Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
A Tamiya nem gyárt matt lakkot. A Flat Base egy elég erõs mattító. Én már kipróbáltam, ha fényes lakkba keversz egy nagyon keveset, könnyedén bemattítja, így tulajdonképpen matt lakkot kapsz... Vagy ahogy írtam, magában is lehet használni, de csak "agyonhígítva".
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
Addig is a Feri által fordított tutorialok:
http://thundersquad.uw.hu/egyebek.html
makett.tk
Ennek is lockolt már a bootloadere?
"Akril alapszín (Tamiya, Vallejo Model vagy Air color).
Lakkozod. /fényes lakk/
Matricázod (Matrica feszítõ MR. MARK SETTER és lágyító MR. MARK SOFTER.)
Még egy kis lakk ha kell./fényes lakk/
Most jöhet a filter azaz a teljes felület átmosás színezett hígító ez olajbázisú festék és hígító, lehet külön kapni, de a lent mutogatott mûvészolaj festék set jó erre a célra. Teljesen feloldódik nem hagy foltokat száradás után.
Aztán a wash azaz a befolyatás sötét barna, van dyke színekkel az említett set-ben ilyen is van. A mélyedéseket kell befuttatni vele.
A kipufogót is lehet olajfestékkel festeni élénk piros, égetett umbra, fekete színek egymásra festésével ehhez talán a szivacsos chipping a legjobb.
Stb."
A lakk bázisánál gyakorlatilag mindegy, milyen bázisú az alatta lévõ festék. Ami viszont fontos, az az, hogy az a koszoláshoz /átmosás, befolyatás/ használt festékkel ellentétes bázisú legyen. Mivel az utómunkák során jellemzõen enamel és mûvészolaj festékeket használunk azok tulajdonságai miatt, a lakkozást akril lakkal végezzük.
Viszont nem lehet, hogy kicsit sok vezetéket tettél rá? Ha jól számolom, 5 vezeték megy a motortartó bakon. Most lusta vagyok eredeti fotót keresni az Emil motorjáról, de nekem soknak tûnik.
Am szerváltam a kv-mhoz festéket :D
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
Lakkozod.
Matricázod (Matrica feszítõ MR. MARK SETTER és lágyító MR. MARK SOFTER.)
Még egy kis lakk ha kell.
Most jöhet a filter azaz a teljes felület átmosás színezett hígító ez olajbázisú festék és hígító, lehet külön kapni, de a lent mutogatott mûvészolaj festék set jó erre a célra. Teljesen feloldódik nem hagy foltokat száradás után.
Aztán a wash azaz a befolyatás sötét barna, van dyke színekkel az említett set-ben ilyen is van. A mélyedéseket kell befuttatni vele.
A kipufogót is lehet olajfestékkel festeni élénk piros, égetett umbra, fekete színek egymásra festésével ehhez talán a szivacsos chipping a legjobb.
Stb.
makett.tk
És nem bírtam ki hogy ne nyúljak hozzá a motorhoz.
Ha lefestem dobok jobb képeket.
pl.: acril(vizes) rétegre- olajos vagy oldószeres(humbrol vagy mûvészolaj).
vagy ha humbrol(olajos,vagy oldószeres) az alap akkor acril(vizes) megy rá. (nem vagyok benne biztos hogy a mûvészolaj nem bántja a humbrolt.)
Nézegettem ezeket az átmosásos technikákat a kérdésem az lenne hogy pontosan milyen típusú festék ajánlott hozzá és mit mivel milyen arányban kell pl keverni? Jelenleg minden festékem olajbázisú humbrol festék, vagy érdemesebb lenne akril-t használni?
Csinosítgattam a tornyot megfolyások Streaking grime +rozsda folyások rust streaks!
De csak egy egyszerû hasonlat ha van egy jó autód nem akarsz kisebbet rosszabbat régebbit venni akkor inkább nem is veszel!
Tudom bonyolult a dragon meg drága is de,nekem az kell :) ha elbaxbom ha nem :) meg nem tom miért imádom a rézmaratásokat,festeni meg majd megtanulok :)
Továbbra is ajánlom(-juk), hogy NE Dragon maketteken gyakorold ki az ilyeneket! Elismerem, nagyon szépen építesz, és láthatóan fejlõdsz is, de gondolj bele: egy Tamiya makett (legyen mondjuk egy Panther) kb. 4-6000Ft (van régebbi és újabb is belõle), amit pár hét alatt összedobsz, aztán gyakorolhatsz rajta mindent.
Szerintem azzal a rengeteg rézzel, meg drága feljavítóval egyszerûen felesleges bajlódnod! Ha azt mondanád, hogy versenyre készíted a makettjeidet, és ez fontos neked, akkor megérteném, de ahogy emlékszek, nem ez a célod... Akkor kár is költeni rá.
Persze az jó, ha az embernek vannak megfelelõ, minõségi eszközei, anyagai, de azt is meg kell tudni használni.
Ha esetleg nem olvastad volna (de akkor is, ha igen!), engedd meg, hogy idézzem Forintos Kálmánt a makett.org-on készült riporból:
"Egy drága, bonyolult, nagyon részletes készlet összeállítása még nem garancia arra, hogy összeépítve is a legjobb lesz. Ugyanakkor egy egyszerûbb, olcsóbb gyártmányt is kellõ tudással, ismerettel meg lehet úgy építeni, hogy sokkal értékesebb lesz, mint a drágább makett."
(Pánczél Mátyás:)"Ha egy kezdõ ma megkérdezné Tõled, hogy mire figyeljen egy makett – legyen most az egy harcjármû – építésekor és festésekor, mi lenne az, amit mindenképpen javasolnál neki?
- Javasolnám, hogy elsõsorban – az építési útmutató alapos ismeretében – az összeállítást gyakorolja, nem túl drága, bonyolult készletekkel. Minimális, de megfelelõ szerszám, kellék okvetlenül legyen. Amikor a pontos összeragasztás, az esetleges gyártási hibák kijavítása már jól megy, csak azután javasolnám a festés gyakorlását, de azt se rögtön egy kész maketten. Ugyanígy a matricázás gyakorlása is elengedhetetlen. Ha már mindez “lazán” teljesíthetõ, csak azután jöjjenek a különbözõ kikészítési módok próbálkozásai."
Gartula!
makett.tk
Úgy érzem a torony lassan kész!
A csövet szeretném a menetiránynak bal felsõ sarokba rögzíteni és a tank orrába és a csõ jobb oldalának ültetni 1 fát
Köszi az ötleteket elgondolgattató mind2
makett.tk
Tetszik. Víz lesz az alján, vagy csak sima domboldal?
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
makett.tk