Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
Hm, ezen a frenetikus neven atsiklottam... 😊 Lol, Az EU penzugyi biztosa aztan qrvara vaghatja a magyar makro es mikrogazdasagot... (kb annyira mint en) 😄DD

Saor Alba

Firerock
"Magyarországon sikeresen le fogják gyûrni a válság okozta nehézségeket, a közfinanszírozás konszolidációja pedig sokat segít majd abban, hogy a magyar gazdaság megerõsödjön" - jelentette ki Joaquín Almunia, az Európai Bizottság pénzügyi biztosa vasárnap a Magyar Televízió A szólás szabadsága címû mûsorában. Arra a kérdésre, reális veszély-e az államcsõd Magyarországon, a pénzügyi biztos úgy fogalmazott: "nem kell Kasszandraként jósolgatnunk, nem kell találgatásokba bocsátkozni, hogy mikor lesz vége a krízisnek, egyszerûen csak meg kell oldanunk ezt a nehézséget"."

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Solten
off: ez a Zsaklin Alma meg ki a fene?

Saor Alba

Firerock
OFF
""Magyarországon sikeresen le fogják gyûrni a válság okozta nehézségeket, a közfinanszírozás konszolidációja pedig sokat segít majd abban, hogy a magyar gazdaság megerõsödjön" - jelentette ki Joaquín Almunia"
ON

Firerock
Amd ati amúgy

Bandi 18
Ott van lenn a konfig, bemész a boltba ez kell.

Norbi507
Veszek is 😄, bocs a (hüly kérdésért😊 Milyet?XD
AMD vagy Intel?
Ati vagy Nvidia?

\"Itt tavaszi-tekercs, hallasz?..\"

Firerock
csaknemár😞az nagyon nagy szopás lenne)akkor valószínû nem az lenen a legnagyobb gondom hogy vegyek e új gépet hanem az hogy vegyek kenyeret,és nem új gépér fogok dolgozni hanem a fennmaradásért:s jajj de szarul hangzik

Firerock
helyette veszel egy hasonló kaliberû intelt dupla ennyiért amit tovább fejleszteni nem tudsz csak lapcserével(ami ugye ram csere is egyben)és pár év múlva ráköltesz ugyanennyit ami a proceszor rovására megy ha ezt veszed akkor meg csak az új procit kell kifizetni

jajj de fogalmazásírós kedvembe vagyok😄

Solten
Az origo cikke szerint 2 honap es itt az allamcsod. Fifti-fifti a sansz. Ezert gyorsan vegyen gepet mindenki... 😄DDD

Saor Alba

Firerock
csendlegyen😄 lehet hogy ilyenem lesz
csak ahhoz szerencse is kell hogy 2hónapot tudjak dolgozni😄(és nelegyen államcsõd,ma halottam Zolikától hogy nyáron lesz,bár lehet hogy a fele sem igaz(800Ft 1 euró?!<#szomoru1>kurvaanyát)

Norbi507
Mehet bele az AMD legjobb processzora az még belefér, csak AMD, sok a hülye a környezetemben (nem itt sg-n 😄) és elhintik hogy az AMD ratyi.:S

Solten
Na ez zsir... Elfogadnam. Sporolj magadnak 1 ilyet es ne tegyel fel tobb hulye kerdest... <#wave> <#wink> <#hehe>

Saor Alba

Bandi 18
Nekem csak 1 észrevételem lenne. Az Intel jobb mint az AMD, de amúgy korrekt <#eljen> (Amúgy AMD párti vagyok)

Firerock
GIGABYTE GA-MA770-UD3: 21.299 Ft
AMD Phenom II 920 AM2+ BOX: 53.539 Ft
GEIL Ultra 4096Mb DDR2 800Mhz KIT: 17.748 Ft
HIS HD4850 512MB IceQ4 PCIE: 48.893 Ft
GIGABYTE GZ-X2 Fekete 460W: 15.737 Ft
SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB SATA2: 15.900 Ft
SAMSUNG SH-S223F/BEBE Fekete: 4.835 Ft

Össz: 177.951 Ft
+ha az Amd jelenleg legjobb processzorát rakjuk bele akkor +10k

Bandi 18
Ezen tudnék vitatkozni 😄. 9800X2 87.000-ért nem drága ?. Ráadásul nem is olyan jó, csak ugye mit lát az ember hubazzz X2 két mag na ez tutira aláz mindent.

Gyöször
Köszönöm a segítséget monitor ügyben. Utána telefonálgattam még egy kicsit és rájöttem h minek menjek ellenkezõ irányba 30kmet mikor a könyvelõ iroda mellett is van egy számtech bolt. Ott LG w1934s van raktáron remélem ez sem egy ipari hulladék darab..

Dübörög a 965ös x4

Firerock
nem az alaplapon szoktunk spórolni
nem azt mondtad hogy 185ezred van?
mindjárt leírom hogy abból milyen gépet lehet összedobni.elég csúcsgépet

Bandi 18
Csak egy példa: Szobatársamnak csak 160.000 FT-ja volt, és abból hoztunk össze egy olyan konfigot amin még az új gémek is lazán futnak. Mindezt 3 éve, és nem a legdrágábbat és nem is a legjobbat vettük.

Norbi507
Nem veszem én a legdrágábbat semmibõl, csak éppen az alaplapokhoz egy kicsit sem értek, és sok véleményt hallottam már, ezért nem tudok dönteni.

Solten
Ha nincs 240 ezred akkor maradj a realitasoknal... 😊 (pl. ahogy Bandee is irta, 4870 pl) Ne akarj mar 180-bol 80 ezres kartyat b+.. 😄DDDD

Saor Alba

Bandi 18
Ilyenkor csak azon bosszankodok hogy nekem nincs Infó boltom és nem keresem magam hülyére az ilyen embereken 😄 ÉS off vége...

Solten
Engem kulonosebben nem izgat, vannak menthetetlen emberek... 😊

Saor Alba

Bandi 18
De ha jobban beosztanád a pénzed akkor... Nem kell a legjdrágábbat megvenni, mivel az korántsem jelenti azt hogy az egyben a legjobb..

Solten
Ne legy <#lama> plz.

Saor Alba

Bandi 18
Basszus bocsi azt hittem a 38063-ra válaszol, de már látom hogy az 53-ra ment a post, szal bocs.

Bandi 18
<#eljen>

Firerock
nem emléxem mikor mondtam hogy a Giga szar?

Norbi507
Olcsók😄, miért lennének szarok?
Majd ha lesz 240ezrem gépre akkor majd Asus Striker Extreme II-essel fogok feszíteni, de most ez is jó, mivel nem igen lesz pénzem 😄

Bandi 18
Tudod mit vedd 😄😄, talán Solten még jobb belátásra tud téríteni én feladom, aki buta vegye csak meg a szart...

Firerock
ez a minimum

Bandi 18
Gigabyte inkább 😄 A Gigabyte nem szar sõt, több cucc van benne mint a premium lapokba.

Firerock
ezek õskori szarok...

Firerock
mi a zsarért ragaszkodsz ezekhez a szar MSi-khez?

Norbi507
Mondjuk ezek közül valamelyik lehet hogy belefér: ez
vagy ez

És mind2-ben van DualChannel, sõt az 1ikben 7.1-es hang 😄
Mondjuk mind2 31-es de az engem valahogy nem zavar annyira 😄

Bandi 18
Ja hogy ez csak így megy 😄, kidobok most 10-et aztán majd 3 hét múlva veszek másikat... Így is lehet...

Norbi507
Ha esetleg megveszem ezt a lapot, akkor szerintetek, nem fogom egybõl lecserélni, ha szert teszek egy kis pénzre? 😄

Solten
Nekem mondod, egy budget Giga lappal kihoztam gyakorlatilag az 5000+ BE-bol a maximumot... 😊 (Giga 4ever)

Saor Alba

Solten
Ez egy tipikus eset: egyik komponens gyakorlatilag a legjobb legyen, de sporolni kell vazze`, legyen a masik a legsz@rabb 😄 Igy nem lehet gepet epiteni.

Saor Alba

Bandi 18
Ez a tévhit hogy drága lap csak tuningra való kb 4-5 évvel ezelõtt terjedt el.

Solten
"Azt hallottam, hogy nem érdemes 20fölött alaplapot venni, hacsaknem tuningolni akarom a dolgokat."

Mi ez a baromsag? 😊 Ha esetedben nem a tuning a lenyeg, legyen a korszerub technologia es stabilitas. Nem erdemes ilyen g31 oskovuletekkel foglalkozni. 20k korul pl kaphato Giga P43-as lap.

Saor Alba

Bandi 18
Tudod mit vegyél egy P2-eset basszus. Egy ilyen lapba ha belepakolsz egy X2-es VGA-t meg procit, akkor a lap lesz a szûk keresztmetszet, plusz nincs Dual Channel sem. Vegyél egy olcsóbb VGA-t (én nem értem minek abból X2-es), ott linkeltem a 4870-et, rohadt sokáig elég plusz egy Giga EP45 D3SL-t

Hát igen csak de mentségemre szóljon kb. December óta nem követem a számítástechnikai híreket

Bandi 18
A magok valóban külön-külön annyin mennek, de a C2D rendszerek óta nem lehet úgy órajelet számolni mint a P4 esetében, nem mindig van kihasználva a két mag, plusz a gyártó sem úgy tünteti fel hogy 2x valahány GHZ, hanem egy fix mag értéket, szóval megtévesztõ így jelölni hogy 2x2.7 Ghz mert ebbõl ugye azt vonja le az átlajúzer hogy 5,4ghz-m van de király.

Norbi507
Hát akkor vagy várok kb 1 hónapot, amíg lesz pénzem, és tudok venni 20ezerért egy alaplapot, vagy megveszem ezt mondjuk: alaplap

Azt hallottam, hogy nem érdemes 20fölött alaplapot venni, hacsaknem tuningolni akarom a dolgokat.

Solten
az eleg szomoru.. 😊

Saor Alba

Solten

Saor Alba

Ja értem. Köszi! Csak tudod tegnapig azt se tudtam hogy 7750 létezik egyáltalán.

Solten
Gyakorlatilag 20k alatt nem kaphato emlitesre erdemes intel alaplap.

Saor Alba

Norbi507
Bandee! Milyen alaplapot ajánlasz nekem ami max. 12.336 Ft? 😄