Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Makett a másik :)
Üdv a csapatban!
Ennek is lockolt már a bootloadere?
Amúgy örülök ha úgy látni mintha ráomlott volna egy ház mert azt akartam elérni :)
!Forza Ferrari!
utána az milyen réteg ami filter es képen van?:)
!Forza Ferrari!
Bár ezt általában M1Garand szokta belinkelni :) itt egy (szerintünk) alapmû:
http://thundersquad.uw.hu/kvii.html
a fém alkatrészekrõl csak érdeklõdtem, ahogy írtad is elõbb a ragasztást és a festést szeretném minnél jobban elsajátítani!
Meg gondolom a test részeit lehet kicsit "rongálni" reszelõvel pl vagy nem tudom mivel, hogy szoktátok kicsit patinásíbbá varázsolni a gépeket:)
!Forza Ferrari!
!Forza Ferrari!
Nos, a legelsõ, segítségként aposztrofálható jótanács: ne akarj mindenáron fémmaratást az elsõ makettedhez. Általános hiba (azaz ez nem kifejezzeten neked szól, hanem mindenkinek) a makettezõknél, hogy azt hiszik, hogy akkor fognak tudni szép makettet csinálni, akár már elsõre is, ha ahhoz van mindenféle kiegészítõ (maratás, szemenkénti lánctalp). Ugyanakkor még nem tudnak szépen, tisztán ragasztani, vagy festeni sem, a maratás elkészítésének sikertelenségétõl meg esetleg a kedvük elmegy a makettezéstõl.
Zsgaby említette az Academy maketteket. S mennyire igaza van! Nekem ki is ment a fejembõl. Az Academy szinte Tamiya minõségû maketteket készít, melyeket én magam is bátran ajánlok.
A géppuska csöve szerintem ne legyen fémszínû, hanem fekete, esetleg grafitporral dörzsöld át egy kicsit, hogy az éleket "koptassa".
Valahogy így gondoltam:
Egyetértek Sanyival, kicsit már túl fehéres, mintha leomlott volna mellette egy ház... :)
A fotózást is érdemes lenne megpróbálni egy egyszínû háttérrel és természetes fénynél (vagy két-három lámpával), de szerintem ezt már javasoltuk. Annyi, hogy megfelelõen be kell állítani a fényképezõt, esetleg még utólag javítani rajta gépen. Ezzel én is most kísérletezek... :)
én fotózással foglalkozom, szóval ebben tudok segíteni
én makettezérben szorulok segítségre:D
!Forza Ferrari!
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
makett.tk
!Forza Ferrari!
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
Poroztam mattítottam szürkés paszellporral jól látni a különbséget a köténylemez /az nem volt krétázva/ és a páncéltest között!
!Forza Ferrari!
:)
csak most még nem merem megvenni mert van hátra vizsgám, szeirntem a rovására menne...:D
!Forza Ferrari!
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
tetszik!
nem gyenge összehasonlítás, úgy nézem amúgy , hogy nem lehet egyértelmûen megmondani, hogy alapanyagban melyik a legkorrektebb, mert változó a felszeretlség, meg az extrák is másak a kül gyártóknál.
nekem valamiért a Tamiya szimpatikus aképek alapján?
szerinted?
viszont láttam, hogy a Trumpeter hez van pár fém dolog.
!Forza Ferrari!
https://plus.google.com/u/0/photos/112124923919378265786/albums/5605127841944548065
Ajánlom figyelmedbe trumpeter Abrams M1/A1
Összehasonlítás Pár másikkal.:
http://vodnik.republika.pl/pages/m1-comparison/m1comp1.htm
Amúgy inkább valamelyik amerikai tank közül fogok választani.
talán az újabbak közül kezdésnek.
majd ha jól belejöttem akkor egy m4 sherman jumbo-t:)
Amúgy a dragon maketteken vannak fém részek is?
!Forza Ferrari!
Ezekbõl nekem is van öröm építeni igazán szép kit. Egy kezdõnek ideális darab.
http://www.megamakett.hu/index.php?cPath=5_7&sort=4a&&page=2
Képek arról amit én építettem:
Trumpeter KV-1
makett.tk
veszprémi vagyok, nincs valaki itt a környéken?:)
!Forza Ferrari!
Építettél már valamilyen makettet egyébként? Hol laksz?
Lényeg, hogy nem mûanyag hatású vackot szeretnék:)
!Forza Ferrari!
" és már az elsõnél szeretném pöpecül megcsinálni."
Általában minden kezdõ makettezõ ebbe a hibába esik, és túlvállalja magát. Az internet nagyon jó dolog, de van egy olyan negatív hatása is, hogy túl sok kiemelkedõ makettel találkozik az ember, s így hajlamos lesz rá, hogy azokat próbálja meg követni. Te most szerezz be valami olcsóbb makettet, s tanulj meg sorjázni, csiszolni, ragasztani, s festeni. Ennyi.
Bármikor nyugodtan kérdezzél, segítünk. :)
következõ kérdésem, hogy mire van hozzá szükségem a maketten kívül.
Gondolom kell ragasztó, festék, ecset.
festékszórót érdemes venni vagy az elején még nem?:)
itt megjegyezném, hogy szeretem a nagyon pontos részletes munkát és már az elsõnél szeretném pöpecül megcsinálni. láttam videót, hogy a kész tankot bevonták valami réteggel egy festék segítségével és így mégjobban nézett ki, ilyet is szeretnék:)
!Forza Ferrari!
Kezdésként én a Tamiya, Hobbyboss, Trumpeter, Italeri és Revell cuccokat javasolnám.
Trombitás figuràm és Abrams a1- em van.Nem volt vele bajom. A legjobb szerintem a Dragon, de az drága. Én kezdõként nem azon gyakorolnék.
még egy kérdés, melyik márkák számítanak a nagyon jó minõségûnek?
!Forza Ferrari!
Magyarországon belül honnan érdemes tank maketteket rendelni?
valami viszonylagos jó árra gondoltam:)
köszi!
!Forza Ferrari!