103176
1411386313.png
  • Blum
    HDD, ODD vagy bármi más alkatrész van-e jelenleg? Amit nem muszáj azt ne vegyél.
  • robi3
    Háj! 250k-ért milyen játékgépet dobnátok össze? (elsősorban full grafikás war thunder a cél, illetve, ha lehet dragon age inquisition is fullon, ha ez belefér a keretbe)
    Válaszokat köszi!

Utoljára szerkesztette: robi3, 2014.11.25. 18:51:43
  • robi3
    Háj! 250k-ért milyen játékgépet dobnátok össze?
    Válaszokat köszi!
  • broman191
    Egy 2 TB-os Seagate (ST2000DM001) vinyót használok adattárolásra valamivel több mint fél éve, arra számomra megfelel, viszont rendszernek SSD-n kívül mást már nem használnék...ha a Seagate-et nem komálnád akkor sok választásod nincs, ott a WD Blue, a topikban régebben többször ajánlott volt... :)
  • TBTPumpa
    Mivel merevlemezes (HDD) topikot nem dobott ki a kereső, így ide írom. Ez úgy is népszerűbb topik.

Milyen merevlemezt érdemes venni rendszermeghajtónak?
    WD Black sorozaton kívül és tudom, hogy létezik SSD is, de nekem most mindenképp merevlemez kéne (úgy maximum 25 000 Ft értékig).
    Segate merevlemezek mennyire megbízhatóak és jók?

Előre is köszönöm a választ!
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.11.25. 18:14:09
  • kemszi2
    bedobtam oda is thx
  • MerlinW
    Milyen videókártyát vegyek topik
  • kemszi2
    üdv ismét!
    60-65 ezer környékén milyen VGA-t ajánlanátok?
    a konfigom a következő: alaplap: ASUS SABERTOOTH 990FX,proci:AMD FX-8350 ,ram:KINGSTON 8GB HyperX ,táp: COOLERMASTER RS-520
    egy XFX-es 6870-es kártyát kellene váltani,na nem mintha nem lenne elég nekem ,viszont így a garancia lejárata után egy hónappal kezdi megadni magát...
    így első körben én ezt néztem ki magamnak:
    Asus r9270X
  • mousee
    Ez egy jó kérdés. Ha azt mondod hogy most nem éri meg fejlesztni, esetleg javasolsz egy erősebb és csendesebb videókártyát, akkor ott olyan 50-ig szívesen elmegyek. Túlképp így ezzel lesz egy erős, és csendes gépem minimális befektetéssel. A sok helyet foglal egy dolog, persze picit zavar, de majd kitalálok neki valami jó helyet ahol nem lesz útban, és boldogság van.

Ha vadi új gépbe gondolkodom akkor úgy olyan 200k a lélektani, de akkor az legyen tényleg kussban, és legyen akkora méret/erő fölénye, hogy megérje az árát. Bár az utolsó mondatod alapján nem ez a verzió lesz a befutó :D
  • Blum
    hmmm...most hogy így elkezdtem összeirni egy lehetséges alternativát, az az alienware 800 dodóért végülis egész jó biznisz, viszont ha jól olvasom akkor egy GTX860M van benne, amitől nem nagyon kell hasra esni. Az a helyzet, hogy ezek a pici gépek (mini-ITX és társai) pont azért drágák mert picik. Helyedben felmennék a mATX szintre, az már egy kicsit testesebb, de bagóért találni hozzá használható alaplapot, házat, na meg persze tápot, a szellőzésről nem is beszélve...egy erre kitalált, korrekt fekvő házba pattintva ügyesen ellehetne dugni szem elől azt is.

Mennyi a felső határ amit rászánnál?

Ha a előtör belőlem a közgazdász akkor azt mondanám, hogy gépre pénzt költeni felér egy öngóllal de ha gépbuziként kell állást foglalnom akkor: ja, megéri :D
  • mousee
    Az is jó, elsődleges cél hogy pici legyen és csendes, és relatíve erős: játékra, és videóvagdosásra kéne.
    A jelenlegi gépem is elég erős (ASUS M4A77T lapon Phenom II X4 955 3.2Ghz proci, VTX3D VX6850 1GB VGA, 12 giga (2x2+2x4) 1333 Ram), de elég zavaróan hangos, és sok helyet foglal (RC-370-KKN1-GP Elite 370 ház). Meg a procira tettem egy CM Hyper 212 EVO-t, talán egyedül a videókártya hangos, hiába fújom ki belőle a port.
    Érdemes egyáltalán ezt a konfigot cserélni? Vagy elég lenne egy videókártyát (annak is csak a hangjával van bajom, amúgy mindent visz 1080p-ben 60+ FPS-el amit játszok).

Vagy ráérek 1-2 év múlva, akkor meg összepakolok majd magamnak egy mini-ITX-et? Mennyit fejlődött a technika az elmúlt pár évben? :P :)

Segítsetek ki, érdemes most pénzt költenem? :)
  • Blum
    hint: előre összeszerelt, pláne ilyen mini bizz-bazz soha de soha nem jó vásár.

Egy mini-ITX konfig nem lenne megfelelő?
  • mousee
    Hali,

Mac mini alternatívaként Alienware Alpha jó választás lenne? Könnyen szerelhető, pici, méretéhez képest erős, kb azt tudja ami nekem kell. 799 USD modellre gondoltam:

Intel® Core™ i5-4590T Quad-Core processor (6M Cache, up to 3.0GHz)
    8GB Dual Channel DDR3L 1600MHz (16-ig bővíthető)
    1TB SATA 6Gb/s (mondjuk ezt cserélem benne SSDre elég nagytempóval)
    Alpha chassis with NVIDIA® GeForce® GTX GPU 2GB GDDR5 (egyedi dizájn, egész erős, legtöbb játékot elviszi 1080p-ben high-on, de ha épp mediumra kellene venni valamit se lenne tragédia)
    Intel® Dual Band Wireless-AC 7265 2x2 + Bluetooth 4.0

Szerintetek jó biznisz egy ilyen gép? GPU-n kívül minden cserélhető benne. Főként videóvágásra (1080p), és játékra használnám (GTA5-öt csak elviszi mediumon), jár hozzá eredeti win 8.1, meg egy wireless x360 controller is.
  • MerlinW
    Szerverbe best buy.:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.11.24. 23:44:47
  • KaBuTo666
    Értem.
    Mindenféleképp kell legalább egy i5-ös intel proci, 2 gb-os videokártya. Csak az nvidia kártyákkal kompatibilis a szoftver, azon belül minimum követelmény a gtx 700.
    Videokártya és vram + a memória ami nagyon fontos ezeknél a szoftvereknél. Rápakolom a gtx 750 Ti-t.
    Köszönöm a segítséget!
  • broman191
    Szvsz egy jóval olcsóbb alaplap is megtenné, valamelyik kevésbé tápos chipsettel, tuningolni gondolom nem fogod a procit, nem is K-s modell, 2 db SATA3 és USB 3.0 pedig lényegében mindegyiken van - s1150 chipsetek és tulajdonságaik, érdemes egyszer átbogarászni, hogy valójában mire is van szükséged és abból kiindulva választani.
    Vinyóból ~5e Ft-tal drágábban ott a 2 TB-os Seagate (ST2000DM001), valamint inkább GTX 750 Ti, szintén annyival drágábban...már ha ki lenne használva. Ha nem, akkor esetleg a dedikált vga is elfelejthető, bár nem tudom hogy a megmunkáló progik mennyire hiányolnák és szeretik-e vagy nem az Intel integrált megoldását... :)
  • KaBuTo666
    Nálunk is ez a kettő szoftver van.
    A munkadarab nagyságától függ, meg hogy mennyi mindent kell a szoftvernek kiszámolni. Ez miatt mindenféleképp i5 konfig kell. Az előzőt is itt a topikban a srácok segítségével állítottuk össze, remekül lehet vele dolgozni. De ez kisebb 5 tengelyes cnc marógép. :)
    Na de nem akarok offolni.
  • TBTPumpa
    Akkor ez a deszka jó is lenne, igaz?

Bár sajnos ennyi pénzért (30 000 Ft körül) kapok már Z97-es alaplapot is, ami jóval frissebb technológia. Csak abba meg proci kéne megint. Áhh...
    És az is dilemma lenne, hogy most melyik i5-ös vagy i7-es proci éri meg a legjobban (ár/érték arányban). Bár már hozzánőttem az i7-hez, így valószínűleg azt vennék bele, már csak a lottón kéne nyerni.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.11.24. 18:49:09
  • Vadnokedli
    Én is EdgeCam ezek meg SolidEdge-zek. Ha csak "munka" gépnek fogják használni akár jó lehet egy i3 as is egy enyhén Budgetebb alaplappal. btw; mezei Core2Duo E6xxx + GT210-en nyomom ha nem otthon Edge-zek(legújabb kiadás solid meg cam).
  • KaBuTo666
    Na, ezért is jövök ide ilyen kérdéssel. :))
    Segítségeddel változtattam a konfigon. KÉP Véleményed?
    Munkagépnek tekintsd, Edgecam-t fognak rajta használni. Win7 meg azért, mert a kollégáim nem szeretik a Windows 8.1-et.
  • Krisztiam #93172
    köszi nektek :)
  • Blum
    H87-es lapért 30k vicc kategória (25k-ért van jóval frissebb H97 vagy picit többért Z97 is), az a 750-es WD 20k-ért DAFUQ? (15k az 1TB krhmm), tápból ekkora felesleges, A Win7 így 2015 hajnalán meg megint érdekes :D

Mire lenne a gép használva? Mert pl. játékra ez elég harmatos.

Amúgy működni működne de nem lenne jó biznisz.
    Utoljára szerkesztette: Blum, 2014.11.24. 16:56:29
  • KaBuTo666
    Sziasztok. :) Kérnék szépen segítséget.

Egy erős i5 konfigurációt összeraktam monitorral, billentyűzettel, egérrel + hiv. windowssal 370k. max a keret rá.
    Követelmény: i5 proci,2gb ram,8gb memória, ssd.
    Az érdekelne hogy esetleg lehet e többet kihozni belőle, vagy olcsóbban kijönni pl olcsóbb alaplappal na meg hogy egyáltalán jól raktam e össze?
    KÉP
  • I73770K
    Ha megpöckölöd kicsit akkor nálam az msi 0,5% al gyengébb.....
  • Blum
    Ezzel most sokat segítettél neki :D
    A helyes válasz: felbontástól és szoftvertől függően 10-15% a különbség.
  • Vadnokedli
    Google? Nekem szokott segíteni, (GPUBOSS OLDALÁT NE NÉZD!) GTX970 amúgy a 780 és 780Ti között teljesít(ha jól emlékszem).
  • Krisztiam #93166
    sziasztok
    Gigabyte GTX 970 G1 Gaming mennyivel lassabb, mint egy GTX 980?
  • k0trapali #93165
    Sziasztok!

130 max 140ért szeretnek egy gepet osszerakni. Tap es hàz is kene. Ugy szeretnem, hogy a rendszernek egy 64gb-od SSD a dolgaimnak pedig egy 1 Terras winyot. A tobbit ratok bizom. VGA, proci, ram alaplap. Ház az csak funkcionalis. Nem kell semmi extra.
  • Vadnokedli
    Őszintén; nem tudnék választani alaplapot ha most választanom kéne. Talán "high-end"ebb MSI/ASRockot választanék.
  • Krisztiam #93163
    akkor gigabyte alaplap inkább?
  • Blum
    Samu 840EVO (fw frissítés után)
    HyperX 3k
    Crucial MX100
    Utoljára szerkesztette: Blum, 2014.11.23. 11:07:14
  • szutyi93
    Milyen 120 GB-os SSD-t ajánlotok?
  • Vadnokedli
    Manapság ritka fos az ASUS(tapasztalom)- a másik három oké. Z77 ig 1155 ös. És ha már K-s a Procid akkor egy tisztességes Z-s alaplap mehetne mellé, esetleg a jövőben még húzni is kell.
  • mousee
    Igaz, erre nem is gondoltam... lenne dedikált játékos ssd :) Zsír :)

Többi alkatrészre esetleg javaslat?
  • TBTPumpa
    Z77 chipset-es alaplapok jók? Látok itt H77 chipsetet is, mi a különbség a kettő között?
    Más alternatíva is van, vagy ami alaplap 1155-ös tokozású procit befogad, az befogadja az i7 2600K-t is?

Mert nekem akár MSI, Gigabyte vagy ASUS alaplap is jöhet. Asrock lapom még sosem volt, így azokkal abszolút nincs tapasztalatom.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.11.21. 20:13:42
  • Vadnokedli
    ASROCK Z77 Extreme 3 Az a proci meg még mindig jó. Közel a mostani legjobb i5-ös bolti árán lehet megszabadulni tőle kb.
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2014.11.21. 19:43:20
  • TBTPumpa
    Úgy tűnik "dögledezik" a P8P67 Pro alaplapom. Sata 3-as vezérlők ismét. Köszi igénytelen ASUS.
    i7 2600K procim van, de az is megy a kukába gondolom, mert az újabb deszkák már rég nem ilyen foglalattal mennek.
    Vagy ettől mennyiért lehet megszabadulni?

Milyen alaplapot (és hozzá processzort) érdemes mostanság venni Intel fronton?
    Bevallom őszintén mostanság nem igazán nézegettem a hardvereket. Utolsó emlékem az volt, amikor a Sandy Bridge-t leváltották Ivy Bridge technológiára. Az meg nem most volt.
    Olyan deszka kéne, ami be tud fogadni 4x4GB DDR3-as memóriát (1333 Mhz) és amiben jól érzi magát az ASUS Radeon R9 280X kártyám is.

Köszi előre is!
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.11.21. 19:37:46
  • Dodo55
    Miért nem rakod be őket simán külön? A rendszernek bőven elég a 120/128GB, a másikra meg mehetnek játékok vagy amit akarsz.
  • mousee
    Oké, ha te mondod, akkor hagyom a rákba, nem ezen fog múlni. Csak gondoltam ha már van a polcon feleslegesbe két 128-as SSD-m, akkor valahogy okosan bedolgozom hogy jól jöjjek ki belőle. De akkor íjé, veszek egy 256-os SSD-t, oszt kakukk. Keretbe szerintem belefér.
    Utoljára szerkesztette: mousee, 2014.11.21. 14:53:49
  • franc0
    Egy rendszerlemez vajmi keveset profitál a RAID0-ból.
    Cserébe bevállalod a szopást az egésszel, egy "jó" ki alaplapi vezérlővel.
    Mindegyleszarom, csináld.
    Csak ez megint olyan magyaros, húdenagyonokosleszek és a végén kiderül hogy azegészúgyszarahogyvan, de lényegtelen.