103176
-
#98041 Vársz pár hónapot, amíg lemegy az ára az alá :P -
#98040 #fuckvidék
#98037: Jelenleg tudtommal minden aftermarket GTX 1080-at a founders ára felé nyomtak be a szokásos minimum 20-30 dolláros felárral, szóval a dolgok jelenlegi állása szerint legalább addig cumi van, amíg csak a founders kapható referenciaként... -
#98039 ó hogy bassza meg a pickpackpont a 150000 forintos korlátját, nem is tudtam eddig, hogy van ilyen :(
de még a postapontra is csak 250000 ft-ig lehet kérni
macera lesz beszerezni ezt a gtx 1080-at, #firstworldproblems -
#98038 Szvsz a memória bővítése 4 GB-ra nagy változást nem hozna, főleg ha 64 bites Win 10-et használnál, mivel a 4 GB-ot is szörnyen hamar megtölti a rendszer, nálam is alig fut valami most - Opera böngésző pár oldallal, WinAMP, uTorrent - és már 4.6 GB-ot eszik...szóval tekerne szegény vinyó ezután is, csak kicsit kevésbé. Szerintem érdemes lenne egy minimalista AMD APU-s konfigbelsőt újítanod, az új APU+alaplap+8 GB RAM kijönne a 130e Ft kevesebb feléből is kényelmesen. Ha van ilyesmi épkézláb használt félkonfig a hardveraprón, vaterán stb. akkor még kevesebből... Egy havi jó magyar minimálbér környékét szerintem megérné egy ilyen konfigbelső több év használatra. Extraként egy apró használt SSD is dobhatna a felhasználói élményen 10e Ft-nál is kevesebb kiadásért. :) -
#98037 Ehh... akkor melyik verziok olcsobbak a founders editionnal 100 dolcsival? -
#98037 Ehh... akkor melyik verziok olcsobbak a founders editionnal 100 dolcsival? -
#98036 Aqua szerint ASUS "csoportból" 187 ezer az aftermarket és 168 ezer a mezei FE (1070) -
#98035 Illetve még az is fontos, hogy milyen felbontású monitort használsz a gép mellé? -
zamballa82 #98034 Ez saját vélemény!
A több memoria miatt nem fog gyorsulni semmi igazán.
Mivel te nem igazán akarsz fejleszteni így hogy gyorsuljon a rendszered egy ssd-t ajánlók.
Ha viszont olyan problémád van hogy pl.: akadoznak a filmek akkor egy kis vga fejlesztést javaslok mellé.
Milyen vga-d van?
Amúgy ha win 10 re akarsz váltani akkor ajánlóm az ssd-t. A sima hdd nagyon sokat szenved win 10 alatt.
A memoria bővítés is jó jönne ebben az esettben.
Igazából a te pénztárcád a korlát.
:) -
TIBCSI1966 #98033 Most 9 éves.
ASUS M2N-E SLI lap, AMD ATHLON X2 DUAL-CORE 4000+ PROCESSZOR, 4*512 MB DDR2 800MHZ.
Azt gondoltam, hogy a több memória miatt kevésbé tekeri majd olyan gyakran a HDD-t.
-
zamballa82 #98032 Mi a régi géped?
Amúgy a memori fejlesztést semmit nem ér. -
TIBCSI1966 #98031 A fórumonokon kérdezősködve, a neten olvasgatva összeállítottam egy konfigurációt a 9 éves gépem lecserélésére.
Alapvetően netezésre, irodai munkára, filmek átkonvertálására , néha zene hallgatására, képnézegetésre, egy-egy film lejátszására használnám, játékra nem.
Viszont a konfigurációt nézve lehet, hogy ezekre a feladatokra nem kell ilyen árkategóriájú (130-140 ezer Ft) új gép.
Illetve, mivel hetente 2-3 órát használom a gépet,lehet, hogy a régi gépet kellene megtartanom, s a DDR2 memóriát 5000 Ft-ból 2GB-ról 4 GB-ra emelni.
Szerintetek, ha még mőködőképes a régi gép, érdemes-e ennyi pénzért növelni a memória memyiségét, vagy kidobott pénz?
4GB-nál már tudnám használni a 64bit-es WIN10-et. -
#98030 A te tápod VGA felőli részén sincsenek lyukak? Mert ha vannak, akkor push-pull elrendezéssel kb ugyanazt a hűtési hatásfokot éred el, viszont - ahogy láttam chartokból - a turbot az aftermarket hűtők stabilan tartják, megszűnik a ref. hűtésnél fellépő throttling.
Persze a merevlemez pár fokkal melegebb lesz. -1 év tartósság, brühühü. -
#98029 Kérdés; Egy Hasonló házba(mATX kicsi CM N200) a FE-kártya nem jön jobban mint egy Aftermarket hűtős verzió? Kép
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2016.06.13. 06:29:35 -
#98028 Keresd fel a kedvenc boltodat e-mailben, ők majd tájékoztatnak, hogy mikor érkezik hozzájuk. (Jövő héten valszeg) -
#98027 Mivel akkor speciel nem lenne ertelme ezert ja:) -
#98026 Aki gtx1080 sli-ben gondolkozik, azt biztos egy sli híd megvásárlása fogja visszatartani :D -
vato loco #98025 Az gáz. Mert a google se dobálja a találatokat boltokhoz. 4K-hoz meg kéne. Ezzel nem ösztönzik az SLI-re az embereket. -
#98024 Asus founder mellé nem volt. -
vato loco #98023 SLI HB hidat lehet már valahol kapni? Esetleg csomagolnak a GTX1080 mellé? -
#98022 ottan jonnek
naja
Utoljára szerkesztette: PeeTeR, 2016.06.12. 18:03:19 -
#98021 Úgy rémlik hogy hivatalosan 2 hét a GTX 1080-nál a founders only korlátozás, ennél is hasonlóképpen lehet...
#98020: Általában 10-20 dolcsit szoktak rádobni a ref. ajánlott fogy. árra, gondolom ez csak a kezdeti hype készletek ára lesz...érdekes hogy a középkategóriánál is van ilyen.
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.06.12. 17:55:17 -
#98020 Naja, csak a valóságban a webshopok már 265 euroért árazzák, pl ezt:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#98019 Biztos nem pár nappal a megjelenés után... -
#98018 na de mikor resznek már nem founderses szutykooook?! :D -
#98017 Leakelődött egy ilyen is, 200 dolcsiért GTX 980 teljesítmény eléggé jól hangzik (mondjuk ez se játék). -
#98016 Na, Aquaban 165k lett az 1070. :) Worth it, bro. -
#98015 Y elosztó? vagy az RPM-re használhatatlan?
azon kívül meg #98011, ugyanez házi barkácsban, venti szabályozó, vagy soros bekötés és akkor mindkettő 6V-on megy. (bár ez molex-es csatlakozónál, Y elosztó átalakításával a menő, nem kell lemészárolni a ventiket)
Utoljára szerkesztette: Calver, 2016.06.11. 03:41:02 -
#98014 Komolyan nem ertem mirol beszelsz. Nulla racionalis erv van jelenleg 980 ti-t venni. Hasznaltan dragabb, mint amennyi az 1070 ujonnan lesz, ami nagyjabol minden altalad linkelt benchmark szerint is elveri OC nelkul es OC-val is. Fogyasztasrol mar nem is beszelve. -
#98013 Nem tudom mi az alap viselkedés, de ha én a sima slotokba dugom a ventiket akkor fixen maxon pörögnek. Ha a 3 "csatis"-ba akkor megy rendesen. -
#98012 Köszi szépen mindkettötöknek a segítséget! :) -
#98011 Ha a csendesség nem különösebben számít, akkor vedd meg ami x neked tetsző színben pörög és kalap... :) Tőlem is kap a Fractal Design Silent Series egy ajánlást, van belőle 4 db 140 mm-es R2-esem és 1 db 120 mm-esem, max. fordulaton is inkább csak a szélzaj hallható. A 140mm-es R3 csak nem lett hatalmas visszalépés, ennyiért cukoráron van... :)
A szabályozhatóság szerintem nem egy musthave fícsör az ilyesminél, ha megfelelő a ház szellőzése, akkor a legalacsonyabb fordulaton is átszellőzteti pár venti a házat megfelelően, ha viszont kazán a ház, akkor teljesen mindegy hány venti van benne és mekkora fordulaton mennek, sok változást nem fognak hozni...így szvsz nem nagy tragédia, ha nem tudod az alaplapon keresztül szabályozni őket. Csillió forintos venti vezérlő egységek vásárlására sem buzdítanálak, szerintem bőven megfelelne ha egy ilyesmi átalakítóval futtatnád a ventiket folyamatosan alacsony feszültség --> alacsony fordulatszám --> alacsony zajszint mellett... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.06.10. 20:58:28 -
#98010 Okés, köszi mindent.
Még egy utolsó kérdés, hogy melyek a jobb venti/hűtő márkák? -
#98009 Igen 2db-ot. -
#98008 Annyira nem sokat, meg nem is annyira prioritás, hogy annyira csendes legyen. Inkább az érdekel, hogy akkor jól értem, hogy ez a lap, csak 2 ventit tud szabályozni? -
#98007 köszi, én feliratkoztam, majd valamikor jól fog jönni :D -
#98006 Ez segíteni fog ha ráérsz :D
Egyébként Fractal Design Silent Series-t mondtam volna, de látom már nem adják, hozzá a fordulat szabályzót, így igazából nem tudom, attól függ mennyit szánsz rá -
#98005 Milyen ventiket (120 vagy 140 mm) ajánlanátok a gépházba? Néztem egy cooler master R4-et (csak a zöld led miatt :D), de sok helyen írják, hogy elég hangosak, ha nincsenek leszabályozva alaplap által. Elvileg 3 venti lenne a gépben, de az lehetséges, hogy csak 2 szabályozható egy asrock b150m pro4-ben? (Ezt a lapot mondták, amikor érdeklődtem itt gép iránt, csak akkor a venti még nem jutott eszembe.) Előre is köszi a választ. -
#98004 Megfelelő lenne hozzá a jelenlegi háttér is bőven, főleg amint beérik a low level API dolog... :) -
#98003 íjj, ahogy elnéztem jó kis i7 ek meg aranyárban vannak, i7-3770K van egy másik összehasonlító videóban, kvázi különbség nélkül, aztán 100+k. Persze mondjuk kódolásban meg ilyenek kijönne a különbség, de azt hiszem akkor még hagyom a gépben, jó az ott :)