103176
1411386313.png
  • milk4
    Mikor vetted a gépet? Már összerakva vagy darabonként vetted?
    Lehetséges hogy a GPU-nak hardveres szinten van problémája.

Szerintem próbáld ki az EVGA OC Scanner-t, mert azt direkt nvidia GPU-ra tervezték. Végső esetben friss Windows (nekem is volt, hogy Windows 8.1-et felraktam és első naptól fogva random fagyásokat produkált) vagy pedig próbálj egy másik GPU-t ha van rá lehetőséged.
  • Novatek
    az unigine heaven már történtek érdekességek:
    a képernyő illesztő nem válaszolt aztán helyre állt hibaüzenet.

ugyanaz a fagyás megakadás pár pillanatra mint játék közben csak ott tovább tart.
  • Novatek
    Üdv!
    reggel a displayport helyett egy dvi kábellel játszottam 1 órát kb és semmi gond nem volt.
    lefuttattam a teszteket is.
    Memtest: nem volt error, 1 pass-ig mértem kb. 26 percig
    A vga furmark 15 perces burnin score 6832, 75fps és ami a lényeg 83 foknál feljebb nem ment és nem fagyott állt le stb.

• franc0
    Bro, te sem éhezel úgy látom. Jól jön apuci pénze, mi?
  • franc0
    Haggyadmár a túlmelegedésedet bazmeg...
    Cutting edge hardvere van, a mai cuccokat ha akarod sem tudod már megfőzni. Minden az energiatakarékosságról szól.
  • DIESEL DOG #90729
    u have a bad day?

Ez a topik pont azért van hogy egymást segítsük bizonyos felmerülő hardveres / szoftveres problémák terén. Ha érdemben nem tudsz hozzászólni akkor ne tedd...
  • Novatek
    Köszönöm a hozzászólásokat jókat rosszakat, lehet elegem lett ebből a játék témából, végleg, vissza megy a 8 napon belül és nem érdekel tovább

• SergioAmigo
    Amúgy meg pont leakrtam írni a segítséget me nekemis volt már ilyen hibám de te pont jókor szoltál közbe hogy pont leszarjam az egészet.
  • SergioAmigo
    Te valami spicli vagy? vagy mit szólsz bele más dolgába? nem láttalak még errefelé.
  • RAZOR27
    Ha valakinek sportkocsija van azt is lefikázod, hogy nem autószerelő?
  • SergioAmigo
    Látom pénz az van hozzáértés az nincs.

• milk4
    Próbálj 1-2 kört Memtest86-al és egy GPU stress tesztet OC Scanner X-el.
  • Shiwo
    régi videókarim nekem is túlmelegedett bizonyos játékokkal (de nem az összessel), széthullott a kép, és ha nem nyomtam gyorsan alt-tabot vagy ctrl+alt+del -t, akkor valóban le is fagyott... de ha időben reagáltam, akkor szépen visszahűlt

(gondolom ha a tálcán van a játék és nem kell megjelenítenie, akkor nem pörgeti túl a gpu-t, és ezért tud "pihizni")

szval én videókari túlmelegedésre tippeltem volna, de ha CPU és GPU hőmérséklete is rendben játék közben is, akkor passz
  • Novatek
    Amikor befagy a játék képe,azután ctrlaltdel feladakezelő ezután alt tabbal vissza a játékba, ekkor egy pillanatra fekete kép, a monitoron megjelenik a displayport jele,mintha akkor érkezne meg a jel.
  • Novatek
    Túlmelegedés szerintem kizárt a processzor (i5-4670) nem megy még 50 fölé sem a vga is eddig max 54. ezk az aida szerint, játék közben természetesen.
  • milk4
    Akkor ctrlaltdel nem segítene. Olyankor a gép inkább fagy vagy újraindul/leáll a gép.
  • milk4
    Memóriára és videókártyára gyanakszom. Furának tartom, hogy nem fagy a gép teljesen.
  • Fehercsoki
    Egyébként túlmelegedésre tippelnék.
  • Fehercsoki
    A monitornak mi köze ahhoz hogy lefagy a játék? Vagy a monitorról tűnik el a kép?
  • Novatek
    üdv!

miért fagyhat meg a kép játék közben?
    Legújabb whql,ssd-n a rendszer(win8.1),a játék merevlemezen. Eddigi játékok mass effect 3, far cry 3, függetlenül a high vagy low beállításoktól, 15 percen belül, kifagynak, ezután ctrlaltdel aztán vissza és újra megy,valameddig.

Ötlet?

GIGABYTE GV-N780GHZ-3GD GTX780 3GB GDDR5 GHz Edition
    DELL U2312HM
    displayport kábelt használok

• milk4
    Nem. A sebességre kell figyelni, hogy ugyanolyanok legyenek. Ha az egyik lassabb, akkor a gyorsabb RAM is csak azt a sebességet fogja tudni.
  • Norby646
    Ha a meglévő 2x2gb ddr3 1333-as ramok mellé szeretnék még 2gb-ot, akkor az új ramnak ugyanolyan típusúnak kell lennie? Nem vagyok teljesen képben ezt illetően, ezért kérdezem. A mostani ramom típusa: Kingston KVR1333D3N9K2/4G.
  • Bucsek
    Szia, igazabol mar lenyegtelen mert mukodokepes a cucc rakom fel wint :) csak azt hittem poccre indul minden es csak drivereket kell cserelgetni, hat nem : D
  • Vadnokedli
    CMOS resetet csináltál full összeszerelés után? (Nem árthat olykor, lehet a bios-ban valami huncutság van.)

Bár erre majd ajánl valaki valami más megoldást hátha tud konkrétságot.
  • Bucsek
    I5 4570 3,2ghz.

Mondjuk csinalt huncutsagot a bekapcsolaskor. Mert elindul porog a venti meg bug a gep kb1-2mp ig aztan leall. Majd megint indul ugyanez es leall. Hosszan nyomom a bekapcs ombot akkor elindul.
    Viszont ma pl elsore beindult a gep reggel is meg delutan is. Szooooval nemto ez mitol lehetett:/
  • Vadnokedli
    Maximum rendszer stabilitáshoz lehet köze maximum, de csak nem lesz vele gond ha jó tápod van.

btw; milyen proci?
  • Bucsek
    Igen tudom, de nem volt lehetosegem odamenni :/
  • Blum
    Irtam,hogy hardverkernel meg van H87 Plus...
  • Bucsek
    Es ez mennyiben jelentos sebessegveszteseget produkal? Vay miben mutatkozik meg hogy 4pines es nem 8?
  • Vadnokedli
    Csak 4 pines a CPU csatlakozója ami háát, nem tudom. Jobbik eset a 8.
  • Bucsek
    Sziasztok meglett a gépem :) igaz h a kiszemelt alaplap nem volt (asus h87 plus) helyette ilyen lett MSI h87m g43 nem ismerem, vélemény?:D van benne minden ami nekem kellett.

Sajna nem indult poccre a dolog :/ regi windows kekhalálozott, aztan utanaolvastam hogy nemszereti a hardvercseret :D
    Viszont telepiteni se tudtam mert vmi lemezvezerlot kellett bekapcsolni... Hat ugy se mukodott. Aztan fel ora anyazas utan megindult. Csak nemtom hogy :D most megy minden faszan. Koszi a segitsegeket :)
  • Sippie
    na is mond, használtan néztem DDR2-es ramokat, 2 gigásat legalább... há drágább mint az új DDR3 :D
  • Sippie
    Update:
    Jár hozzá kerethez csavar is, akit esetleg érdekel :D
  • franc0
    Nem lehetetlen.
    Ezért utálom azokat, akik az új ár/1,27-nél többet adnak használtan bármiért.
    De itthon jó drága minden használt cucc, mert van egy elég széles réteg, aki 2000-ért még az anyját is meghágná.
  • Dobronski
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    [spoiler][spoiler]Felajánlották Prohardveren hogy saját számlára vesznek lapost, így nekem 10%-kal olcsóbb. Meg lehet bízni az ilyenekben? Bárhonnan lehet rendelni, ahol adnak számlát.
    [/spoiler][/spoiler]
  • V43 1105
    Nem szoktam :D
  • Hecker007
    Mintha neked nem lenne oldalt az ablak és nem néznél be rajta minden nap :D
  • V43 1105
    Hány éves is vagy? Ez nem akvárium, hogy nézegetni kellene..
  • TBTPumpa
    Miért? A 300-as modellt jobbnak tartod?
    A hangszigetelés nálam csak hab a tortán, legalább halkabb a gép.
    Amúgy azért a 330R modellt néztem helyette, mert az ilyen "ajtós" ház.

És nekem is évek óta ajtós házam van, úgyhogy már hozzászoktam.
    Viszont a 330-as modellnél nem látni bele a "gépbe", mert nincs belőle ablakos változat. Bár sok nézni való nincs benne, de hozzászoktam az évek alatt.
  • DIESEL DOG #90694
    A két gépház gyakorlatilag teljesen ugyanaz. Annyiban különböznek egymástól hogy a 330R hangszigetelt, míg a 300R nem. Én a 300R-t választanám.