. Érdemes lenne bele venni egy másik VGA-t meg mondjuk SSD-t, vagy hadíjam így, így is jó?
    Egyébként ez az SSD dolog ez pontosan, hogy is működik? Értem én, hogy gyorsítja a gépet, de ha rá van dugva a gépemre nekem kell ezzel bármit is csinálnom? Szóval erre kell telepítenem a játékot és onnan futtatni? Vagy ha szimplán elindítok egy játékot akkor a gép átmásolja oda és sokkal gyorsabb lesz minden, lerövidül a töltési idő?
  • Blum
    A tipus jeloles teljesen jelentektelen,mostanaban felszoktak tuntetni a fontosabb specifikaciokat kulon is. Ha megse,akkor a "fittyfiritty"-bol kilehet deriteni azokat.
  • Bucsek
    Köszönöm a segítséget mindenkinek :)

igen később raknék bele VGA-t meg SSD-t is nézegettem.

1 kérdés még: memóriában mi ez a sok krix krax a végén? régen elég volt anyi hogy ddr1 v 2.. most meg mindenféle fittyfirittyet kell nézni, hogy passzentos e :D
  • DIESEL DOG #89031
  • SergioAmigo
    GIGABYTE GV-R927XOC-2GD-GA R9 270X 2GB GDDR5 BF4 Edition PCIE 57.953 Ft

azé ez igy elég jó bf4el :D
  • SergioAmigo
    joez így köszi.
  • DIESEL DOG #89028
    Szia!

Alaplap: Gigabyte GA-H87M-D3H ~24e Ft
    CPU: Intel Core i5 4570 3,20GHz ~48e Ft
    RAM: Kingston Hyper-X Black 8GB DDR3 CL9 1600MHz ~23e Ft
    HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200rpm 64MB Cache ~15e Ft
    VGA: Gigabyte radeon R9 270X 2GB GDDR5 ~59e Ft
    PSU: Corsair CX500W ~17e Ft
    Ház: Coolermaster N200 ~11e Ft

Azt nem tudom hogy ODD-re szükség van-e, ezért azt nem kalkuláltam bele, így a végösszeg ~197e Ft.
  • SergioAmigo
    Hali. Úgy néz ki megint kell egy gép most 200.000 ftért házzal együtt.

Szokásos lehető legerősebb konfig ami belefér.

Köszi ismét a segítséget.
  • DIESEL DOG #89026
    Na jó, de én a felhasználható keretből a lehető legjobbat akarom kihozni belekalkulálva azt is ha netán alkalomadtán játszani is szeretne. :)
  • Solt
    I5K, de alaplapot kéne cserélni, az meg nem pálya... :)

@Jedi: Mert megcsömörlött a sok szartól... :)
  • franc0
    Hát ha intele van, akkor ott a VGA...
    Ha AMD, akkor üzenem hogy LOÁL
  • Sir Quno Jedi
    akinek 780-a volt, minek veszíti el a böcsületét egy filmnézős karival... ejh...
  • Solt
    Oké, én hiszek neked! :) Egyébként közben egy HD7770 lett a befutó... ha úgy alakul, akkor ezzel még játszogatni is tud.

Köszi a segítséget.
  • Blum
    GT210 kartya van most nalam a gepbe,a legdurvabb BD-ket zokkenomentesen lejatszom vele. Pedig ez egy gyengebb kartya,mint a 6450.

Ezeket a kartyakat erre talaltak ki (vagyis pl. HTPC-be).
  • Solt
    Én nem mondtam, hogy nem felel meg... fingom nincs, hogy ezek az alsó kategóriás cuccok mit tudnak! :)
  • Blum
    Es erre a celra egy 6450 miert nem felel meg?

Mondjuk nekem aztan mindegy,csak egy kicsit pazarlasnak tunik.
  • Solt
    Nem kimondottan filmezős gép... :) Kolléga eladta a 780-t, és egyelőre tele van a töke a játékokkal, viszont eladni az egész gépet nem akarja, kivár. Kell neki valami, ami netezésre, meg esetleg filmnézésre jó.
  • Blum
    Csak remelni tudom,hogy ezeket viccnek szantad. :)

Ha filmnezesre lenne hasznalva akkor kell venni egy HD6450-et vagy valami mas LP kartyat passziv hutovel aztan csokolom. Filmnezos gepbe a franc aki berakna aktiv hutos kartyat plane,hogy semmi szukseg ra.
  • Solt
    Én GDDR5-s 7750-t, vagy GDDR5-s 640GT-t ajánlottam, de ezek is jó tippek! Köszi! :)
  • DIESEL DOG #89015
    Szia!

Sapphire R7 250 Boost
    Gigabyte HD7770 OC
  • Solt
    Üdv Urak!

Tudnátok ajánlani 20000.-Ft körül valami VGA-t? Annyi az összes igény, hogy filmet lehessen nézni vele... :)
  • Puhos
    Intel Core i5-4570 processzor 46.612 Ft
    Gigabyte B85M-D3H alaplap 17.391 Ft
    Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CML8GX3M2A1600C9B memória 23.045 Ft
    Össz: 91.948 Ft (pcx)
    Később raksz bele egy combosabb vga-t és egy ssd-t.