Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
Alakul... alakul... 😊

Saor Alba

kifli
alakul, de azért ramból minimum ILYET vagy ILYET
DarkSector
Tény hogy ez igaz...nekem pl a gears of war elment maxon dx9-ben...ezzel a configommal régen:

Intel P4 3.0GHz, msi Neo-V alaplap, 8800GTS 320MB (mostani kártyám), 2GB Kingston 400-as ram.
és ez korántsem egy erõgép mai szemmel...

Havenak most ugye aki cserélni fog:

AMD 2800+, asrock (tökmindegy mien alaplap 😊),Radeon X1650XT, 1.5Gb ddr 400-as ram

(bezsarás, hogy a gagyi konfigon mik elmennek a mai játékokból pl:call of juarez 2 maxon 1440x900-ba....cod4 is maxon)

úgyhogy a ram nem annyira mérvadó számomra...

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
Ehhez mit szolsz...

2 fõ dolog, az intel proci, és a késõbbi esetleges ramcsere.
(sráccal így egyeztünk meg, hogy ne kelljen ezeket lespórolni a fõ alkatrészekbõl...)
mármint nem az inteles procira értem....mert azt õ akarta, hogy a proci ez legyen ezzel egyet is értettem mert nekemis e6550-es zsir modon kiszolgál már 2 éve...

Tehát neki lesz 3 vinyója:
2x 500GB
1x 250GB (oprendszer)
(remélem a táp elég lesz ezeknek...:S)

+

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

kakaoskalacs
Üdv ! olyan kérésem volna ha össze tudnatok dobni egy gépet ezek kellenek csak mas nem :

alaplap ,proci ,memoria

Ha megoldhato lenne egy intel-es és egy amd-s példány öszvisz 80k lenne rá

You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.

Persze, mibõl nem jobb, ha kétszer annyi van? Nem azt mondtam, hogy nem jobb, csak azt hogy a 2-vel is elboldogul. Én is pár hete bõvítettem 2-rõl 4-re, de nem játékok miatt, azok eddig is és ez után is mentek/mennek tökéletesen.
Deee gonoosz<#vigyor1>
kifli
mekkora külömbség van méretben? nagyon látszik az az 1 col? 😊
Solten
2333hd-t szvsz.

Pio: nem kell extrem eset, volt errol egy logout teszt, egyertelmuen jobb ha 4GB van a gepben, a ketto helyett.

Saor Alba

kifli
de minek cserélje ha már eleve vehet egy jó ramot, 7400 meg 8200 közt nincs olyan hatalmas külömbség, talán e8200 erõsebb, de annyival szerintem nem erõsebb mint amennyivel drágább
Jaoks, azt hittem olcsóbb 😊 B

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Solten
Lehet, de vannak nala ertelmesebb termekek szinte azonos aron, akkor minek is vegye xy?

Saor Alba

Inkább a RAMon spóroljon a haverod szerintem is, mint a processzoron, a ram az sokkal könnyebben bõvíthetõ, húsvétkor összelocsol egy tizest és máris nem kevés a ram.
Arról nem is beeszélve, hogy ha játékkonfigról van szó, akkor néhány igen extrém esettõl eltekintve simán elboldogul 2 gigával is.
kifli
hát mert ha most szélesvásznú tv-n nézek tv-t akkor az széthuzza a a képet, bár lehet e lehet állítani hogy nebasztassa és levág a 2 oldalábol 😊
na de szerintetek melyik legyen?
az a +6e ft nem oszt nem szoroz szal az most nem lényeg
Solten
Belefer akkor nyilvan az erosebb procit, csak ertelmes lapban legyen. RAM-ot cserelni egyszerubb, valoban.

Saor Alba

Nekem pl az h valaki nem akarja tuningolni eléggé közpépútnak tûnik 😄

DarkSector
jó értem én...de

miért vegyek vissza prociból

1333-as 6mb l2-rõl

a másik 1066 3mb l2-esre, ha a ram a legprimitivebb alkatrész, amit ha nagyon szükségeltetik, akár õ is késõbb kicsrélheti.

Vagy a két proci közt nincs akkora eltérés???

Solten
Tesztek alapjan merlegelek, a pqi tul sok embernel sz*rt be (plusz nalam is) hogy ertelmes termeknek tartsam.
Ez nem jelenti azt hogy minden egyes ember igy jar vele. Kozeput alatt mit ertesz? Kevesbe sz*r?? 😄 Nincs kozeput. Vagy jo vagy f*s.

Saor Alba

Jó a Samsung memória is.
Ti nem vagytok ilyen márkahûek ám ? Mert olyat h középút nem láttam még itt 😄 vagy azt h jó, vagy azt h szar 😊 Nem azt mondom pl h az enyém jó, mert nincs sok összehasonlítási alapom, de 1.5 éve hibátlanul mûködik 😊

Solten
Nem tuningram, egyszeru 800MHz CL4-es. Manapsag szvsz alap a 4GB...

Saor Alba

Solten
Miert nyujtana meg? 😄 Lesz alul felul egy csini fekete csik.

Saor Alba

DarkSector
amugy jo eddig az a konfig, de kuvasok az a geil ram, ez nem world tunning-ra készül...😄
és azt rá forditanám a procira...nem fél évre tervezem...😄

Solten
PQI? Kukaba valo az is.

Saor Alba

kifli
vapor-x az jó hûtés mi nem tetszik benne?
kifli
na most nemtom melyik monitort rendeljem, 64-ért a samsung 2333hd-t ami 16:9-es 23"-os, vagy a t240hd-t ami 16:10-es és 24"-os
2333hd 64e t240hd meg 70e, mindkettõben van digitális tv tuner, szal már csak az érdekelne hogy mivel a tv majd 16:9-es lesz, megnyújtja majd a képet a 16:10-es? jobb inkább az 1 collal kisebb? mennyire észrevehetõ ez a méretkülömbség?
MerlinW
Sapphire Vapor-nak jó a hûtése, azért ajánlottam.

[merlinw.org]

DarkSector
Amúgy sapphire a hûttés végett nem kell.

MerlinW
Így már világos.

[merlinw.org]

kifli
ja ilyen helyekre tökéletes, denem egy tuningram, mégha nem is akar vele az ember tuningolni akkor is jobb egy "tuningram" mert alacsonyabb az idõzítése és gyorsabb
Hm, azt hittem Samsung ram-om van. PQI az milyen ? 😄

MerlinW
Áhhá!😊

[merlinw.org]

MerlinW
A Samu RAM dolgot mondjuk én sem értem, a fél világ Samsung memót használ mindenhol (kamerák, fényképezõk, mobiltelefonok, stb)

[merlinw.org]

kifli
mert az XXX- változat, azaz gyárilag emeltek az órajelein, hd topikba többen írták hogy szerintük nemjó ez a hûtés, bár én nemigazán értem miért, bár a venti nemtúlnagy szal lehet benne valami
kifli
az hogy samsung ramok nem éppen jók, ezért nem is látod azt hogy itt valakinek ajánljuk, max irodai gépekbe való
Solten
Belinkeltel neki egy tokjo konfigot, de remenytelen eset 😊

Saor Alba

kifli
ha árba belefér a 4gb akkor miért ne?
Rammal mi a baj ? :o

Solten

Saor Alba

kifli
az kimaradt hogyha asus-felé húz a szíve akk vegye azt 😊
Ahhoz a konfighoz én a helyedben megelégednék simán mondjuk egy ILYEN alaplappal és akkor futná a plusz memóriára is. De majd jönnek és megmondják, hogy P35 az nemgyó, mer' régi és nincs benne pci-e 2, de ehhez a konfighoz, ha nem terveztek valami komoly bõvítést (vagy itt vagy a másik topikba írta,d hogy 2 évre tervezett fix konfigról van szó) akkor tökéletes
kifli
shappire sokkal jobb mint asus, õs ati gyártó, egyszer régebben volt belinkelve egy táblázat hogy melyik gyártónak milyen a meghibásodási statisztikája, shappire volt az egyik legjobb
Solten
Amennyiben Glaciatoros az az Asus, nem nagyon ajanlott. A Radeon topikban van par tulaj aki szivott vele. A P5Q lapok meg nem rosszak, ha ennyire az Asusra gerjedsz (vagy a cimbid), vegyed/vetesd meg vele azt.

Saor Alba

MerlinW
Gigabyte Superb is FSP😊

[merlinw.org]

kifli
ram szar, táp szar, vga szarhûtés (legalábbis a vramon nincs süni ezért az túlmelegedhet, valakinek volt is már baja vele), proci meg inkább e7400 :/
amit összeírtam az egy 1000-el drágább viszont minõségi jó ár/érték arányú alkatrészekbõl, vagy van még az amd-s konfig, abból is lehet jót ott lap giga 770-ud3 de proci most sajna kifogyott iponon, ami egy x2 550 black edition lenne :/
az az 550w-os táp jó ha 300w-ot lead, ráadásul nemhiszem hogy sok védelem van benne, inkább a 400-as fsp 8e-ért, az legalább le is adja azt a 400w-ot amit ráírtak
DarkSector
tudom ugyis asus lesz...
csak alaplapot nem értem..
ott télleg nem mindegy a chipset miatt, de 22-bõl p45 vagy mi lenne a legjobb?

már csak ez marad fent kérdésnek...

amugy procit amd-be még csak véletlenül sem...

gordon 24
Hy! Van öteleted a gondomra?😄 Nem értem miért nem látja az egészet.. Csak 131gb van a 640 bõ😄

Mit állitsak?? És merre?

Downhill!!

Solten
Legalabb kepes lennel helyesen leirni a nevet... <#rolleyes> Nah, gyakoroljunk: Sapphire

Raadasul a gyengebbek kedveert fellelheto a neten par meghibasodasi statisztika, amiben a Sapphire toronymagasan veri az Anust. Vagyis mielott felreerteni valaki, Sapphire hibasodik meg a legkevesbe... <#vigyor>

Saor Alba

DarkSector
jah de srác elõször nem akart rendelni....nem bizik nagyon ebben a garanciálásban, de errõl sikerült meggyõznöm...már tutira ipon lesz, csak még ugye a sok cucc...

már megegyeztünk, hogy elég a 2gb ram...azt majd ha nagyon kell pikk pakk lecseréli, bõvití...

a többire koncentráltam....
táp rendben...ha a 460-as giga elég, akkor az belefér...
prociba core2 az fix.
vga nem találtam jobbat....27 pont elég pénz rá....
alaplap, meg ebben az árban azaz 22-ért meik lenne jobb, mint ez az asus?

egy linket ha majd valakitõl kaphatnék...