Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
Ja meg vannak kifejezett tûzfal-switchek, 2 zsák heroin árért 😊

Saor Alba

Firerock
melyik az 1.?😄

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

jah, már vágom, kül ja vegyél router-t nekem is van, és elég jó a tûzfala 😊

nem szoftveres?

Solten
Jaja, router. Bár nem tudom hogy csak a biztonság miatt érdemes-e venned egyet.. De Te tudod.. vagy használj Linuxot <#idiota>

Saor Alba

Sharks
Már a tüzfalra gondoltam a hardweres megoldásnál, csak lemaradt...

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

Sharks
Ja, egyébként Ipon olyan gyönyörüen vitte fel az árakat, h visszacsúszott a 2. helyre a listán, tehát ha nem tudnak vmi kedvezményt ajánlani, akkor bukták, h náluk vegyem. És nem a 2%-os webshopos árra gondolok <#vigyor5> Egyébként még mindíg van nagyon fontos kérdésem, mert el is feledkeztem egy nagyon fontos szempontról, a biztonságról, ez egyrészt abból fog állni, h veszek még egy túlfeszültségvédõs hosszabbítót (persze a tápban is van, de jobb félni...). A kérdés pedig az lenne, h milyen hardweres megoldást ajánlanál? Ezekrõl tényleg semmi foggalmam sincs, tehát router v. van vmi más, ami kifejezetten elre irányul? Nekem csak a tüzfal rész kéne, mert netet nem akarok megosztani, fõleg nem a szomszéddal <#nevetes1>

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

Sharks
Igen, ez nyilvánvaló, csak azt hittem, h ott vmi speciálisra van szükség és megint állítgatni kell vmit, amit pont elkerülendõ venném a 800-ast<#vigyor2>

Solten
<#vigyor> <#wink> Ultra. Ipon fontosnak tartotta... 😄 Lényegtelen, szvsz az Evo sem nyikkan meg 4-4-4-12-n ha nem kapja meg a mûködéshez szükséges voltot.

Saor Alba

Sharks

Sharks
Húúú, köszi a linket, már tényleg nem gyõzök neked hálálkodni... nem vagyok kifejezetten az a templomba járó típus, de lassan tényleg imába foglalom a nevedet<#taps>. Szval elolvastam a cikket és rájöttem, h ez nekem nem is kell, egyelõre csak egy HDD-m lesz a gépben, késõbb pedig még mindíg vehetek RAID-est, bár gondolom mindkettõnek kell támogatni, h ez így müködjön, de a halál akarja, h elszálljon az egész. Inkább lássa csak szépen külön õket a rendszer, sztem ez egy tök nagy hülyeség, viszont az F1 funkció, ami gondolom sebesség és hang szempontjából jótékony, mindenképp ott lesz a vinyó nevében és így tlán kicsit nagyobbat is tudok venni. Még1x Thx Mester!

Sharks
háááááááát sztem sok

Solten
NP <#hehe> 800-as CL4-et, vagy 1066-os CL5-öt, amelyik árban kedvezõbb.
Elõször is, tájékozódj magáról a RAID-rõl, mert 2 mondatban nehézkes jellemezni: link

Az F1 RAID, érzésem szerint kissé marketing-szagú, elvileg bármilyen kettõ darab merevlemezbõl létrehozható a RAID.

Saor Alba

Annak idején az ilyen konfigot vettük meg 200k-ért (2003) 😄

Shifter
MSI PM9M-V /// Intel Celeron 430 1,8GHz /// BUFFALO DDR2 PC5300 1GB, 667MHz /// MSI NX7300-TD128EH /// Mercury 350W /// Excelstor 80GB SATA2 8MB

ez 25eFTé jó? 😄

&#3232;_&#3232;

SZilaJMaGGoT
Tulajdonképp nincs baj a p35-el de ha már ilyen procit akar akkor már vehetne újabb lapot... :/

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

SZilaJMaGGoT
Hát sztem régi.

Janem mert P43 XD

Mi a baj vele? Nekem is olyan van 😄

SZilaJMaGGoT
P35-ös lap??? :/

Sil3nt
koszonom a segitseget

kifli
lga 775
kifli
ahoz tökéletes a 4830 de végülis az is egy választási lehetõség amit gunner írt ha tervezel nagyobb minitort esetleg. akk a config úgy nézne ki hogy e7300 hd4850 4gb geil ultra 800mhz
Sil3nt
alaplapnal (mellette) melyik is kene? most LGA 775 van alapnak kivalasztva

Sil3nt
1280X1024, ok akkor ott a tap, (en tudatlan)

kifli
mekkora felbontáson játszanál?
kifli
táp benne van a házban 😉 megbízható fsp beles táp
Sil3nt
tap is kene, milyen egy jobb megbizhato?

Gunner
ha picit olcsóbb procit rakna bele, 800as ramból 4gigát és venne egy hd4850et, akkor sokkal jobban járna, de te tudod a különnnnnnnbségeket ...

[email protected] | HD4890@980/1140 | 4GB@800 | W7x64 |

kifli
ha kicsit olcsóbbra szeretnéd akkor e8400 helyett jó az e7300-is meg a 1066-os ram helyett tehetsz bele 800-ast is nem lesz számottevõ külömbség
jah már megvan 😊

ezt hogyan tudtad így összeállítani?

Sil3nt
koszonom a segitseged! ez egy jo opcio

kifli
ja és ipon-ról állítottam össze
kifli
akk ez:
Sil3nt
monitor nelkul ertendo az ar, bocs

kifli
monitor is kell?
Sil3nt
sziasztok

mostanaban szeretnek egy asztali gepet venni, leginkabb alkatreszenkent, vagy ha van komplett jo gep akkro abban is gondolkodom. 120-150e kornyeken gondolkodom, kerlek ha tudtok javasoljatok valamiket/linkeljetek ami segithet.

elore is koszonom

jatekra (nem fontos, hogy ultrahigh-on fusson stb., tehat nem extreme gamer, de gamer😊) +otthoni alkalmazasokra kene

kifli
EZ a teszt sokkal jobb
kifli
ezt az oldalt én nem tekintem használhatónak...
Firerock
uppsz

Crysis High

Firerock

Crysis high

Firerock
most ez komolya mondtad?😄

kurvasokkal.

Firerock
az sok vagy kevés?😄

Sharks
Solten, az utolsó ramos kérdésem (sry hogy az idegeidre megyek): a te véleményed szerint 1066 vagy 800 MHz-est válasszak?

A vinyókkal kapcsolatban viszont a Samu F1 és az F1 Raid között nem kicsi az árkülömbség, viszont nem tudom, h melyik mit képvisel (google barátommal is megtárgyaltuk az ügyet, de nem találtunk semmit). Ha megtennéd, h kifejted nekem 1-2 mondat erejéig azt megköszönném!?

Sharks
Igazából arra gondoltam, h magára a gépre (a házra és a tartalmára) nem szabad ennyit költeni, ha mondjuk monitort is veszel hozzá, meg komoly hangfalat, billentyüt, egeret, esetleg egy nyomtatót, meg ha annyira fanatikus vagy a szimulátorok iránt, gamepad, joy, kormány... és ami fontos: Megengetheted magadnak, akkor ok, h ennyit költesz rá, bár én egyszerre nem is tudnék, meg nem is akarnék ennyi mindent venni, mert 10 óra összedugdosni, meg telepíteni mindent és sokkal lustább vagyok annál, h ennyit szórakozzak vele<#vigyor4>. Azt meg mindenki tudja, h mire mennyit költ, meg mi a fontos, szval támogatom az "élj egy kicsit" filozófiát, de igazából ahhoz se kell nemtom hány ezer Ft, bár ez megint teljesen fakultatív!

kifli
2 centivel 😄
olvass át néhány tesztet
Shiwo
Firerock
node menyivel?