103176
1411386313.png
  • Blum
    Akkor az a par szaz ember akivel eddig jatszottam/beszeltem biztos kivetelt kepez ez alol :P
  • sirpalee
    És a fülesed hangminősége gyenge lesz, és alig fogják érteni amit mikrofonon keresztül beszélsz. :D
  • Blum
    10k-ert veszek egy kenyelmes,hasznalhato fulest meg 3k-ert egy asztali Logitech mikrofont. Kiraly vagyok?
  • Norby646
    30 környékén szerintem az fx-6300/6350 egy jó választás, nekem 6300 van és meg vagyok vele elégedve. Inkább a vga-ból vennék erősebbet hozzá. Nekem pl watch dogs-ban (hogy egy új játékot említsek) kb 50-50-ben van kihasználva a proci és a vga egyaránt, a ram meg füstöl, nem ártana bővítenem. :) Amúgy miért kell vezeték nélküli bill illetve egér ha veszel vezetékest? A headset-et hanyagolnám, én 12-13 környékén vettem egy thermaltake fejest, hát nem sokat használtam, mert kényelmetlen. Ennyiért szerintem igazán kényelmes (hosszú távon is, hamár gamer) headset nincs, inkább vegyél az árából egy 2.1-es logitech hangszórót, vagy ha ajánlanak valami jobbat akkor azt. Bluetooth-ra nem tudom mennyire lenne szükséged. Ha a kiegészítőket kihagynád (kontroller, blueatooth, vez. nélküli egér/bill) akkor szerintem is inkább a bannerban lévő (intel) gamer konfigot lenne ajánlatosabb megvenni, mert az már tényleg gamer. Tény, hogy akkor nem lesz kormány se kékfog, se stb, viszont lesz egy erősebb géped amihez később vehetsz még kiegeket. :)
  • milk4
    Helyedben a bannerban lévő gamer konfigot venném, maradékot 2-3 legalább 23"-os monitorra költeném.
  • allock #91050
    hűtő 135mm-es házba meg csak 120mm-es fér be, és drága is 1db-ért ennyit kiadni, ráadásul én Zalmant nem szeretem, nincs jó tapasztalatom vele, hangosak

vezetéknélküli bill+egér kombó minek ha van vezetékes bill meg egér is a listádban?

SSHD vinyó minek ha van sima SSD is a listában?

tápot ne ilyet

ez egyáltalán nem tűnik gamernek :)
  • Rony94
    Annyira nem értek hozzá, de ha tévedek, úgy is lehordják a fejemet. :)

Na szóval, a proci az lenne a legjobb ha Intel lenne, legalább i5-ös. (én is AMD-t akartam először, de az Intel SOKKAL erősebb állítólag, hiába az csak 4 magos).

A videókártya szerintem eléggé gyenge. Ha mindenképpen AMD-t akarsz, akkor ott van az R9 270x vagy R9 280x. Ha pedig Nvidia kell, akkor ott a GTX760 vagy a GTX770 (én 760-at fogok 1 hónap múlva venni, az elvileg elég minden játékhoz).

SSD-ből érdemes akkor már egy 120 gigásat venni. Azt már lehet kapni 20k-ért.

A többiről nem tudok mit mondani. Majd a többiek segítenek még.
  • Fehercsoki
    320kból szerintem inkább intelt vegyél.
  • SalsaTeacher
    Sziasztok!

Egy héten belül szeretném végre megvenni életem első gamer PC-jét! (Legalábbis az eddigiekhez képest gamer...)
    Van rá egy kb. 320 ezres keret. Nem vagyok szakértő, de benneteket meg az iPon cikkeit olvasgatva raktam össze az alábbi konfigot. A cél 1080p/high beállítás mellett min. 30 fps a szintén feltüntetett játékokkal.
    Megtennétek, hogy ránéztek, hogy így minden rendben van-e?

MOBO: Gigabyte GA-990XA-UD3 24.649,-
    CPU: AMD FX-6350 3,9 GHz BOX 31.928,-
    SSHD: SEAGATE Desktop SSHD 1TB 7200rpm 64MB SATA3 8GB MLC 20.890,-
    SSD: KINGSTON 60GB SATA3 2,5" SSDNow V300 12.907,-
    RAM: KINGSTON 8GB HyperX XMP Beast DDR3 1866MHz CL9 kit 26.314,-
    VGA: GIGABYTE GV-R726XWF2-2GD (rev1.0) R7 260X 2GB 37.344,-
    vagy: GIGABYTE GV-N75TOC-2GI GTX750Ti 2GB 37.640,-
    Ház: ZALMAN ZM-Z3-Plus fekete 15.062,-
    Táp: GIGABYTE Superb E570W 15.136,-
    Opt. megh.: PIONEER DVR-221BK fekete OEM 5.112,-
    Bill.: GIGABYTE GK-Force K3 4.432,-
    Egér: GIGABYTE GM-6900 5.004,-
    Monitor: DELL P2414H 58.163,-
    Headset: CREATIVE Fatal1ty Gaming Headset 9.594,-
    Joystick: THRUSTMASTER T.Flight Stick X 9.601,-
    Kormány: THRUSTMASTER Ferrari Challenge Racing Wheel 12.789,-
    Ház hűtő: ZALMAN ZM-F4 3.493,-
    CPU hűtő: ZALMAN CNPS10X Performa 11.341,-
    Egérpad: ZALMAN MP500 2.197,-
    Bluetooth: ASUS USB-BT400 4.477,-
    Vez.n.bill.+egér: GIGABYTE GK-KM7600 6.464,-

Összesen: 316.897,-

Játékok:
    Battlefield 3-4-Hardline !
    Tom Clancy's The Division
    StarCraft 2 !
    GRID széria
    NFS széria
    DIRT széria
    WAR Thunder !
    Total War széria
    CRYSIS széria
    FarCry széria
    The Elder Scrolls széria újabb részei
    Watch Dogs
    Diablo 3
    Supreme Commander 1-2
    Assassin's Creed széria
    The Crew
    Star Citizen !
    Middle-Earth: Shadow of Mordor
    Spec Ops: The Line
    Borderlands széria
    CS:GO
    CoD széria
    Rage
    Metro széria (Redux)
    Deus Ex: HR
    Bulletstorm
    Mass Effect széria
    Dark Souls 2
    Dragon Age széria
    Command & Conquer széria
    Men of War: Assault Squad

A segítségeteket előre is köszönöm!
  • G18XM8
    Üdv! Nekem egy Benq GW2265M monitorom van. Gyönyörű képe van élénk színekkel, pixelhiba vagy bármilyen hiba: 0. Jó anyagból készült. Amit kinéztél az kb azonos tulajdonságokkal bír adatok alapján ahogy nézem. Amire neked kell sztem elég. Tn panelest ne vegyél, ugyan ennyibe kerül, de össze sem lehet hasonlítani a kettőt, a va sokkal jobb. Persze ips szebb, de nem sokkal, szerintem nem ér meg + 5 ezert. Dvi kábelt javasolt hozzá venni. Gyárilag csak analóg dsub van, de azzal nincs olyan szép képe. Ja és ezt saját tapasztalatom alapján írom.
  • rvn
    Olvastam ezekről a panelekről, igazábol az jött le hogy a nt panelest már nem veszünk, vagy va vagy ips. De nekem nem kell prof felhasználásra egy kis net egy kis játék és ennyi, filmet tvn nézek. Az lenne a lényeg, hogy olcsó legyen és kibirjon azért pár évet, még a full hd sem kritérium.
  • Vadnokedli
    +5k és lesz egy IPS paneles BENQ-d? vagy +7K és IPS paneles LG-d lesz. Ez nem opció?
  • rvn
    Hello' monitor kellene 30 ig kb, sajnos ilyen szűk a keret. A benq az milyen? BENQ VW2245Z erre gondoltam.
  • ENVE
    Hát én ezért celluxozom oda az asztalhoz a kábelt... És mindjárt nem kell rángatni. Hát ha nem játszol, akkor mondjuk tök mind1
  • ENVE
    Erre akart menni egyébként...
    Benne van a játék optionsben, hogy multicore rendering, nem értem mire alapozod te azt, hogy a játék egyet terhel igazán?! Bullshit szaga van
  • ENVE
    De ezt te alá is tudod valamivel támasztani, vagy csak úgy beszélsz a levegőbe? Mert a talán-ra én nem építek
  • Skypack
    Köszönöm szépen
  • allock #91038
    CM TX3 befér, de az nekem kevésnek tűnik egy K procihoz 9centis ventivel.
    Freezer 7 PRO Rev.2 szintén.

AC Freezer Xtreme Rev.2 lesz a nyerő vagy Scythe Grand Kama Cross 2 vagy hasonló kinézetű Scythe termékek.
  • Skypack
    Köszönöm a válaszokat, csak nem tudom beférnek-e mert a gyártó honlapján 148mm magasságot írnak, ezek közül némelyik meg 160 körül van.
  • Vadnokedli
    158 magas a többi elhanyagolható(ha nem férsz hozzá a ramokhoz, cpu csatlakozóhoz, yolo.jk )
  • Hegi90
    ja meg hogy kibaszott nagy. :D

+2 mm-t nyugodtan számolj rá szerintem.
  • Vadnokedli
    Ez elég jónak tűnik csak +2 k
  • Hegi90
    annyi hátránya van, hogy kicsit nehéz fölrakni (hátulról kell felfogatni), ha van egy segítő kéz a közelben 5 percig az jól jön :)
  • Hegi90
    mégegyszer a link
  • Hegi90
    nekem ez van azon a procin: http://ipon.hu/webshop/product/coolermaster_hyper_612s_rr_h612_13fk_r1/187576

volt hogy 48 órát ment 100%-ig pörgetve majdnem egyfolytában most nyáron és nem ment 62 fok fölé
  • Blum
    A noctua high-end,kifizetsz erte egy valag penzt persze,hogy kapsz melle egy rakas mas cuccot is.

Nem szabad osszehasonlitani a kettot.
    Amugy ezen az A30-on mi a tokom kerul 10k-ba? Van rajta egy F12 venti,ami kb. 1500 forint. Az a maradek 8-9k azert a kis lofasznyi bordaert meg a froccsontott muanyag vacakert enyhen szolva is sok.

10k-ert mar CNPS10X-eket szoktam latni ph-n de Scythe-ok is fel-fel szoktak bukkanni.
  • V43 1105
    Ezt a faszságot se értem, hogy i30 meg A30.. bezzeg Noctuánál még a seggem is kerekre volt nyalva, 2 kis füzet AMD, INTEL, ilyen szett, olyan szett, paszta stb.. :D
  • allock #91028
    nézd meg ezt
    méreteket nem tudom jó e, de ez van intelre
  • Skypack
    Ez jó Intelre is mert itt csak AMDt írnak ?
  • V43 1105
    ARTIC COOLING Freezer A30
  • Rony94
    Coolermaster Hyper 212 Evo szerintem elég lesz.
  • Skypack
    Sziasztok ! Milyen hűtőt ajánlotok egy 4670K-hoz, ami halk de hatékony(nem akarok extrém tuningot). Ebbe a házba kéne hogy beleférjen CM K350 (RC-K350-KWN2-EN).

Előre is köszi!
  • Vadnokedli
    Szerintem asztali géphez hülyeség a WiFi. Ám ha nincs más opció vagy ha ilyen ultra letisztult vezeték nélküli életet él az ember.. akkor oké.
  • pimppi
    okés, igazabol nem nagyon ertek a lapokhoz :) Egyik ismerosom az asus z97-pro-t ajanlotta, amiben en max annyi pluszt latok hogy van benne wifi es bepitett bluetooth. Ezek alapjan hajlok erre amit linkeltel. 3-4 eves idoszakra szeretnek beszerezni egy jo lapot, utana ugyis csere lesz ismet.
  • Vadnokedli
    Mondjuk ezt -
  • pimppi
    Hello!
    i7-4770K-hoz milyen alaplapot ajanlatok z97-es sorozatbol?
  • TomBond
    Köszönöm a véleményedet, de nem igazán játszom a gépen. Azért gondoltam vezeték nélkülire mert nekem kényelmetlen, hogy "rángatni" kell a madzagot!
  • Whiteqvas
    Sziasztok!

Végre oda jutottam, hogy a mostani vasamat le tudnám cserélni, csak lenne előtte pár kérdésem. A fent lévő ablakból "Intel" alól a középkategóriát néztem ki. Nem akarok tuningolni, sem most, sem később, ha már nagyon gyengének érzem majd, akkor újítok.

A mostani gépem: Phenom II X4 955 BE, Radeon 6770, 4 gb DDR 1300 Kingston.
    Ahogy néztem, bőven jobb lenne ez a konfig ami fel van tüntetve. Hűtő az van egy Hyper 212 EVO, ez megfelelne az Intel procihoz? Illetve ha abszolúte nem akarok tuningot, van amit le lehetne cserélni abból a középkateges konfigból? Ramot nem dobnám ki az előző 4 gb-ot, vagy érdemes, és újat venni? Vinyóm van új, az kilőve :) Ennyi lenne hirtelen, előre is köszönöm a segítséget.
  • ENVE
    Nem akarok bele pofázni, de mi a francnak vezeték nélküli? Szoktál játszani fps játékokat? Ha igen, miért nem veszel egy "gamer" egeret? Ne érts félre most nem a gamer jelző miatt mondom, de pl. egy logitech g100 most pl. 10ezer alatt van, minőségi, (nem egy roccat pl.) jó szenzorral (nem ismétlődött meg a g5-ös blama), és számomra kényelmes is lenne (volt mx300-am, g1-em). Ebayen kb. 7ezerért már kapható. Ez az egér elég nagy rántásokat kibír negatív gyorsulás nélkül (akármelyik válogatott szupersztár cs-s beérné kicsit roszabb egérrel is), minőségi egér tényleg, nem fog lemerülni, nincs semmilyen probléma vele... Nem értem miért jó az a nehéz vacak
  • TomStorm