RAM kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

czky
Biztos h menne, csak ha duálban akarnád hajtani, az valszeg nem menne. Én az Infineont a Samsunggal és a Hynixal tenném egy kategóriába. Én a helyedben Kingstont vennék a másik mellé. Vagy eladod a Kingston memcsidet és veszel 2 db Infineont...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Szisztok olyan gondom van hogy most szeretnék venni a Kingston 512MB-os DDR400-as memóriám mellé egy másik 512-est. Szerintetek mûködne együtt a Kingston és az Infineon meória? Jó fajta memóriák az Infineonok? érdemes megvennem?<#help>

AKKÓ JÓVAN AKKÓ

Azt raksz bele amit akarsz és amit elbír az alaplapod addig míg nem akarod kétcsatornás üzemmódban használni.Nézd meg hány szabad foglalatod van még.
De szerintem rakj bele egy 1GB osat..hátha még kell bele az idõ folyamával.
Hali!
Memóriát szeretnék bõvíteni, most jelenleg 2 512/400 Samsung ram van benne. Szeretnék még 1Gb-t beletenni. Szerintetek érdemesebb lenne 2x512t vagy egy 1Gb-osat kellene beletenni. A másik kérdés, hogy mindenképp samsung ramot kellene belerakni, vagy lehet mást is, pl infineont.

1000Mhz (8000Gb/s) elírtam ..helyette (8GB/s)
Hali..
Szerintem az az FSB 134.7 Mhz lesz amin keresztül a ramokat éri el a proci és normális,hogy 266 Mhz (269.3) DDramot kezel le így,mert egy órajelen a ddr, 2 ciklusban dolgozik.
De most nekem is lenne kérdésem.
Csinálni akarok egy 1Gigabites hálózati kiszolgáló szervert és ahoz kéne egy kis segítség. AMD alapú lenne processzorba beépített kétcsatornás memó vezérlõvel.
A kérdés az,hogy ha veszek két pár azaz 4 db 1GB DDR2 1000Mhz (8000Gb/s) OCZ RAMot akkor elvileg mivel két csatornán megy az adatfolyam , 2 db pár modulnak az adatforgalma 16 GigaBájt elméletileg... de ha 4 db modult (2 pár dual-chanel ocz) rakok egymás mellé akkor is le tudja kezelni a memóriavezérlõ úgy ,hogy megmaradjon a 16 GB/s -es sebesség???
Úgy vettem észre,hogy még nincs olyan alaplap ami tudná kezelni az új 1GHZ-es DDR2 es ramokat..lebutítani meg nem akarom...nem tud valaki egy olyan megoldást , alaplapot,hogy megmaradjon a 16GB/s es sebesség? Vagy van már olyan alaplap? csak még nem tudok róla.....
pedestrian
Inquisitor eltünt. Valaki más tud válaszolni az elõzõ kérdésemre?

pedestrian
Nem tudom, számít-e de ez egy celeron. A leírásában az van, hogy: 533Mhz FSB.
Nem ennek kellene lennie a Front Side Bus Frequencynek? Ami nekem 134.7 Mhz.

"Front Side Bus Frequency 134.7 MHz"
Ennek a kétszeresén megy a ramod ... tehát akkor amit kérdeztél az normális.
"Bus Speed 538.7 MHz"
Ennyi az FSB-je a procidnak. Ez nem annyira jó viszont. Az 533-as FSB nem picit visszafogja a memória elérési sebességet. Szerintem egy régi 2,4-es 800-as Northwood is gyorsabb lehet nála.

pedestrian
Köszi a választ, bár nem teljesen értem. Akkor ez így most jó vagy nem?

Képes voltál olyan P4-et venni, aminek csak 533 az FSB-je? <#confused>
Most nem értem, ha 800MHz-en megy a procid, akkor effektív 400MHz-en kéne a ramnak mennie, ami gyakorlatilag csak 200MHz. Most ha neked ennyin megy, akkor neked milyen procid is van?
533-on akkor mehetne, ha 1066FSB-s procid lenne, de azok drágák még. Ha meg aszinkronban járatnád, akkor lassítaná a géped.

pedestrian
Sziasztok. A kérdésem a következõ lenne:
Ilyen processzorral:
Intel Celeron 336 CPU 2.80GHz
Package LGA775
Technology 90 nm
Supported Instructions Sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, EM64T
CPU Clock Speed 2828.0 MHz
Clock multiplier x 21.0
Front Side Bus Frequency 134.7 MHz
Bus Speed 538.7 MHz
L2 Speed 2828.0 MHz (Full)

Ez a memóriamûködés jó-e?
DDR2-SDRAM
DRAM Size 512 MBytes
DRAM Frequency 269.3 MHz
FSB😄RAM 1:2
CAS# Latency 4.0 clocks
RAS# to CAS# 4 clocks
RAS# Precharge 4 clocks
Cycle Time (TRAS) 12 clocks
# of memory modules 1
Module 0 DDR2-SDRAM PC4300 - 512 MBytes

A gondom az, hogy a memória is elvileg 533 Mhz-es, de akkor miért megy 269.3 Mhz-en?

DanyyX
Szerintem nem, de az alaplap könyvében biztos benne van.

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

macleod2005
Császtok.Asus P5gdc delux alaplapom van ami tudja a ddr1-et és a ddr2-õt is.Jelenleg 2*512 ddr1 geil ram van benne.Ha tegyük fel vásárolnák 2*512 ddr2 ramot akkor az mûködik együtt a ddr1-el?

Jó slotokba teszed õket? Nem biztos hogy egymás mellé kell tenned!!!!!

tomee14
van egy abit bh7-es alaplapom, a doksi szerint ddr266-os és ddr333-as memóriát lehet belerakni, ddr400-as memóriamodult bele lehet e rakni? hmmm?

Thomekk|lvl70 undead mage|eu ragnaros

Szóval:van két 512-es 400as infineon ramom,az a különbség a kettõ között,hogy az egyiket korábban a másikat kicsit késõbb vettem.A probléma, hogy a kettõ nem megy együtt,csak külön-külön.Az alaplap "Asus A7N8X-X".<#conf>

így van
hát remélem 😊

a mörfi törvénye itt is az, hogy karácsonykor fel, karácsony után le...

Üdv

Nem tudja valaki,hogy fognak e lejjebb menni mostanában lényegesen a ramok?Tehat pár hónapon belül max.Mert akkor nem várok lehet ha úgyse nagyon mennek le.

DanyyX
Amikor bekapcsolod a gépet, kiírja, hogy DDR Dual Channel Enabled...
Ha nem írja ki, akkor értelemszerûen nem dualba mennek...
Amúgy bármilyen tesztprogram, pl. Everest is megmutatja.

ok,kösz és ezt hogy tudom megnézni anélkül hogy nem próbálom ki??

How much can you take,before you snap?

hmhm
Megtudnátok mondani hol lehet megnézni hogy dualba mennek e a RAM ok?

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

hmhm
az 533 as valószínûleg DDR II. es ( újabb technológia, stb. ), hogyha tudja fogadni az alaplapod akkor olyat vegyél, egyébként a 400 ast.

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

megtudná vki mondani hogy mi a különbség a 400Mhz-s és az 533Mhz-s órajelû memóriák között a különbség? miért drágább a 400as,jobb a teljesítménye?

How much can you take,before you snap?

Üdv! Nemrég vettem egy 512-es Kingston RAM-ot, hogy majd a régi mellett Dual Chanelbe használhassam. A régi is egy Kingston KVR400X64C3A/512 a Kingston gyártja a chip-eket is, az újban pedig a Hynix. Nemhogy Dual Chanelbe, de még egymással se mûködnek, pedig külön külön jók. Alaplap: Asus A8N-Sli a többi gondolom nem fontos. Valkinek esetleg van ötlete, hogy ezek mûködjenek vagy erre esély sincs???

sopi
fura pedig ez a CPU-Z minden helyen kijelzi az 512 Mb ram-ot még a slot-okban is kirirja mind a HÁRMAT és a hozzájuk tartozo informáciot.

\"Rejoice o young man in thy youth...\"

sopi
hi.
nekem olyan gondom lenne, hogy most vettem észre hogy az 512 hellyett csak 256 memo van a gépben pedog benne van mind az 512, de csak 256-ot ir ki.pár napja volt egy csunya leállás amikor is a meghajtokat akartam visszadugni és szikrázott a tápkábel vége a meghajtoknál. szoval lehet au lenne a baja de lehet más. tudtok segiteni?

\"Rejoice o young man in thy youth...\"

DanyyX
Szar az a memória. Ne használd!

báttyó02
ja és ha nincs benne ez a memória akkor nem restartol..

Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -

báttyó02
hi
nekem egy oylan gondom van hogy szereztem egy 256mb ddr memoriát,és miután betettem a másik két 256-os mellé,2nnapig teljesen jól müködött,utána feltettem egy virusirtot,és elkezdett szarakodni a gép....és ujraindult
gondoltam a virusirto vmit elbaszott(mert éppen virust kereste,és akkor hirtelen ujraindult)de miután ujraindult a bejelentkezésnél megint restartol...addig,amig kinem vettem a legutobbi memoriát a gépbõl,beléptem,uninstalláltam a virusirtot is,megint viszatettem a ramot,de megint restartol(igaz most nem bejelentkezésnél,hanem véletlenszerüen)
szal erre van vmi tippetek?
ha más nincs akkor ujrarakom a windozt mert nemtudom elképzelni hogy 2nap teljesen normális futás után beszarna vagy nemtom..

Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -

Mi a tetves túrót lehet csinálni,hogy 2db infineon 512MB 400-as ram a valós
órajelén menjen??
Ha 200mhz elindítom,miután beállítottam a biost a winfos még bejön de utána újra indítja.166mhz futnak,de a 200mhz az nem megy.
Ha valakinek van valami ötlete,akkor ne rejtse véka alá.
Alaplapom A7N8x-x
Proci egy Barton 2500+ amit 3200+ húzok,viszont alap órajelen sem futnak a ramok
sebességük szerint.

DanyyX
Rajfajzen szerint jelenleg 191,3 és decemberre 182,2 lesz majd.
Ez az USD/HUF árfolyam.
Amugy ez 44.955 HUF, ami elég elfogadható ár, ezért a ramért.

En romaniaban elek, es itt a HUF-142 es a dollar-29510, szoval most kurvara megdragult a dollar, tegnap meg valahol 28900 lej korul vot.

A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit

DanyyX
Mennyiért is váltják a dollárt?
Nem is olyan olcsó az, egyébként.

http://www.caro.ro/descriere_produs.php?133:92
legyszi nezzetek meg ezt az oldalt, es modjatok meg, hog yigaz, hogy 'csak 235$' egy TWINX1024-4400C25PT, es ez ugye tenyleg nem butitott verzio, mert kicsit furcsallom, hogy ilyennolcso<#wow1>.

A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit

DanyyX
Úgy, hogy a kisebb, gagyi gyártók nem tartják be pontosan a szabványokat, vagy túl lazák a szabványok. A RAM-ok gyártási technológiájából adódóan is lehetnek problémák:

Egyik ismerõsöm vett magának tavaly szeptemberben egy 512-es Hynix modult és azt mondta, hogy nincs pénze mégegyre, ezért majd karácsonykor vesz egyet. Vett egy ugyanolyan hynix 512-est, ugyanabban a boltban, és most az a baja, hogy instabil a rendszere, és a szervízben is megmondták neki, hogy a ram miatt.
A komolyabb memóriagyártók (Corsair, Kingson, OCZ) nem véletlenül adják párba válogatva ramjaikat.

Szóval, ha valaki 2 ramot akar venni magának, akkor lehetõleg egyszerre vegye, és fõként ugyanolyan modulokat (ugyanolan kapacitású és márkájú).

Rafaelo
hogy lehet ilyen állapot 2005 ben 😞 inkább elviszem szervízbe

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

[NST]Cifu
Sajnos akad rá példa, nálam is van a polcon olyan 333Mhz-es modul, amely az istennek sem hajlandó együttmûködni másik modullal...

Ettõl függetlenül azért még mindig az a gyakoribb, hogy gond nélkül mennek egymással, de persze az ember mindig kifoghatja...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Rafaelo
ettõl tartok gondoltam bemegyek boltba mondom 512 azt kész de nem lessz ilyen egyszerü sdrammal már megszivtam régebben azthitttem ujabb alaplapnál nem problémo 😞

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

[NST]Cifu
Erre nincs más megoldás, mint a próbálgatás. Mifelénk szabályos vándorlásba kezdtek a "renitens" modulok, hátha valakinél mûködnek... 😊

Rafaelo
😞

[NST]Cifu
Igen, lehet.

Rafaelo
a ramok eltérõ márkája lehet gond?????

DanyyX
A frekvenciája ugyanaz mind a kettõnek! <266Mhz>
Az, hogy nem egyforma méretû ramok, az okozhat néha problémát.
Inkább vegyél 2x512-t.

TothLaci
Na akkor;
Samsung 512 MB 266 Mhz DDR
Samsung 256 MB 266 Mhz DDR

Ez lesz a gépben.
Két különbözõ ram, de biztos, hogy gyengébb frekvencián fut majd? Nem hinném.
Punker
nem ezt mondom? 333-as + 400-as 333-on fut de rosszabb idõzítésekkel.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

TothLaci
Mennyivel viszi lejjebb? Én úgy tudtam, hogy akkor van veszteség, ha a ramok frekvenciája különbözõ, így a kisebbik ram "frekijére" áll át a nagyobb "hz"-s ram.
Punker
2 különbözõ ram-nál a gyengébb frekin fut mind2.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"