103176
1411386313.png
  • SzirmosSzisza
    Halandó ember is látja a különbséget, kérdés, hogy megér-e 100k-t :)
  • Moby
    fps=ennyi képkockát rajzoltunk egy másodperc alatt

frametime=adott képkockát ennyi ideig rajzoltuk

144Hz= reszponzivitás. Halandó embereknek felesleges (ráadásul csak TN panel alkalmas rá). E-sportolók játékszere. 60Hz elég. Ettől fontosabb, hogy jó panel legyen benne.
  • robi3
    egy ismeretbővítést kérnék még, mi a különbség az fps és frame time között illetve miaz a frame time egyáltalán?
    Ja és monitoroknál mit jelent pontosan ez a hertz, az enyém az a régi kiadás 60 Hz-t tud miért jobb a pl.: 144-es?
  • Moby
    Nálam minden játék ssd-n van.
  • robi3
    Ja, na még arra válaszoljatok, hogy az miért van, hogy ugye bf4-hez belőttem egy grafot, a tüneteket tudjátok, bár ettől függetlenül teljesen játszható, a játék rendszeresen feltünteti, hogy kevés az fps, de még akkor is mikor teljesen flottul megy minden, tehát ugye a bizonyos kis szaggatások nélkül, megnézem experience-ben a játék optimalizálást ahol még azt, hogy rakjam feljebb a grafikát, akkor ez most miért van? nincs tisztában vele, hogy milyen gépem van? :)
  • robi3
    most olvastam, hogy valakinek 4690k procija szaggatott játék alatt (nem tudom hogy húzva volt-e) hosszas eredménytelen próbálkozások után, vett egy új ssd-t meg újratelepítette az egész rendszerét teljesen a 0-ról és minden baja megszűnt
  • Moby
    Amúgy de, kéne. Witcher3 alá pl. nagyon kell a prockó. Ha az enyimet visszateszem alapra, már jön is a stutter.
  • broman191
    Ne fusson semmi a Win feladatkezelőben, amire nincs feltétlen szükség, nézd meg úgy az említett címeket, néha 'csodát' tud tenni... :)
  • robi3
    És ha szoftveres akkor milyen irányban kezdjek gondolkodni? Mert pl gondoltam egy újratelepítésen is, mert néha csinál már hülyeséget. Amúgy szerintem nem szabadna ennek a gépnek sem a bf4 sem a witcher 3 alatt töredezni.
    Gigabyte GA-H97M-D3H
    i5 4690 4.5 ghz
    gtx 980 4gb
    8gb ram Kingston HyperX KHX1600C10D3/8G
    western digital 10ezex 1tb

Olvastam olyat is, hogy letörölték az experiencet, és minden jó lett....
    Utoljára szerkesztette: robi3, 2016.04.24. 12:26:43
  • broman191
    Az is okozhatja, de ha szoftveres gond, akkor az SSD sem fog segíteni rajta...
  • robi3
    Akkor ezek alapján lehet, hogy nem is az a minimális fps ingadozás a probléma, lassú winyó okozhat ilyesmit? Mert az a konfigom gyenge pontja, tehát ha ssd-ről jönne az egész gém az megoldhatná?
  • Moby
    Dupla: ha vsync van, akkor 1/60-ad másodpercenként lehet rajzolni. Vagy amennyivel a megjelenítőd megy.
    Ha egy kêpkocka nem készül el ennyi idő alatt, akkor az előző már legalább dupla annyi ideig lesz kint (mert meg kell várni a következő 1/60-os frissítést). Vagy háromszoros ideig, ésatöbbi. Az 50fps csak annyit mond el, hogy 50 frém lett kirajzolva 1mp alatt. Arról semmit nem árul el hogyan jött ki (lehet hogy akkora beszakadásokkal, mint a ház). Az fps egy statisztika, nem is igen kellene használni, nem fejez ki semmit.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.04.24. 11:10:50
  • Moby
    A vsyncet kilőni nem jó ötlet. A tearing legalább annyira zavaró, mint a framepacing probléma.
  • robi3
    javítom van hogy 110-nél is kiírja egy pillanatra a kevés fps-t
  • robi3
    mi az hogy dupla annyi ideig mint a többi? miért? az a helyzet hogy azt hittem értem de már tudom hogy nem, de viszont kilőttem a vsyncet így 80 és 140 között ugrál, viszont a játék már 80-nál kijelzi hogy kevés... most akkor mi van?
  • broman191
    Nem feltétlen FPS gondnak tűnik ez a jelenség, inkább a bizonyos helyzetekben megnövekvő frametime és abból adódó stuttering lehet. Ez lehet a játék motorjának a hibája adott grafikus beállítások mellett, de lehet driveres is. Bizonyos grafikus opciók visszavétele segíthet rajta. Vagy akár a klasszikus minden szükségtelen folyamatot a Win Feladatkezelőben kilövés is bejöhet...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.04.24. 00:07:12
  • Moby
    Maga az fps egy statisztika. Hisz nem az aktuál frametime-on reprezentálja, hanem egy másodperc eseményeit (a legtöbb framecounterben általában több másodpercre átlagolva).Az 59 fps gyakorlatilag annyit jelent, hogy volt valahol egy képkocka, ami dupla(!) annyi ideig volt kint, mint az összes többi.Vsyncet feltételezve. Nagyon durván azt i slehetne mondani, hogy egy képkocákáig 30fps-ed volt.
  • robi3
    de ez nem egy átlag fps... elvileg, hanem a másodpercenkénti ugye vertical sync. miatt 60, de ha 59 is akkor sem kéne szaggatnia, úgy tudom illetve tapasztaltam is hogy 25 alatt kezd szarakodni
  • Maala
    Mert a minimum FPS-ed nem 60. Vagyis átlagban még ha 59 a min. fps-ed, akkor is leugrik percenként 1x 59-re... És minél alacsonyabb az átlag, annál többször.

Egy Witchernél még megértem, hogy maxon akarsz játszani, de kompetetiv játékoknál nem a grafika a lényeg, vagy lemaradtam egy évtizeddel?
  • robi3
    Sziasztok!
    kicsit más téma: az mitől lehet hogy fix 60 fps esetleg néha leugrik 59-re, a cpu és a ram használat 60-66% között elvileg ez sem változik bár ezt nem látom közben, szóval lövök egy fps-ben potyog a vakolat stb. és mikor rakja vissza a fegyvert egyenesbe mintha töredezne ugyanez ha távcsővessel lövök akkor lövés pillanatában töredezik (bf4) a witcher 3 viszont sosem futott tökéletesen
    a vas i5 4690,
    gtx 980
    8gb ram
    teljesen fullon egyik sem volt a szorzós beállításokat (pl: antialiasing) vissza szoktam kicsit venni.
  • Lebowski
    shift 3 ;)
  • Maala
    Rádiófrekis billen nincs numpad, ezért, a bill-kombinációját meg nem tudom a plusznak fejből. :)
  • Botond #97779
    Az eddigi leakek alapján AMD leejti a TDPt a békas*gge alá, NVIDIA meg felhasználja a "felszabadul méretet" és a TDP-felesleget. Aztán majd meglássuk mi lesz ebből ténylegesen, egyelőre ezek csak pletykák, nyilván ez a két szélső érték a tényleges megoldások meg a kettő között lesznek.
  • SzirmosSzisza
    Magyarul K + F, csak angolul van &-sel :p
  • Jim Morrison
    Uh még jó hogy tudtam mi fog következni, amúgy nem jottem volna rá egyből a K&F re^^ talán első alkalom hogy magyarul látom...
  • Maala
    Azért első iterációban nem feltétlenül jelent több Compute Unitot a kisebb csíkszélesség. Fogyasztásban, meg DX 12-vé alakításban (nVidia esetében) biztos lesz változtatás, de hogy a felszabaduló "méretet" és TDP-felesleget már most felhasználnák... Hülyék lennének kihagyni az alkalmat, legalább 1-2 pluszgenerációt bele lehet így vinni az egészbe, nekik meg egyrészt semmibe nem kerül, másrészt több időt ad K&F-re.
  • Mester01
    köszönöm a választ :)
  • Botond #97774
    200k-ba, ugyanis az lesz a teteje, a 980ti meg lejjebb csúszik a rangsorban, az olcsóbb lesz, leeshet az ára egészen 170k-ig. :)

Következő generációs meg azt jelenti, hogy a mostani 28 nanos nyomtatott áramkörökről áttérnek 14-16 nanosra, ami ugyanakkora helyen több számolóchipet jelent, vagyis gyorsulni és kevesebb áramot fognak felvenni az új VGAk, kisebb hőt fognak termelni, csendesebbek lesznek. Most nagyon nem éri meg belenyúlni 980tibe szerintem, 2-3 hónapot már féllábon is ki lehet bírni. :)
  • NEOreg3
    én azt mondom, hogy akinek 200k-ja van egy videokártyára, annak 250k-ja is van rá
  • MuldR
    Igen, ezen filózom én is, ha most 200k egy 980Ti, mennyibe fog kerülni a Pascal? :(
  • Maala
    Attól függ, ULTRAmaxon nem fogja bírni, kompromisszumokkal fogja. Pl. 4K-ban AA felesleges, tessék pluszFPS.

De most már nem éri meg 980 Ti-ben gondolkodni (hacsak nem akarod az enyémet megvenni most kifejezetten baráti, 185k-s áron. :D), inkább érdemes várni júniusig az új felhozatalra.
  • Mester01
    bocsi a hülye kérdésért. de mit jelent azt h következő generációs VGAk? de ha jól sejtem az elején rohadt kurva drágák lesznek az új vidi kártyák nem de?
  • Botond #97769
    Igen, nyár végén jönnek a következő generációs VGAk (nvidia és amd is), inkább azokat várd meg, ha ez a cél (nekem is, én is azokra várok).
  • MuldR
    Köszi.
    És azt jól olvasom, hogy egy Geforce GTX 980Ti 6GB nem biztos, hogy a 60 FPS-t 4K-ban bírni fogja?
  • Maala
    Igen.
  • MuldR
    A HDMI 2.0 és a HDMI 4K 60Hz csatlakozó az ugyanaz?
  • broman191
  • SzirmosSzisza
    árak nálunk tuti másak mondjuk

• Calver
    hidd el, jobban jártál, nálam lemezvágó nem volt, azért ez a megoldás... és bár a popszegecset szemből megfúrva egy pillanat alatt ki lehet szedni, ha 45°-os szögben akarod ugyanezt elkövetni (mert nem fér be a fúró a házba), nem olyan egyszerű a dolog, konkrétan szét kell az egész rohadékot forgácsolni, szerintem 2 óra volt mire mind a négyet kiszedtem

viszont legalább a GPU vége pont az elülső porszűrő mögé esik, ref. hűtéses kártya remekül szlopálja be a hűs levegőt bármi segítség nélkül
  • Mester01
    mi tudjuk h mi a jó :P :D