Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Hasznos a 8 mag amúgy, csak nem játékoknál.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Viszont a 40-bõl a fele el fog menni a ramra ha 8 gigát akarsz (már pedig valóban ajánlott annyi manapság).
Van egy ASUS p5b alaplapom, 8800 GTS-em, 2 giga ramom, és egy e4400-as procim egy 450-es chieftec táppal (winyó nem tudom milyen satás)
A gép kezd elavult lenni, de nincs pénzem egy komplett cserére. Meg tudom valahogy oldani azt, hogy alaplap+proci+ram legyen csak cserélve?
Az egészre olyan 40-et szánnék, de konkrétan az összes alkatrész ami benne van 2007 körüli. Hogy tudnám én ezt úgy megoldani, hogy ne rontsam szét ezt a relikviának számító õskövületet?
Ti mit vennétek a helyemben? Én legalább egy 4 magos procira gondoltam, vagy egy erõsebb 2 magosra, legalább 8 giga ramra és egy olyan alaplapra ami ezeket le is kezeli, plusz a régi winyót rá tudom dugni és a 8800 GT is belemegy.
Itt megnézheted melyik procinak milyen BIOS kell:
http://www.asrock.com/mb/Intel/B75%20Pro3/?cat=CPU
Ha a gyári BIOS-od régebbi, mint ami kéne neked akkor sem kell kétségbe esni, szimplán még a mostani prociddal frissítsd a legújabbra:
- Pendrive-ra rádobod a letöltött fájlt és az UEFI Setup-ból betallózod (Instant Flash vagy valami ilyesmi)
VAGY
- Az UEFI Setup Internet Flash opcióját használva frissítesz a legújabb verzióra pár gombnyomással automatikusan (ethernet csatlakozás szükséges DHCP-vel és bevatkozásmentes csatlakozással a WAN hálózatra, gyakorlatilag pl. UPC-s net gond nélkül vagy router segítségével PPPoE automatikus csatlakozás, Digi, T-Fos, egyebek esetén).
Én egy i7-2600k vagy i5-2500k-t ajánlanék bele ha P/Z-s lapról van szó, ha H-ról akkor sima 2600-ot.
Ha 3xxx-es akar akkor meg esélyes lehet egy lapcsere is.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Az alaplap chipkészletét hogyan tudom megnézni? Az Aida az látja ezt vagy maga a Win7 eszközkezelõje?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ezekhez a procikhoz LGA-1155-os alaplap kell,hogy azon belul milyen chipkeszlettel van szerelve (H77,Z77,stb..) az teljesen mindegy.
Kiveve abban az esetben ha K-s procit veszel es tuningolni is szeretned,ahhoz mindenkepp Z77 fog kelleni.
De megfelelhet a nem K-s is.
(Régen 16 GB RAM-om volt, de az egyik RAM cella elszállt, így a DC miatt most csak 2x4 van, de abból is vissza lesz építve a 4x4.)
Elvileg mindkettõt képes lekezelni az alaplapom, ami egy Asrock B75 Pro 3. Jelenleg egy i5-2400S 2.5GHz-öm van. Fontos számomra, hogy ne kellejen sokkal nagyobb hûtés, mert jelenleg nagyon csendes a gépem és így is akarom tartani.
a kerdesem az lenne, hogy az alaplapomnal nem ternek ki arra hogy ezt a memoriat is tamogatja-e.. lehet ebbol valami gond?
http://www.amazon.com/Kingston-Technology-1600MHz-KHX1600C9D3X2K2-8GX/dp/B004JO3L40
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
lehet nem a legjobb márka, meg a legjobb proci, de ilyen árban egy hd 7670 elég kellemes videókártya és nem hiszem, hogy 1366x768-as felbontás annyira megnyúzná a procit szerintem 😊
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"