Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jeffjohnson
Hasznos linkeket akár a bannerba is be lehetne rakni. Mert ami most ott van az semmire sem jó csak önreklámra akkor inkább már Sanyi makettes oldala legyen ott az ér is valamit.

stultus78
Diego biblia innen sokat tanulhatsz.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

stultus78
Fotózás? Az egyik hobbim. Kíváncsian várom az elsõ képeidet :)

Makett a másik :)

Üdv a csapatban!

Meg csúnya is az a veder!
Szépek a szerszámok de biztos nem te csináltad :)
Amúgy örülök ha úgy látni mintha ráomlott volna egy ház mert azt akartam elérni :)
oneal1
aaa ez nagyon király!:) ezt is arkartam kérdezni, de itt képekkel is ki van rakva, hogy az éleknél meg csavaroknál feketével beketni aztán azzal a weathering ecsettel pedig leszedi a felesleget, nagyon baba

!Forza Ferrari!

oneal1
akkor e szerint ha jól nézem, akkor az egészet egy alap színre befújják, befestik, nemhiszem hogy lesz festékszóróm az elején.
utána az milyen réteg ami filter es képen van?:)

!Forza Ferrari!

A felület textúrázását (azaz pl. az eredeti öntési nyomok imitálását - már amennyiben erre gondoltál) egyelõre hanyagold. A harcjármûvön megjelenõ kopásokat viszont festékkel szoktuk megfesteni.
Bár ezt általában M1Garand szokta belinkelni :) itt egy (szerintünk) alapmû:

http://thundersquad.uw.hu/kvii.html

oneal1
rendben, köszönöm a tanácsokat!:)

a fém alkatrészekrõl csak érdeklõdtem, ahogy írtad is elõbb a ragasztást és a festést szeretném minnél jobban elsajátítani!
Meg gondolom a test részeit lehet kicsit "rongálni" reszelõvel pl vagy nem tudom mivel, hogy szoktátok kicsit patinásíbbá varázsolni a gépeket:)

!Forza Ferrari!

oneal1
ha van rá mód, a vaku fényét a plafonra kell irányítani, hogy onnan verõdjön vissza, fantasztikus megvilágítást eredményez!:)

!Forza Ferrari!

m1garand
A harckocsiknál szerintem jobb az Academy mint a Tamiya. Szvsz.

makett.tk

m1garand
Szép munka!

makett.tk

"kérlek majd segítsetek"
Nos, a legelsõ, segítségként aposztrofálható jótanács: ne akarj mindenáron fémmaratást az elsõ makettedhez. Általános hiba (azaz ez nem kifejezzeten neked szól, hanem mindenkinek) a makettezõknél, hogy azt hiszik, hogy akkor fognak tudni szép makettet csinálni, akár már elsõre is, ha ahhoz van mindenféle kiegészítõ (maratás, szemenkénti lánctalp). Ugyanakkor még nem tudnak szépen, tisztán ragasztani, vagy festeni sem, a maratás elkészítésének sikertelenségétõl meg esetleg a kedvük elmegy a makettezéstõl.

Zsgaby említette az Academy maketteket. S mennyire igaza van! Nekem ki is ment a fejembõl. Az Academy szinte Tamiya minõségû maketteket készít, melyeket én magam is bátran ajánlok.

Nem rossz, de a barnára festett részeken (pl. ásó és kalapács nyele) mi ez a szürke valami? Mondjuk én nem is festeném barnára, inkább valami natúr fa színre, aztán koszolnám.
A géppuska csöve szerintem ne legyen fémszínû, hanem fekete, esetleg grafitporral dörzsöld át egy kicsit, hogy az éleket "koptassa".
Valahogy így gondoltam:

Egyetértek Sanyival, kicsit már túl fehéres, mintha leomlott volna mellette egy ház... :)
A fotózást is érdemes lenne megpróbálni egy egyszínû háttérrel és természetes fénynél (vagy két-három lámpával), de szerintem ezt már javasoltuk. Annyi, hogy megfelelõen be kell állítani a fényképezõt, esetleg még utólag javítani rajta gépen. Ezzel én is most kísérletezek... :)

oneal1
az nem lehet hanem biztos:)

én fotózással foglalkozom, szóval ebben tudok segíteni

én makettezérben szorulok segítségre:D

!Forza Ferrari!

Random_
Lehet vaku nélkül fotózva természetes fényben jobban meg lehetne állapítani, hogy milyen az összhatás.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

m1garand
A veder az bazinagy ehhez a harckocsihoz.

makett.tk

m1garand
A köténylemez nagyon jól mutat. De ahogy Jeff mondta olyan mintha a különbözõ részek különbözõ korúak lennének. De gondolom, hogy még nincs befejezve. A felsõ rész nekem nagyon, matt már-már fehér. És rendkívül sok a kopás.

makett.tk

Köszi!
oneal1
márc elején kezdeném a dolgot, kérlek majd segítsetek, hogy pontosan mit vásároljak be, hogy legyen mindenem és ne naponta kelljen rendelgetni netrõl:)

!Forza Ferrari!

Gubberx
Nagyon szép munka <#eljen>

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Poroztam mattítottam szürkés paszellporral jól látni a különbséget a köténylemez /az nem volt krétázva/ és a páncéltest között!
makettinfo egy szar már 3 tankot tettem föl de be sem rakták !
oneal1
regisztráltam a makettinfón, aktiváltam a reg-et de nem fogadja el a belépési adatokat:S

!Forza Ferrari!

oneal1
a makett infón amit ajánlottál találtam egy m4 shermant tamiyat azthiszem 4000 ért
:)

csak most még nem merem megvenni mert van hátra vizsgám, szeirntem a rovására menne...:D

!Forza Ferrari!

m1garand
Igen, kiváló kezdõmakett és olcsó is.

makett.tk

..azért én említést tennék az Academy makettekrõl is..
oneal1
okés köszi:)

!Forza Ferrari!

Gubberx
Hobby Boss-hoz is adnak fém alkatrészeket

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

oneal1
azért szép lett az!:)

tetszik!

nem gyenge összehasonlítás, úgy nézem amúgy , hogy nem lehet egyértelmûen megmondani, hogy alapanyagban melyik a legkorrektebb, mert változó a felszeretlség, meg az extrák is másak a kül gyártóknál.

nekem valamiért a Tamiya szimpatikus aképek alapján?

szerinted?

viszont láttam, hogy a Trumpeter hez van pár fém dolog.

!Forza Ferrari!

stultus78
Elsõ makettem. (tele hibákkal) :)
https://plus.google.com/u/0/photos/112124923919378265786/albums/5605127841944548065
Ajánlom figyelmedbe trumpeter Abrams M1/A1

Összehasonlítás Pár másikkal.:
http://vodnik.republika.pl/pages/m1-comparison/m1comp1.htm

m1garand
A premium ként megjelöltekhez van.

makett.tk

oneal1
szép nagyon:)

Amúgy inkább valamelyik amerikai tank közül fogok választani.
talán az újabbak közül kezdésnek.

majd ha jól belejöttem akkor egy m4 sherman jumbo-t:)

Amúgy a dragon maketteken vannak fém részek is?

!Forza Ferrari!

m1garand
Ha orosz KV tankok érdekelnek akkor itt van választék.
Ezekbõl nekem is van öröm építeni igazán szép kit. Egy kezdõnek ideális darab.
http://www.megamakett.hu/index.php?cPath=5_7&sort=4a&&page=2
Képek arról amit én építettem:
Trumpeter KV-1

makett.tk

m1garand
Makettinfo cserebere topik.

makett.tk

oneal1
még gyerekkoromban pár repülõt, de az elég komolytalan volt, mindig is nézegettem ezeket a dolgokat, vonzott is, de modelleztem rc autóval így ez mindig csak a szõnyeg alá jutott...:)

veszprémi vagyok, nincs valaki itt a környéken?:)

!Forza Ferrari!

Jujj, de ronda jármû... :)

Építettél már valamilyen makettet egyébként? Hol laksz?

oneal1
mondjuk ez pont tetszik:P:)

!Forza Ferrari!

oneal1
ja és köszönöm az eddigi segítséget és a jövõbenieket is!:D

!Forza Ferrari!

oneal1
azért reálisan látom a helyzetet, tisztában vagyok vele, hogy nem egy ilyennnel fogom befejezni az elsõ darabot:)

Lényeg, hogy nem mûanyag hatású vackot szeretnék:)

!Forza Ferrari!

Az elején semmiképpen ne vegyél festékszórót, hacsak nem vagy igen jómódú. :)

" és már az elsõnél szeretném pöpecül megcsinálni."
Általában minden kezdõ makettezõ ebbe a hibába esik, és túlvállalja magát. Az internet nagyon jó dolog, de van egy olyan negatív hatása is, hogy túl sok kiemelkedõ makettel találkozik az ember, s így hajlamos lesz rá, hogy azokat próbálja meg követni. Te most szerezz be valami olcsóbb makettet, s tanulj meg sorjázni, csiszolni, ragasztani, s festeni. Ennyi.
Bármikor nyugodtan kérdezzél, segítünk. :)

oneal1
okés köszönöm a segítséget, akkor szerintem egy tamiya makettel fogok kezdeni:)

következõ kérdésem, hogy mire van hozzá szükségem a maketten kívül.

Gondolom kell ragasztó, festék, ecset.
festékszórót érdemes venni vagy az elején még nem?:)
itt megjegyezném, hogy szeretem a nagyon pontos részletes munkát és már az elsõnél szeretném pöpecül megcsinálni. láttam videót, hogy a kész tankot bevonták valami réteggel egy festék segítségével és így mégjobban nézett ki, ilyet is szeretnék:)

!Forza Ferrari!

Gubberx
Köszi!

A Hobbyboss és a Trumpeter gyakorlatilag ugyanaz a cég, ugyanazokkal a tervezõkkel, s ugyanazzal a minõséggel. Stultus jól mondja, valóban a legjobba Dragon, de emellett nagyon szép az AFV Club és a Tamiya is.
Kezdésként én a Tamiya, Hobbyboss, Trumpeter, Italeri és Revell cuccokat javasolnám.

stultus78
Aránylag olcsó és jó a Tamiya szerintem. Könnyû õket összreakni és jó minõségûek.
Trombitás figuràm és Abrams a1- em van.Nem volt vele bajom. A legjobb szerintem a Dragon, de az drága. Én kezdõként nem azon gyakorolnék.

Gubberx
Én eddig csak Hobby Boss-t vettem ebben a többiek fognak tudni segíteni :) Én is a Trumpeter-re vagyok pl kíváncsi.

oneal1
köszönöm!

még egy kérdés, melyik márkák számítanak a nagyon jó minõségûnek?

!Forza Ferrari!

Gubberx
Más kérdés, Trumpeter márkáról mi a vélemény?

Gubberx
KATT, én ennél olcsóbbat nem találtam és nagy a választék.

oneal1
sziasztok!

Magyarországon belül honnan érdemes tank maketteket rendelni?

valami viszonylagos jó árra gondoltam:)

köszi!

!Forza Ferrari!