Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

armageddon666
55-65ezerért AM3 meg DDR3 játékra... valószínû hogy nem fogja tudni megoldani...

@

A szerverparkokban sem Core i7-esek lesznek gondolhatod 😊

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Solten
"1080p-t is."

Azt nem: link

Saor Alba

DarkSector
1080p-t is.
meg fogyasztásra lemérték és 35-46.5 wattig mért...
tesztelte 1080p-t a gyerek 720p+háttérben böngészõ, csak firefox, teljes terhelés, stbbb

csak ehhez tul durva a legolcsóbb 3500ft-os 300wattos táp is...😄

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

MerlinW
Torrentezni lehet routerrel is😊

[merlinw.org]

Solten
Atom birja a DivX-et, avval nem lesz gond. Meg elvileg a 720p-t is.

Saor Alba

DarkSector
jah de nem egy dvd lejátszora gondolok.
ugyanugy kell net-torrent meg néha irogani x-en csak a tudás avégett irtam hogy max egy avi lejátszást birjon azért...😄
de azért ezek a készülékek is frankok
ha filmnézés a fontos...

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

De okos valaki.<#hehe>
Solten
Miert nem veszel inkabb egy ilyet: link?

vagy: link (csak szukseges hozza egy HDD)

Saor Alba

DarkSector
vagyis ha azt az atomost megvenném...
betenném az itthon fekvõ tartalék 2gb-os ddr2 ramot 800mhz (gondolom 667 a max, ugyhogy leszabályozza majd.)
és egy iszonyat kicsi tápot használnék, akkor ez elég filmet nézni???

Solten
ok...

😊

"nade ehhez mit szólnál...
ezt fognám, akkor egy ddr2-es tarcsi ramomat belenyomatnám...
és max a legkissebb táppal..
azért ez már 20ezer asszem az meg jobban hangzik, és új."

Fogalmazd at legyszives, mert nem ertettem egy szot se... Mit huzol, mivel? 😊

Saor Alba

MerlinW
Azon a gépen mégis mit akarsz húzni?😊)

[merlinw.org]

DarkSector
😄
elhiszem de intelek huzhatóak..és azé ugyis megnézném...😄

nade ehhez mit szólnál...
ezt fognám, akkor egy ddr2-es tarcsi ramomat belenyomatnám...
és max a legkissebb táppal..

azért ez már 20ezer asszem az meg jobban hangzik, és új.

Vagy ez dög lassú lenne??? ...házat meg barkácsolnák neki lécbõ...😄

MerlinW
Jó kis prockó az<#eljen>

[merlinw.org]

kifli
2 külömbözõ dologról beszélünk, attol mert nem az otthoni számítógépnek kell megjeleníteni a cuccot, még kellenek majd processzorok abba a gépbe ami a játékot ténylegesen futtatja, ezért a processzorgyárásban szinte biztos hogy ez a ajövõ
Solten

Saor Alba

CopyKing92
545? WTF? lniket! 😄

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

Solten
Durvan azt nyujtja mint az E7400/E7500... 😊 (link)
Csak olcsobban.

Saor Alba

DarkSector
nézem mennyibe van ez az am3-as...hát jo sokat tudhat ennyiért...😄
én aszittem valami 3 magos csodaproci...😄

Hát kb. én is úgy gondoltam, hogy proci + alap csere (amiket lecserélek azok mennek az öreg gépbe), eddig csak amd-t néztem, olvastam, hogy a legújabb am3-asok mennek am2+os alapokba is. Az am3-as alapokba meg csak DDR3-as ramok mennek, legalábbis másmilyet nem találtam. Intelekkel nemtudom mi van. Core i7-ekben nem gondolkodok.
Láttam pár érdekes procit az AMD-tõl, Athlon II X2-esek (asszem). Érdemesek?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Solten
Hi.

"AMD-ben gondolkozom processzor téren (valamilyen Phenom II)"

Na, akadnak itt ertelmes emberek is... <#vigyor>

GIGABYTE GA-MA770T-UD3P: 21.608 Ft
AMD Phenom II 545 AM3 BOX: 22.100 Ft
GEIL Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL7 KIT: 19.237 Ft

Saor Alba

Jah és a tápom 450 Wattos

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

DarkSector
ennyi pénzbõl tutira nem tudod megoldani...max a procit...
szerintem...

amugy érdeklõdnék, hogy mi a baj a mostanival?

én a helyedben mindent hagynék, és a lovéból egy core 2-est, meg egy jobb alapot vennék a többi alkatrész mellé, és nem lenne gondod.

amugy vannak az i7-esek, de felesleges lesz, kb 3évig, amig a 4 magot el nem kezdik használni a játékok....

Esetleg azt is megmondhatjátok, milyen új processzorok vagy akármi más új cucc várható a közeljövõben a piacon, mert 2 éve nem nagyon figyelem.

Hello, szükségem lenne pár tippre. Szeretném upgrédelni a két éves gépem, processzor, alaplap, memória. AMD-ben gondolkozom processzor téren (valamilyen Phenom II), ugyebár AM3 szóval DDR3 Ramon is gondolkodok, de jó drágák... , alaplapban tanácstalan vagyok. Olyan 55-65 ezer forintot szánnák vásárlásra. A gép fõleg játékokra van.
Jelenlegi gépem:
Athlon x2 5200+
2gb ddr2 800mhz
m2n-sli deluxe
8800 GTS 512Mb

armageddon666
rég néztem már árakat 😄 egyébként öcsém hasonló konfigja még egész használható... több új csoda is megy rajta 😊 mondjuk minimum beállítások mellett, meg kevés FPSsel, de megy 😄 pedig min.sys.req. alatt van :S

@

DarkSector
háát jah szüksége lehetett a lovéra...

MerlinW
Ez stimmel, nekem is iPhonom van már az elsõ generáció (2G/EDGE) óta, több mint másfél éve.

[merlinw.org]

MerlinW
Szerencse kérdése. Kértem volna többet is érte 1-2 tízessel - a fogyasztáson kívül jó konfig volt anno -, de már csak ennyiért kelt el, az olcsóbb modern hardverek miatt.

[merlinw.org]

A folyamat felgyorsítására a játékgyártók fognak elõször törekedni. A számításokat pedig nem a konektorpc végzi, az csak a bevitelért és a megjelenítésért felel. Gondolom különbözõ csomagok lesznek szolgáltatásokban, különbözõ teljesítmény szerint.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

60-70 körül E5200-es konfigot dobsz össze. Szerinted mit ér egy sokadik generációval ezelõtti bukott széria?

kifli
most az lényegtelen, azokba a gépekbe is kell processzor, bár szerintem ez nem lesz így még egy ideig, max kiegészítõszolgáltatás...
armageddon666
Neh, 20ért ilyen jót kapni? O.o

@

DarkSector
oks akkor használba lesz asszem énis erre gondoltam...

de jo lenne amolyan kissebb video méretü dobozka tudjátok, ami ien egybeépitett, de ahhogy néztem az még drága....kevesset fogyaszt meg minden de drága...

MerlinW
Na ez az a kategória, ahol már érdemes használt konfigot venni. Kb 15-ért már kapsz ilyet, de ennél jobbat is.

Én pl nemrég adtam el egy P4-kazánPrescott 3Ghz (475), Kingstone 2GB DDR400, 2x120GBHDD, Thermaltake400W, GF6600-as konfigot házzal, telepítve - 20-ért.

[merlinw.org]

Használt Netbook azt jól van. Ennél kevesebbet úgyse fog enni egy gép sem, de legalább nem deer hajtja. Egyébként az 1000H-s ASUS 36W-ot eszik

armageddon666
sztem HTPCt akar. vagy hasonlót.

@

Solten
Mi ez a remes teszkos-kuka-konfig? <#hehe>

Saor Alba

DarkSector
a kép lemaradt....<#buck>

DarkSector
Nah van még egy gép...

az 1-etlen kikötés, hogy kurvakevesset fogyasszon, és max egy avi filmet azért vigyen....

ennyi, én erre gondoltam..ram ddr2-ben van 1 feles, az nem kell...

vga meg alaplapi...szóval van ettõl olcsóbb???

Ez egy átlagjúzernél szerinted probléma? Nézd már meg, hogy az emberek milyen infókat raknak ki iwiw-re. Tel szám, meg képek, hogy hogyan basztunk be a tegnapi bulin. Pont ez volt a cél a jogosan paranoiásak által sokat emlegetett háttérhatalomnak. Önként visszük magunkkal a mobilunkat amivel mint egy börtönben teljesen követhetõek és lehallgathatóak vagyunk. A közösségi oldalak már-már ügynököket megszégyenítõ teljesítményt nyújtanak a kíváncsi embereknek. Az információ értékét az átlagember felbecsülni sem tudja. Ezek után attól félsz, hogy az adataid magánkézre kerülnek? Illegális szoftverek és játékok úgy sem lesznek, mert nem is a Te gépeden fognak futni. Ellenben a bérelt szoftver árában ott lesz a google jutaléka. Na ettõl a monopol helyzettõl lesz érdemes félni. Ilyen infrastruktúrát nem sokan tudnak felmutatni. Nem lesz ez kötelezõ akár csak a mobiltelefon. Csak neandervölgyinek fogod magad érezni nélküle. Én abban a szar helyzetben vagyok, hogy egyszerre 3 mobiltelefont KELL magammal cûgölnöm, és én, aki egyet sem szeretne ez ellen nem sokat tudok tenni, legfeljebb profilt váltok. Most ott tartok, hogy legszívesebben traktoros lennék egy szántón 😊

A mobil platformon sokkal nagyobb jelentõsége van az iPhone-nak. Ott elérhetõ áron van és valóban nagy változásokat generált. Ha vennék, most csak ilyet vennék.

MerlinW
Te ezt most abból hoztad ki hogy bevettem a listába az iPhone-t? Írhattam volna 100ezres nokiát is. Hol írtam én professzionális felhasználásról? Marketingrõl írtam. Ha jártál felsõoktatásra, akkor ezt a felsõ kategóriás ár/termék stratégiát már az elején elmagyarázták. Az Apple már teljesen más téma, õk nem követik a nagy könyvet (de így is jól élnek) Hátrébb az agarakkal...

[merlinw.org]

armageddon666
Hát ez egy szomorú jövõ lenne 😊 ki tudja ki babrál az adataiddal amik nem is nálad vannak? ... teljes ellenõrzés... kurva jó lenne tényleg.

@

Tévedsz szerintem de ez csak az én véleményem. A jövõ az az, hogy minden netrõl fog mûködni, még a játékokat sem eladják Neked, hanem bérled és neten keresztül tolják villámgyors sebességgel a játék teljes fizikáját. A monitorod egy konektorPC-be lesz dugva és a "géped" csak a megjelenítésért lesz felelõs. Így kiszûrhetõk a crack-elt játékok és bárhol bármikor az adataidhoz férhetsz. Elég egy netkábelre kötött konektorpc, bele a monitor/bill/egér dugók és ennyi. A jelenlegi helyzet is jól példázza, hogy aki az újabb játékokon akar játszani, annak nem kell új procit vennie, mert az már semmit sem fog gyorsítani. A VGA-meg kiküszöbölésre kerül, mivel csak a monitorra kell kiküldenie a jelet. Figyeld a Google elõretörését és a MS levegõ után kapkodását. A játékgyártók a HW gyártókkal szövetkeztek, de az új tech több pénzt fog hozni a konyhára. Egy egyszerû office usernek teljesen felesleges lesz egy Core i7, mert egy átlagos irodai csomag egy OS-en, böngészõvel meg a többi nüansznyi dologgal a büdös életben nem fog ekkora teljesítményt kihasználni. Innentõl kezdve marad az, hogy ezek a dolgok bizony profi felhasználáshoz kellenek. Mivel a mi utcánkban sem Ferrari az összes autó és nem 3D tervezõ/modellezõ az összes szomszédom, ezért ez csak a melldöngetõs fogyatékos értékrendû, vagy az ezt valóban kihasználó szûk réteg játékszere lesz. Bár ezen a vonalon a Mac részesedése egyértelmû és érthetõ. Asztali szegmensben a M$ még próbálkozik, de szerintem a Google jóval nagyobb szerverparkkal, böngészõvel és keresõvel és az új OS-sel gyakorlatilag el fogja nyomni a M$-t ha nem lép. A win7 pedig ehhez édes kevés lesz. Szerver vonalon meg Linux, de gondolom ezt itt mindenki tudja.

Hát ha Te úgy gondolod, hogy jelenleg nincs jobb a Core i7-nél, akkor csak az asztali szegmenst nézed csõlátással, közben meg a professzionális felhasználásról beszélsz úgy hogy az ipari termékeket meg sem említed. Ez így egy kicsit ellentmondásos és emlékeztet apósjelöltem Aplle-hõz való ragaszkodásához. Sajnos neki sem tudtam megmondani, hogy oké, hogy rohadtul felhasználóbarát, de nem tudom lenyomni az ismerõsök torkán, hogy miért kerül 2-3x annyiba és miért nem tudnak rajta felhõtlenül játszani. A válasz a PC trabanthoz hasonlítása és a Mac Ferrarihoz hasonlítása volt. Kérdem én: Nálatok is csak Ferrari parkol az utcán?

kifli
jelenleg az a helyzet ami álltalában azoknál szokott lenni akik újítanak valamit, az intelnek van egy brutálerõs 4magos prcesszora ám nincs program ami kihasználja azt hogy a 4 mag 8magként mûködik és itt nem szerverekre meg profi 3d modellezõkre gondolok, hanem az átlag userre, pedig ez a jövõ, mondjuk intel megengetheti magának az izmos c2q-k miatt hogy kicsit a jövõre koncentrál hogy késõbb elõnyt szerezzen
Ilyen alapon az Intel is jó árban. Ezért mondtam, hogy nem nehéz qrvagyors procit gyártani ha nem számít a pénz. Nézt az ár/érték arányt. Ha választanod kéne egy 6-8 millás középkategóriás autó és egy 30 millás luxusautó között, akkor Te melyiket választanád az árával és a szervízköltségekkel együtt, ha tudod, hogy 6-8 év múlva adhatod el? Ugyan oda visz el, reális léptékkel számolva egyszerûen felesleges ilyen maximalistának lenni még PC-k terén is. Vehetjük átlagnak a mai átlag 120e-t keresõ magyart és, hogy mindenkinek 250-ért jó csak proci, de szerintem a realitáshoz nem sok köze lenne. Ráadásul jelenleg nem tudná kihasználni, a 4-5x-ös ár meg nem hozná meg elavultság tekintetében a 4-5x-ös élettartamot. Már az elsõ évben iszonyút bukik rajta, bár egy PC sosem volt jó befektetés, az ésszel költekezõk általában minél többet szerettek volna a pénzükért, nem pedig minél többet szerettek volna fizetni a legjobbért. Jó az a proci, a jövõbe mutat, csak a fõnököm sem fizeti ki 4-5x-ös áron ha szabadidõmbõl elvégzem a jövõ heti munkámat. Vissza kanyarodhatnánk Soltihoz amikor a Jót, Gyorsan, Olcsón 3-asból választhattunk 2-õt. Aki nem a fáról szüreteli a zsetont és van némi gógyija, az egyértelmûen fog dönteni.

MerlinW
"kötve hiszem, hogy az i7 ennyire jó lenne."
Minden cégnek, mindig voltak presztízstermékei. i7 a piacvezetõ jelenleg, amint jön a következõ technológiai újítás, az i7 ára lemegy a béka segge alá és az új fog milliókba kerülni. Így van ez a 4870X2-vel a GTX 295-el, ezért kerül per pillanat majdnem 300ezerbe az új iPhone, stb.

Ez mindig is így mûködött. Nem a tudás miatt kerül annyiba amennyibe, hanem mert nincs/vagy nem nagyon annál jobb a piacon. Így lehet jókat szakítani a felsõ 10ezertõl😊 Valamint nem utolsó sorban a részvényekre is hatással van.

[merlinw.org]

armageddon666
annyival, hogy nem mainstreamre van, hanem presztizs... hogy elmondhassa intel hogy az övéjük a leggyorsabb processzor...

@