Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Itt az album.
Azóta még javítottam rajta ezt-azt, és be is építettem.
Ha jól tudom, ez az elsõ repcsid, és ha igen, akkor ez bizony így tökéletes... Én legalábbis jobban szeretem az ilyen koszosan megjelenített maketteket. Ha a kabintetõt bezárod, alig fog valami látszani az egészbõl.
Egyfelõl megszáradt, másfelõl lefújta mattlakkal.
A befolyatást amúgy érdemes minden esetben fényes felületre csinálni. Akár úgy, hogy az alapfestést (jelen esetben az kabin RLM02-jét) lefújod fényes lakkal (ami lehet Sofix padlólakk is), akár úgy, hogy a festékhez keversz valamilyen fényes lakkot, mint pl. a Tamiya X-22-õt.
Itt egy röpke tutorial, hogy hogy is kell csinálni:
1. A muki a kabin zöldjét lefújta fényes lakkal:
2. Majd befolyatta felhígított mûvészolajjal:
3. A felesleget visszaszedte fültisztító pálcikával (én mondjuk jobban szeretem ecsettel csinálni a visszaszedést, mert jobban kontrollálható és nem szöszöl):
4. A végeredmény:

Ennek is lockolt már a bootloadere?
Akkor nem esõ után köpönyeg.
makett.tk
makett.tk
http://migproductions.com/2010/11/washes-and-filters/
makett.tk
makett.tk
Ha a padlót még nem ragasztottad a törzshöz, akkor a botkormány mögötti "lyukas" valamit kívülrõl fémszínre fesd le, a csöve pedig valami zöldes, ha jól emlékszek, a trimmkerék meg talán szürke(?).
Mivel hígítod az olajat?
makett.tk
makett.tk
Amúgy egyre jobban parázok ettõl a festéstõl:D
!Forza Ferrari!
http://dqscaleworks.blogspot.hu/2011/10/basic-modelling-guide-by-ricardo.html
meg vettem még egy color mix higítót(revell), mert nem vettem konkrtét szinû festéket ami kell a tankhoz, szóval így lehet variálni.
!Forza Ferrari!
Ha nincs oldalcsípõd, vagy kis méretû ollód, akkor az alkatrészt is ezzel vághatod le a keretrõl.
enamel igen, revell gyártmány
köszi!
!Forza Ferrari!
Szikéd van?
Enamel festéket vettél?
Csiszolopapirt meg vennem kell, milyen finomsagu kell belole? Gondolom ragasztas utan jol jon.
!Forza Ferrari!
Egyédként én is egy shermen-t rendeltem persze a zrínyi mellé :)
Menet közben dobj fel képeket majd segítünk.
azt írtátok hogy az összeragatszás után fessem be 3 rétegben egy alap színre. ezek a rétegek közé kéne a lakk nem? vagy nem fontos?
!Forza Ferrari!
Tamiya m4 sherman-ra esett a választás, viszont a tanácsokból kiindulva, nem rendeltem hozzá külön festéket, egy boltban vettem pár színt, 2 féle sötétzöld, majd írom, pontosan hogy melyikek, fekete, barna, higító.
szóval ezekkel fogok gazdálkodni, nem tudom jó-e vagy elég e, de szerintem kezdésnek jó lesz:)
!Forza Ferrari!
Nekem nemigazán akarnak sokáig fent maradni.
makett.tk
Annyit változtass, hogy a finishing-nél mindenbõl elég a fele.
makett.tk
Mi a következõ?
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne