103176
1411386313.png
  • broman191
    Szvsz a bizonyos Noctua után nem is nézelődnék, ha nem gond hogy megkérik az árát, de látom nem kenyérpirítóhoz lesz, így nem téma... ;)
  • simonl #96878
    Bocsi a Mugen túl magas.....nem lesz jó.
  • simonl #96877
    Esetleg a SCYTHE MUGEN 4 ?
  • simonl #96876
    Ez lenne a tervezett házikó.
  • simonl #96875
    Sziasztok srácok, a mellékelt két procihűtő közül melyiket ajánlanátok nyugodtabb szívvel egy i7 4790K -hoz? A proci nincs húzva és nem is tervezem. Ha más típust javasoltok akkor fontos, hogy ne legyen magasabb 130 mm -nél. Köszi.
    ARCTIC és NOCTUA
    Jelenleg egy H100 hűti de egy új másik mini házat tervezek és abba nem fér bele.
    Köszönöm a türelmes és hozzáértő válaszokat.
  • smog15
    Barátomnak kellene egy gép 300-350.000.- a keret amire kell neki, hogy fullhd-n elmenjen minden maxon. Viszont azt nem tudom, hogy milyen 1151-s alaplap lenne jó amit ki is használ egy i5-el mondjuk. Elég egy H110 vagy H170 esetleg B150? Miben különböznek ezek a chipsetek?
  • Maala
    Júliusban volt egy hír, hogy lemegy majd a 250-500 GBs SSD-k ára év végére. Bejött.
  • Moby
    Most dugtam a gépbe egy 500-ast(850 evot). Nem volt 50. 2 éve nem gondoltam, hogy ezt mostanra elérjük.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.12.16. 21:52:52
  • Maala
    Igen, be kell regisztrálni a Samsung oldalára az SSD-det, hogy megkapd a teljes 5 évet. De szerintem tök mindegy, hogy hol rohad a cuccod 2 hónapot, ha elromlik.
  • broman191
    Édemes vigyázni a 850 EVO 5 év garijával, mert van amelyik bolt nem vállal rá annyit, lásd AQUA - 3 év - ahol tegnap a legolcsóbb volt ha jól rémlik...gondolom ettől függetlenül, a gyártó hazai képviseletével kapcsolatba lépve megoldható a fennmaradó 2 évben is, na de az plusz macera ami elkerülhető lenne... Persze az AQUA emlékezetem szerint szeretett trükközni a garik időtartamával régebben is, nem csoda, hogy ott olcsóbb volt pár ezressel sokminden...ugye kevesebb garit kínáltak az alaphelyzetű terméklapoknál mint a többiek...
  • Maala
    Ez már kicsit régi, bár állítólag jó széria volt anno. A 840-esekkel volt sok gond. Én vagy 120 GB-s HyperX-et vennék, vagy 250 GB-s 850 EVO-t a helyedben. Utóbbit már 25k-ért hozzádvágják, 5 év garival. Mondom ezt úgy, hogy 120 GB-s Evo 850et 2 hónapja vettem 22k-ért... Jó deal most.

3K is jó, csak fajlagosan drága, 3 év garival.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.12.15. 23:41:59
  • Maala
    Általában DC inkább az azonos színű slotokban megy, de erről a neten megtalálható alaplapi manualból lehet a legjobban tájékozódni. Vagy az alaplapra is fel van általában rajzolva, de beszerelve nehéz már kivenni még éles szemmel is.
  • Csabesz6
    Igen, Én is valami ilyesmi megállapításra jutottam.
  • gforce9
    Teljesen mindegy milyen statisztikákat olvasol. Amikor te vásárolsz ugye nem abból a szériából vásárolsz, ergo nem ugyanazt. Innentől jósnő legyen a talpán, hogy jól fogsz e választani. Bármely gyártónak lehet rossz szériája és viszont. Egy rossz szériával "rendelkező" gyártó következő szériája valószínűleg jobb lesz, mert hangsúlyt helyeznek rá, hogy javítsanak. Én már régen úgy vásárolok alkatrészt, hogy a nagykerben odamegyek a garral foglalkozó sráchoz, és az aktuális felhozatalból rákérdezek, melyikkel van a legkevesebb gond. És még ez sem tuti vétel, csak jó eséllyel a valósághoz közelít.
  • Blum
    650-et ne!
    Samsungból 850 vagy semmi. :)

Én vagy 850EVO-t vagy pedig HyperX 3K-t vennék.
    Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.12.15. 22:55:18
  • SzirmosSzisza
    PCIe-s Intel SSD-t kell venni, azt nem zavarja a Sata :D
  • Jim Morrison
    Ismerosom osszerakta az uj gepet. +ram es uj vga (gtx 960)
    Mikor bekapcsolja minden felporog, leall, ujraindul majd megint. Mi lehet a baj? Fsp hexa 500w, proci i5-2500k
    Na, kivette a ram ot es tolt.
    Kek feker, kek feher slot van.
    Bal kettoben volt, a 2 ram, dual channel gondolom abban a kettoben mukodik, bar alaplap spec nem irta.
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.12.15. 22:46:32
  • Csabesz6
    Esetleg egy ilyen a HyperX helyett?
    Leírás szerint többszörös az olvasási/írási kapacitása, persze szintén képbe jön a SATA2 korlátom, mely szerint lehet tök8 melyiket választom sebesség szempontjából.
    Ha már SSD, akkor mire voksoltok márka szerint? Nagyon sok pozitív és negatív kritikát is írnak a Samsungokról pl.
    Most ott tartok, hogy egy 120GB-s SSD (Samsung vagy HyperX) + 1TB Barracuda lehetne a befutó, és akkor bruttó 32.000 HUF-ra jön ki a csomag. És akkor megmaradna tarcsinak a régi Samu HDD is. Az a vicc, hogy ez a kis öreg 2009 óta ketyeg a gépben, és igazság szerint kivívta a bizalmam. Annyi borzadájt olvastam az 1 terrás Seagate Barracuda alatt is, hogy komolyan mondom nem tudom, érdemes-e bízni bármilyen berendezésben. Rühellem az ilyen szitut :D
  • Csabesz6
    Értem, köszi szépen:)!
  • Maala
    Befogadni befogad. Tény, hogy nem fog FULLon menni, mintha SATA 3-n keresztül kapná (6 Gbps az 750 MB/sec elméleti határ, 3 Gbps meg 375 MB/sec), viszont egy Samsung 850 EVO olyan 500-550 MB/sec körül mozog (plusz 5 év garancia van rá), a HyperX Fury meg 450-500 között, ha jól emlékszem (és erre csak 3 év gari van).

Gyakorlatilag a kábel által biztosított sávszélt ki tudnád használni teljesen.

Nézd, egy SSD sebessége a HDD-vel szemben, kb olyan, hogy egyiknél bekapcsolod a gépet, leülsz a géphez, és már felállt a windows (Ha ülve indítod el a gépet, akkor várni kell pár mp-t. :D). HDD-nél még elmehetsz közben WCzni is egyet, ha friss windows telepítés, akkor csak sárgázni, ha már 1 éves, akkor kis túlzással barnázni is. :)

Böngészésben, windows taskokban ugyanez.
  • Blum
    Igen, most amikor én is csekkoltam, hogy "wut?!" akkor engem is becsapott egy pillanatra :D
  • Blum
    "Kivéve, ha létezik SATA2->3 átalakító (guglizásom alapján van ilyen cucc, kérdés, hogy mennyire hatékony)."

Semennyire. A SATA2 3GB/s sebességet nyújt a SATA3 pedig 6-ot. Arra olyan átalakítót dugsz amilyet akarsz, az bizony 3 marad :D
    Bármilyen hiper-szuper SSD-t berakhatsz a gépbe, visszafele kompatibilisak a csatlakozók. Max. nem lesz olyan gyors mintha egy rendes SATA3-as lapba dugnád.

btw, a jelnlegi 500-as HDD-t hiába cseréled le, előrelépés gyakorlatilag nem lesz. Helyedben én is a 120-as SSD-t venném amire mehet a winfos meg a többi kacat program. Na AZ érezhetően nagy előrelépés lenne.

Szerk.: Sőt..ennyiért már 250-es SSD-t is kapsz :)
    Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.12.15. 20:38:06
  • Jim Morrison
    uhm lol, már értem. élnéztem :D
    Néztem is, egyik helyen sata II , másik láton, hogy sata 3. Most visszanéztem, hát nem Sata 3 Gb/s ?!?!
  • Csabesz6
    Értem. Kérdés, hogy az Én konfigom befogad-e bármilyen SSD-t. Plusz egyelőre nem győződtem meg róla, hogy valóban szükségem lehet rá. Ezt még kiagyalom:)

Viszont ha nincs SATA3 támogatása a lapomnak, akkor továbbra is kérdéses a dolog. Kivéve, ha létezik SATA2->3 átalakító (guglizásom alapján van ilyen cucc, kérdés, hogy mennyire hatékony).
  • Blum
    P35-ös lapon hogy a bánatba lenne SATA3? :D
  • Maala
    Értem. Esetleg, ha spórolni akartok, akkor vehettek B85M-D3H-t is, i5-4460-al, és akkor spóroltok egy kicsit a videókártyára már jóelőre. (Bár ez esetben meg kell a boltot kérdezni, hogy frissített-e a biosa az alaplapnak, és ha nem, akkor felárasan frissítést kell kérni)
  • Jabar
    Ideiglenesen az én régi 550ti-m megy bele, majd ha jövőre lesz pénze akkor lecseréli valamire.
    A tápból akkor az fsp lesz.
    Köszönöm!
  • Maala
    "Manapság szinte csak böngészek a géppel, illetve tanulok rajta."
    " Win7 van a gépen, és néha a mappák megjelenítése is problémát okoz."

Számomra meg úgy hangzik, hogy neked az SSD (120GB elég a rendszernek, meg pár játéknak) + 1 TB vinyó lenne a legideálisabb megoldás.
  • Csabesz6
    Ezt nem igazán értem :)
    120gb hyper X alatt gondolom SSD-re célzol. Annak egyelőre nincs sok értelme.
  • Maala
    Ha tenyleg tud sata3at a lapod en mindenkepp 120 gbs hyperx furyt vennek 1 tb wd ezex vinyoval ennyi penzbol.
  • Maala
    Szia. Jonak tunik, milyen vgahoz megy? Tap sajnos lutri h jo lesz-e, mert belsot valtottak megint. Talan fsp hexa 500w nem lutri megoldas. De a vgatol fugg igazabol.
  • Csabesz6
    Esetleg EZ megérné a kis felárat? Leírások alapján gyorsabb ez az "SV" széria, mint a "Barracuda". Vagy fölös parasztvakítás?
  • Csabesz6
    Köszi a segítséget. Jó tudni, hogy ismeri a lapom a SATA3-at. :) Mondjuk ennyi erővel rá is kereshettem volna.
  • Jim Morrison
    Én mostanában nézegettem, és ha 2TB akkor a Seagate Barracudanal kötök ki.
    btw ha jól látom alaplapodon van sata3, szóval használd azt.
    5400v7200rpm videókat meg lehet érdemes megnézned :)

• Csabesz6
    Sziasztok! Szerintetek milyen merevlemezt érdemes választanom? Jelenleg egy ILYEN 500GB-os Samsung vinyóm van, a következő felállásban:
    -Gigabyte Ga-P35-DS3 lap
    -4GB DDRII ram
    -MSI GTX750 OC 2GB
    -E8400 (3.00ghz) core duo
    -FSP Hexa 400

Szeretnék új HDD-t venni. Egyrészt kevés az 500GB, másrészt egy ideje kicsit lassúnak tűnik a jelenlegi HDD, persze csak laikus szemmel. Win7 van a gépen, és néha a mappák megjelenítése is problémát okoz. Vagy lehet hogy más problémára utal ez a jelenség? HDD Sentinel szerinte 100%-os a sebesség, de a kondíció olyan 75-80%-os eredményt szokott hozni.

Keresgéltem, egyelőre a WD-ket nézem. 1TB is elég lenne, de nagyon csábító a 2TB. 3 már fölösleges lenne.
    Olvasgattam a green, blue, red, black, purple jellemzőket, egyelőre a black győzött meg leginkább, pedig semmi extra dolgot nem művelek a géppel. Sokan fikázzák a zöldet, pedig bőven elég lenne az is. Plusz kérdés, hogy az Én SATA2-es csati szabványom mennyire kompatibilis a SATA3-as HDD-kel? Ha jól értelmeztem, itt nem lehet gond, ha más nem, veszek egy átalakítót.

Illetve a másik kérdésem, hogy egy mostani 5400rpm fordulatú HDD kenterbe veri az Én öreg 7200-as Samumat? Vagy abszolút nem mérvadó ez az érték (jelen esetben), hiszen annyira öreg a Samu technikája? Vagy ragaszkodjak az újnál is legalább a 7200RPM-hez?

Manapság szinte csak böngészek a géppel, illetve tanulok rajta. Szimulátorozás talán még becsúszhat néha, de semmi komoly. Esetleg kis PS szerkesztgetés, de valami azt súgja, hogy a HDD milyensége ezen a téren nem sokat számít.

Ár: maximum 25.000 HUF nettó (azaz ~32.000 HUF bruttó).

Mi a véleményetek? Esetleg más szóba jöhető márkák? Ha maradna a WD, akkor melyik "színt" érdemes választanom?:)
    Köszönöm!
  • Jabar
    Sziasztok!

Múltkor segítettetek összeállítani egy gépet ismerősöm gyerkőcének de most jött össze a pénz rá neki és kikérném a véleményeteket hogy ez így még jó vagy változtatnátok rajta.
    A keret 135.000.- HUF
    Monitor, billentyűzet, egér, 8gb ram és VGA van. Tuning nem lesz.

Proci:
    INTEL Core i5-4590

Alalplap:
    GIGABYTE GA-H97M-D3H

Táp: (ti mást ajánlottatok de az már nem kapható, ezt itt a hozzászólásokból szedtem)
    Thermaltake Hamburg 530W

Ház:
    COOLERMASTER N200

HDD:
    WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3

Segítségeteket előre is köszönöm!

Utoljára szerkesztette: Jabar, 2015.12.15. 17:11:05
  • Maala
    Ennyi penzert i5os 950m-el szerelt notit kapsz. Azt valasztd inkabb. "Ismeros" ajanlotta?
  • osimandias
    Játékra, filmnézésre használnám.
  • Calver
    egy kis figyelmeztetés mindenkinek, aki esetleg 92 mm-es ventit szeretne venni - tartsátok távol ettől magatokat, meg tippre a többi Zalman ZM-F# termékektől is. a silicon pin-es felfogatás egy katasztrófa, vagy a házba pattintod be először, és akkor a venti nem fog rámenni, vagy a ventibe, akkor meg cibálhatod át a házon másik végét, ami kurvára nem erre lett kitalálva. bár a meghirdetett célját teljesíti, valóban nem fogja vinni a rezgéseket a szilikon cucc, mivel kb lehetetlen használni, kettőnek a házban belepattintással szétszakadt a vége, és másik kettőbe is csak hányni jár a lélek. maga a venti meg... a mese szerint halk, mindössze 1500 RPM, de a hangereje ezzel kibaszottul nem ért egyet.
  • Maala
    Mire használnád?