Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1-2 tényleg kirívó esettõl eltekintve ez inkább márkahûségrõl, fanságról szól.
Adott A, B és C ugyan olyan paraméterektõl rendelkezõ termék, de A-t és B-t ugyan az a cég gyártja, míg C-t egy másik. Simán elõfordulhat, hogy A és B között nagyobb teljesítménykülönbség van, mint A és C között.
azt kivéve elgondolkodom, ha találok ebben az árban, de kizártnak tartom, hogy egy asus-tól pont a gagyi shappire lenne jobb....legalábbis én ezt hallottam, hogy a shappire nem jo...
alaplap, meg lehetne gigabite, de miért?? jobb valamiben???
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Ehhez a konfighoz, ha nem megy bele irreálisan sok egyéb hardver bõségesen elég az 500 wattos táp is, sõt...
tápnál elég 550w-tól kissebb is?
amugy fsp táp kb dupla ennyi hol fogok kiadni egy 100000-es gépnél 20ezret tápra...?
ebben nem sli kártya lesz.....O_o.....😄
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
és intel helyett egy phenom II-es AMD😄
a többi stimmel😄
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
itt egy: Gigabyte Superb
ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN
azért erõsen kétlem, hogy tényleg lead-e 550W-t... illetve hogy túlfeszvédelem tényleg véd-e... meg ilyenek... de te tudod...
nálunk is volt 4 évig Codegen 430W... nyár elején adta meg magát 😊 addig semmi baja nem volt.
@
havernak lc5550g lenne, nekem meg 2 éve müködik hibátlanul az lc6550g-m...
nah értitek miért gondoltam elégnek a 10ezres tápot? 😄
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
@
nekemis ien tápom van 2 éve, nehogymá szar legyen...biztos valami gyári hibásról beszél a srác, vagy azt se tudja mien fajta táp volt...
már a kommentbe is összezavarta magát ...😄
Az a táp nem szimpi itt senkinek 😄
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
ram az most lehet egyenlõre 2gb az nem sürgõs...ennyire...

Main nevü fülben fel van sorolva a 4 sata port. Ha rámegyek és enterrel belépek abba, amiben a vinyo van ezt rakja ki:
Vinyo adatai nem lehet változtatni rajtuk!
type: auto
LBA/largre mode: auto
block (multi sector transfer) M: auto
PIO mode: auto
Dma mode: auto
Smart monitoring: auto
32 bit Data transfer: enabled
acoustics: fast
Sata cobfigurácioban pedig:
Sata configuration: enhanced
configure SATA as: Ide
Hard disk write protect: disabled
Sata detect time out: 35
kb ennyi ami ezzel foglalkozik😄
Downhill!!
Ha jol láttam akkor a Sata résznél ide van nálam, de pl az elsõ képnél sem látja mi van benne, ha a Maxtor van akkor kiirja, hogy MAxtor 122gb bla bla.. Ha a Samu, akkor semmi, csak a dvd romot jelzi..
Tutti be kéne löni valamit rajta, de nem igazán vágom a biost annyira..
Szóval jó lenne valami kis help ha tudtok segiteni!
Downhill!!
Saor Alba
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Én a helyedben ragaszkodnék Inteles verziónál a P43-as chipset-hez, az olcsó és jó kategória miatt meg a gigabyte-hoz. AMD-nél Solten tudja mihez kéne. AMD-vel olcsóbban kapsz azonos teljesítményt ez általánosságban elmondható. Viszont a videókarin inkább spórolnék 5ezret ha kell, de szar tápot nem vennék. Olcsónak és jónak mondható a Gigabyte SuperB 460W-osa. Másrészrõl nyár van, nem olyan fürgék ilyenkor az infók, de hülyeséget ne vegyél fõleg sok pénzért ne!!! Várd meg míg kapsz használható infót! VGA-n meg CPU-n tudnál kicsit spórolni. Alaplapot ennél olcsóbban nem kapsz. RAM-ot sem.
a winyóban ne legyen egy jumper se bedugva, biosban meg a sata beállítást át kell tenni asszem ide módba, de ezt még megnézem, nekem sata-n van a raid miatt az biztos
Winnek attól függ hogy csak a win lesz a partíción vagy oda akarod telepíteni a többi cuccot is, ha oda akarsz telepíteni is én min 160GB-ra csinálnám.
Megvettem a Vinyot! Viszont lenne egy két kérdésem.
Van nekem egy p5kc-s lapom, ennek ugye 4 sata csatija van.. (igy jelzi: Sata1, Sata2, Sata3, Sata4
Az elsõ kérdés mindegy melyikbe dugom?? Vagy van ennek valami elõirása.
A második viszont, már beállitás, amikor a wint elkezdi feltenni, 131000mb t ir vagy valami hasonlót, tehát ha jol gondolom 131gb-t. Magyarul nem látja a teljes 640-et.. Biosban hol kell ezt belõni? Vagy mi a modja ennek?
Aztán a particiok.. Mennyit hagyak a Winnek?? Szeretném azt legalább levenni róla..
Elõre is köszi a válaszokat!
Downhill!!
[merlinw.org]
Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD
a táppal kapcsolatban: inkább no comment!
Apunak mindig igaza van! Most is.
Az a vicc hogy apám ilyet vett a gépébe... meg öcsémébe... gázabbak mint a Kódgány sztem >.<
@
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Vélemény?
én úgy ítéltem meg, hogy ez korrect cucc lesz, és egy jó ideig nem kell hozzányúlnia...
remélem ti is így gondoljátok, vagy lehetne jobbat is kihozni 100.000bõl???

Még a Witcher is elviselhetõ volt némi tweak-kel, akár single HDD-rõl is. Most csak 3HDD van gépben, többi külsõ rack-ekben tanyázik, vagy eladtam/elajándákoztam õket (volt hogy 4-esével vettem, hogy 2*2 egyformák legyenek 😄).
Majd ha emberi árúak és sebességûek lesznek az SSD-k, akkor beszerzek mondjuk 4-8darab 32GB-set és abból építek magamnak RAID-et. 😄DD
Amúgy sokáig vártam, hogy kijöjjön az IRAM ból az új verza (ver2), de a Gigabyte leállt vele. Pedig nekem megérné a pízt, pláne a mai ramárak mellett, hogy RAMkártáyra pakoljak mindent.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Mentésekre, személyes dolgokra tükör van.
Múlt idõben beszéltél a RAID-edrõl, már nem használod?
Egy ilyen szénné gyorsított/párhuzamosított partció arra jó, hogy pl. egy Oblivion-t (akkoriban az volt az etalon durva diszkhasználatban) feltelepítesz rá az összes druva modjával és konzolbol figyeled az ojjektumok töltési adatait terephatároknál. Vicces ám! Olyan szintig el lehet jutni, sok RAM-mal és gyors HDD-vel, hogy a loadig felirat megjelenésekor szinte nulla idõ alatt töltõdik be a sokszáz, avgy ezerr ojjekt és így a humble júzer csak azt látja, hogy bevillan a felirat, eltûnik és megy is tovább a proggi, még akadás sem nagyon érzékelhetõ. No ez már viszont döfinger! Így tényleg van értelme.
Nyilván a mentéseit már máshol tárolod... 😄
Egy P5B lapom van. Mivel nem akartam RAID miatt lapot cserélni ezért nem tudom, hogy ICH10R-rel mit tolna alaplapiban. Az alaplap cseréig még beruházok egy SSD-re ha lesz rá cash. A random elérési idõ miatt és a win korlátjai miatt a rendszer tükrön van. A fontos dolgok is, de az már inkább a biztonság miatt. A többi csíkon.
1TB egyszerû kötettel:
----------------------
Pufferelt olvasás: 231.44 MB/s
Folyamatos olvasás: 72.48 MB/s
Véletlenszerû olvasás: 47 MB/s
Pufferelt írás: 213.6 MB/s
Folyamatos írás 73.2 MB/s
Véletlenszerû írás 52.1 MB/s
Véletlenszerû elérési idõ: 7.52 ms
2x1TB tükrözött kötettel:
-------------------------
Pufferelt olvasás: 457 MB/s
Folyamatos olvasás: 72.38 MB/s
Véletlenszerû olvasás: 92.22 MB/s
Pufferelt írás: 164.55 MB/s
Folyamatos írás 69.5 MB/s
Véletlenszerû írás 48.14 MB/s
Véletlenszerû elérési idõ: 3 ms (!!!)
2x1TB csíkozott kötettel:
Pufferelt olvasás: 397 MB/s
Folyamatos olvasás: 144.46 MB/s
Véletlenszerû olvasás: 71.22 MB/s
Pufferelt írás: 360.52 MB/s
Folyamatos írás 140.6 MB/s
Véletlenszerû írás 84.43 MB/s
Véletlenszerû elérési idõ: 7.12 ms
2x1TB + 2x500GB csíkozott kötettel:
Pufferelt olvasás: 528 MB/s
Folyamatos olvasás: 288.2 MB/s
Véletlenszerû olvasás: 92.85 MB/s
Pufferelt írás: 605.22 MB/s
Folyamatos írás 277.23 MB/s
Véletlenszerû írás 121.45 MB/s
Véletlenszerû elérési idõ: 7.3 ms