296
Pontosabban Zalman hűtők híveinek ;)
  • Breki33
    A másik fórumon ezt írták

"A B jeluek egy kicsit konnyebbek sulyra, és ehhez már FanMate2 jár! Az Al pedig azt jelenti, hogy nem tiszta réz, hanem alu is van benne!"

Lehet, hogy jobb az Alu benne?

A fanmate2 mi pontosan?
  • Breki33
    Köszi

És ha nem full réz az sokkal roszabb?

• Lacika 79
    Cia!

Na szóval: az Al az az Aluminium-ra utal, mivel nem full réz a drága. Az "A" jelüek pedig már elvileg AMD procikra is feltehetőek. Mondjuk a sima is, némi barkács után. :)
  • Breki33
    Na most azt kérdezném, hogy ez a modell

CNPS7000B-AlCu

Miben különbözik az A jelüektől és mit jelent az Al kiegészítés a névben pontosan
  • csikszem
    HI all! Nekem egy Sapphire 9800 próm van egy ZM80D-HP bordával és kurvára nem kell hozzá az opcionális venti, teljesen jól bírja hűteni a kártyát. A szilikonpaszta amit adnak a bordához az viszont kétségbeejtően kevés és kissé be is volt száradva a tubusba..Viszont a szerelési útmutatóba felhívják a figyelmet arra hogy ne együk meg..LOL
  • Lala
    A Zalman bordánál csendesebb nincs(0 dB). Ha jó a házad szellőzése akkor nem kell rá kiegészító OP1 ventilátor, a TI4200-t elbírja nélküle.
    (Persze azért nem árt tesztelni)
  • Breki33
    Elég halk, venti is van rajta

Elég korrektnak tűnik
  • Scape
    A felszerelés több foglalathoz is jó. De ezt biztos leírják a Zalman oldalán milyenekhez jó. Nekem Socket 478-asra kellet tennem ahhoz meg volt még plusszba két fém darab amihez hozzácsvarom. A rögzítés nem egy megszokott de tart és ez a lényeg.

Szerintem csak akkor vegyél ha húzod. Ha nem húzod akkor minek ha az is jó ami most rajta van, kérdés hogy az elég halk e Neked? Vagy azon nincs is venti?
  • Lacika 79
    Ha nem akarod húzni, de csendet szeretnél, akkor a venti nélkülit rárakhatod, ha húzni szeretnéd, akkor pedig a ventis verziót. Típust ne kérdezz, én nemtok, de biztos mindjárt beírja valaki. :)
  • Breki33
    köszi

a felfogatásban van különbség vagy light-osabb?

Amúgy öszinténszólva nem tudom melyiket mutatták egy másik boltban
    Csak azt mondták 9000-ről akciósan 6000 Ft

MIndenkinek köszönöm a korrekt válaszokat.

Amúgy most hogy elkezdtem olvasni Zalman-os dolgokat sok videokártyára való passzív hűtést is láttam.

Eddig nem nagyon foglalkoztam ezzel mivel Geforce4ti4200-am van és nem nagyon melegedett túl igaz nemis húztam.

Érdemes ilyen videokarira még vmi Zalmant rakatni szerintetek?
  • Scape
    Nekem egy Zalman 7000 AL-Cu van. Bátran kijelentem hogy halk.
    Mikor beszereltem előszőr azt hittem valamit nagyon elcsesztem mert tök olyan volt mint ha nem forgott volna, pedig forgott csak annyira halk, hogy azt hinnéd nem is forog.

Meg kapsz hozzá szabályzót és vezérelheted. Én is csak ajánlani tudom.
    Volt még valahol egy cikk hogy az Al-Cu és a full Cu közötti különbség nagyon kicsi és nem éri megvenni. Persze ha van pénzed akkor nyugottan vedd meg.
  • Breki33
    szval ki kell szedni

Intelem van of course
  • Narancs
    Ja, a sima 7000 -est nyugodtan megveheted...
  • Breki33
    mondjuk három méterről látta

igazából a másikkal beszéltem
    ő csak beleszólt

de a lényeg hogy ez a másik típusnál fordul elő akkor
  • Lacika 79
    Intel cumónál semmi gond nincs vele. alaplap ki, venti be alaplap vissza, gép bekapcs, oszt kész. AMD-nél kell picit lakatos munkát végezni. Reszelés, flexelés, stb.
  • Narancs
    Vszínű félreértette...akkor egy tájékozott eladóval volt dolgod, csak épp a képről nem ismerte föl a pontos típust...
  • Breki33
    De

csak a boltban egy képet mutattam és csak ránéztek

sztem a másikra gondoltak akkor
  • Narancs
    Te nem sima 7000AL-CU t akartál venni?
  • Breki33
    Nah megvan miért mondhatta a bótos

Aki esetleg Zalman 7700-ason törné a fejét; nos, nem lebeszélni akarom, de nem a
    legsikerültebb darab. A ventillátora -még kis fokozatban is- berezonáltatja az egész gépet.
    Halk gép mellett ettől falra lehet mászni.

klikk
  • Narancs
    sztem ki kell szedni a deszkát...de pontos infóim nincsenek, csak valószínűnek tartom...
  • Breki33
    oké, de a beszerelésre mondjatok vmit
  • Narancs
    Megtartottam az NF7-S -t, de kifizettem a pár K különbséget...különben ugrott volna a gari, pedig a drágább 2 év garos megoldást választottam direkt...amúgy nem volt nagy érvágás, ~3K t kellett rádobnom, csak már a boltban hihettek volna nekem...:P
    Amúgy mázli volt, mert sulinetesek S-ATA vinyót küldtek (pedig az árlistában más szerepelt), szal mehettem volna sata vezérlőért de nem kellett mert nf7-s en van integrálva...
    Szal minden jó ha a vége jó...!
    Könyörgöm mondd, hogy nem vitted vissza...
  • Lacika 79
    Hali!

Nekem is ez van, és tökéletesen halk, 40 fokon megy a rendszer terhelve. Igaz, nekem egy 2800+-as Bartont hűt a "kicsike". De nekem bevált, és amint látod elég sok embernek. A bótos meg egy érdekes álatfajta, na. :-)
  • Breki33
    mármint a hűtős dolog P
  • Narancs
    Áz...nem is tom hányszor mondtak már nekem hülyeséget...sosem vitatkozom velük, mindíg mondom csak adják azt amit kérek.
    De volt már hogy drágább alaplapot kaptam, pedig mondtam a srácnak, hogy nf7-s van a dobozra írva, de megnyugtatott, hogy sima nf7 van benne. Aztán este jött a telefon, hogy légyszives vigyem vissza, mert tényleg mást kaptam...
  • Breki33
    köszi
    tapasztalat?
  • Breki33
    kőszi az infót

és tényleg halk?

mert nekem csak ez a bajom a jelenlegivel
    mármint a hangja P

Egy Asus P800 SE alaplapoba raknám Casetec házzal, vhol olvastam, hogy a szereléshez ajánlott az alaplapot kiszedni.

Ez tényleg így van vagy csak nem tökéletes az angolom? P
  • Narancs
    Boltban mondanak "érdekes" dolgokat...sztem nyugodtan vedd meg!
  • B@dsector
    Nekem Zalman CNPS7000Cu van, több mint egy éve, és egyáltalán nem remeg be. Melyik boltban mondtak ekkor kamut?

Én a helyedben megvenném, mert ez eddig nekem a legjobb P4-es hűtőm ami valaha is volt.
  • Breki33
    Pentium 4-es procimra gondolkozok egy CNPS-7000A-Cu vásárlásán-itt most 6000-akciósan.

De a boltban azt mondták, hogy ne ezt vegyek, mert eléggé beremeg és inkább Glacialtech Igloo 4360-at ajánlottak.

Ezért érdekelne, hogy akinek ilyen van mi erről a véleménye.

A másik alternatíva

• CoolStuff
    Wow!
  • CUCLI
    ic7re fellehet rakni egy 7000B-cu-t?
  • ZaJanga
  • ZaJanga
    Prohw Zalman VGA
  • Spaw
    Éppen a múlt héten vettem egy cnps7000-et 2.8 P4-re.U.A.mint a képen.
  • Gabesz amd64
    az uj Zalman procihütő apron nagy darab!
  • ZaJanga
    Alligator SPA 1200CU
    Nem is hasonlít

• oneal1
    é nmsot akarok zm80D- op1 el:D
  • Lacika 79
    Ebben egyet értünk. :)