Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Maala
~200k-ért máshol is összeállíttathatsz egy ennél sokkal jobb gépet.

Azért nem érdemes ilyen előre összeállított konfigurációkat venni, mert 1) túlárazottak a képességeikhez mérten, 2) nem tudod pontosan, hogy milyen alkatrészek vannak benne.

1TB-s merevlemezből is van jobb, meg van rosszabb... Pontosan milyen GTX 960-ad adnak bele? A fene sem tudja? Táp? 500W-os, de ezen kívül semmi infó, lehet, hogy egy ipari hulladékot kapsz mellé.

Igaz, én nem vennék 1151-es Socketet sem ennyire szűkös keretből a helyeden, 10%-al gyengébb S1150-es alapokkal már belefér egy SSD is akár, mert spórolsz rajta 15-20k-t.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.12.03. 09:24:25

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

nVidia GTX 940-el kérném + 28 ezerért így beleférne a 200ezer körüli keretembe!

a vga lesz benne hamarosan "semmire" való

Gigabyte 970A-UD3P rev 2. AMD FX-6300@4520MHz, Radeon R9 380 4Gb Windforce

Ezzel nem is lenne problémám, mert a mostani gépemmel amit összeraktam 4-5 éve, ahhoz sem nyúltam hozzá! Viszont hogy tudom belerakni a vinyómat amin a dolgaim vannak!?😄
Ár érték arányban szerintetek megéri? Nincs túl sok kedvem gépet összeválogatni, ez pedig egész jónak tűnik!

Atisz
Jobb helyeken nem vész el a garancia, olyan helyen nem érdemes venni, ahol igen.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Igen el...ha meg akarod bontani a boltban kell ki be szereltetni amit bele akarsz rakni..

Vadnokedli
Vajon ha az 5 év garancián belül megbontod a gépet, vagy hozzáadsz elveszik a garanciát?

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Sziasztok! Gépet szeretnék vásárolni! Erről mi a véleményetek? Ez beleférne a keretbe erősebbik videókártyával!

http://www.computerimperium.hu/images/Imperium_Core_i5_HD_PC.jpg

Moby
Milyen csavart? evo-n a felfüggesztőket? Tökig természetesen.

Adversus solem ne loquitor

addig húzd amíg stabilan nem fog állni, oldal irányban mozgasd,annyival nem kényesebb ez sem mint a többi max ujraindul vagy leáll géped ha nem hűt rendesen de akkor tekersz még rajta.de majd úgyis kijavítanak ha hülyeséget írtam.nincs a meneten jelzés hogy meddig lehet megtépni a csavart?
Sippie
mondjuk mivel nem pattintós, hanem csavaros, így kb pont marhára nem tudom, hogy mennyire kéne meghúzni hogy jó legyen :S ha meg a skylake ilyen könnyen tönkremegy, akkor azért rizikós
Sippie
hyper 212 evo jó skylake-re?
Moby
A skylake a mostanidnak töredékét fűti el. Hangja: meg kő nézni, hogy egyáltalán indokolt-e, ha kell manuálisan célszerű profilozni, egy csomó ilyen totál inokodlatlanul túlpörgi magát. Ha nem erről van szó, akkor még mindig le lehet cserélni egy blacknoise, vagy valami überhalk ventire.

morcosqtya
Na ez megnyugtató.. 😊
Jónak tűnik az S40, annyi, hogy a gyári paszta (ami rajta volt előre felnyomva) hiába volt homogén szart se ért, lekapcsolt a proci, reboot sípolás, 84 fok celsius overheat..
Szóval ment fel rá egy egyszerű 1200 forintos alap szürke CoolerMaster pasta (ami pont volt otthon).
Még egy negatívuma a viszonylag nehéz rögzítés az alaplapon, azzal vért izzadtam.
Egyébiránt bár nem hangos, el tudnék képzelni valami halkabbat is.. de az előzőnél halkabb ez is.
Nem készülök ordenáré tuningra jelenleg.. 😊

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Moby
Most látom, hogy S40-ed van. Ha nem valami intergalaktikus tucsingra készülsz, bőven megteszi az is.

/vhogy az a posztod kimaradt. Ha mindenképp valami komolyabbra cserélnéd kb ez, vagy ilyesmi legyen, de nem nagyon indokolja semmi a cserét.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.12.01. 13:14:31

morcosqtya
ok.

Moby
Ez nemjó...fix fordulaton járnak a ventik(ráadásul hulla felesleges 2). Neked ez-e kell.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.12.01. 12:21:46

morcosqtya
Na EZ kompatibilis a 1151 foglalattal is...
:-)
Az ára se gyerekjáték úgy látom...

morcosqtya
Úgy értettem, hogy a Sandy Bridge-től a Skylake-ig 4 generáció megy le. Pontosabban 3, elszámoltam.

Atisz
A benchmark pont nem számít ez esetben annyira, dobj alá inkább egy mai játékot és azt nézd meg miképp muzsikál.

(a skylake egyébként 6th gen)

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

morcosqtya
Sajnos játszok. 😊

Atisz
A sima, k nélküli procikhoz jár gyári hűtő.

SzirmosSzisza
Ha nem játszol nem hiszem, hogy egy passzív hűtés ne bírná el. Nekem gyári hűtővel nem volt még 40 fok felett a CPU játék alatt se (bár az i5-4440).

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

morcosqtya
Utánanézek.
(Ház az egyetlen amit nem szeretnék cserélni. Medvebaszás nagy torony: chieftec_ba02bbb ebbe minden befér, 7 kiló ruha mosni is.. :-) )

morcosqtya
Van konyhai mérleg.
Az S40 szerintem több mint 700 gramm.

Moby
Teszel rá egy Thermalright HR-02 Macho Rev.B-t, és öröm. Vannak nála picit jobban, de azok már sokkal-sokkal drágábbak. Na az olyan, hogyha nincs éppen széjjelkűdve a cpu, akkor elviszi passzívban is, ha nem valami retek házba van bezárva.

morcosqtya
4,5 Ghz-en fut a 2500k.

De benchmarkban nem teljesít valami fényesen... meg ugye 4 generáció az 4 generáció...
Ez még Sandy Bridge..
Utoljára szerkesztette: morcosqtya, 2015.12.01. 11:21:49

morcosqtya
Ok, köszi mindannyiótoknak! 😊
Volt anno Noctua 12-es házhűtésem az nagyon csendes volt meg jó hatásfokú, csak elajándékoztam öcsémnek (mert az övé épp beszart).
Procihűtőben még nem volt szerencsém csak Cooler Masterhez meg DeepCoolhoz.

Olyan szöveget is hallottam már, hogy az "új prociknál már nem divat az aktív hűtés"... :-)
Ezt hogy értik?
Még a nem k-s jelzésűeket (nem oc-s) is kell hűteni nem? Passzív bordás hűtés nem hinném hogy elég oda...

Atisz
Van otthon konyhai mérleged (utalva az előző hozzászólásomra)? 😊

A helyedben egyébként nem cserélném le azt az i5 2500k-s procit, pláne ha 4 GHz felett van hajtva. A villanyszámlából lefaragsz, de amúgy nem sok értelme van.

Atisz
Tényleg azt tanácsolnám, hogy fordulj szakemberhez, vagy olyasvalakihez, akinek (működő) húzott skylake processzoros gépe van.

Van itt egyébként egy cikk, ami arról szól, hogy néhány esetben megsérült a nagy ventilátorral ellátott, házhoz szállított (vagy csak ide-oda hurcolt) gép, ami annak köszönhető, hogy bazi erős, 1150/55/56-ra illő ventilátorral látták el a sérülékenyebb skylake processzort. Persze ez csak néhány ventilátor típus esetében fordult elő, a cikk végén pedig a Noctua reagálása olvasható, amelyben azt ecsetelik, hogy az ő hűtőjük használata mellett ez a veszély nem áll fenn és hogy 700 gramm alatti speciális hűtőt javasolnak.

Dehogy kell, bőven jó lesz

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

szerintem elviszi

morcosqtya
Procihűtőm most ilyen van: Deepcool GAMMAXX S40
http://www.deepcool.com/product/cpucooler/2013-12/7_512.shtml
1151 socket kompatibilis

cserélnem kéne?

Utoljára szerkesztette: morcosqtya, 2015.12.01. 11:00:57

morcosqtya
"Szerintem nincs tisztában azzal hogy mi micsoda.Csak látja hogy drága és akkor biztos jo."

Ha így lenne mindenben akkor i7 6700k-t vennék meg egy 100 ezres alaplapot.
Nem ezt teszem.
Ennek ellenére a RAM-ban valóban nem voltam tisztában épp melyik generációs fut csak azt tudtam felszínesen, hogy most ősszel volt egy váltás, és alapból az ötös szám ugrott be. Ennyi a történet...

morcosqtya
Köszi!
Akkor milyen márkát ajánlasz hűtőből ami megbízható?

morcosqtya
Benéztem, GDDR5-el kevertem ami a VGA-kban van.

Szerintem nincs tisztában azzal hogy mi micsoda.Csak látja hogy drága és akkor biztos jo. MErt ha tudná akkor tisztában lenne vele hogy ddr5 memória nincs csak gddr5 ami a VGAkártyán van.

Moby
>Az Asrockot szerintem cseréld le Gigabyte-ra

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.12.01. 10:36:51

DDR5? Valamit csúnyán benézel mert még a DDR4 is csak most jelent meg. 😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Atisz
DDR5-ös? Dehogy 😊
Az LGA 1151-nek pont a DDR4 támogatás a fő előnye. Arra figyelj, hogy (min.) 2666MHz-s legyen a memória (természetesen dual-channel), hogy kihozd a maximumot a konfigból. Az Asrockot szerintem cseréld le Gigabyte-ra (mondjuk én elfogult vagyok, de nyugodtan kérdezz meg mást is, alaplapból a legjobb márka) és már jó is lesz a dolog.
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2015.12.01. 10:29:37

Atisz
Nos, processzorhűtőt illetően (is) már érdemes szakembertől tanácsot kérni: az a lényeg ugye, hogy támogassa a foglalatot (LGA 1151) és bírja a megfelelő (91 W) teljesítményt. Akinek van húzott skylake procija az talán több segítséget tud adni.
A cooler master nem valami jó márka, legalábbis ami az olcsóbb termékeit illeti.

morcosqtya
Még egy valami:
Terveztem venni alaplapot + procit. 1151-es socket, prociból az i5 6600k mondjuk, kb 90ezer, ehhez szorzózármentes alaplap kb 30-40 e lehet, mondjuk Asrock.
Eddig fasza, de memóriából ezekbe DDR5-ös kell, azt meg a bolt honlapján nem találok.
Nem hoznak még vagy már vagy hiány van ezekből? DDR4 nem megy bele mi? 😄

morcosqtya
Ha egy 10-20e ft közötti értékű középkategóriás nagy léghordású nagylapátos 3-4 rézcsöves léghűtőt rakok reá, akkor az ki fogja szolgálni ugye?
Vagy milyet tennél rá?
Márka? Cooler Master?
Mert pl talán ipon-on néztem, indokolatlanul drága hűtők is vannak, én azt hittem max 25-30-ból már a legjobbat kapom meg. De nem. Határ a csillagos ég.

Atisz
Én is így vagyok, nekem is sima 6600 lesz (már csak az ára miatt is - az utóbbi időben ugyanis ki lehet fogni 70 ezer körül, amennyit egyébként ér, nem pedig 80-85-öt). Igen, a turboval felugrik magasabb órajelre ha szükséges, de a hőmérséklet korlátot szab, illetve attól is függ, hogy hány mag van használatban. Az órajel húzás a k verziók esetében tehát jóval kézzelfoghatóbb eredményeket produkál, mert ott ugye bejátszik a külön rátett extrém processzorhűtő.

Atisz
Gyártó, RPM, cache méret. A 7200 ma már szinte alap és odafigyelnék a gyártóra (lehetőleg ne WD).

Atisz
Úgy van.

morcosqtya
ez a lap nálam ASUS P67 LE rev 2.0 ha jól rémlik, és kb egy huszasból meg lehetett úszni... anno.
Asszem ilyesmit 1151-esben zsebbenyúlósabban lehet majd megoldani...

morcosqtya
A 6600k az az i5-ösöknek a 1151-es foglalatos verziója? És abból is a NEM órajelszorzó záras ugye?
Azaz olyasmi mint a mostanim (i5 2500k, 3,3 ghz de 4,5 ghz-n megy stabilan, volt emelés nélkül) de ehhez egy olyan alaplap is kell ami engedi a biosban a k-s jelű procik szorzóállítását?

Atisz
A 6th gen. i7-esek szerintem előbb fognak elfogyni a piacról, minthogy jelentősen lemenjen az áruk (nézd meg a korábbi i7-es procik árváltozásait és ezekhez vedd hozzá, hogy idei, őszi modellek). Szerintem is majdnem felesleges játékra i7, én inkább a 6600 k-ra várnék (aki ügyes volt, megjelenéskor vett, hiszen azóta sem volt 80 ezer alatt az ára Magyarországon). Ha hozzávesszük, hogy az Intel hivatalos oldala szerint is csak 30 USD-ral kerül többe, mint a sima 6600-as, akkor siralmas, hogy jelenleg 100 ezer körül vesztegetik itthon.

Az alaplapok ára állandóan ugrál, de már érezni egy bizonyos csökkenést (egyes típusoknál, a felsőkategóriásak ott is inkább elfogynak)