103176
1411386313.png
  • JethroHUN
    Prohardveres útmutatás alapján össze raktam ezt a gépet: IPON Vélemény? Valamiért az az érzésem, hogy igazából szart sem kapok majden negyed millió forintért. A GTX 1660 Ti, 100 ezer fotintért nagy lehúzásnak érzem, amikor a RTX 2060 "csak" 20 ezer forinttal drágább, illetve RX 580-t már 60tól lehet venni és a GTX alig teljesíti túl.
  • bardocz
    Igazából nem panaszkodhatom, mert már elég régóta megvan és még mindig egész jól kiszolgál.
    A processzor 4 GHz-re van húzva, volt benne még 970 egy ideig, azzal még bőven elbírt.
  • Palinko
    Memóriaárak elszálltak, pont úgy alakult minden, kis felbontáshoz meg nem kell annyi VRM amúgy sem, sőt csináltak csak kínai it cafeknak is verziót meg volt minden mint karácsonykor. Gondolkodtam a setupodon de tényleg ettől többet nem lehet vele csinálni, az a baj hogy az Intel nem tart meg sokáig egy foglalatot és így a legcombosabb proci sem lenne annyival erősebb, így botleneck lesz így is úgy is :(
  • bardocz
    Azt néztem, hogy 3 gigás is volt belőle, amit nem is értem minek csináltak, a 960-am is ha jól emlékszem 4 gigás.
  • Palinko
    Azzal nem nyúlsz mellé és később is el lehet majd adni sztem, de vigyázz hogy a nagyobb memóriás, rendes hűtésű verziók közül válassz, mert tényleg ezer verzió készült belőle.
  • bardocz
    Köszönöm mindkettőtöknek, ram-ból még szerintem nem futottam ki, a procit hagyom, viszont egy 1060-on elgondolkozok.
    Jövőben megjelenő gépigényes játékokat majd játszom PS-en, viszont a mostaniak közül van, ami néha akadozik, szóval azoknál talán segítene.
  • broman191
    Esetleg még 8 GB RAM-ot lehet érdemes beszerezni, VGA terén pedig az 1060 és 70 is hiperűrugrás a 960-hoz képest. Persze gépigényesebb újabb játékokban CPU limites lehetsz mindkettővel a 60 FPS magasságban is.
  • Palinko
    Szerintem nem, használd így ameddig még lehet, vagy add el most és talán később egy teljes konfigot tudsz vásárolni.
  • bardocz
    Jelenlegi konfigom egy i5-2500k, 8 giga ram, GTX960.
    Egy teljesen új gépre nem költenék most pénzt.

Érdemes lenne a jelenlegi alaplapba venni egy egyel frissebb generációjú processzort, amit szintén lehet húzni, illetve valami újabb VGA-t? Pár 1060 meg 1070 van egész jónak tűnő áron. Használtban gondolkodom csak természetesen.
  • mucsácsó
    én erősen ajánlom, hogy tedd fel ezt a kérdést prohardveren is a "Milyen asztali gépet vegyek" topicban, illetve nézz is benne körbe vissza egy pár oldalt, mert rengetegen célozzák meg ezt a 200-250es kategóriát :) én is ott kaptam segítséget/iránymutatást, ami alapján pont most raktam össze a héten.
  • Palinko
    Használtban nem gondolkozol?
  • JethroHUN
    Üdv. 200-250 000 között mit lehetne össze rakni? Tápegység az van. 1080p 60fps az elvárás, és vigye az "új" játékokat. lletve honnan rendeljek ha vidéki vagyok? (Békésmegye) Iponra vagy Radiumra gondoltam, elöbbi weboldal valamiért nálam egyáltalán nem tölt be. Cyberpunk 2077 jó lenne ha felfuta, bár ennyi pénzért kétlem, hogy reális elvárás ez. Tudna valaki irányt mutatni? cpu, vga és alaplap kérdésben? Köszöntem.
    Utoljára szerkesztette: JethroHUN, 2019.09.14. 17:00:46
  • mucsácsó
    a 2060 Super az most az origi 2070 szintjén van már szinte majdnemhogy 1:1, ha megnézel pár összehasonlító videót - nagyon max plusz 1-2 FPS a 2070 javára néhány játékban, de amúgy eléggé egy szint.
  • broman191
    A 2060 inkább az 1080 környékén van, az újabb címekben akár fentebb is. Másrészt akadna cím amelyben valszeg egy 1060 sem lenne kihajtva egy 4gen i5-tel 1080@60 FPS-ig, a grafikus beállításokat csökkentve sem. Egy erősebb VGA viszont hosszútávon jól jön, érdemes nem a lassan megromló szavatosságú CPU-hoz fejleszteni. :)
  • broman191
    Nálam adott az a konfig amelyre fejleszteni szeretnél...a kevésbé CPU gyilkos játékokban még ma is adott a feltekert 1080p@60 élmény, de pl. az AC Odyssey és hasonlók esetén a grafikus beállításoktól függetlenül nem lesz 60 FPS átlagod a CPU miatt, de 45-50-nel elfutnak. Az új Ghost Recon Breakpoint béta hasonlóképpen, itt-ott pihenő VGA társaságában. Igaz nem fair mert még nem adták ki, de a Wildlands gépigénye is elég magas volt 2 évvel ezelőtt. Szóval ha szétnézel a használt piacon és veszel 2x8 GB 1600 MHz RAM-ot, azon nagyot nem buksz. Ha SSD-d nincs az is jól jön egyre inkább, de az is filléres téma. Az 1070 egy hipertér ugrás lesz az 1050 Ti-hez képest és az előző tulaj már elbukta az új értékének nagyjából a felét... :)

A másik zsebbenyúlósabb de időtállóbb opció az, hogy eladod a jelenlegi félkonfigod és veszel egy 25-30e Ft körüli B450 lapot, ami kibékül a Ryzen 3000-rel és legalább 1db M.2 SSD-vel is, de most például csak egy Ryzen 5 2600-at veszel bele - kb. 40e Ft - meg 2x8 GB 3200 MHz memó kb. 30e Ft. Csak ugye a kereted szerint akkor marad 50e Ft VGA-ra, de ha eladod a régi CPU-dat 20e Ft-ért, a lapodat vagy 10-ért, a memót 7-ért, az 1050 Ti-t 35-40-ért, akkor kijön belőle még egy használt, 1 vagy több év garis 1070 75e Ft-ért. Sőt pl. még egy új 970 EVO Plus 250GB SSD is beleférhet 25e Ft-ért. Idővel ha kevés lenne a 2600 is, akkor mehet bele egy Ryzen 5 3600, Ryzen 7 3700 vagy akár az utóbbiak később megjelenő frissített modelljei is újabb BIOS mellett. VGA-nál meg a határ a csillagos ég...ez lenne igazán a ballin' on a budget megérkezés. :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2019.09.07. 12:55:59
  • Vadnokedli
    2060 Super az csöppet más, de lehet akkor már 2070 Super.
  • Palinko
    Ez érdekes mert rákerestem és másoknak meg nem volt bottleneck lehet magasabb fellbontásban játszanak. 2060 meg úgy tudom a 1070 szintjén van.
  • Vadnokedli
    Nekem anno 4670K nem volt a legmegfelelőbb társ GTX1070-hez. Húzni kell rajta hogy ne "bottleneck"-elje olyan szinten. (Most meg már mióta megjelent a 8700K azóta az van 1070 mellet - ez se a legideálisabb)

Talán egy 2060 Super jobb lenne.
  • Palinko
    Igazából nem írtam semmit, mert megválaszoltad saját kérdésed ééééés nem tudom pontosan mennyire lenne elég az a cpu de kétlem hogy a 1070 megfogná még szóval nem lehet mit mondani, tényleg ha szerinted megéri, akkor meg, ha nem akkor nem, olyan dimenziót nem ugrasz vele, de azért 2-3 lépcsőt igen. Lehet okosabb lenne nem hozzányúlni és 1 év múlva a teljes konfigcsere.
  • bobitusz
    Üdv!

Erre a kérdésre valami reakció esetleg?
  • broman191
    "mintha elfelejtenék a játékokat tesztelni manapság" - Mintha általános jelenség lenne hogy mióta akármikor patchelni lehet egy szoftvert online, akkor kiadható kb. béta akárhány fázisban, aztán majd alakítják...kisebb stúdiók esetében főleg. Na de a pálmát azért az éveken át early accessben vegetáló progik viszik... :)
    Kíváncsi leszek hogy az általános ray tracing opciókat támogató pl. CryEngine fejlesztéseknél milyen hardver birtokában lesz ténylegesen játszható egy-egy játék, mert emlékszem hogy a "Neon Noir" GDC demó csak ray tracing tükröződésekkel állítólag elfutott 1080p@30 egy Vega 56-on...csak ugye a demózott környezetben gyakorlatilag nem történt semmi, így ha lövöldözve-robbantva az eleve nem villám 30 FPS sem lesz adott akkor ciki van.
  • Palinko
    Elvileg lesz, de szerintem szoftveres valami, most az AMD játszik kivárásra és nem fog beugrani egy bizonytalan technológiába ami éldegélt 1 évet és a játékok kb csak bepatchelik utolsó pillanatban de annyira nem építenek rá. Lehet látni hogy ott van, de tényleg mindegyik szereplése olyan kényszerből beletettük volt nem az hogy na enélkül aztán elképzelhetetlen a látványvilág. Jól látod hogy csak a tükröződéseknél fogják használni, nem a global illumination fog ezzel megoldódni, azt ugyanúgy bakelik majd valszeg, meg sok helyen nem is látnánk különbséget mert a bakelés folyamatán is ugyanúgy, sőt néha még részletesebb ray tracelés megy csak a fény adatok rá vannak égetve magára a textúrára és nem az arcunk előtt keletkeznek.

Igazad van hogy a Control meg akkor a Blair Witch is nem felhozható példaként, de akkor is sokan nem fognak úgy optimalizálni mint egy GTA 5öt vagy Witchert, sajna bele kell kalkulálnunk a kuli munkát is. Az meg hogy dolgoznak rajta elég érdekes, mintha elfelejtenék a játékokat tesztelni manapság :D Elég nagy meló egy optimalizáció és kétlem hogy végig fogják vinni ha így is eladják valamit majd csinálnak hogy jobban fusson azért, de nem úgy mint ahogy lehetett volna ha eleve igényesen akarják kiadni. Persze el is fogják engedni a kezét a konzol generációnak de most nem tehetik meg még nem jött ki az előd másrészt meg egy játék fejlesztése 5 év, szóval amik most a végük felé járnak elkészülésben még ugyan úgy kijönnek a mostani konzol generációra meg az újra is. Szerintem abból a szempontból jó hogy a konzolok valamilyen formában megzabolázzák a fejlődést, mert ugyan a PC ipar diktálja még mindig mert mégis PC-n készülnek a játékok, a konzolok mégsem engedik hogy akkorára nyíljon az olló mert ők is el kell futtassák. Emígy simán vetetnék velünk még sűrűbben az új hw-t mármint azon a sávon belül, hogy még pont megvegyék az emberek és ne menjen a játék eladási számainak rovására.

• broman191
    "ha a konzolon sem HW-s lesz az RT" - De hát elvileg lesz...ahogyan a konzolos megoldáshoz hasonló "nagy Navikban" is amint megjelennek...majd egyszer. :) Azért kíváncsi leszek hogy az új konzolos generációnál miféle ray tracing opciókat fognak általánosan használni, mert a PC-n jelenleg számos gépigényes címnél meghúzzák a vonalat csupán a tükröződéseknél...el sem képzelem hogy például egy open world Watch Dogs: Legion esetében miféle FPS gyilkosság lenne mindenféle RTX fícsör bekapcsolása, mivel minden látványosabb opció elkezd 10%-okat faragni a feltételezhetően nem több száz FPS kiinduló keretből. A Control RTX-mentesen is húzós gépigényével kapcsolatban én nem általánosítanék generációsan, emlékezzünk vissza hogy a Quantum Break is problémás volt vagy talán az még ma is a különc grafikus megoldásai miatt...a Controlnál legalább elvetették QB esetében alkalmazott a célfelbontásnál mindig alacsonyabban renderelős és AA segítségével képet feljavítós kikapcsolhatatlan megoldást, de még mindig furcsa a gépigény-sebesség-látvány viszony...amikor egy zárt szobás in engine dialógus közben is 1080p-ben 45 FPS mellett 80ºC-t nyalja az 1070-em - mint eddig talán soha semmiben - akkor azért nézek hogy ez most miért...kb. a Crysis 2 város alatti láthatatlan vízrendszert tesszellálós esete jut eszembe. :D A Blair Witch-nél sem igazán tudták használni a licenszelt Unreal motort, ott is kb. 40+ FPS-t láttam az erdőben nappal, de sok a panasz rá, állítólag rajta vannak a fejlesztők...meg még volt ez-az mostanság, de köze nincs ezeknek ahhoz hogy hol tartunk egy generációban, hanyag munkák mindig is lesznek. :)
    Az meg számomra fura hogy az alap PS4-re meg Xbox-ra még kierőltetik az ilyen Control-féle játékokat, amikor a PC-s GPU éhségből kiindulva ugyan miféle futást várna egy öreg HD7770-szerű grafikus procitól az egyszeri gamer? PC-n a hivatalos minimum az R9 280X avagy HD7970 GHz Edition...ami csak shader egységekben mérve is kiteszi több mint háromszor, de általános teljesítményben is több mint kétszer. Lassan el kellene már engedni ezeknek a jelenlegi generációt anno bevezető öreg konzoloknak a kezét, mert kezdenek már oda jutni mint ahol a PS3 meg X360 volt az utolsó utáni végleg elavult évükben, amikor kínszenvedés lehetett a fejlesztők számára a játszható framerate kicsiholása belőlük. :)

#101973: SSD-ből mindenképp NVMe, a SATA3 sebessége már valszeg nem lesz az igazi a next-gen játékokhoz, ha a PS5-ben is hiper-szuper "high speed SSD" lesz. A Ryzen 5 3600 tőlem is kap egy szavazatot többek között az X-mentes 3700 elérhetőségének hiányában. A nemrég közzétett németországi kisker eladásokban magasan veri az Intel számait egymagában is az AMD-s felhozatalból. Csak ugye az rondít az összképbe hogy egy 3700-szerű alapja lesz a PS5-nek állítólag, így kérdéses hogy a 3600 hosszútávon mennyire lesz optimális választás. Az új VGA árak meg olyan csúnyák most a kategóriákhoz mérten magas alapárastól, meg sz4r forint árfolyamostól mindenestől, hogy leginkább nem vennék semmit...ha beesne a mostani 120 ezerről 100e Ft köré a kifutó RTX 2060, akkor 1080p RTX+DLSS ízelítőnek ajándék lenne, de 150e Ft magasságában nehéz értelmezni a Super kiadást, akkor már 160-ért 2070. Vagy Gianninál láttam MSI 2070S Ventus-t 175e Ft körül, ami még vonzóbb ajánlat, mivel betonbiztos tuninggal nyalja a 2080 szintjét, az meg bőségesen 200e Ft felett fut.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2019.09.02. 22:11:20
  • Palinko
    A 3. at vedd, 200 al nagyobb MHz-n megy gyárilag, 3 venti, méretben tápcsatiban is eltérnek:
    Bogarászd ki hogy pont miben de ez a 3. közül no brainer a Super Gaming OC Giga
  • mucsácsó
    nagyon köszönöm a gondolatokat, 2060-ból akkor a Super lesz. :)
    már csak az a kérdés, hogy néztem pl. ezeket, mind3 145-150 között van, de igazán látok így érdemi különbséget köztük, még googleval sem..

MSI GeForce RTX 2060 8GB GDDR6 Super Ventus OC PCIE

GIGABYTE GV-N206SWF2OC-8GD GeForce RTX 2060 8GB GDDR6 SUPER WINDFORCE OC PCIE

GIGABYTE GV-N206SGAMING OC-8GC GeForce RTX 2060 8GB GDDR6 SUPER GAMING OC PCIE

pedig gondolom valami van, ha már árban mások. talán hűtésben gatyább valamelyik, vagy..?
  • Palinko
    Igen csak az AMD fogja gyártani aki nem fog fél év alatt kihúzni fizikai RT magokat, biztosan valami fél szoftveres valamennyi hw-s megoldás lesz. Nézd meg a palettáját, a kivezetőben lévő polaris, az én gépemben is meglapuló vega meg a navi ami közül a navi elég új és erre tervez építeni, ezért is vettem meg nagy nyugalommal a vegát, mert nekem a 16GB VRAM meg a nagy számítási teljesítmény többet ért mint a játékok alatt hozott FPS és majd ezek is megoldják driverból ha a konzolon sem HW-s lesz az RT, de amúgy is kikapcsolásra fog kerülni valszeg legtöbbünknél mert nincs benne ennyi. Plusz tényleg csak a dinamikus nem scriptelt effekteknél van előnye, többit mind megoldhatnák nélküle is, csak észrevettem hogy most a nem RTX-eket meg direkt gagyira csinálják :D Vicc az egész én örülök hogy van ez a technológia de a körülvevő hypot nem éri meg. Biztos nem lesz 8K 60 FPS az új értelmes címeknél, csak jobb ez a szám a marketingben, meg a visszafelé kompatibilitás miatt majd régebib játékonál tényleg lehet. A vas többet ér mindig, mert konzoloknál a játékoknál kaszálják a bevételt nem a hw maga, de így is kérdés hogy milyen áron debütál majd mert volt már hogy nem vették ha drágábban jött.

Controlt emígy is szarul optimalizálták, PC-n sem fut szépen, de nem kár érte 5,5 óra tévelygés az egész. Ráadásul kinézetben is vannak nagyon szép részei de nem áll leejtős egyáltalán a szürke kocka irodában szaladgálni. Én feladtam pár óra után 30% on túljutva.

Hát PS5 mellett akkor nem jársz rosszul ezzel a géppel, mert indie játékok gépigénye sem úgy kúszik fel mint az AAA-é meg azért nem lesz a konzol lényegesen erősebb ettől a géptől amit terveztél kb tényleg párban lesznek, szóval később eljtászod az újabb címeket PS-en, indie meg 5 év múlva sem fog többet kérni a 2070 S-től az is biztos. A sima 2060 már biztos felejtős, minimum abból is kéne a super ha nagyon nem bírsz magaddal :)
  • mucsácsó
    jaja ez igaz, csak ugye nagyon be van lengetve, hogy RTX-képesek lesznek a konzolok is, és hogy 4K ill. 8K @ 60 FPS lesz (amit kétlek rohadtul, de még a 4K@60FPS-t is nagyon... :D)... 150-200k-s vasból ezt lehetetlen lenne kipréselni szerintem, még jövő évvégére is, de persze ne legyen igazam :D

Amúgy jah, sajnos gen vége van, nagyon érződik már sokszor...egyre több a gyatra port, elég megnézni a Controlt, ami bezuhan 10 FPS alá is base PS4-en nagy ütközeteknél, szóval az már azért a játszhatatlan kategória szerintem... :D

PS5-öt fix, hogy veszek majd, viszont talán nem gond, ha van egy viszonylag elfogadható PC mellette.. sokszor szívtam a fogamat, mert azért vannak jó kis indie illetve PC/Xbox only játékok is, amik a jelenlegi "csúcs" laptopommal már 720p-ben se képesek csutka grafikán 30 FPS-t produkálni...

3600X-re van csak a faszább hűtő, meg minimálisan jobb, de elvileg 3600 + fasza hűtővel ugyanott vagy (árban is amúgy) - legalábbis ilyesmiket olvastam.. :)

igazából a november végén megjelenő Doom Eternalt már PC-n képzeltem el tolni :))
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2019.09.01. 21:49:05
  • Palinko
    Szívesen, szerintem RTX jövőtálló kártya a 2080S alatt nincs is nagyon azt jól látod, de biztos hogy még nagyon sokáig kikapcsolható feature lesz és szerintem az elkövetkező 5 de talán 10 évben sem jön játék ahol annyira alap hogy más kártyákon el sem indul (normális játék, nem valami pár órás tech demo). Gondolom majd alap PS4-en úgy fog kinézni mint az X360 ére végén, hogy alig volt látótávolság ott ugrálnak be a modellek az orrod előtt stb, de még úgy is sokkal több mintha el sem indulna :D

Nem tudom már milyen pletykát olvastam de addigra már tudjuk a specst elméletileg, szóval paper launch nagyjából nekünk már elég, de ugye megint csak az van, hogy hiába PC-k már az új konzolok is nagyon valószínű hogy hiába lesz azonos kaliberű PC-d konzolra fordított játékok tovább elfutnak majd, mert ott olyan speciális beállításokat használhatnak amit PC verzióban nem lesz.

Megéri a hűtő az új Ryzenekhez! Én sem véletlenül tette rá a D15-öt, bár én külön történet vagyok mert én másképp használom a gépet. Itt van a 3600 as és hova neked 66° tól jobb? Persze azért írtam hogy megéri mert ezek automatikusan szabályozzák a feszt kvázi gyárilag tuningolják magukat és magasabb MHz érhető el ha rendesen van hűtve, de nem lesz gond a gyárival sem 1-2 év múlva meg ha megunod bedobod a customot és kész. Mondjuk így utánanézve igazad van hogy a Wraith Prism nem jár a 3600 mellé, a Stealth meg jóval gyengébb azt én sem láttam sokat dícsérni de az említett Reddit posztoló is azt használhat mert úgy írta hogy a gyári.
  • mucsácsó
    hmm, köszönöm szépen a gyors választ! :) hát igazából pontosan leírtad a kételyeimet :D pont ezen dolgok miatt vacillálok... nyilván 1-2 évre nem biztos, hogy megéri ennyit rákölteni, pláne hogy a RTX 2060 egy eléggé belépő szintű RTX kártya, ami már most alig-alig bír el a teknóval, akkor később mi lesz, ha az lesz már az "alap" grafikai megoldás :D

Cyberpunk 2077 csábít igen, nem is kicsit, viszont az kritikán aluli lesz base PS4-en, ezt már most megmondom itt... :D de PS4 Protól se várnék akkora teljesítményt, de az még csak-csak elviszi majd..

PS5 esélytelen februárban, hiszen hivatalos SONY post van arról, hogy 2020 április végéig egészen biztosan nem jön :D ... viszont a bejelentése az akkor lesz (szerintem), 2020 február - mint ahogy anno PS4-et is egy 2013 februári keynote-on leplezték le:)

A tippekért meg extra köszönet, fontolóra veszem a dolgokat meg számolgatom a büdzsét :)
    CPU hűtőt azért gondoltam, mert az alap hűtőket mindenki fikázza, de gondolom lehet azért csak, mert a nagy guruk húzni akarják idővel (vagy instant...), aztán hogy inkább legyen rajta már előre... gondolomén...

Azt viszont pláne nem tudtam, hogy tápoknál ekkora eltérés van... :D
  • Palinko
    Sajna ezt senki nem fogja tudni neked megmondani, mert ha high end pc arról tudnánk hogy oké biztosan jó lesz, de ez felső közép kategóriás és pont itt van a vonal, hogy könnyen lehet hogy elavul, mert az oké hogy a konzol sem lesz sokkal erősebb, sőt, de PC-re mindig is nagyobb gépigényt írnak rá mert nem tudnak úgy optimalizálni szóval tényleg érdemes lenne most kivárni.

Előző generációváltásnál nem igazán kellett kidobálni a hardwareket, de 2-3 évre rá már annyit ugrott a gépigény hogy sajna igen és jött a Pro félgenerációs megoldás a pstől is. Ha amúgy is 2-3 évre tervezed akkor érdemes lehet talán belevágni de nem látom értelmét. Értem, hogy nem olyan a minőség mint ahogy szeretnéd de szerintem túl nagyot kockáztatnál most túl kevés haszonért, inkább írd fel azokat a játékokat amiket szeretnél majd szebben játszani és vársz egy évet addig játszol azokkal amik most is jól futnak. Őszintén szólva amúgy sem olyan sok játék jelenik mostanában meg ami tényleg megéri az időt.

Sajnos nem tudok pontos dátumot mondani, de nem gondolnám hogy 2021 lenne tényleg a debütálási dátum :D mert annyit már biztos nem szívesen várnál, főleg hogy látod jönni a Cyberpunkot is. Viszont most frissebb leak szerint már februárban itt lehet a ps5 az meg ha megnézed nagyon közel van. Szóval szerintem türelem.

Ha meg ne beszéljek félre, a 2070 Superre megérné rászánni a puszt, sima 2070-et már ne. Én a ryzent venném azt jól kinézted, bár lehet a 3700 al nyugodtabb lennél. Mivel így is nagy költségbe verlek a tanácsokkal azt mondom a CPU hűtőt spórold meg, majd később valamit rátehetsz még, de igazából azok a BOX hűtők nagyon jók, játéknál amúgy sem terheli agyon a procit, annyit hűt az. Igaz ezzel nem sokat spóroltam neked ahhoz képest mennyit tettem rá :D Lapnál kb mindegy is, talán az MSI-é picivel jobb. A RAM-nál az első. Tápból egyiket se itt nézz szét a Hexa valami elég rossz megoldás, a Hydro meg jó csak a PTM platinum meg gold besorolású van jó helyen gondolom a bronznak olyan lehet a belseje mint a Hexának. SSD-ből sztem inkább samsung, házhoz nem értek, de ha tetszik és tudja amit kell, pl CPU hűtő magasság meg légszűrők meg van benne elég venti akkor okés. Iponos összerakásról meg fogalmam nincs, hallottam 1-2 tapasztalatot ők nem panaszkodtak, de biztos attól is függ ki rakja össze meg milyen napja van mint minden műszaki cikknél, dobozokat meg szokták kapni nem szokott gond lenni. Én biztos magam raknám össze, de az én vagyok ha nem szeretnél egy napot elcseszni vele, meg valamelyik alkatrészet véletlenül leselejtezni akkor valszeg megéri velük összerakatni.
  • mucsácsó
    jha-jha, pontosan ettől félek amúgy...
    ez az egy, ami kicsit hátráltat. most 1 évig tuti eléggé jól muzsikálna a gép, viszont nem tudom, hogy amint beköszönt a next-gen éra, mennyire fog elavultnak számítani egy ilyen hardware...

előző genváltáskor nem tudom, hogy hogyan "zárkóztak fel" a PC-k, vagy mi volt PC fronton, mert nekem már elég régóta kimaradt a játékra ezen a platformon..
  • Palinko
    Szerintem ne, hagyd ezt, jövőre jön az új konzolgeneráció most nem érdemes erre váltani, mert most ugyan jóval erősebb lenne mint a PS4 de könnyen lehet hogy valahova besnél az 5 elé, pl a 6 magos procival, meg ilyenekkel és gyorsan elégedetlen lennél vele.
  • mucsácsó
    Szeretném a segítségetek kérni egy gép építésében.
    Sajna nekem az utolsó VGA-m még egy GeForce 6600 volt anno, viszont most szeretnék újra visszarázódni a PC-világba :)
    eddig egy base PS4-en játszottam, viszont kezd egyre játszhatatlanabb lenni a legtöbb játék így a generáció végére...

Olyan 350k-t szánnék max rá.

Nagy utánajárások, tesztek és töménytelen mennyiségű youtube videók után "laikusként" az alábbi konfigot gondoltam:

VGA:
    GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6GB GDDR6 (GA-VC-N2060OC-6GD)
    (esetleg: RTX 2060 Super vagy 2070?! érdemes rászánni azt pluszt?)

CPU:
    AMD Ryzen 5 3600 6-Core 3.6GHz AM4 Processzor
    (esetleg Intel Core i5-9400F-et is néztem, de talán inkább Ryzen 3600..vagy?)

CPU-hűtés:
    Cooler Master Hyper 212 EVO

ALAPLAP:
    MSI B450 TOMAHAWK / GIGABYTE B450 AORUS ELITE (rev. 1.0)

RAM:
    HyperX 16GB Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT
    HyperX 16GB Fury DDR4 3200MHz CL18 KIT 30k
    Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz

SSD:
    Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500B vagy
    Western Digital Blue 3D NAND 2.5 500GB SATA3 WDS500G2B0A

TÁP:
    FSP HEXA+ 500W vagy FSP Hydro 500W Bronze (elég az 500W?)

HÁZ:
    Phanteks Eclipse P300 Tempered Glass / Zalman Z9 NEO

iponon összeraktam tegnap,~320k volt RTX 2060-nal és szereléssel.

extra kérdés:
    kicsit félve kérdezem itt meg, de mennyire érdemes összeszereltetni, akár az iponos arcokkal?
    van esetleg tapasztalatotok ebben? (pl.: megbízhatóság - tényleg új alkatrészeket kapsz-e vajon..?)

valszeg én is össze tudnám rakni, de nem biztos, hogy túl profi lenne a kábelmenedzsmentem...

Köszönöm szépen előre is a segítségeteket! :R
  • bobitusz
    Üdv!

Szeretném fejleszteni a gépem és ehhez kérnék segítséget.

Főbb alkatrészek:

CPU: INTEL Core i5-4590 3.30GHz 1150 BOX

VGA: MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit PCIe

Alaplap: GIGABYTE GA-B85M-D3H

Memória: HyperX 8GB Savage DDR3 1600MHz CL9 KIT HX316C9SRK2/8 (2x4gb)

Táp: FSP HYPER 600

Lassan 4 éves a konfig, kérdés hogy mit lehet még belőle kihozni. én a VGA-t mindenképp cserélném illetve ramot bővíteném 12 vagy 16 gb-ra

CPU nem feltétlen cserélném még le. Melyik erősebb vga-t tudja még kihajtani ez a processzor ?

Tudom hogy elég gyenge gép ma már, új korába se volt valami erős de még húznám vele 1-2 évet mielőtt teljesen újat veszek.

Én valami gtx 1070 vagy 1070ti körüli kártyára gondoltam.

BF1, BF5, Witcher 3 meg néhány újabb játék ami érdekel. jelenleg 1920 x 1080-ban játszom.

kb 100-150 ezret szánok a fejlesztésre

ha hülyeséget írtam szóljatok :D

előre is köszi a segítséget!
  • Palinko
    Nem mert 3600MHz-essel futhat 1800MHz-en az IF, a 3333-al meg 1666-on ha tud egyáltalán olyat valszeg 1600-on. Gyorsabb MHz csak jobb lenne procin belül. Ez mondjuk a ki nem szarja le kategória a tervezett procinál mert úgyis egy chipletes, de mivel 3900X-t tervezel bele ott már számíthat mert két chipletes. Amúgy nekem 3900X van a gépben 17CL-es Kingstonnal ami 3600 és 18CL ez is 17 ről kerekített fajta sajnos és nem igazán találtam rá módot hogy fusson 16-on stabilan.
    Utoljára szerkesztette: Palinko, 2019.08.24. 00:44:32
  • Alice Sabbat
    Ha a MHZ/CL = minél nagyobb annál jobb nem ? nyílván CL/mhz a nano sec viszont Palinko írta a #101952 ban hogy a páratlan CL ű memóriák felfele párosra kerekítenek, tehát 3600 cl7->cl18 = 3200/cl16 ergo... , hitelesített 3300 mhz val jobbnak tűnik a c16 mint a 18. ... és lehet hogy eszerint mem 3600/3200 IF 1800/kb1600 mhz frekvenciáról beszélhetnénk ha nem lenne különbség a cl között, de eszerint a kettő közül a IF nek is a 3333 mhz cl16 a megfelelőbb de javítsatok ki ha nem jól értelmezem.
  • Maala
    Elosztod a MHz-et a CL értékkel, és a megkapott nanosec-es érték minél kisebb, annál jobb.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.08.23. 20:03:21
  • Palinko
    Szerintem jobb lehet, igaz offsetbe is lehet rakni az IF-t de Linus csinált erről videókat melyik hogy szerepel, amúgy mindennapi felhasználás során nem akkora a különbség... pláne játékban, most mit veszel észre belőle?
  • Alice Sabbat
    KINGSTON 16GB / 3333MHZ HYPERX PREDATOR KIT CL 16 nál a Patriot DDR4 3600 16GB Viper Steel cl18 az IF magasabb órajele miatt jobb lehet, még ha a kingston megbízhatóbb márka akkor is ? ( attól tartok hogy a Patriot nincs benne a lapok kompatibilitási listájában .)
  • Palinko
    Csak hogy 3600-as Mhz-n magasabban futhat az infinity fabric.