519
RAM kérdés
-
#479 Matsonic MS9138E 478
INtel Pentium 4 Celeron 1,7Ghz
256 MB SD-RAM PC-133
120 GB Samsung 7200/ATA
Inno 3D GeForce 2 MX400 64MB SD
300W Tápegység túlfesz. védő
úgy nagyjából ez lenne (papírrol begépelve) -
#478 szerintem egyzserűbb, ha megmondod milyen a géped. Lehet egyáltalán nem is érdemes bővítened. -
#477 értem én csak most épp másra vártam válasz... -
#476 mit nem értesz rajta?
SD : X foglalat
DDR : Y foglalat
DDR2: Z foglalat
egyik se megy bele a másikba..... -
#475 na megnéztem az alaplapom papírján a rajzot. 2 slot-ra írja a ddr-t, a másik 2-re meg dimm-et ír és abban van a mostani sd. tehát bele kéne mennie a ddr-nek, mert az üres.
1. amúgy még mindig kérdem h melyik a jobb, a ddr vagy ddr2?
2. ja ás lehet-e majd bővíteni?
3. melyik memória a jobb ezek közül --> árlista (512-est nézzétek) -
#474 de mint mondtam nekem 2x2-es slotom van. oda se megy bele a másikakba?
nem az sd helyére gondoltam, hanem a másik kettő foglalatba.
ja és melyik a jobb a ddr vagy a ddr2? -
#473 Ha az alaplap SDRAM-ot tud csak kezelni, akkor nem. Az SD-nek és a DDR-nek teljesen más a foglalata is...
Ha az alaplapodban most SD van akkor abba nem tudsz DDR-t tenni.
A DDR2 a DDR továbbfejlesztése, amely szintén nem kompatibilis a sima DDR-el. -
#472 milyen memóriát érdemes venni az 512-es közül? egyértelműen ddr-es legyen, na de hallottam már ddr2-esről is. lámer vagyok. az alaplapomon 2-szer 2 slot van memóriának. most sd-ram van benne 2-ben. tudok-e belerakni ddr-t? és lehet-e sd-t és ddr-t egyszerre használni úgy hogy kiegészítik egymást? köszi -
#471 nem -
#470 volna egy olyan kérdésem h ha beleteszek a gépbe egy másik memóriát akkor újra kell-e telepíteni mindent? -
#469 Biztos h menne, csak ha duálban akarnád hajtani, az valszeg nem menne. Én az Infineont a Samsunggal és a Hynixal tenném egy kategóriába. Én a helyedben Kingstont vennék a másik mellé. Vagy eladod a Kingston memcsidet és veszel 2 db Infineont... -
Marci D #468 Szisztok olyan gondom van hogy most szeretnék venni a Kingston 512MB-os DDR400-as memóriám mellé egy másik 512-est. Szerintetek működne együtt a Kingston és az Infineon meória? Jó fajta memóriák az Infineonok? érdemes megvennem? -
slackface #467 Azt raksz bele amit akarsz és amit elbír az alaplapod addig míg nem akarod kétcsatornás üzemmódban használni.Nézd meg hány szabad foglalatod van még.
De szerintem rakj bele egy 1GB osat..hátha még kell bele az idő folyamával. -
Stevenson #466 Hali!
Memóriát szeretnék bővíteni, most jelenleg 2 512/400 Samsung ram van benne. Szeretnék még 1Gb-t beletenni. Szerintetek érdemesebb lenne 2x512t vagy egy 1Gb-osat kellene beletenni. A másik kérdés, hogy mindenképp samsung ramot kellene belerakni, vagy lehet mást is, pl infineont. -
slackface #465 1000Mhz (8000Gb/s) elírtam ..helyette (8GB/s) -
slackface #464 Hali..
Szerintem az az FSB 134.7 Mhz lesz amin keresztül a ramokat éri el a proci és normális,hogy 266 Mhz (269.3) DDramot kezel le így,mert egy órajelen a ddr, 2 ciklusban dolgozik.
De most nekem is lenne kérdésem.
Csinálni akarok egy 1Gigabites hálózati kiszolgáló szervert és ahoz kéne egy kis segítség. AMD alapú lenne processzorba beépített kétcsatornás memó vezérlővel.
A kérdés az,hogy ha veszek két pár azaz 4 db 1GB DDR2 1000Mhz (8000Gb/s) OCZ RAMot akkor elvileg mivel két csatornán megy az adatfolyam , 2 db pár modulnak az adatforgalma 16 GigaBájt elméletileg... de ha 4 db modult (2 pár dual-chanel ocz) rakok egymás mellé akkor is le tudja kezelni a memóriavezérlő úgy ,hogy megmaradjon a 16 GB/s -es sebesség???
Úgy vettem észre,hogy még nincs olyan alaplap ami tudná kezelni az új 1GHZ-es DDR2 es ramokat..lebutítani meg nem akarom...nem tud valaki egy olyan megoldást , alaplapot,hogy megmaradjon a 16GB/s es sebesség? Vagy van már olyan alaplap? csak még nem tudok róla..... -
#463 Inquisitor eltünt. Valaki más tud válaszolni az előző kérdésemre? -
#462 Nem tudom, számít-e de ez egy celeron. A leírásában az van, hogy: 533Mhz FSB.
Nem ennek kellene lennie a Front Side Bus Frequencynek? Ami nekem 134.7 Mhz.
-
Inquisitor #461 "Front Side Bus Frequency 134.7 MHz"
Ennek a kétszeresén megy a ramod ... tehát akkor amit kérdeztél az normális.
"Bus Speed 538.7 MHz"
Ennyi az FSB-je a procidnak. Ez nem annyira jó viszont. Az 533-as FSB nem picit visszafogja a memória elérési sebességet. Szerintem egy régi 2,4-es 800-as Northwood is gyorsabb lehet nála. -
#460 Köszi a választ, bár nem teljesen értem. Akkor ez így most jó vagy nem? -
Inquisitor #459 Képes voltál olyan P4-et venni, aminek csak 533 az FSB-je?
Most nem értem, ha 800MHz-en megy a procid, akkor effektív 400MHz-en kéne a ramnak mennie, ami gyakorlatilag csak 200MHz. Most ha neked ennyin megy, akkor neked milyen procid is van?
533-on akkor mehetne, ha 1066FSB-s procid lenne, de azok drágák még. Ha meg aszinkronban járatnád, akkor lassítaná a géped. -
#458 Sziasztok. A kérdésem a következő lenne:
Ilyen processzorral:
Intel Celeron 336 CPU 2.80GHz
Package LGA775
Technology 90 nm
Supported Instructions Sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, EM64T
CPU Clock Speed 2828.0 MHz
Clock multiplier x 21.0
Front Side Bus Frequency 134.7 MHz
Bus Speed 538.7 MHz
L2 Speed 2828.0 MHz (Full)
Ez a memóriaműködés jó-e?
DDR2-SDRAM
DRAM Size 512 MBytes
DRAM Frequency 269.3 MHz
FSB:DRAM 1:2
CAS# Latency 4.0 clocks
RAS# to CAS# 4 clocks
RAS# Precharge 4 clocks
Cycle Time (TRAS) 12 clocks
# of memory modules 1
Module 0 DDR2-SDRAM PC4300 - 512 MBytes
A gondom az, hogy a memória is elvileg 533 Mhz-es, de akkor miért megy 269.3 Mhz-en?
-
#457 Szerintem nem, de az alaplap könyvében biztos benne van. -
#456 Császtok.Asus P5gdc delux alaplapom van ami tudja a ddr1-et és a ddr2-őt is.Jelenleg 2*512 ddr1 geil ram van benne.Ha tegyük fel vásárolnák 2*512 ddr2 ramot akkor az működik együtt a ddr1-el? -
ent #455 Jó slotokba teszed őket? Nem biztos hogy egymás mellé kell tenned!!!!! -
#454 van egy abit bh7-es alaplapom, a doksi szerint ddr266-os és ddr333-as memóriát lehet belerakni, ddr400-as memóriamodult bele lehet e rakni? hmmm?
-
mcfly85 #453 Szóval:van két 512-es 400as infineon ramom,az a különbség a kettő között,hogy az egyiket korábban a másikat kicsit később vettem.A probléma, hogy a kettő nem megy együtt,csak külön-külön.Az alaplap "Asus A7N8X-X". -
zerk000 #452 így van -
pauly #451 hát remélem :) -
ent #450 a mörfi törvénye itt is az, hogy karácsonykor fel, karácsony után le... -
pauly #449 Üdv
Nem tudja valaki,hogy fognak e lejjebb menni mostanában lényegesen a ramok?Tehat pár hónapon belül max.Mert akkor nem várok lehet ha úgyse nagyon mennek le. -
#448 Amikor bekapcsolod a gépet, kiírja, hogy DDR Dual Channel Enabled...
Ha nem írja ki, akkor értelemszerűen nem dualba mennek...
Amúgy bármilyen tesztprogram, pl. Everest is megmutatja. -
sirdond #447 ok,kösz és ezt hogy tudom megnézni anélkül hogy nem próbálom ki?? -
#446 Megtudnátok mondani hol lehet megnézni hogy dualba mennek e a RAM ok? -
#445 az 533 as valószínűleg DDR II. es ( újabb technológia, stb. ), hogyha tudja fogadni az alaplapod akkor olyat vegyél, egyébként a 400 ast. -
sirdond #444 megtudná vki mondani hogy mi a különbség a 400Mhz-s és az 533Mhz-s órajelű memóriák között a különbség? miért drágább a 400as,jobb a teljesítménye? -
Angar #443 Üdv! Nemrég vettem egy 512-es Kingston RAM-ot, hogy majd a régi mellett Dual Chanelbe használhassam. A régi is egy Kingston KVR400X64C3A/512 a Kingston gyártja a chip-eket is, az újban pedig a Hynix. Nemhogy Dual Chanelbe, de még egymással se működnek, pedig külön külön jók. Alaplap: Asus A8N-Sli a többi gondolom nem fontos. Valkinek esetleg van ötlete, hogy ezek működjenek vagy erre esély sincs??? -
#442 fura pedig ez a CPU-Z minden helyen kijelzi az 512 Mb ram-ot még a slot-okban is kirirja mind a HÁRMAT és a hozzájuk tartozo informáciot. -
#441 hi.
nekem olyan gondom lenne, hogy most vettem észre hogy az 512 hellyett csak 256 memo van a gépben pedog benne van mind az 512, de csak 256-ot ir ki.pár napja volt egy csunya leállás amikor is a meghajtokat akartam visszadugni és szikrázott a tápkábel vége a meghajtoknál. szoval lehet au lenne a baja de lehet más. tudtok segiteni? -
#440 Szar az a memória. Ne használd!