103176
-
#97761 Én egy egyszerű lemezvágóval vágtam ki a házamból egy részt, mert nem volt fúróm a szegecs kifúrásához. :( Mondjuk nálam célszerűbb lett volna az egész HDD racket kivenni akkoriban.
Köv. gen VGA-kkal már sztem nem lesz ilyen probléma. :) -
#97760 PC modding ala thug life.
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.04.20. 16:32:06 -
#97759 úgy úgy. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#97757 igazából ha csak a drive bay oldala az akadály, akkor mindig ott a klasszikus "popszegecs kifúr -> satuba bebasz -> egy darabot lefűrészel" megoldás source, és amiért egy kiskanállal akarom agyonverni a popszegecsek kitalálóját. lassan. nagyon, nagyon fájdalmasan. -
#97756 ~355mm-nél nem lehet hosszabb. Vagy tévedek? (nekem is ilyen "jó" házam van. -
Mester01 #97755 nagyon szépen köszönöm a választ. igen igen ahhoz hasonló gépre gondoltam :) -
#97754 Megfelelő, ha továbbra is hasonló gépben gondolkodsz. Nagyvonalakban: a CPU hűtő ne legyen 160 mm-nél magasabb, a VGA pedig hosszabb 263 mm-nél, a többin nincs mit elrontani...a ház szempontjából. :) -
Mester01 #97753 Sziasztok!
Múltkor írtam hogy szeretnék egy új gépet össze rakni. csak történt egy karambolom és elment a pénz rá... :D
de még nem mondtam le róla.... :D na már most a kérdésem az lenne hogy jelenleg ilyen gép házam van és azt tervezem h szépen lassan vennék bele procit,alaplap.videó kártya... belemennek ezek a dolgok ebbe a házba? vagy ezt is le kell cserélnem? -
#97752 Azért nagy perverzióra vall laptopon VR-t akarni. -
#97751 A GTX 970M kb. egy asztali GTX 960 teljesítményét hozza, a GTX960M pedig egy asztali GTX950 alatt van. A PC-nél emlékezetem szerint a GTX 970/R9 290 teljesítményét jelenti a gyakran emlegetett 'VR belépőszint' így laptop területen mobil chipekkel inkább csak a következő generáció lesz ténylegesen VR-képes. :) -
#97750 Igaza van Maala-nak, viszont szerintem, ezekben egy 960M-van, de szerintem egy ilyennel, jobban járnál, és még gyűjtesz hozzá 20 ezret, és veszel a meghajtó helyébe egy SSD-t, illetve még 8 giga ramot, kapsz egy VR képes laptopot! De ha neked nincs ekkora kereted rá, csak 350 ezer forintod, akkor marad Maala-válasza, én felőlem a 16GB ramos verziót választanám, de nemtudom, hogy az az 960M mennyit tud, de biztos jó lesz az is! Egyébként ha esetleg írnál olyat, hogy mik az elvárásaid, milyen játékokkal szeretnél játszani, stb, stb, stb.. Akkor konkrétumot tudna adni bárki.
Utoljára szerkesztette: HunWindows7777, 2016.04.16. 13:26:26 -
#97749 Ha neked megéri, akkor hajrá, bár nincs benne semmiről sem szó, már ami a konkrét típusokat érinti. Pl. beraknak neked egy V300-as SSD-t, azzal nem sokra mész. Esetleg nézz utána, hogy vétel utáni utólagos, válogatott alkatrészekkel mennyibe kerülne az upgrade. -
BigLongPink #97748 köszi a tippet! Erről vélemény? A középső kettőre gondolok :)
http://www.computerimperium.hu/images/ASUS_G551.jpg
Utoljára szerkesztette: BigLongPink, 2016.04.16. 00:08:02 -
#97747 Nincs mit! -
#97746 Hát, vágni nem akarok, de cad/cam progikat használok majd, gondolom oda is jól tud jönni. Majd meglátom akkor mi lesz, köszi mindent :D -
#97745 Hát, figyelj, igazából, most 8GB VS 16GB, nem tudom ha nem akarsz Skyrim-et szétmodolva játszani, elég a 8, ha igen, akkor 16 :D Igazából, csak +5 +10 fps-t nyerhetsz vele, tehát nem hiszem annyira fontos lenne a 16, ha meg vágni akarsz akkor egyértelmű, hogy 16GB. :D -
#97744 Köszi még egyszer. Lehet tápot nem is kell venni, hirtelen nem tudom mekkora táp van benne, de valami 500-600 W rémlik. Akkor még várok kicsit, amúgy se most azonnal akartam elintézni a dolgot, csak szétnéztem. Ja és, gondolom, ha úgy van/összejön akkor 970-es vidikari is illik a konfigba.
Ja, meg a 16 giga ram, valóban megéri most? Avagy csinálhatom azt is, hogy most veszek 8-at, és majd veszek még 8at, ah úgy van
ugyanolyat, nyilván.
Utoljára szerkesztette: elitehun, 2016.04.15. 13:26:01 -
#97743 Rendben. Én szerintem megéri azt a pár hónapot/hetet kivárni, míg kijön az új GPU Platform az NVIDIA-tól, maximum majd veszel egy előző generációs videókártyát, aztán csókolom. Egyébként szerintem nem éri már meg annyira a DDR3 memóriákra építeni, mivel egy DDR4-es modul többet tud, és csak kicsivel kerül többe, mint az előző generációs társai.
Új Skylake konfig:
Alaplap
Processzor
Memória
Videókártya
Szintúgy elég szerintem ehhez a konfighoz is egy 500-600W-os táp, ami minőségi és minimum 80%-ot kibirja magából préselni.
Tápegység
Összesen: 208 ezer PCX-en.
De mint az előző hozzászólásomban említettem ha használtan vesz bele az ember pár dolgot, olcsóbban is kijöhet a dolog. -
#97742 Köszi szépen. Azon filózok, hogy lehet kicsit növelem a keretet és majd skylakere meg ddr4re ruházok be. Amúgy semmi konkrét játék, ami megtetszik. (GTAV már megvolt) -
#97741 Hy. Ez szerintem egy 2016-os elvárható konfig, de én a te helyedben, várnék az új pascal kártyákra, kitudja miket dobnak ki most a piacra.
Alaplap
Processzor
Memória
Videókártya
Tápegység, kb egy 500-600W-os elég szerintem. De azért itt egy 530W-os Hamburg
Tápegység
Ez összesen 182 ezer PCX-en. Ha használtan szerzel bele pár alkatrészeket, akkor olcsóbban is kijön.
A végére egy teszt ami GTA5-ben készült. (Elvan optimalizálva a játék, mint a sz**. Tapasztalatból mondom!)
Egyébként milyen játékokat akarsz vele játszani?
Utoljára szerkesztette: HunWindows7777, 2016.04.14. 23:15:56 -
#97740 Hali!
Kb 180k-ért tudtok mondani egy jó alaplap, ram, proci, vidikari kombót? Illetve, hogy mekkora táp kéne hozzá. Főleg játékra, esetlegesen tervezőprogramokra használnám. Előre is köszi -
#97739 Azért gondolok így előre, mert tuti nem fogom ezzel az AMD konfiggal kibírni 2 évnél tovább, ezért biztos vagyok benne, hogy jövő évben valamikor váltani fogok, egyenlőre Noctuát néztem, de azok drágák, max használtan érné meg, A Mugen 4-et is nézegettem, az sem rossz, de még a Cooler Master Hyper 212 EVO-t is lestem. Most hogy ezekből melyik a jobb, azt nemtudom. Persze mind ezeket, nem a gyártó által kiadott ventikkel szeretném használni, hanem valami komolyabb, esetleg "ledes" debütálással.
Utoljára szerkesztette: HunWindows7777, 2016.04.14. 22:28:51 -
#97738 Én annyiért elfelejteném a kompakt vízhűtéseket, mert nagyon belépőszint még a keret teteje is, néznék léghűtésből pl. egy Scythe Mugen 4-et vagy hasonlót 15k alatt/körül. Azoknál biztosan nem fog hülye hangot kiadni a pumpa stb., a legnagyobb gondod az lehet, hogy x év után elkezd kerregni a venti...igaz a Scythenál azért sem feltétlen aggódnék, van 2 Scythe ventim, eleve használtan vettem őket és nálam már 4 éve futnak, még mindig bírják...
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.04.14. 21:58:09 -
#97737 Mostanság egyébként milyen előre összerakott vízhűtést érdemes venni? Persze ami univerzálisan jó minden foglalatra, a jövőbe látás érdekében. Az ár 15-25k körül legyen, mert többet nem szeretnék rá szánni, de erősen elgondolkodtató egy léghűtés is, de még egyenlőre nem tudom mi legyen. -
#97736 2x-3x annyi FPS-ed csak olyan játékokban lesz, amelyekben durván CPU korlátod volt. Bár a 260X-nél hamarabb lesz a GPU teljesítménye korlátos, mint a CPU-é. A FuryX vs. 980 Ti 4K-ban nagyjából hasonló teljesítményre képes, a felbontást lentebb véve folyamatosan a GTX 980 Ti van előnyben, 1080p-ben kb. 15%-kal. A fogyasztásbeli különbség kb. 40 watt többlet a Fury X javára, enthusiast kategóriában ez nem jelent semmit. Én nagy leárazásokra nem számítanék, biztosan kiprögetik majd a készletet viszonylag drágán tartva...és ha le is áraznának, nem akkora mértékben, hogy ezeket a kifutó termékeket túlzottan érdemes legyen megvenni... Ha az AMD tényleg lényegesen olcsóbbá tudja tenni a VR minimum spec videokarikat, akkor masszív melléfogás mostanság a GTX 970/R9 290 környékén vásárolgatni... Persze jobban belegondolva, nem hatalmas varázslat, hogy 20-25%-kal gyorsabb lesz az R9 380/380X utódja majd a megjelenés után idővel beállva hasonló áron és akkor teljesítették is az ígéretüket...nVidia oldalon gondolom hasonlóképpen. Szóval megtörténik, ami egy igazi átnevezgetéstől mentes, valós generációváltásnál szokott, semmi extra, csak most megy az elérhetőbb VR szövegelés *wow*... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.04.11. 22:35:06 -
#97735 Btw, nem tudom, egyébként, hogy most melyik az erősebb kártya a piacon, az AMD nagyobb kártyái(Fury stb stb), vagy pedig az NVIDIA felsőkategóriás kártyái(980 Ti), az AMD sokat eszik, de nem tudom, hogy az a többletfogyasztás, mennyire ad hozzá a teljesítményhez, esetlegesen, ár/érték arányban jók az AMD-kártyái, csak nem tudom mennyi teljesítmény van bennük, egy biztos, a Crimson egy "elkapkodott driver", mintsem egy "többéves" Catalyst. Igaz több teljesítményt kitud hozni a VGA-ból(BO3 +30 FPS), de sok baj volt vele még a kezdetekkor, várok míg az új gen. kártyák megjelennek, aztán hátha kapunk egy 980-at feleannyiért :D De kitudja, lehet, hogy ez a kártya ami nekem van, DX 12-alatt 2x-3x annyi FPS-t tudna mint 11.2-ben.. De hát mivel még nincs annyira elterjedve a DX12 ezért még ezt nemtudjuk. Majd kiderül 2-3 hónapon belül. Habár lehetséges, hogy a 960-970-980-akat leárazzák, hogy elvigyék minél hamarabb, mert felkészülnek az új gen-re. -
#97734 Utolsó emlékeim szerint a WoT-nak egyszálas teljesítmény kell (Bár lehet ez a februári uninstallom óta változott), szóval én erre a célra inkább egy nem csonkított i5/i7-est vennék, valami közepes videókártyával, persze FHD felbontásról beszélünk ennyiért már. Mivel az SSD ma már alap, azt is vennék bele, de SSD nélküli verzió ~20k-val olcsóbb.
Pl. ehhez mit szólsz?
A hátrányai a műanyagság és az emiatti nagyobb melegedés, de ez sajnos ebben az árkategóriában ilyen. i5-el spórolsz olyan 30-40k-t még, de a laptopos i5-HQ-k 4mag4szálas megoldások, az i5-U-k meg 2mag4szálasak. Az i7-HQ a teljes 4mag8szálat megkapja.
Boost órajelben az i7 a legerősebb, 3,5GHz, az i5-6300HQ-k csak 3,2-nél tetőznek (i5-6440HQ-t 3,5 GHz-s boosttal meg nem láttam még itthon)
i5-ös verzió.
Ja, és Fifához nem értek, de sztem med-high-on ezen is mennie kell kb. fix 60-al. Talán. :D
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.04.11. 20:48:28 -
BigLongPink #97733 Üdv! A segitségeteket szeretném kérni. Laptopot akarok venni körülbelül 200-300 ezer Ft. összegben. Filmezés mellett maximum WOT, fifa nevű játék jön szóba. Számomra fontos, hogy legyen garancia, lehetőség szerint minél hosszabb ideig, valamint az sem mindegy, hogy az eladó mit vállal. Kérem, hogy aki otthonosabb a témában segitsen, nem tudommegitélni, hogy ehhez milyen erősségű számitógép kell. Korábban Acer tipusú laptopom volt, nagyon meg voltam vele elégedve. A segitségeteket előre is köszönöm, R. -
#97732 Egy combosabb videokari elférne az újabb játékokhoz, egyébként bőven jó a konfigod mai szemmel is, mára inkább optimálisan kihasználható a 6 magos FX, mint 14' végén. Nagyon ritkán látok manapság olyan játékot, amelyik a klasszikus 'one core fire' módon szívja 99%-on a CPU egyetlen feldolgozási szálát, a legtöbb játéknál elég szépen megoszlik a terhelés a magok között, az MSI AfterBurner adatai szerint legalábbis nagyon úgy néz ki... :) -
#97731 Én a saját FX 6300 procimon, a stock hűtőt használom, annyi kivétellel, hogy a pasztának egy márkásabb MX 4-es vagy azthiszem 2-est használok, és a processzor terhelés alatt körülbelül 55-65 ig megy fel, úgy, hogy a gyári órajelről, ami 3.6 GHz, felvan rakva, 3.9GHz-4.0GHz, természetesen ez nem nagy szám, sőtt illetve még csak több "kakaó"-t sem kap a processzor(rossz alaplap választás miatt), de szerintem még akkor is egy szép teljesítmény, hogy 60 fok alatt tudom tartani, a videókártyám az meg.. Hogy is fejezzem ki, 70 fok környéke az a max, de azt is csak akkor érte el míg, rá nem irányítottam két ventit fentről, majd a PCB kapott hűtést, és most 65 fölé nem megy. De nem is hangos mellé, csak akkor ha manuálisan állítom feljebb a ventiknek, a fordulatszámát. De néha elgondolkozok egy 4.2-4.3 GHz-es tuningon, de elég CS-re, illetve COD2-re ez, ha meg GTA5-ről van szó, vagy esetleg egy izmosabb játékra, akkor a videókártyának a határait is lehet feszegetni, de eddig nem tapasztaltam volna, hogy kevés lett volna az erő az én általam játszott játékokhoz. (Ja és az AMD stock hűtőjét, nekem kényelmesebb felrakni, mint az Intel 4 lábúját.) Egyébként nem vagyok AMD-fan, csak erre telt a keretből, ha tehettem volna, nyílván egy I5-4***-t veszek, vagy-e processzor mellé, egy combosabb videókártyát, de 2014 novemberében, még ez a konfig a középkategória felső tagja volt, csak hát változnak az idők.. :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: HunWindows7777, 2016.04.11. 13:56:58 -
#97730 Nem, azért necces, mert most vesz pl egy 970est 110k-ért, amikor lehet, hogy 3 hónap múlva tud venni egy nextgent ugyanannyiért 1,2x-es teljesítménnyel.
De ahogy azóta olvasgattam, nem lesz ebből megfizethető felsőkategóriás VGA idén már, ahhoz még túl nagy a selejt aránya az új sorokon. -
#97729 Marmint az első bekezdésed miatt kérdeztem, hogy az uj VGAk miatt necces az uj gép. Gondolom a táp a probléma, a foglalat vagy méretek csak nem változnak úgy, hogy megszívja aki most vesz gépet. -
#97728 Az R9-esek fogyasztása nagyobb, mint a GTX-eké. -
#97727 A CPU csere tervével már másképp hangzik a dolog. :) Az említett CPU-hoz semmi értelme aftermarket hűtést vásárolni, ahhoz mérten csillió forintosak az említett hűtők. A gyári Intel hűtő is bőven megfelelne a max. 84 watt által termelt hő kordában tartásához. A 60°C tökéletes, ha nyáron 70°C lenne az is belefér, a gyári ajánlott maximum 72°C, persze pár fokkal felette sem lesz gond, tekintettel arra, hogy a gyári hűtő sem feltétlen tudja a gyárilag említett határon belül tartani... Egy K-s CPU-hoz inkább jól jönne az említett Macho...esetleg Noctua NH-D15 ha csúcs léghűtés, a hasonló árú kompakt vízhűtéseknél célszerűbb megoldás. 13k nem feltétlen rossz azért a Lepaért, de önmagában a rövidke 1 év garancia miatt is feledném...bár lehet megragadnám a lehetőséget, megvenném és eladnám 20e Ft-ért, még az is ár alatt van, valaki el is vinné annyiért rögtön továbbadva biztosan...aztán pár ezrest rádobva vennék egy Noctua NH D-15/D15S hűtőt...persze csak ha komoly CPU tuningolás lenne a cél. Amelynek sok értelme játékos célra általában nincs, így a DX12 korszak kezdetével főleg...
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.04.10. 01:32:50 -
#97726 a táp miatt necces az új gép? Vagy lehetnek más tényezők is? -
#97725 A jó vízhűtés 3-40k körül kezdődik. Hang, és hűtés szempontjából abban az ársávban válik jobbá a léghűtésnél. Ha ez alatt az összeg alatt szerednél maradni, akkor maradj a léghűtésnél, az a Macho jó annyiért, ha minden áron szeretnél új hűtést. -
#97724 De ami talán a legfontosabb: az idő egy jelentős részében szinte idle-ben használjuk ezeket a gépeket. Amikoris egy jó levegősnek gyakorlatilag semmi hangja. Ezekben a bojlerekben a pumpa az megy feszt...
Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.04.09. 20:31:09 -
#97723 Mert általában hangosabbak (sok esetben jóval) mint a levegős társaik, miközben hatásfokban akörül járnak. Bár ezt a típust nem ösmerem, de így látatlanban is megtippelem, hogy egy macho rev.b is itt van hűtőteljesítményben, miközben jóóóval halkabb.
/az ár alatt a boltit értettem. Ennyiből nem lehet összerakni két jó minőségű ventit, meg egy közepes pumpát. -
#97722 valami konkretabb valasz? miert kellene elkerulni? mi vele a baj?
azert tudom 13k-ert megvenni mert havertol veszem at (o ujonnan vette) csak most full vizet csinal.
teszt szerint jo dolog
erdekelne a velemenyed miert kellene elkerulnom.
koszi