69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • m1garand
    Zőőőd repcsivel. XD
  • stultus78
    Gratula!

KÉPEKET KÉRÜNK!!
  • McFrost
    Bf-109 E1:

• McFrost
    Makettel....
  • lackoka25
    A kis Miguel Jimenez :)
  • Bandzsi0001
    Mivel nyertél?
  • m1garand
    Képet................képet!
  • Kferro
    Azt azért hadd áruljam már el, hogy Marci barátunk egy aranyéremmel lett gazdagabb a móvári versenyen. :)
    Gratulálok neki!
  • Bandzsi0001
    Közbe lehet lesznek róla fótóim, pár kapcsolaton keresztül XD
  • Marci7
    Ricsi!
    Képzeld, mit láttam tegnap kora reggel az autópályán... TEK-es BTR-80-at! :) "Kicsit" meglepődtem, ezért nem nagyon figyeltem a színét, de úgy emlékszek, inkább feketés volt, mint sötétkék.
    Egyébként Mosonmagyaróvárra mentünk, amint felraktam a képeimet, belinkelem.
  • Mikoyan
    Hali!Valaki tudna linkelni egy magyar oldalt,ahol tudok szerezni Szu-22-t?
  • McFrost
    Na erről beszélek kisfiam :D
  • Marci7
    Itt az én E-4-es(!) kabinom, hátha segít:

És az E-3-as műgyanta:

Úgy nézd, hogy ezek már régi munkák... ;)
    Szerintem a műszerfalat RLM02-re fesd, mert az E-1 korábbi típus. A többi kb. ugyanaz.
  • McFrost
    Ja és ne várd tőlem, hogy a fekete fehér fotókról bárminek a színét is felismerjem :D
  • McFrost
    Átnéztem, épp ezért kérdeztem, mert van amiben a kerekek feketék, az oxigén állító meg ilyen krémszín.
    Persze még így sem tudok semmit belőle :D
  • Kferro
    Átnézted azokat az anyagokat, amiket küldtem? :)
    Amúgy festhetsz mindent RLM02-re, de pl. a műszerfal lehet akár RLM02, akár sötétszürke is.
  • McFrost
    Köszi Feri!
    Van valahol leírás, vagy kép, de inkább írás, hogy minek milyen színűnek kell lennie a Messer fülkéjében? Mert az Edu szerint minden C60, azaz RLM02 a pedálok, az oxigén szabályozó, a vezérsík állító kerekek....
  • Kferro
    Lehet egyszerűbb lenne csiszolgatás helyett óvatosan lemosni Ebelinnel, vagy konyhai Flóraszepttel azt a sárgát.
  • stultus78
    Ezt most megcsiszolom rendesen, aztán a gunze H-4 -sárgával akarom lefesteni véglegesen. Legközelebb világos színek alá mindig alapozok. :)
    Ezt is meg tanultam :)
  • Marci7
    Igen, sárga alá ajánlatos alapozni fehérrel, hogy szép legyen. Bár a fehér meg szinte sehogy sem fed... :)
    Nem tudom, csak a képen látszik úgy, vagy tényleg ilyen citromsárga a színe? Szerintem kicsit narancsosabb kellett volna legyen, a Tamiya XF-3 pl. szerintem tökéletes szín hozzá.
  • stultus78
    Remélem a többi szín jobban fed majd.
  • m1garand
    ÁHÁ! Ezért látszik úgy mint ami meg van folyva. Azért gondoltam, hogy zsíros. Alapoznod kellett volna szvsz.
  • stultus78
    Így van egyszerre sokat fújtam. Nem fedett a festék a fenének sem (nem volt agyonhígítva!). A 4.rétegnél kevertem bele kis fehéret az már jobb volt. szerintem türelmetlen voltam és nem vártam meg hogy megszáradjon. De ezt már utólag jobban látom mint akkor.
  • Marci7
    Ekkora felbontású képekkel nem lehet nehéz kiszúrni. :) Bár én erre most nem nagyítottam rá, szóval nem tűnt fel.

Szerintem túl sok híg festéket fújtál rá egyszerre, így könnyen beletapadhatott a por.
  • stultus78
    Igen maradt egy kicsi de már nincs ott.

És le volt mosva!!!!! :)
  • m1garand
    Le volt ez a makett mosva? Mint ha egy kis maszkoló ott maradt a vezérsíkon.
  • stultus78
    Hinnye de jó szemed van!
    Eddig nem láttam. Valószínűleg pár porszem tapadt bele. Csiszolom és javítom mielőtt fojtatom. Ezért szeretek én ide feltenni képeket. Rögtön kiszúrjátok a hibákat.
  • Kferro
    Pisti!

Nagyon tetszenek a fáid, igazán élethűre sikeredtek. Szép munka!

Zsolti!

Jó látni, hogy végre haladsz a Messzerrel. Azt viszont hadd kérdezzem már meg, hogy a függőleges vezérsík sárgájában miért láthatók olyan apró kis szemcsék?
  • Hucsek
    Sziasztok első világháborús német reptérről képek esetleg? Valami jó link?
    Van egy Fokker E. III-som és diorámát akarok csinálni.
    Előre is köszönöm! :D
  • stultus78
    A messzert is elkezdtem festeni.

A dió meg itt jár.
    Ahol fényes lakkot láttok oda megy majd a hó foltokban. A többi helyen majd lefújom félfényes lakkal, mert most túl nagy a kontraszt a vizes és a szárazabb területeken.

Nem akarok most már sokat foglalkozni ezzel mert a t-90 meg nem halad semmit.
  • McFrost
    Trinát mestertapasz + fogkefe.

Nincs több gally és a kisebb direkt ilyen, megviselte az élet. Ha elmész sétálni és nézed a fákat (én ezt csináltam hetekig) biztosan fogsz látni egy ilyen csenevész fát is....
  • Marci7
    Nekem is tetszenek! A nagyra én még tennék több gallyat. A kisebb fánál furcsa, hogy olyan vastagok az ágai még a végén is, nem?

A Messzerről várjuk a képeket! :)
  • stultus78
    A kérget miből csináltad?
  • McFrost
    Nám! ;-)
  • stultus78
    Ezek kib.szotjól néznek ki!!!
    Gratula!! Remélem megmutatod majd az egészet is.
  • McFrost
    Elkészültem a Hetzer mellé szánt fákkal, egy a domboldalon fog feszíteni, a másik pedig egy csenevész, amelyik az út mellett fog állni és megkapta az arra járóktól az évek alatt.

Elkezdtem a Messzert is.

• m1garand
    Gratula!
  • greg benz
    Sziasztok!

Hosszú idő után újra sikerült befejeznem egy makettet

• raptor22
    Most egy orosz tankot élesztettek újra:)
  • m1garand
    Makettes hírek:
    http://wwiimodeller.co.nz/

http://www.themodellingnews.com/