Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mrzoltan
Egy Phenom II-õt nem lehet egy I7-hez hasonlítani,igazából szal ez nem téma...

Az Intel árazása cseppet sem jó,én a processzorról beszélek nem az áráról...

Prociban jobb az Intel,ÁRban jobb az AMD ez mostanában mindig így van...
mrzoltan
Mondjuk 4*ár?
magasabb órajel...
Alaplap LGA1366
CPU LGA1366
Kicsit barátibb,kódoláshoz meg virtualizációhoz,stb.-hez sokall jobb mint egy C2Q.
Összehasonlításképp: Q9650 LGA775
Alaplap LGA775
Miért ez nem Intel? Netán nem tetszik az ár/teljesítmény aránya? Pont az ilyen jellegû hsz-ek miatt még csak véletlenül sem a konkurens cég termékeivel hasonlítottam. Szóval az újabbat több pénzért el lehet adni stratégia az Intelném már nevetséges mértéket öltött. Az AMD legdrágább procija csak egy komplett gép árával (190-200eHUF) kerül kevesebbe. Ezt Te minek nevezed? Mifelénk ócska lenyúlásnak hívják.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

trident
A következõ hetekben jönnek elvileg. Egy része már be is van árazva. A kisebbik X2-esek lehet itt is szimpatikusok lesznek.😊
Az intelnél is van átárazás.

Ebbõl a felhasználó profitál, nekem mindkét gyártó felhozatalában van szimpatikus megoldás. =)

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

És az extreme mennyivel másabb?
mrzoltan
Az I7-bõl nem éppen a legdrágábbat kéne nézni...
Ami Xtrem tuningosoknak van fõképp.
Tudom,én nem is úgy gondoltam,csak sok kis tosser azt mondja az amd-re,hogy midngi lefagy.<#wow3>
Nos mindenki vagy csak az árat vagy csak a teljesítményt nézi. Én azt mondom, hogy ha valaki idetol egy tesztet, esetleg többet és általánosságban azt mondhatjuk, hogy kialakult az erõsorrend, akkor az AMD ár/érték arányban jobb. Elhiszem, hogy a frissebb gyártástech miatt az Intel lépéselõnyben van, de amikor procit veszel te sem az egész kínálatát veszed meg az adott gyártónak, hanem egy típust. Ergo az adott márkát megversenyezteted saját magával és eldöntöd, hogy mennyit szánsz rá, de ugyan ezt egy másik gyártó bevonásával már nem teszed meg. Ez legfõképpen elõítéletek és/vagy márkahûség miatt van. Ha viszont valaki abból indul ki, hogy egymai gépre hány hónapot kell spórolnia úgy hogy még élnie is kell mellette, majd figyelembe vesszük, hogy milyen sûrûn cserél gépet, akkor az ár fontosabb lesz, hiszen nem mindegy, hogy ugyan azért a teljesítményért általában 1.5x, de van, hogy 2x annyit kell kifizetni. Most jöhetnek a hátrányok. Melyik márka milyen hátránnyal jár, és itt most válasszuk ketté a megmagyarázhatatlan dolgokat a tényektõl. A sûrûn fagyogat és egyéb érdekes jelenségek általában az egész rendszer hibáját jelzi, de ebben benne van a SW és a HW is. Most csak mondtam egy példát. Én is inkább csak kispénzû embereknek építettem AMD-t, de be kellett lássam, semmi okom az elõítéletekre, tehát visszakanyarodok az ár/érték arányához, amiben az AMD azért jobb általában, mert kevésbbé elterjedt mint az Intel. Ahoz pedig hogy teret nyerjen ár/érték arányban jobbnak kell lennie a riválisnál. Szerintem a Core i7 egy rakás szar volt ezidáig, mert horribilis ára volt, melyhez képest a tudása elenyészõ volt. Ha lett volna lehetõség rá, megnéztem volna egy egy olyan rendszert amire azonos árért vásárolt CPU-k dolgoznak sorban és persze SW-esen is ki tudta volna használni, akkor melyik lett volna jobb több 2 v 4 magos proci sorba kötve, vagy a Core i7. Ebbõl a pénzbõl azért 4-5 db 4 magos kijött volna és kötve hiszem, hogy az i7 ennyire jó lenne.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

armageddon666
Ha minden játék elejére oda van írva, valszeg azért van mert szponzorálták a fejlesztést vagy valami, és akkor esetleg jobban is mennek azok a játékok intelen 😊

Nekünk volt már AMD is meg Intel is... Egyikkel sem volt komolyabb gond, de valahogy Intel szimpatikusabb...

@

Mert pistike nem veszi meg az áemdét,mert józsinak a barátja,akinek van egy unokatesója,aki azt hallotta,hogy az áemdé mindig lefagy.Ezért vesz intelt,mert az olyan jól cseng,meg minden játék elején oda van írva.
<#hehe>
trident
Aki nem csõlátó, volt tapasztalata mindkettõvel, az tudja, hogy mindkét oldalon voltak kiváló cpu-k és kevésbé eltaláltak.

Akinek meg van esze az az igényeivel legjobban találkozót vásárolja meg és nem az alapján, mi van a dobozra nagybetûvel írva.😊
Az meg csak nekünk jó ha éles a verseny...

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

A P4-es szériája az Intelnek meg Kazán kódnéven terjedt el.

mrzoltan
Az intel eddig pl fejlettebb gyártás technológiával dolgozott és nem véletlenül fognak év végén vagy jövõ év elején átállni 32nm-re.
Az AMD anyagi okok miatt levan maradva ez tény...
Régen nagyon sok túlmelegedett talán, voltak is róla videók, gondolom azért rossz róla a vélemény. Bár a celeron elõtti gépben amd k5 volt, azzal nem volt semmi baj.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

mrzoltan
😄...
SZVSZ. Intel jóféle,AMD se rossz,de inkább gyártson GPU-kat...
Nekem régen annyira bejött a 2.4-es Celeron, hogy intenpárti lettem 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Eddig én is Intel párti voltam, de azóta össze raktam kotnyeles felhasználóknak böngészéshez AMD-t és tul képp semmi hátrányt nem találtam benne. A következõ gépem is ár/érték arány szempontjából lesz megvéve és ahogy a tendenciát nézegetem valszeg AMD lesz.

<#eljen>
Firerock
miért kell ennyire ragaszkodni az intelhez?
amd-k olcsóbbak és uyganazt a teljesítmény hozzák majdnem mint a 2x annyiba kerülõ intel

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

mrzoltan
Köszönjük az értelmetlen hozzászólást.
DDR3 és 6x2 GB. ^^

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

mrzoltan
Akkor egy év múlva veszel bele még 4GB-t vagy veszel most!
mrzoltan
nem,😄
Fórumozunk!<#hehe>
Csak attól félek hogy egy év múlva kevés lesz az a 4 giga ram 😊

btw egész jól elchatelünk nem? 😄

mrzoltan
DDR2 szvsz a 3rom még feleslegesen drága inkább gey jó minõségû 2-es.
Amint lentebb írtan tökéletes,de majd napközbe Solten ír neked egy AMD-s konfigot.<#eplus2>
Most akkor vajon érdemes-e keresni egy nem csillagászati áru ddr3mas deszkát és bele a 3x2gb hogy kibirja 1-2 évig vagy inkabb ddr2 és ott 2x2gb ?

mrzoltan
Amúgy igen...
Azért mert már most is kezd elcsúszni az ár amit terveztem 😊 Egy kis pluszt adva a procinak simán jó lesz ez még késõbb is. Ha meg i7 akkor megint csak drágulunk.

mrzoltan
Tápegység
DDr2-höz alaplap
RAM meg:RAM
Most nézem csak hogy ez a ddr3 nem túl olcsó mulatság fõleg a lapoknál, erre nem is gondoltam hirtelen 😊 Akkor marad a ddr2.
Lap akkor is p45 ? Ha igen, akkor azon belül melyik?

Közben meg a 20as ventire az Antec Big Boy 200-at találtam csak, de nem írnak rosszat róla.

mrzoltan
mingyárt nézek neked valamit...
20-as ventit fingom sincs honnan lehet keríteni..
kifli
lap valami gigabyte p45, vagy ha van jóárasított x48-as giga akkor az, táp meg fsp everest 500w moduláris táp, szal a kábelek sem lógnak majd összevissza a házadban
Hali 😊

Segítségeteket szeretném kérni. Összeraktam /majdnem/ egy gépet, de alaplap meg táp szempontból lövésem sincs mi lenne a jó. Leírom eddig mit válogattam össze:

Cooler Master HAF 922
SAPPHIRE TECHNOLOGY Radeon HD4890 Vapor-X - 2 GB (vagy inkabb 4870x2 ? )
Intel Core 2 Quad Q9550
Samsung SpinPoint F1 Desktop Class HD103UJ
ARCTIC COOLING Freezer Xtreme rev2
OCZ Platinum Low-Voltage Triple Channel 3 x 2 GB DDR3-1333 PC3-10666 CL7
NZXT Sentry LX multifunction panel

Ehhez kellene nekem egy lap meg egy táp /elég ha elbírja nem kell hogy 600as legyen ha csak 400at eszik/ Valamint egy jó 20as venti mert ha jól tudom akkor a 922 oldalán csak opcionális.

Lapon nem lényeg a hangkártya mert van egy Xonar D2-õm.

Köszi elõre is 😊

Solten
ronda de finom

Saor Alba

2. fosul néz ki.
LeventeV
kosz

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Solten

Saor Alba

LeventeV
ja elirtam 😛

mondjatok nekem egy jo hazat 20.000ert aminek jo a hutese, es kenyelmesen elfer benne 3 HDD meg egy dvd iro. kosz.

Nem sok a 30k egy házért?
LeventeV
mondjatok nekem egy jo hazat 30.000ert aminek jo a hutese, es kenyelmesen elfer benne 3 HDD meg egy dvd iro. kosz.

Véééégre.
DarkSector
jah geil-t még talán megoldjuk...😄

Thx mindenkinek....a segítséget.
már csak az baszna be, ha elfogyna valami 1 honapon bellül, vagy drágulna...😄

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

kakaoskalacs
Énis igy gondolom csak megerösitést vártam 😊 szép lassan beszerzem az összetevoket köszi megegyszer

You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.

Solten
Nm. Jo kerdes... 😊 En most mar a DDR3 mellett foglalok allast 😊 + 1 mag meg jol johet a kesobbiekben.

Saor Alba

kakaoskalacs
és meik konfigot javaslod?

Amugy köszönöm hogy vetted a fáradtságot

You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.

Solten
Hi.

GIGABYTE GA-MA770T-UD3P: 21.608 Ft
AMD Phenom II 720 AM3 BOX Black Edition: 32.163 Ft
GEIL Ultra 4096Mb DDR3 1333Mhz CL6 KIT: 25.576 Ft

GIGABYTE GA-EP45-UD3: 26.010 Ft
INTEL Core2 Duo E8400 3.00GHz 775 BOX: 39.767 Ft
GEIL Ultra 4096Mb DDR2 800Mhz CL4 KIT: 14.432 Ft

Saor Alba

Jobban jársz ha mindezeket megveszed a PH-n használtban.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Solten
<#vigyor1>

Saor Alba

armageddon666
Márkahûség meg ugye van olyan, hogy "mami ezt vette, és most ezt kell hájpolni", illetve van olyan, hogy már sokszor vett olyat az ember, meg van vele elégedve mindig, egyszer-kétszer esetleg belepróbált másba, és az kevésbé jött be, esetleg el is szaródott...

Na meg az anyaghasználat...

@