Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Web és alkalmazásszerverre tökéletes a Linux. RHEL, Debian, Ubuntu Server, stb. Adatbázisszerverre szokás Unix-ot pakolni, bár ez is változó.

Viszont már megint offoltok😊

[merlinw.org]

kifli
van linux szerver is
Szerver vonalon meg Linux, de gondolom ezt itt mindenki tudja.
Szerverre UNIX, nem Linux! Illetve Win Server. Ezt tudja mindenki.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Solten
<#eljen>

"ps.: procihoz jár paszta vagy azt is külön kell venni ?"

Az AC honlapja szerint MX-2-vel "elokent".

Saor Alba

Firerock
az eredeti hûtõ viszont pasztázva volt

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Firerock
nekem amd volt ahhoz nemvolt,de vettem hozzá plusz hûtõt
Cm Hyper TX3 ahhoz volt

Firerock
eléggé jól😊
nyugodtan vegyed😄

ALAPLAP: GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
MEMÓRIA: GEIL Ultra 4096Mb DDR3 1333Mhz CL6 KIT
PROCESSZOR: AMD Phenom II 550 AM3 BOX Black Edition
VGA: Sapphire Radeon HD 4830 512MB már meg van.
Késõbbiekben jól bõvíthetõ lesz a config?

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

LeventeV
erre vmi tanacs?

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Nah hála Soltennek összeállt a masina, már csak spórolni kell rá 😊

Végleges konfig:

Ház: CM Haf 922
Táp: Corsair CMPSU-450VXEU
Alaplap: GIGABYTE GA-EP45-DS4
Proci: Intel Core 2 Quad Q9550
Proci hûtõ: AC Freezer Xtreme rev2.
Ram: Corsair Two Dominator 2 GB DDR2-1066 PC-8500 CL5
Winyó: Samsung SpinPoint F1 Desktop Class HD103UJ 1TB
Vga: SAPPHIRE TECHNOLOGY Radeon HD4890 Vapor-X - 1 GB
Panel: NZXT Sentry LX
+hûtés a ház oldalára: Antec TriCool Big Boy 200

Köszi Solten, a sört meg majd megdumáljuk 😉

ps.: procihoz jár paszta vagy azt is külön kell venni ?

Már meg is adtad a választ. 😊

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Megnézem a típusát.
Nekem nem tudom miért,de egy coolesmaster nem tom milyen van,3k-ért vettem,de elég hangos 2000rpm-en is.Ki kéne tisztítani,de hogy?Szét lehet szedni?
CopyKing92
vagy esetleg van 2 magos poric 462 es foglalatba? :/

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

CopyKing92
hoppá X1650Pro de Athlon XP 3200+ as a proci.

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

kifli
vga?
CopyKing92
nem tudjátok hogy mitõl szokott az lenni hogy néha meg akad a kép színte minden játékban. / csak játékban / ? Merevlemez? a DiskSentinel nem mutat semmi hibát. vagy mi is ez xP

CopyKing92
CL3 as memória idõzítések jók DDR re? 😄 2x512 + 1GB

CopyKing92
enyém 3000 en megy semmi hangja, a táp hangosabb 😄.

Nem volt hangos?
LeventeV
es ha jol emlekszem akkor a sempron hutoje 3600-on porgott. az intel asszem kevesebbet megy.

LeventeV
a procin jelen pillanatban gyari hutes van + meg van 2 cooler a gep hataban, eleg jol hutik a gepet. igy is kibirna a proci a 3 ghz-t?
elozo gepemben egy sempron 2600+ volt ami 1.6-on ment es felhuztam 2 ghz-ig gyari hutovel. nem volt semmi gond, ritkan felment 41fokra jatek kozbe (1.6on 35 fok korul volt) de miutan ramot csereltem a gepbe elkezdett kekhalalt kapni ha nem huztam vissza 1.8ra. mostanaig nem tudom, hogy ez mitol volt a ramtol (hiaba tettem vissza a regit akkor is kekhalalt kapott), vagy a proci kezdte feladni a szolgalatot. ezek miatt ertheto, hogy nem akarok ugyanugy jarni ezzel is. amugy a sempron masfel evig birta kb 2 ghz-n, de meg mai napig is mukodik.

CopyKing92
ja plussz a proci OC 😄

Nem árt a 3 ghz,de szerintem tudnál húzni simán.
CopyKing92
hát ha porict meg húzod 3,3 ra ok lesz sztem. és lenne kb egy 25-50 fps növekedés cod4 ben kb 😮 sztem. nem vok szakértõ xP sacc.

Solten
Adsz egy kis plusz MHz-t a procinak es ok (3GHz). 4890 joval-joval erosebb a 3870-nel.

Saor Alba

LeventeV
EZZEL a videokartyaval elernek FPS novekedest a jatekoknal, vagy ahhoz mar egy masik proci is kene. egyaltalan megerne ez a videokari? konfig az alairasba.

MerlinW
Tessék

Ennyire nem idetartozó kérdéseket legközelebb kéretik a szoftver fórumba, ne ide a hardverba.

[merlinw.org]

A kamerához ez a szoftver van gyárilag de ezzel csak kivagdosni lehet. Amúgy meg ez a vas
Kicsit off leszek bocsánat: h264es videók összefûzéséhez (több rövid vidoból egy hosszú) milyen progik vannak? Sony vegas 9 és adobe premiere elements 7-en kívül (hardveresen is el vagyok gyengülve egyelõre).
Solten
ok... <#rolleyes> #44868: jaja, jon a korajot meg a korajharom. Korajhet marad heroinaron.

Saor Alba

kifli
hát az i3 és i5 miatt nemnagyon fog lemenni, mert azok kiváltják majd a c2-et, mondjuk biztos olcsóbbak lesznek
kifli
egy 2,2ghz-s opteron-nál olcsóbb az i7 😊
MerlinW
i7 ára le fog menni a béka segge alá, ha kifutnak a C2D-k, illetve ha jönnek az új generációs darabok. Ahogy ez mindig is volt.

[merlinw.org]

MerlinW
Necces. 150W kevésnek tûnik még üresjáratban is.

[merlinw.org]

kifli
xeon-ok sem olcsók
kifli
a quad extreme procik is inkább szerverbe valók azt 400e ft egy darab
MerlinW
<#beka2>

[merlinw.org]

Solten
Opteron jo es occso'... 😊 Foleg olyan szerverekhez veszik oket amelyek kevés virtuális gépet futtatnak.

Saor Alba

kifli
nekem nem is ilyenem van mint amit belinkelt, az enyém nem router csak sima hálózati adattároló, am egy d-link dns-313, én 20e-ért vettem most eléggé megdrágult :S
MerlinW
Ezt megindokolnád? Csak mert igen sok cég árul high-end szervereket i7 architektúrával. Egy hátránya van, hogy csak egy QPI linkje van ezáltal nem lehet egynél többet használni belõle egy vasban, ellenben a Xeon-okkal.

[merlinw.org]

Solten
Nem valtja ki, csak rasegit (#44849).

Saor Alba

DarkSector
jah de 80ezret nem adok ki ezért...😄
ez vicc 😄

amugy praktikus..de nem vagyok gazdag ennyire...😄

amugy létezik hogy az én gépem 150w-ot fogyasszon???

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

kifli
de úgyértem hogy az avivo kiváltja a processzort, így annak nem is kell dolgoznia film közben
Solten
Jah, pl. Kell melle egy alap 2 magos es no problem.

Saor Alba

kifli
nekem van ilen hálózati adattárolóm, fasza, linux alapokon nyugszik, és nekem nemnagyon szokta elcseszni a torrenteket, ritkán van crc-s rar de az gépen is elõfordulhat, fájlok úgy baszódhatnak el ha total commanderel másolsz és nem kapcsolsz be valami kompatibilitást. 2 dolgot kell feltenni hozzá (gépre nem kell semmit) és már mûködik is. szerintem jó mert halk elfér a szekrényem tetején és nem fogyszat sokat, este mindig benyomom mikor lefekszek és tölt mint a kisangyal
MerlinW
Van már jópár. kb 2 éve kezdték el forgalmazni õket. Letöltõközpontnak hívják. Itt van egy (régi darab, ezt dobta google elsõnek) példának kedvéért

* Négyportos vezetékes és vezeték nélküli útválasztó
* Beépített 250 GB-os merevlemez
* http-, FTP-, BitTorent-fájlok letöltése PC nélkül
* Webszerverként és nyomtatókiszolgálóként is használható
* USB-n keresztül biztonsági másolat készíthetõ egy másik adathordozóról
* Három USB-csatlakozó

[merlinw.org]

kifli
de ki beszél itt az i7-rõl? te most direkt nem akarsz megérteni vagy mi? én a technológiáról beszélek a fizikai és elméleti magok külömbségérõl, az i7-ben 4fizikai mag van de ez 8 elméleti magra oszlik, és akésõbiekben az összes processzor ezt a sémát követi majd
kifli
akk egy at igp-s lap és ati avivo elintéz nem? egy power dvd-vel mûködik az avivo, és akk minden frankó
DarkSector
nemá bakker hugyan?????
aszittem ahhoz kell oprendszer ami vezérli....

jah most olvasom.
éppenséggel kellene 20ezerbe egy uj ruter, meg mitököm programk, és igyis szar néha az adat amit leszedd...hááát ennyi erõvel az atomot inkább...😄

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"