69149
-
#65259 Én mindig enamel lakkot teszek alá :), ecsettel, épp, hogy túllógjon a matricán. Sosem bántotta. -
#65258 Úgy látszik nem csak festeni de matricázni is gyakorolnom kell
Tiszta béna vok.
-
#65257 Én is :)
Azt olvasgattam hogy nagy mennyiségben megmarja a festéket.
De hogy a lakkot is? -
#65256 Én mindig alá alapozok fényes lakkal. -
#65255 Gyerekek marta már meg valakinek a gunze festését a gunze matricalágyító? -
#65254 Egyszer már políroztam, aztán a lakknál megint szöszös lett. Nincs kedvem vele tovább szöszmötölni. A színek a megadott rlm színei a gunze-től. Így utolag én is látom hogy nagyon virít. Majd megpróbálom filterezni. Foltokat még most csináltam először a festék híg volt de nagy nyomáson, látszik az oldalsó kereszt alatt-mellet meg is folyt ezt még gyakorolni kell.Az alját is megpróbálom kicsit filterezni hátha segít, bár nekem a színével nincs bajom.
Mcfrost. A plexit utoljára akarom rátenni nehogy azt is eltosszam.
Mindezen kívül még jó sok hiba van rajta. De hát gyakorlat teszi a mestert nem igaz? :) -
#65253 Gút, de miért nincs rajta plexi? -
#65252 Makettinfó/cserebere
Nem eladó... -
Marci7 #65251 Nagyon szépen alakul! Szinte meghozta a kedvemet egy ilyenhez... :)
A szöszösségen vajon nem segítene, ha átpolíroznád? Mondjuk vizes 2000-es csiszolópapírral.
Úgy látom, a foltozást kicsit hígabb festékkel és/vagy kisebb nyomással kellett volna fújni, mert kicsit köpködős lett.
A felső színek szerintem szépek lettek, de a sárga nagyon citromsárga (inkább olyan kellene legyen szerintem, mint a 2-es az oldalán), az alsó kék meg nagyon szürke... Ezekkel még esetleg kezdhetnél valamit. Milyen festék ez, Gunze?
Az enyém ilyesmi volt:
-
#65250 Alakul! -
#65249 Közben én is haladtam a Messzerel
A festés csúnya lett :( Az nem tetszik (szöszös). De nem szeretnék vele többet kínlódni olyan amilyen. Éppen matricázok ezért még nincs kész.
-
#65248 6-ért megveszem tőled :)
-
#65247 Sok szépen megépítettet láttam. Jó vétel, honnan van? -
#65246 Kinnt makróztam a természetben. -
Ötezerért nem tudtam kihagyni... -
Marci7 #65244 Megérte javítani, sokkal jobb az egész! A színével is csináltál valamit, vagy csak a fotók jobbak? -
#65243 Javítások után:
-
Kferro #65242 Kormos Peti Dorájának az építését volt alkalmam nyomom követni a HC-n. Sajnos azóta az ismert problémák miatt töröltette magát onnan, így a képek sincsenek már meg, de hallatlanul izgalmas volt olvasni a napi frissítéseket tőle. Nagyon komolyan utánajárt a dolgoknak, s volt olyan, hogy napokig egyetlen csőnek a pozícióját vizsgálta a fórumtársakkal együtt a rendelkezésére álló monográfiák, képek, gyári szevizkönyvek alapján.
A motorburkolat problémája Stultus barátunknál is előjött. Volt szerencsém élőben megsasolni, s valóban hihetetlen, hogy egy minden ízében nagyszerű makettnél ezt a problémát nem tudták megoldani. -
Marci7 #65241 Elvileg ez teljesen más kategória lesz - sokkal jobb, mint a Zvezda.
Én tuti megveszem majd, bár ha jól sejtem elég borsos ára lesz... -
#65240 Új T-90 a Meng modeltől, hátha ez jobb mint a Zvezda.
Link -
#65239 Egy érdekesség:
Mióta láttam a Pro Modellben Kormos Péter Dóráját kifilézve, eldöntöttem, hogy nem repülő gépet csinálok, hanem egy földön lévőt, nyitott motor térrel. Az Edu motorja szépen kidolgozott és nekem is sikerült igényesre lefestenem, így már tuti így lesz! Van Battkától 2 fám, majd építek neki valami erdőszéli szerelős alapot. Ma javítottam a fülkében amit kellett, meg össze építettem a hátsó futóművet, leválasztottam a géppuskákat és elkezdtem próbálgatni, hogyan is áll. Kissé bizonytalan lettem, mert a géppuskákra két félből kell ráépíteni egy burkolatot és nem nagyon értettem, hogyan is kell azoknak állniuk. Ezért leszedtem a "motorháztetőt", gondoltam azzal tudok valamit is tájolódni. Ledöbbentem! Bár írja az útmutató, hogy ha zárt teret építünk x,y,z,q alkatrész nem kell, de ha beépítem akkor nem megy rá a "motorháztető"! 2-3 mm hézag van, ilyet? Ez beszarás! Lehet nekem furcsa, de akkor hogyan is állunk a realitás és a történelmi hűség talaján? -
#65238 Befolyatás ás átmosás eltorzította képet. Nézd meg ezen a botkormányt, az még szűz.
Amúgy már javítottam sokmindent, az orgon kapott utasítások alapján. -
Kferro #65237 1. Ok. Jómagam ezt a Gunze festéket nem használtam még, viszont akárhol láttam, mindig picit barnábbnak tűnt egy fokkal a Gunze RLM02-es. Itt pl. Papp Peti Emiljének a belseje látható, szintén ezzel a festékkel festve:
Itt meg Brett Green Emilje látható:
Mindkét képen a Gunze színe barnásabb árnyalatú, míg a tiéd inkább szürkébb, sőt néha még az is az érzésem, hogy zöldes szürke. :)
Ebből is látszik, hogy mennyit számít a fotó, és a megvilágítás.
Csináltam gyorsan egy összevetést, amin jól látható ugyanannak a festéknek az árnyalatbeli különbsége:
2. Ok.
3. Az útmutatók (főleg ami a színeket illeti) nagyon sok hibával készülnek. Nem szabad nekik hinni.
-
#65236 Köszönöm, igyekszem!
1. Te ajánlottad.
2. Inkább szürke, de javítani fogom.
3. Jogos. Útmutatóban így van, de javítom. -
Kferro #65235 Bandzsi!
Örülök, hogy végre haladtál a BTR-rel. Ugyanakkor hadd jegyezzem meg, hogy a két tömítésen még javíts, mert nem elég sima az eldolgozásuk, így az festésnél felületi hibaként jelentkezni fog.
Ráadásul érdemes lenne még a két "pötty" előtti vízszintes beszívódást is tömíteni, s elcsiszolni. -
Kferro #65234 Egész szép lett a kabin, s jó látni, hogy így haladsz a Messzerrel. Ugyanakkor van pár problémám:
1. Milyen festéket használtál a kabinbelsőhöz, mert nekem ez nem igazán tűnik RLM02-nek (lehet, csak a fotó csal?).
2. Sok fotót láttam már Messzer kabinokról, de fekete trimmkereket még nem láttam, max. középszürkét.
3. A botkormány bőrhuzata barna volt, nem fényes fekete.
Ezektől eltekintve szép munka, jó lett a kabin befolyatása. -
#65233 Szép a kabin. -
#65232 Messer:
-
#65231 Na újra itt, grat mindenkinek, mostmár talán én is aktívabb leszek itt a nyár.
Tegnap pisztolyt karbantatottam már harcra kész...ezt meg multkor tömítettem, valaki mondta hogy hátulról csináljam, szerintem jó lett
-
lackoka25 #65230 OK Köszi! -
#65229 Jó lett!
Ne felejtsd el hogy a kipufogók helyét a burkolaton előre fesd ki! Mielőtt a 2 részt összeragasztod. Én azzal is megszívtam. -
#65228 Bocs ez csak kerék. -
#65227 A Friul oldalán találtam:
http://www.friulmodel.hu/en/search_amFnZHBhbnRoZXI=/ -
#65226 Ezt találtam:
http://afvdb.50megs.com/germany/jagdpanther.html
ami ezt írja: Kgs 64/660/150
http://afvdb.50megs.com/germany/pz5.html#AusfA
A Panther-ével egyezik. -
#65225 Bf-109 E1 motor:
-
lackoka25 #65224 Az kell ami a sima panther A -hoz? -
lackoka25 #65223 Annyi még lenne hogy a jagdpanther-hez melyik láncalp jó?
itt egy link
http://search.eim.ebay.hu/?elc=-2&kw=panther+track+1%3A35&ect= -
lackoka25 #65222 Mostanában nem ragadtattam el magam igazábol van mindenem ami kellhet!
meg időm sem nagyon van a gyerek állandóan úton van meg már eléri a cuccaimat /makettes cucokat/aztán figyelni kell rá. tök jók ezek a könyvek de látom nem magyar! csekély angol tudásommal sajna nem nagyon érteném :)
-
#65221 Mit vásárkodtál mostanában?
Én ma rendeltem két csodaszép könyvet:
Link
Link2 -
lackoka25 #65220 Látom nem olyan rossz bár hozzáteszem ezen a panzer I-en minden olyan kicsi
a csattok sem akkorák mint a pantheren elég őrítő!