103176
1411386313.png
  • franc0
    LOL-hoz untig elég, fullHD-n mindent kimaxolva is.
    SSD mindenképp ajánlott, ha más nem egy használt 64-es 10 ezerért.
  • Fehercsoki
    LoLra ez pont jó, ezen a gépen a legmagasabb grafikai beállításokon fog futni. SSD több fpst nem hoz, de gyorsabban tölti be a játékot, az egész rendszer gyorsul.

Egyébként ez a gép így nem lesz jó, lap 1155 proci meg 1150, szerintem inkább a lap is legyen 1150, mivel ugyanannyiba kerül de újabb/jobb.
  • BenceYCE
    Akkor maradunk ennél a lenti gépnél sztem. SSD hoz játékok terén gyorsulást?
  • wantonly
    Hogy érdemes-e azt én nem tudom. Minden attól függ mennyi pénz van rá, mire lesz használva a gép, mivel akartok játszani.

A memória bővítés nem eredményez látványos gyorsulást, ellenben nem sokkal kerül többe. Ennél jobb videókártya csak akkor kell, ha a processzort is bővíted, de az jelentős költségnövekedést jelent. A jobb videókártya is kétszer annyi lesz körülbelül, illetve ezekhez már jobb alaplap, tápegység, ház dukál. Az alkatrészeket egymáshoz kell válogatni, nem mindegy.

Így könnyen lesz 200.000 is belőle. :)

INTEL Core i3-3220 3.30GHz 3MB 1155 BOX 28.186 Ft
    INTEL Core i5-3340 3.10GHz 1155 BOX 44.511 Ft

Inkább egy SSD meghajtó hozzáadását javaslom.

KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V300 19.442 Ft
  • BenceYCE
    Ez így jól hangzik. Az alaplap, hd, táp, ház, dvd szerintem untig elegendő. Érdemes meggyőzzem, h költsön kicsit többet a gépre és vegyen több RAM-ot pl. vagy combosabb VGA-t? LOL-lal játszik vagy mi a gyíkkal, bár gondolom ha kicsit időtállóbb gépet szeretne akkor többet kéne ráköltsön, de nem tudom mi fogja leghamarabb a szűk keresztmetszetet hozni. VGA? RAM? CPU?
  • wantonly
    ASROCK H61M-DGS 11.455 Ft
    INTEL Pentium G3220 3.00GHz 1150 BOX 14.745 Ft
    WD 1TB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 15.380 Ft
    KINGSTON 4GB DDR3 1333MHz CL9 KVR13N9S8/4 OEM 10.986 Ft
    ASUS HD7770-1GD5 HD7770 1GB GDDR5 PCIE 28.415 Ft
    ASUS TA-711 5.709 Ft
    FSP FSP350-60APN 85+ 350W 8.801 Ft
    PIONEER DVR-221BK fekete OEM 5.442 Ft

Összérték: ~100.000Ft

Forrás: IPON

Ez egy SSD nélküli nagyon alap rendszer, itt-ott és a videókártyából még lehetne faragni, csak nem érdemes, ha tényleg szeretnétek vele játszani. SSD még mehetne bele igény szerint, az nagy rendszergyorsulást eredményezne. DVD helyett manapság már érdemesebb a Blu-Ray lejátszót venni.
  • BenceYCE
    Az egész baráti ár lenne. Meggyőzöm őket, addig ha nem lenne túl nagy kérés, összedobnád a gépet, h kb lássam miből is állna?
  • alyr2
    szerintem tokkal vonoval 130 korul mar lehet aranylag ertelmes konfigot osszerakni
  • BenceYCE
    Milyen keretben gondolkodjanak?
  • BenceYCE
    8 éves :)
  • Fehercsoki
    80k elég szűkös tekintve hogy minden kell és játékra is lenne használva, milyen a mostani gép? Csak mert nem biztos hogy megéri lecserélni.
  • BenceYCE
    Szevasztok!

Legyetek szivesek állítsatok már nekem össze egy ár/érték arányban frankó gépet. Játék is lenne, de az elsődleges szempont az ésszerűség. Unokatesóm fiának lenne. Perifériák nem kellenek, se egér, se bill, se monitor, csak a vas. Márkák terén sincs nagy igény, tehát olcsó alaplap is megteszi, a ramból se kell brutál, hiszen annyi plusszt úgy sem adna. Szóval jó lenne a rá szánt összeget hatékonyan elkölteni. Először frissítésben gondolkodtak, tehát csak alaplapot, vga-t, ramot és procit szerettek volna cserélni, minderre 80k keretösszeg volt tehát ebben az árkategóriában kéne a vas lelkét összedobni, de azóta az az új verzió, h legyen akkor már új a ház, a vinyó és a táp is, dvd is. Szóval nem kell extra, de ha minimális ráfizetéssel lehet valami sokkal jobbat össze dobni, akkor az is érdekelne, h mi az ésszerűség felső határa. Köszi mindenkinek előre is. Vidékre menne a gép, szóval lehet egy szuszra az iponból lenne megvéve, de felőlem lehet máshonnan is csak ne kelljen érte bejárni Tolnát-Baranyát :)
    THX Bence :)
  • alyr2
    M-Tech VS04A-BK errol a hazrol tud valaki valamit mondani? Sehol sem talalok arrol leirast, hogy mekkora VGA fer el benne..ami fontos lenne. Ha valaki meg tudna mondani halas lennek.
  • Hecker007
    Nekem gigával nem a tönkremenés volt a probléma, hanem a ritka szar minősége az összeszerelésnek, a hűtők lötyögtek rajta, a sata csatikon olyna sorja volt hogy alig bírtam a csatlakozót beledugni, memória kivételnél a tartópöcök kettétört, egyébként maga a lap idővel tönkremenne ha azt használnám, tekintve hogy nem a B3 szériából van.
    Asus-szal semmi bajom nem volt sose és az MSI-vel se, még a sokak szerint szar VIA chipsetessel se, NForce4-es asusnak volt egyedül szar az aktív hűtése, de arra számítottam is.
  • TomStorm
    Nekem eddig nem volt olyan márka ami ne ment volna tönkre vagyis mindegyiknél hibás volt valami.
    Sapphire+Gainward VGA-k Blackscreen hibásak voltak,MSI volt 2 alaplapom egyiken a hang volt teljesen elromolva a másik is elromlott.
    Asus lap szintén és Giga is de még sorolhatnám és amire még nem is emlékszem már..

Egyszerübb lenne azt állítanom,hogy melyik melyik a megbízható de ilyen számomra nincs.

Egy valami van amiben sose csalódtam eddig a számítógépes pályafutásom alatt és az az Intel processzor.A kezdeketől egészen a Haswell-ig kitünő volt mind
  • DIESEL DOG #90118
    Pontosan erre próbálok rávilágítani kolléga... nyilván van/volt szubjektivitás az írásomban de magam is ezt az álláspontot osztom amit Te is. Teljesen mindegy hogy melyik gyártót vesszük alapul, egyik sem mentes esetleges hibás termékektől, bármelyik gyártó termékei közül ki lehet fogni rossz darabot de az nem feltétlenül jelenti azt hogy az már sz*r...
  • Blum
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kurvara befejezhetne mar mindenki ezt a "gigabyte vs asus vs MSI vs random gyarto" vitat.

Minden gyartonak MINDIG voltak/vannak/lesznek elbaszott szeriai es mivel tomeggyartott cuccok ezert termeszetes,hogy nagyon sok olyan ember van,akinel meghalt egyik masik alaplap,VGA,stb.
    Szo szerint a SEMMIN vitatkoztok. Egyszeruen nem birom felfogni,hogy miert ugral egybol mindenki a fotelben ha szeretett markajat leszarozzak. Mint ahogy azt sem,hogy miert kell ezt egyaltalan bebofogni....

Manapsag mar nincs olyan,hogy kapasbol ramutatok egy markara -legyen az az MSI,giga vagy epp Asus- es azt mondom ra,hogy ez hiresen fos marka,semmit nem szabad megvenni tole. Regen volt ilyen de most NINCS. Olyan van,hogy ugyanannyiert tobbet kapsz,hosszabb garanciat,stb.
    Nyissatok egy topikot ahol szabadon recskazhattok a kedvenc markaitokra es habzo szajjal frocsoghettek,mert szerintem a tokom se kivancsi ITT erre.

Ebben a topikban mindig az volt az elsodleges,hogy objektiv velemenyt alkossunk es ne adjunk senkinek se olyan tanacsot,ami szubjektiv velemenyen alapul. Persze mindenkinek van ilyen,de szerencsere vagyunk itt annyian "szakertok",hogy a velemenyunket egyeztetve a vegen valoban a LEGJOBB tanacsot adjuk annak,aki idejon es kerdese van. Ne menjunk mar at prohardverbe...legalabb itt ne.
  • DIESEL DOG #90116
    Nem tudom mi a bajod a Gigabyte termékeivel. Saját tapasztalatból merítve... magam is évek óta használok Gigabyte komponenseket és nekem még soha semmi bajom nem volt velük, nem egy Gigabyte VGA-val, alaplappal szerelt PC-t láttam amelyek köszönik szépen jól vannak.
    Ergo halovány gőzöm sincs hogy mire alapozod az elgondolásod. Ilyen alapon bármelyik gyártó adhat ki rossz terméket legyen az egy alaplap, videókártya, stb. Mutass egy olyan gyártót aki 0%-os "selejt" aránnyal dolgozik. Az előtt megemelem valóban a kalapom.

Csak megerősítésként... az aláírásomban lévő alaplap idestova is idén októberben lesz 4-ik éves. Problémája sosem volt járt benne i3-as CPU is, jelenleg i5-ös van benne kicsit túlhajtva, minden gond nélkül. 24/7 beállítás... VGA kártyámat februárban vásároltam és teszi a dolgát ahogyan kell. Előzőleg is Gigabyte VGA-t használtam (HD 5770-est) 3 esztendőt húzott le nálam majd elpasszoltam és azóta is köszöni de jól érzi magát. Hozzátenném referencia értékeken üzemelő kártya volt melyet a Gigabyte SOC szintjére húztam fel (900MHz GPU plusz a memóriára rádobtam még 50MHz-et). Szintén 24/7 beállításokon üzemelt problémáktól abszolút mentesen. Mostani VGA-m amely ugyancsak Giga féle kerek 1GHz-es órejelen ketyegő GPU-nak örvend.

Pakoltam már össze jó pár asztali számítógépet melyekben Gigabyte komponensek foglalhatták el helyüket és csak nagyon ritkán volt rájuk panasz mely gyakorlatilag elenyésző. Egyebes garanciális problémák bármely más gyártó termékeinél is épp úgy előfordulhat például az ASUS-nál is vagy az MSI-nél vagy épp a Gigánál...

Tehát így halovány gőzöm sincsen hogy mire alapozod eme meggyőződésedet.... ne érts félre nem vitázni akarok, nincsen hátsó szándékom, csak afféle baráti eszmecseréről lenne szó aminek a témája nem off topik.
  • V43 1105
    El. :-)

CPU hütőnek egy Cooler Master vagy valami .. :-)
  • ropi88
    és ez elbírja az i5-öt meg a gtx 660-at?
    köszönöm a segítséget
  • V43 1105
    CORSAIR CX Series Modular CX430M, ha 500w kell akkor +2k

CORSAIR Carbide Series 300R Fekete
  • ropi88
    35k
  • V43 1105
    Táp, ház mennyibe kerül együtt sacc per kábé? Körülbelüli árat tudsz mondani?
  • ropi88
    és ház, táp?
  • V43 1105
    Parancsolj,

ASUS Z87-K ~ 29.147Ft,-
  • ropi88
    nekem volt MSI alaplapom, Gigabyte alaplapom sőt még ABIT alaplapom is. igazából kinek mi jön be. van aki erre vagy aki arra esküszik...
  • I73770K
    Jó ám a Gigabyte is, semmi bajod nem lesz vele.
    Én most adtam el, semmi baja nem volt.
    Amúgy nekem több Asus cuccom volt szar az utóbbi pár évben mint Gigabyte.
    konkrétan 0-3 arányba vezet az Asus.
    2db videókártya (Gtx 470 anno) Illetve 1db Maximus VI Hero pár hete.
    De mégsem ítélem el egyik márkát sem, éppen ezért van az Asus lapban egy Gigabyte kártya. :)
  • ropi88
    akkor ird le légyszíves, hogy te mit tennél bele.
  • V43 1105

Kár hogy a BFG Tech már nincs :(
  • V43 1105
    Veszek másik ASUS-t ..
  • Fehercsoki
    És mit teszel ha egyszer tönkremegy valamilyen Asus cuccod?
  • V43 1105
    Táp, házak és az alaplap nekem vicc kat. ASUS lapot vennék :-D SSD-ből esetleg Samsungot.
  • ropi88
    talán ez proci hűtésnek?
  • ropi88
    szóval, ez lenne a következő gép amit összeállítottam:
    alaplap: Gigabyte GA-Z87-HD3
    processzor: Intel Core i5 3,4 GHz dobozos Socket 1150 i5-4670K
    hűtő: még nem találtam jót :( valami ötlet?
    memória: 8GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Black Series (2X4GB)
    SSD: 128GB OCZ SSD-SATAIII-2.5"-MLC Meghajtó Vertex 4 Series
    ODD: Pioneer DVR-221LBK SATA DVD író fekete OEM
    táp: Thermaltake SMART SPS630MPCBEU 630W
    ház: 1. 2. 3.
    vga van (gainward gtx 660)
    hdd van (wd 1tb blue)

vélemény az összeállításról?
  • Norby646
    Hát úgy néz ki hogy játék alatt az amd kártyát használja a laptop, alapból meg az intelt. A 3dmark-ra meg többen írják hogy az nem kezeli rendesen, és csak az intel-t használja. Nem tudom, mind1 a bf3-ban, 1366x768-ban medium beállításon is volt átlag 40-45fps, ha leveszem low-ra sztem simán megvan az átlag 45-50fps. Szerintem az intellel nem lenne ennyi. Ráadásul az energiagazdálkodásnál átállítja nagy teljesítmény-re. :)
  • DIESEL DOG #90098
    Nm :)
  • ropi88
    köszönöm
  • DIESEL DOG #90096
    Ezt bogarászd végig

Ettől jobban én sem tudnám elmagyarázni. ;)
  • ropi88
    csak keresgélek. egyszerre az aqua-n meg az ipon-on is. az ipon-on vannak kommentek, azokat olvasgatom.
    és ez a tlc meg mlc technológia?
  • DIESEL DOG #90094
    Ha vásárolni szeretnél akkor az Ipon.hu-t vagy Hardverker.hu-t javasolnám.

Egyébként a Samsung 840 Evo jó választás. :)