Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

látom erre már a mesterse tud mit írni... 50ezer jó lesz 1 videó kártyára😛 vagy 1 alaplap+proci😄

gigabyte m56s-s3/amd athlon64 x24800am2/ kingston 2x1024mb ddr2 800khz/ sapphire radeon hd 3850 256mb/ wd 160gb/ chieftec p4, atx12V 400W

kifli
na, én nem tudtam 70-nél olcsóbban összehozni semmit :/
MaSzKa
Biostar TA785GE 128M (785G/SB710) 2 év - 21.900Ft
FSP ATX-PNF 400W tápegység használt 4000Ft
ATX Ház használt 2000Ft
Samsung SH-S223L 2év 5400Ft
AMD Athlon2 X2 240 Box 12500Ft
Supertalent 2x1GB DDR2-1066 cl7 1.8v single channel csomagolas 7000Ft

ez a legolcsóbb gép

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Solten
jó ég... <#taps>

Saor Alba

Azsd😄
Izé haver, inkább használtan vegyél konfigot... elég jókat lehet már venni.
MaSzKa
ne haragudj de 1 valamit én sose szoktam:
ez pedig a tákolás és kokány munka

Nevezzétek át a topicot: Milyen kurvát vegyek MOST? <#idiota><#zavart1>

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Egy rugóra jár? <#idiota>

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Soltipapát kivakarod a domestos árlisták közül és máris heggeszt neked egy konfigot. Maszka is hajlamos a tákolásra, tehát ha szépen kéred és ráérnek, kapsz listát. Viszont itt jegyezném meg, hogy egyik sem félisten, tehát 50 ezerbõl elküldenek inkább egy rendeset kurvázni és még utánad szólnak, hogy kotont vigyél, mert az már nem fér bele 😄

Szerintem 50k-ból inkább vegyél egy nagy levegõt, bírd ki egy darabig amíg rendes összeg össze nem jön, aztán találkozunk ugyan itt. Használtat meg csak jóbaráttól.

Bocs Solti, nem tudtam kihagyni 😉

Kurvára.
MaSzKa
50eft mire kell?

matyi0323
Hali. Szerintetek 50ezerbõl ki lehet hozni egy "normálisnak" nevezhetõ gépet? Monitor nem kell !
Ha igen leírnátok, hogy mit vegyek ami úgymond megéri. Köszi.

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

Már megint te<#gonosz1>
Palinko
hmm te aztán otthon vagy a témában 😊 nem szeretnék rackeset, egybecuccok jobban bejönnek, ármot is kap nem kell hogy usbn kapja, azok tetszenek nekem. igaz sejtettem hogy az 2.0 ás usbn nem fér át a vinyó tudása, de a 20% letört 😞 de igaz, hogy ha meg SATA vagy más portokra kötném akkor meg a hordozhatóságát veszítené el, ha usb 3 as lenne akkor meg a gépre nem tudnám rákötni max átalakítóval 😄 (bár a jövõre nézve jobb lenne ha ilyen átalakítós 3 asokat árulnának)
a samsung s3 tetszett külsõre, de 5400 pörgés talán kevés nem? és annak csak 8 mb a cache, tehát a WD lesz a befutó sztem, ha csak nem ajánlasz 32 mb cacheset egy jó gyártótol, mert elég sok 1 mb alatti cuccom van (képek, könyvek)
Ameddig nem akarsz olyan játékkal játszani ami kiakasztja, vagy az általad már nem elfogadható minõségben tudja csak megjeleníteni. Mi ez is jósda? Amúgy nem éri meg. Amit eddig gépre költöttem, sosem hozta vissza az árát. Na jó, ha utánad dobják egy ötezrest rákötve akkor ne hajolj el elõle.

csõ motkányok!
hd 4870rõl changelnék 5850-re! megéri? meddig huznám ki vele?

Intel Core2Duo E6300@3ghz,Gainward HD4870,2x1Gb Geil-ULTRA 800MHz@875MHz,Gigabyte P35-DS4,160gb Samsung SataII,250gb Samsung SataII + 80gb Maxtor ATA133 mobil rackben,CM Stacker 810

Akciós az xy sportkocsi. Igaz, hogy nincs MaO-n szervíze, teljesen felesleges a magyar utakra, van nála jobb és olcsóbb sportkocsi, de akciós, tehát meg kell venni. Tipikus magyar filozófia. Sokan már az igényeik felmérésénél elvéreznek.

Solten
Igy van... <#vigyor> Amugy az ar meg fontosabb tenyezo.

Saor Alba

Ebbõl is látszik, hogy van még hova fejlõdni a többiek weblapjának. A Te "munkádat" megkönnyíti az ipon oldala, emiatt érthetõ a hozzáállásod 😊

Solten
<#eljen>

Saor Alba

A következõ hsz-ben már fontolgattam a linkelést Neki az XP topicba 😊

kifli
összerakást és tesztelést nem kötelezõ kérni, aki nem tudja összerakni magána annak hasznos lehet, a géptesztelés szerintem is baromság (legalábbis ennyiért) annak hasznos akinek fontos a gép (munka/tenulás) és nem akarja hogy megérkezik eggyböl küldhet vissza valamit mert szar, a garifutár jódolog és szerintem nem is drága (fõleg ha több dolgot rendelesz) garal nekem nem volt bajom legutóbb, korrektek voltak...
most is náluk van, mondjuk a 15nap már lejárt (ez a 18.nap) szal ez sem vészes még, nekem nem volt semmi bajom velük, és még mindig egész jó áraik vannak.
Solten
Hjah, csak egyszerubb nagy tetelnel egy helyrol rendelni a cuccokat, mivel ellenkezo esetben joval novekednek a koltsegek. Nekem spec. az tetszik az ipon-nal hogy nagyon jol attekintheto a termekkinalat. Meg olcsok. Mikor irok egy konfigot onnan, ezen okokbol teszem. Ha valaki nem szereti, felolem rendelhet a juliskaneni kft-tol is... <#zavart1>

Saor Alba

Solten
Jezus mennyibe kerul az a sz@r... <#wow3> <#zavart1>

"#48236: Bocs a hülye kérdésért, de nem vagyok képben a hardverekkel"

Igen, abszolut bebizonyitottad mar... <#vigyor1>

Saor Alba

Solten
Menj at mar plz valamelyik segitseg topikba, szetoffolod az egesz topikot a hulyesegeiddel... <#vigyor>

Saor Alba

Solten
<#eljen> Igy van, videken keves ertelmes bolt van, 3 db arukeszlettel... <#vigyor1>

Saor Alba

😄 Ne szerencsétlenkedj már annyit. Az ASUS telepítõ CD-jén is rajta van, meg a honlapról is le tudod tölteni az ASUS BIOS frissítõ progiját. Felteszed, annak a lehetõségei közül kiválasztod, hogy netrõl frissítse a BIOS-t, majd újra indul. Weben az asus.com-on itt találod:
Home > Motherboards > Intel Socket 775 > Intel P45 > P5Q SE > Download > BIOS Utilities

Afudos BIOS update tool V2.38

Gideon Wieth
Ha van akkor sztem ez volt az 😊

Tud valaki segíteni hogyan kell BIOS-t frissíteni ? Letöltöttem a ROM-ot a honlapról. Van egy FLASH Z valami nevû cucc a Biosomban ami gondolom a frissítéshez kell. A program a DVD meghajtómat ismeri fel csak. A winyót nem floppy nincs csak egy dvd író.
Kiírtam a ROMOT csak ugy egyedül a dvd-re, de a flash nem tudja megnyitni nem is érzékeli. Tud valaki segítnei?

Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3

Van az nVidiának egy kalibrációs megoldása. Ati-nak nincs?

Hallottam, de tapasztalatokat nem tudok. Konkrét típust linkelhetnél árral.

A 16 mb cache a kis fájloknál jelent hárányt, ezért OS-t nem tennék rá. A külsõ vinyó szerepét ha nagy fájlokat tárolsz rajta attól még jól elláthatja. Másrészrõl én inkább vettem egy Raidsonic külsõ racket, mert az USB 2.0 igencsak gyatra. A mai vinyók átviteli sebessége kb a 20%-ára korlátozódik az USB 2.0 miatt. Az én rackemen van eSATA csati is és azzal kihozom a max-ot a vinyóból. Másrészrõl szemvillanás alatt cserélek benne vinyót. Harmadrészt pedig egy egy terás vinyó ma 18k. Tehát a maradék 8 k-ért kapsz eSATA-s és USB 2.0-ás racket. Ha az USB 2.0 átviteli sebessége nem riaszt vissza, akkor egy notivinyós is doszt elég, abból meg csinálnak USB táposat is, tehát nem kell hozzá külsõs táp. Van amelyiket Y-os USB-s csatival is megáldották, hogy 2 db usb portra is tudd kötni a stabilabb energiafelvétel miatt. A notivinyóknál ha külön tervezel racket venni meg vinyót, nem egy egybecuccot szeretnél, akkor a vinyót teszteld, hogy minden készülék amire késõbb rákötöd, elég naftát tudjon neki adni. Laptopoknál tudod használni a dupla kötésû Y-os USB kábelt, de mondjuk egy erõsítõnél vagy TV-nél nem biztos. Ha nem vagy biztos benne, hogy fogsz tudni jó notivinyót találni, inkább vegyél egybecuccot, mert az garantált. Ha mégis külön veszed, figyelj a vásárláskor, hogy milyen magasságú vinyót, milyen befogadóképességû rackbe teszed, mert van vékonyított vinyó változat is. 9.5 mm asszem. Egy WD notivinyós egybecucc van a családban és a mûanyag háza ellenére nem melegszik. Torrent seed megy róla, tehát el tudod képzelni mennyit van használva. Ha nagy vinyót tervezel akkor lehet érdemes elgondolkodni egy Samu F2-ben mert 500-as tányérja van és 5.400-et pörög. A leghûsebbek közül való.

Hallottatok már az AOC nevû monitor márkáról? Érdemes ilyenre beruházni?

Gigabyte SM56 P55-UD3,Intel CoreI5 750,Apacher 4GB/1800MHZ,MSI Radeon 5870,FSP Epsilion 600W,Samsung TFT 24\",Thermaltake element TVK 9000,NEC Sony optiarc AD 7243

kifli
kb semmivel, nemfogsz külömbséget észrevenni, a 8mb-snél sem sokkal gyorsabb
Palinko
jah én is ezt néztem ki, de nem hátrány a 16 mb puffer? mennyivel lassabb mint egy 32mb os?
kifli
hát, amennyiben folyamatosan használva van, nem csak bedugod 1-2 órára akkor WD MyBook
Palinko
rackem nincs usb-sre gondoltam, mivel az könnyen szállítható, mostani gépemben kicsi a hard jó lenne tárolásra is, aztán ha veszek másik gépet nem kéne adatmentéssel foglalkoznom, ha lesz olyan tv ami usb csatlakozóval ellátott akár media centernek is használhatnám, tehát nem 1 célra lenne. eddig a WD My Book Essential Edition 1TB nézegettem mert jó árban van, de most hogy említed lehet kevés a 16 mb cache...
Gideon Wieth
hát most sikerült nehezen megtalálnom a Catalystban egy beállítást ami kinagyította a képet. Most igazából nem tudom eldönti milyen olyan furán élénkek így a színek. De valami hihetetlenül.
MIndjárt kipróbálom játékba milyen.

Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3

Mindegyik jót gyárt 😊 Na jó, vannak jók és jobbak. Én a helyedben a garanciaidõre, az 500 GB/tányér méretre szavazok. 7200rpm, 32mb puffer alap. Bár a sebesség függ attól is, hogy mire használnád. Egyenesen a gépbe megy vagy külsõ rackben foglal helyet a kicsike? RAID-be lesz?

Ha van rá mód, hogy a monitort átvidd haverhoz, tedd meg és próbáld ki nála is HDMI kábellel. Merre laksz kb? Talán innen is felajánlja valaki, hogy kipróbálhasd nála ha másképp nem megy. Ha a monitor jó, akkor a vkari HDMI része nem jó vagy nem kezeli a driver vmiért.

Gideon Wieth
szétnéztem monitorban 16:9re van állítva nem is tudom másra. Minden felbontásnál így viselkedik, lehet választani a monitor mikor melyik bemenetett érzékelje és nézze. nincs különbség frissítési értékeken.😞

Palinko
külsõ merevlemezek közül 1-1.5 TB kategóriában ki gyárt jókat?
Bárhonnan rendelhetsz. Annyi a webáruház, mint égen a csillag! Az árgép.hu és társai csak úgy öntik a linkeket! A webáruházak meg mint szállíttatnak házhoz és igen nagy az esélye, hogy találkozol azzal a futárcéggel amit az ipon is használ ha más boltból rendelsz.

Tehát HDMI kimenet van a vkarin. A monitorban a beállítások közt szétnéztél, nincs erõltetve valamelyik képarány? A bemenetválasztás automatikus, vagy lehet állítani és nem jól van beállítva? Win-ben mit állítottál be felbontásnak? Minden felbontásnál így viselkedik? Különbözõ frissítési értékeken nincs különbség?

bakvarnyu
Ja nektek könnyû ha Pestiek vagytok, de vidékrõl muszáj ezektõl rendelni, mert ezeknek van egyedül normális katalógusuk a neten , bõ választékkal. Amiket írt Maszka egyiknek sincs normális oldala. Tököm se fog most telefonálgatni. Ha meg helyben veszem Miskolcon minden legalább 3k-val drágább és le vannak maradva vagy 3 héttel új hardverekre nézve.

Gideon Wieth
HDMI HDMI kábelt vettem.

mila69en
én nem terelek semmit😄 meg vagyok velük elégedve! ennyi😄 minek ragozzam tovább? ez kb olyan mint hogy sokan szidják a pixmániát-is onnan is sok mindent rendeltem már, minden hiba nélkül jött meg tehát velük sincs gondom amíg nincs gondom egy céggel legyen az ipon bármi más addig nem szidom õket! mert miért is tenném? persze majd ha velem is baszakodik az ipon és szívatnak én is anyázni fogok ez természetes...amíg ez nem így van nekem megfelel😊 mondom kár tovább ragozni... sokan járnak a tescoba vásárolni én rühellem az egész tescot, úgy ahogy van be nem tenném a lábam(csak egy hasonlat😊

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

Milyen dvi kábelt vettél?

Gideon Wieth
1920*1080 mellett csinálja ezt és csak HDMI használatakor, VGA kábelnél nem.

Nos nem meggyõzni akartalak, ne próbálj terelni. Majd meggyõzöd Te saját magadat, ha elszáll valamid és belekóstolsz a problémamegoldó készségükbe. Ráadásul MaO-n ezt csak és kizárólag azért tehetik meg, mert a vásárlók kibaszottul árérzékenyek. Azt hogy mit kapnak a pénzükért azt meg nem nézik. Az meg ha pl nem szarik be a monitorod, az nem azt jelenti, hogy a kereskedõ jó cég és jól végzi a munkáját, hanem hogy a termék gyártójának a produktuma megfelelõ minõségû. Hagy ne hypoljam már szét az ipont mert a ramjaim még mûködnek! Sajnos csak náluk volt még a legutolsó szállítmányból raktárkészleten, ami nem azt jelenti, hogy milyen fasza beszerzõk, hanem hogy náluk még maradt, mert nem vette meg tõlük a kedves vevõ. Én is csak legutolsó esetben vásárolok náluk, elõbb nézek szét más boltokban. A szállításról ne beszéljünk, nem az Õ érdemük. Ha viszont személyesen kell odamennem, elszomorodok, mert míg más frekventált helyen fizet bérleményt, addig Õk kiköltöztek bivajbasznád külsõre, hogy sétálhassak. Ráadásul össze keverik az emberek az ipont egy pc szaküzlettel és ez nagyon fontos, pedig ma már csak egy webáruház. Pont olyan mint az e-bolt vagy a pcx vagy bármelyik másik. Ha pc szaküzletbe akarok menni, maradok az aquánál, a ready-nél vagy bármelyik másiknál, ahol tudok személyes vásárlást is intézni, nem csak a nyakatekert internetes vásárlást amire mások a törvényi elõírások.

hát az nem olcsó amugy régebben nekem csinált ilyen hülyeségeket a monitór volt mikor addig csak foltokat láttam amig nem jött be a háttér😄😄

gigabyte m56s-s3/amd athlon64 x24800am2/ kingston 2x1024mb ddr2 800khz/ sapphire radeon hd 3850 256mb/ wd 160gb/ chieftec p4, atx12V 400W