103176
-
#96718 ERRŐL a tápról mi a véleményetek?
Kb. középkategória?
Vagy ipari hulladék? :D
Utoljára szerkesztette: morcosqtya, 2015.12.03. 09:59:38 -
gforce9 #96717 Egyetértek, kivéve:
"Táp? 500W-os, de ezen kívül semmi infó, lehet, hogy egy ipari hulladékot kapsz mellé."
Arra nincs az a hülye aki 5 év gart vállal, nyilván valami stabilabb tipussal szerelik.
Az imperiumos gépeknél azt az iszonyat marketinget is ki kell fizetni amit a cég jelenleg művel. Tudatos vásárló az ilyet nem szokta kifizetni, mert attól hogy mindenhol a csapból is ez folyik már a gépek minőségéről és ár-érték arányáról semmit sem árul el. Illetve az előbbiről semmit sem árul el az utóbbin pedig ront. -
#96716 ~200k-ért máshol is összeállíttathatsz egy ennél sokkal jobb gépet.
Azért nem érdemes ilyen előre összeállított konfigurációkat venni, mert 1) túlárazottak a képességeikhez mérten, 2) nem tudod pontosan, hogy milyen alkatrészek vannak benne.
1TB-s merevlemezből is van jobb, meg van rosszabb... Pontosan milyen GTX 960-ad adnak bele? A fene sem tudja? Táp? 500W-os, de ezen kívül semmi infó, lehet, hogy egy ipari hulladékot kapsz mellé.
Igaz, én nem vennék 1151-es Socketet sem ennyire szűkös keretből a helyeden, 10%-al gyengébb S1150-es alapokkal már belefér egy SSD is akár, mert spórolsz rajta 15-20k-t.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.12.03. 09:24:25 -
El Gigante #96715 nVidia GTX 940-el kérném + 28 ezerért így beleférne a 200ezer körüli keretembe! -
alyr2 #96714 a vga lesz benne hamarosan "semmire" való -
El Gigante #96713 Ezzel nem is lenne problémám, mert a mostani gépemmel amit összeraktam 4-5 éve, ahhoz sem nyúltam hozzá! Viszont hogy tudom belerakni a vinyómat amin a dolgaim vannak!?:D
Ár érték arányban szerintetek megéri? Nincs túl sok kedvem gépet összeválogatni, ez pedig egész jónak tűnik! -
#96712 Jobb helyeken nem vész el a garancia, olyan helyen nem érdemes venni, ahol igen. -
alyr2 #96711 Igen el...ha meg akarod bontani a boltban kell ki be szereltetni amit bele akarsz rakni.. -
#96710 Vajon ha az 5 év garancián belül megbontod a gépet, vagy hozzáadsz elveszik a garanciát? -
El Gigante #96709 Sziasztok! Gépet szeretnék vásárolni! Erről mi a véleményetek? Ez beleférne a keretbe erősebbik videókártyával!
http://www.computerimperium.hu/images/Imperium_Core_i5_HD_PC.jpg -
#96708 Milyen csavart? evo-n a felfüggesztőket? Tökig természetesen. -
bfbc2 #96707 addig húzd amíg stabilan nem fog állni, oldal irányban mozgasd,annyival nem kényesebb ez sem mint a többi max ujraindul vagy leáll géped ha nem hűt rendesen de akkor tekersz még rajta.de majd úgyis kijavítanak ha hülyeséget írtam.nincs a meneten jelzés hogy meddig lehet megtépni a csavart? -
#96706 mondjuk mivel nem pattintós, hanem csavaros, így kb pont marhára nem tudom, hogy mennyire kéne meghúzni hogy jó legyen :S ha meg a skylake ilyen könnyen tönkremegy, akkor azért rizikós -
bfbc2 #96705 elvileg -
#96704 hyper 212 evo jó skylake-re? -
#96703 A skylake a mostanidnak töredékét fűti el. Hangja: meg kő nézni, hogy egyáltalán indokolt-e, ha kell manuálisan célszerű profilozni, egy csomó ilyen totál inokodlatlanul túlpörgi magát. Ha nem erről van szó, akkor még mindig le lehet cserélni egy blacknoise, vagy valami überhalk ventire. -
#96702 Na ez megnyugtató.. :)
Jónak tűnik az S40, annyi, hogy a gyári paszta (ami rajta volt előre felnyomva) hiába volt homogén szart se ért, lekapcsolt a proci, reboot sípolás, 84 fok celsius overheat..
Szóval ment fel rá egy egyszerű 1200 forintos alap szürke CoolerMaster pasta (ami pont volt otthon).
Még egy negatívuma a viszonylag nehéz rögzítés az alaplapon, azzal vért izzadtam.
Egyébiránt bár nem hangos, el tudnék képzelni valami halkabbat is.. de az előzőnél halkabb ez is.
Nem készülök ordenáré tuningra jelenleg.. :) -
#96701 Most látom, hogy S40-ed van. Ha nem valami intergalaktikus tucsingra készülsz, bőven megteszi az is.
/vhogy az a posztod kimaradt. Ha mindenképp valami komolyabbra cserélnéd kb ez, vagy ilyesmi legyen, de nem nagyon indokolja semmi a cserét.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.12.01. 13:14:31 -
#96700 ok. -
#96699 Ez nemjó...fix fordulaton járnak a ventik(ráadásul hulla felesleges 2). Neked ez-e kell.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.12.01. 12:21:46 -
#96698 Na EZ kompatibilis a 1151 foglalattal is...
:-)
Az ára se gyerekjáték úgy látom... -
#96697 Úgy értettem, hogy a Sandy Bridge-től a Skylake-ig 4 generáció megy le. Pontosabban 3, elszámoltam. -
#96696 A benchmark pont nem számít ez esetben annyira, dobj alá inkább egy mai játékot és azt nézd meg miképp muzsikál.
(a skylake egyébként 6th gen) -
#96695 Sajnos játszok. :) -
#96694 A sima, k nélküli procikhoz jár gyári hűtő. -
#96693 Ha nem játszol nem hiszem, hogy egy passzív hűtés ne bírná el. Nekem gyári hűtővel nem volt még 40 fok felett a CPU játék alatt se (bár az i5-4440). -
#96692 Utánanézek.
(Ház az egyetlen amit nem szeretnék cserélni. Medvebaszás nagy torony: chieftec_ba02bbb ebbe minden befér, 7 kiló ruha mosni is.. :-) ) -
#96691 Van konyhai mérleg.
Az S40 szerintem több mint 700 gramm. -
#96690 Teszel rá egy Thermalright HR-02 Macho Rev.B-t, és öröm. Vannak nála picit jobban, de azok már sokkal-sokkal drágábbak. Na az olyan, hogyha nincs éppen széjjelkűdve a cpu, akkor elviszi passzívban is, ha nem valami retek házba van bezárva.
-
#96689 4,5 Ghz-en fut a 2500k.
De benchmarkban nem teljesít valami fényesen... meg ugye 4 generáció az 4 generáció...
Ez még Sandy Bridge..
Utoljára szerkesztette: morcosqtya, 2015.12.01. 11:21:49 -
#96688 Ok, köszi mindannyiótoknak! :)
Volt anno Noctua 12-es házhűtésem az nagyon csendes volt meg jó hatásfokú, csak elajándékoztam öcsémnek (mert az övé épp beszart).
Procihűtőben még nem volt szerencsém csak Cooler Masterhez meg DeepCoolhoz.
Olyan szöveget is hallottam már, hogy az "új prociknál már nem divat az aktív hűtés"... :-)
Ezt hogy értik?
Még a nem k-s jelzésűeket (nem oc-s) is kell hűteni nem? Passzív bordás hűtés nem hinném hogy elég oda... -
#96687 Van otthon konyhai mérleged (utalva az előző hozzászólásomra)? :)
A helyedben egyébként nem cserélném le azt az i5 2500k-s procit, pláne ha 4 GHz felett van hajtva. A villanyszámlából lefaragsz, de amúgy nem sok értelme van. -
#96686 Tényleg azt tanácsolnám, hogy fordulj szakemberhez, vagy olyasvalakihez, akinek (működő) húzott skylake processzoros gépe van.
Van itt egyébként egy cikk, ami arról szól, hogy néhány esetben megsérült a nagy ventilátorral ellátott, házhoz szállított (vagy csak ide-oda hurcolt) gép, ami annak köszönhető, hogy bazi erős, 1150/55/56-ra illő ventilátorral látták el a sérülékenyebb skylake processzort. Persze ez csak néhány ventilátor típus esetében fordult elő, a cikk végén pedig a Noctua reagálása olvasható, amelyben azt ecsetelik, hogy az ő hűtőjük használata mellett ez a veszély nem áll fenn és hogy 700 gramm alatti speciális hűtőt javasolnak. -
Blum #96685 Dehogy kell, bőven jó lesz -
alyr2 #96684 szerintem elviszi -
#96683 Procihűtőm most ilyen van: Deepcool GAMMAXX S40
http://www.deepcool.com/product/cpucooler/2013-12/7_512.shtml
1151 socket kompatibilis
cserélnem kéne?
Utoljára szerkesztette: morcosqtya, 2015.12.01. 11:00:57 -
#96682 "Szerintem nincs tisztában azzal hogy mi micsoda.Csak látja hogy drága és akkor biztos jo."
Ha így lenne mindenben akkor i7 6700k-t vennék meg egy 100 ezres alaplapot.
Nem ezt teszem.
Ennek ellenére a RAM-ban valóban nem voltam tisztában épp melyik generációs fut csak azt tudtam felszínesen, hogy most ősszel volt egy váltás, és alapból az ötös szám ugrott be. Ennyi a történet... -
#96681 Köszi!
Akkor milyen márkát ajánlasz hűtőből ami megbízható? -
#96680 Benéztem, GDDR5-el kevertem ami a VGA-kban van. -
alyr2 #96679 Szerintem nincs tisztában azzal hogy mi micsoda.Csak látja hogy drága és akkor biztos jo. MErt ha tudná akkor tisztában lenne vele hogy ddr5 memória nincs csak gddr5 ami a VGAkártyán van.