Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Monogram makettek, leszámítva azt, hogy igen régiek, s emiatt pozitív panelvonalasak, igen jó és részletgazdag makettek. Sokan építenek még ma is ilyeneket.
Én is gondolkoztam már rajta, hogy venni kellene valamit tõlük.

modellmaker
Az tudom, hogy a Heller fos. Arra gondoltam, hogy egy F-16XL kit kéne. Van 72-ben egy ezer éves monogram is. :D

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Nekem korábban voltak Heller kitjeim, s az is biztos, hogy többet nem lesz. Rendkivül gyenge makettek, s ezt nem a Tamiya, Hasegawa, Hobbyboss...stb. kitek ismeretében mondom csak. Ennél még akár KP makettet is szívesebben vennék. :)

Nagyon szépen sikerült megtisztítani! Gratulálok!
A Tescos zsíroldós ötletért meg külön köszönet!

modellmaker
Fúde kéne egy olyan kit! <#miaz>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Bandzsi0001
Az!
Régi hiányos heller kit volt szomszéd padlásán találtam, azon gyakoroltam a piszotlyhasználatot annó...

modellmaker
Az alsó polcon, az autó mögött balra, az tényleg egy F-16XL?

Bandzsi0001
Ma esti unalomûzés

viszont ez a papiros dolog nekem nem igazán jön be szóval hétvégén kifaragom mûanyagból:D

stultus78

Ennek is lockolt már a bootloadere?

stultus78
A széleinél maradt egy kis cucc lekapartam,szerintem majd ott nem látszik annyira.

stultus78
Jó hír. Mindent leszedett a tescos zsírólsó.

-a legalsó acril réteget lemarta azzal meg jött minden <#taps>

A kabin alsó részét hagyom ahogy van azzal nem akarok tökölni tovább. Az oldalait meg újra mázolom

Sajnos azt tapasztaltam, hogy még a jól bevált Flóraszept sem szedi le a festéket, ha olajjal mentél rá az akril alapra. Esetleg próbáld meg Ebelinnel.

Ha az az a zsíroldó, amibõl nekem is adtál, akkor azzal bizony le fog jönni. :)

stultus78
Igen egyértelmû hogy most az átmosás lett nagyon sötét.
Tegnap este próbáltam visszamosni de nemigazán sikerült. Megpróbáltam fehér olajjal még egy réteget rávinni. De negyon pocsék. Úgy döntöttem elõlrõl kezdem az egészet. Leszedem a maratásokat, zsíroldóval lemaratom a festéket (ha lejön). Ha nem akkor meg ráfestek. Ennèl csak szebb lehet.

Az a gond, hogy amit te csináltál, az nem befolyatás, hanem átmosás. A befolyatás célja ugyebár a részletek finom kiemelése, emiatt elég lett volna egy vékony ecsettel befolyatni a részletek (bordák, szegecsek...stb) köré egy kis fekete, vagy feketésbarna festéket.
Két képet mutatok. Mindkettõn Daniel Zamarbide munkái láthatók.

Ezen a képen látható az erõsebb, kontrasztosabb befolyatás:

A második képen pont egy Emil belseje látható. Figyeld meg, hogy itt a befolyatás mennyire finom. Ha jól emlékszem, ezt ráadásul nem is ecsettel és festékkel csinálta, hanem egyszerû Rotringgal. Tehát ez már nem is igazán bef9olyatás. :)

Én is csak azt tudom mondani, mint Marci. Ha nem száradt még meg a festék, akkor szedd vissza. Lehet, hogy egyébként úgy szép lesz, s már nem is kell majd hozzányúlni. Ha tudsz, készíts majd arról az állapotról is fotót.

stultus78
Huh hát igen van különbség. Akkor visszamosom ecsettel.
A puffogó természetesen nem marad ilyen.

Az én Tamiyámban ilyen: (nem ennyire sárgás-barnás, csak rossz a kép)

Ez még egy régebbi makettem, SBS gyantával. Szerintem ennek még jobb a színe...

Nem kicsit, nagyon! :( Szerintem hígítós ecsettel töröld vissza.
A motor nagyon tetszik, de a kipufogó ugye nem fekete marad?

stultus78
Így a fotókat nézegetve kicsit sötét lett. Lehet egy kis világos olajal majd átmosom még.

stultus78
Na gyerekek, befolyatás megvolt. Lepattogzódás és koszolás van hátra.
Pár kép.

Észrevételek, vélemények jöhetnek.

még cumisüveg meg fürdetõ meg minden Sz..r van itt néha!!
Ja vágom :) a gyereké, az asszony itt hagyta az asztalon :)
stultus78
jól van na álmos voltam :)

stultus78
Sterimar (háttérben kék delfines palack.) Azzal még nem maketteztem :)
Sós víz van benne. Kisbabák orrában oldja fel a micsodát hogy leszívhassák a szülei.

Micsodi? :)
A friult majd inkább a jagdpantherre rakom hátha az jobban sikerül :)
Élõben nem ilyen sárga majd ha porozom remélem fakul az összhatás!
stultus78
Illetve sterimar.

stultus78
Nekem bejön. Bár én a fruilt raknám rá.

(Steriar?) Csak nincs megfázva a kicsi?

m1garand
Miét nem a friult?
Egy kicsit túl sárgának tûnik, de lehet a kép csal.
Gratula!

makett.tk

Volt egy kis kis idõm csináltam az oldalsó köténylemezt és
úgy döntöttem a készletbõl használom fel a lánctalpat!
m1garand
http://www.youtube.com/v/zVxF1O9My5E&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

makett.tk

m1garand

makett.tk

Random_
Így úgy néz ki, mint egy Amcsi hot-rod motorja. :DD Vicces lenne, ha így maradna. :D

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Bandzsi0001
csak így tovább :D

m1garand
<#taps>

makett.tk

stultus78
Persze a végén mattlakkal lefújom.

Szép lett a motor! :)
Arra figyelj, hogy nehogy ilyen fényesen hagyd a motort, de gondolom, ez most elsõsorban a befolyatás, koszolás miatt maradt ilyen. Mindenképpen barnás átmosást és barnásfekete befolyatást ajánlanék.

stultus78
Kiszíneztem a messzer motorját. Jelenleg itt járok.
A bekarikázott részt majd még javítom.(ezüsttel,mattlakkal.) Kérdésem? Szerintetek milyen színnel csináljak befolyatást? Fekete, vagy barna? vagy valamilyen más színnel?

Hopp, tényleg.

Pedig szerintem van http://automakett.hu/termek/tamiya_81522_mini_x-22_clear.html
Úgy gondoltam, hogy fogok rendelni az automakett.hu-ról, de aztán kiderült, hogy ami nekem kellene (X-21, X-22...stb.) az egyik sincs készleten. Szóval én vagy a replica.hu-ról, vagy a jatekmakettcentrum.hu-ról fogok rendelni.

Akkor az lenne a matt lakk akrilból:) még jó hogy össze-vissza van számozva a Tamiya...:)

raptor22!

Ne haragudj, most látom csak, hogy van Tamiya XF-86 Flat Clear is... :)

Debreceniek!

Valaki nem szeretne az automakett.hu-ról rendelni? A Tamiya festék pl. nagyon jó árban van, 500Ft! Én ezt rendelnék, de a postaköltség miatt kellene még legalább egy társ... (így 630Ft körül jönne ki nekem, ami már sok szerintem)

Néztem is a linket, csak most Tamiya-t rendeltem aztán így a lakk is lett az. Majd legközelebb olyat veszek:)

Ok Sanyi, benne vagyok. :)
Írd/irjátok meg, s átnézem.

Valóban szép Messzer, bár a légcsavar koptatását nem értem.

m1garand
Amit linkeltem az is akril lakk attól, hogy nem Tamiya még jó.

makett.tk

Értettem én amit írtál nem azzal volt a gond, hanem arra voltam kíváncsi, hogy van-e a Tamiya-nak külön csak matt lakkja akrilból. De ezek szerint nincs, akkor majd kutyolok, keverek az alapján ahogy írtad:)