RAM kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
AKKÓ JÓVAN AKKÓ
De szerintem rakj bele egy 1GB osat..hátha még kell bele az idõ folyamával.
Memóriát szeretnék bõvíteni, most jelenleg 2 512/400 Samsung ram van benne. Szeretnék még 1Gb-t beletenni. Szerintetek érdemesebb lenne 2x512t vagy egy 1Gb-osat kellene beletenni. A másik kérdés, hogy mindenképp samsung ramot kellene belerakni, vagy lehet mást is, pl infineont.
Szerintem az az FSB 134.7 Mhz lesz amin keresztül a ramokat éri el a proci és normális,hogy 266 Mhz (269.3) DDramot kezel le így,mert egy órajelen a ddr, 2 ciklusban dolgozik.
De most nekem is lenne kérdésem.
Csinálni akarok egy 1Gigabites hálózati kiszolgáló szervert és ahoz kéne egy kis segítség. AMD alapú lenne processzorba beépített kétcsatornás memó vezérlõvel.
A kérdés az,hogy ha veszek két pár azaz 4 db 1GB DDR2 1000Mhz (8000Gb/s) OCZ RAMot akkor elvileg mivel két csatornán megy az adatfolyam , 2 db pár modulnak az adatforgalma 16 GigaBájt elméletileg... de ha 4 db modult (2 pár dual-chanel ocz) rakok egymás mellé akkor is le tudja kezelni a memóriavezérlõ úgy ,hogy megmaradjon a 16 GB/s -es sebesség???
Úgy vettem észre,hogy még nincs olyan alaplap ami tudná kezelni az új 1GHZ-es DDR2 es ramokat..lebutítani meg nem akarom...nem tud valaki egy olyan megoldást , alaplapot,hogy megmaradjon a 16GB/s es sebesség? Vagy van már olyan alaplap? csak még nem tudok róla.....
Nem ennek kellene lennie a Front Side Bus Frequencynek? Ami nekem 134.7 Mhz.
Ennek a kétszeresén megy a ramod ... tehát akkor amit kérdeztél az normális.
"Bus Speed 538.7 MHz"
Ennyi az FSB-je a procidnak. Ez nem annyira jó viszont. Az 533-as FSB nem picit visszafogja a memória elérési sebességet. Szerintem egy régi 2,4-es 800-as Northwood is gyorsabb lehet nála.
Most nem értem, ha 800MHz-en megy a procid, akkor effektív 400MHz-en kéne a ramnak mennie, ami gyakorlatilag csak 200MHz. Most ha neked ennyin megy, akkor neked milyen procid is van?
533-on akkor mehetne, ha 1066FSB-s procid lenne, de azok drágák még. Ha meg aszinkronban járatnád, akkor lassítaná a géped.
Ilyen processzorral:
Intel Celeron 336 CPU 2.80GHz
Package LGA775
Technology 90 nm
Supported Instructions Sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, EM64T
CPU Clock Speed 2828.0 MHz
Clock multiplier x 21.0
Front Side Bus Frequency 134.7 MHz
Bus Speed 538.7 MHz
L2 Speed 2828.0 MHz (Full)
Ez a memóriamûködés jó-e?
DDR2-SDRAM
DRAM Size 512 MBytes
DRAM Frequency 269.3 MHz
FSB😄RAM 1:2
CAS# Latency 4.0 clocks
RAS# to CAS# 4 clocks
RAS# Precharge 4 clocks
Cycle Time (TRAS) 12 clocks
# of memory modules 1
Module 0 DDR2-SDRAM PC4300 - 512 MBytes
A gondom az, hogy a memória is elvileg 533 Mhz-es, de akkor miért megy 269.3 Mhz-en?
\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"
Thomekk|lvl70 undead mage|eu ragnaros
Nem tudja valaki,hogy fognak e lejjebb menni mostanában lényegesen a ramok?Tehat pár hónapon belül max.Mert akkor nem várok lehet ha úgyse nagyon mennek le.
Ha nem írja ki, akkor értelemszerûen nem dualba mennek...
Amúgy bármilyen tesztprogram, pl. Everest is megmutatja.
How much can you take,before you snap?
{ V Á Á } silkroad: lvl 11
How much can you take,before you snap?
\"Rejoice o young man in thy youth...\"
nekem olyan gondom lenne, hogy most vettem észre hogy az 512 hellyett csak 256 memo van a gépben pedog benne van mind az 512, de csak 256-ot ir ki.pár napja volt egy csunya leállás amikor is a meghajtokat akartam visszadugni és szikrázott a tápkábel vége a meghajtoknál. szoval lehet au lenne a baja de lehet más. tudtok segiteni?
\"Rejoice o young man in thy youth...\"
Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -
nekem egy oylan gondom van hogy szereztem egy 256mb ddr memoriát,és miután betettem a másik két 256-os mellé,2nnapig teljesen jól müködött,utána feltettem egy virusirtot,és elkezdett szarakodni a gép....és ujraindult
gondoltam a virusirto vmit elbaszott(mert éppen virust kereste,és akkor hirtelen ujraindult)de miután ujraindult a bejelentkezésnél megint restartol...addig,amig kinem vettem a legutobbi memoriát a gépbõl,beléptem,uninstalláltam a virusirtot is,megint viszatettem a ramot,de megint restartol(igaz most nem bejelentkezésnél,hanem véletlenszerüen)
szal erre van vmi tippetek?
ha más nincs akkor ujrarakom a windozt mert nemtudom elképzelni hogy 2nap teljesen normális futás után beszarna vagy nemtom..
Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -
órajelén menjen??
Ha 200mhz elindítom,miután beállítottam a biost a winfos még bejön de utána újra indítja.166mhz futnak,de a 200mhz az nem megy.
Ha valakinek van valami ötlete,akkor ne rejtse véka alá.
Alaplapom A7N8x-x
Proci egy Barton 2500+ amit 3200+ húzok,viszont alap órajelen sem futnak a ramok
sebességük szerint.
Ez az USD/HUF árfolyam.
Amugy ez 44.955 HUF, ami elég elfogadható ár, ezért a ramért.
A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit
Nem is olyan olcsó az, egyébként.
legyszi nezzetek meg ezt az oldalt, es modjatok meg, hog yigaz, hogy 'csak 235$' egy TWINX1024-4400C25PT, es ez ugye tenyleg nem butitott verzio, mert kicsit furcsallom, hogy ilyennolcso<#wow1>#wow1>.
A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit
Egyik ismerõsöm vett magának tavaly szeptemberben egy 512-es Hynix modult és azt mondta, hogy nincs pénze mégegyre, ezért majd karácsonykor vesz egyet. Vett egy ugyanolyan hynix 512-est, ugyanabban a boltban, és most az a baja, hogy instabil a rendszere, és a szervízben is megmondták neki, hogy a ram miatt.
A komolyabb memóriagyártók (Corsair, Kingson, OCZ) nem véletlenül adják párba válogatva ramjaikat.
Szóval, ha valaki 2 ramot akar venni magának, akkor lehetõleg egyszerre vegye, és fõként ugyanolyan modulokat (ugyanolan kapacitású és márkájú).
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
Ettõl függetlenül azért még mindig az a gyakoribb, hogy gond nélkül mennek egymással, de persze az ember mindig kifoghatja...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az, hogy nem egyforma méretû ramok, az okozhat néha problémát.
Inkább vegyél 2x512-t.
Samsung 512 MB 266 Mhz DDR
Samsung 256 MB 266 Mhz DDR
Ez lesz a gépben.
Két különbözõ ram, de biztos, hogy gyengébb frekvencián fut majd? Nem hinném.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"