Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ígértem képeket a Zero kabinjáról, csak elfelejtettem itt megmutatni... :)
Itt az album.
Azóta még javítottam rajta ezt-azt, és be is építettem.

Zsolti, szerintem le ne mosd!
Ha jól tudom, ez az elsõ repcsid, és ha igen, akkor ez bizony így tökéletes... Én legalábbis jobban szeretem az ilyen koszosan megjelenített maketteket. Ha a kabintetõt bezárod, alig fog valami látszani az egészbõl.

Igen, mattlakk. :D

Jahogy "matt lakk" ok leesett :)
Mármint mit kennél rá ecsettel, amitõl nem látszana a befolyatás?

Köszönöm! Azért kérdeztem, mert szerintem ha nekiesek a befolyatás után ecsettel, a befolyatásból nem fog látszani semmi.
Igazad van. :)
Egyfelõl megszáradt, másfelõl lefújta mattlakkal.

Lehet hogy neked evidens de én nem látom miért lett a 3-as képbõl az a matt 4-es. Nameg fõleg hogyan :)
Nekem tetszik a Messzer belseje, leszámítva ezt a kis Mig-es malõrt. Marcinak igaza van, a trimmkerék valóban általában szürke volt. Volt ugyan eredeti RLM02-essel festett trimmkerék is a korai Messzerekben, de szerintem fesd le szürkére, hogy ne legyen annyira egyhangú.

A befolyatást amúgy érdemes minden esetben fényes felületre csinálni. Akár úgy, hogy az alapfestést (jelen esetben az kabin RLM02-jét) lefújod fényes lakkal (ami lehet Sofix padlólakk is), akár úgy, hogy a festékhez keversz valamilyen fényes lakkot, mint pl. a Tamiya X-22-õt.

Itt egy röpke tutorial, hogy hogy is kell csinálni:

1. A muki a kabin zöldjét lefújta fényes lakkal:

2. Majd befolyatta felhígított mûvészolajjal:

3. A felesleget visszaszedte fültisztító pálcikával (én mondjuk jobban szeretem ecsettel csinálni a visszaszedést, mert jobban kontrollálható és nem szöszöl):

4. A végeredmény:

stultus78
Azt hittem a mig löttyét vissza lehet mosni utólag is. Hát nem. Legközelebb szólok mire készülök.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

m1garand
De ha, megírod, hogy ma ezt festek és "írjátok le, hogy ti hogyan csinálnátok?"
Akkor nem esõ után köpönyeg.

makett.tk

stultus78
Mostmár világos hogy miért csesztem el.

stultus78
Pontosan ezt fogom tenni. Az oldalfal Lidlis olaj meg terpentin. Kösz a linket.

m1garand
Srácok az alábbi linket mindenkinek át kellene tanulmányozni, rettentõen FONTOS alapismeretet mutat be!

makett.tk

m1garand
Ezt olvastad, hogyan kell használni?
http://migproductions.com/2010/11/washes-and-filters/

makett.tk

m1garand
Ebben az esetben ne használd, mert szvsz elrontja az eddig munkádat ami amúgy nagyon jól mutat. A mûvészolajok sokkal lassabban száradnak azért érdemes azt használni. Lidl-t te is vettél, nem?

makett.tk

stultus78
Az átmosással kapcsolatos hibáim a "mig dark wash" termékének nem megfelelõen való alkalmazása okozta. Ami egy enamel alapú átmosó. Nem lehet visszamosni száradás után semmivel. Csak az alatta levõ réteggel együtt. Ha van ötlet hogy hogy lehetne kijavítani halgatom. Nem születtem profinak ezért fogok még szart csinálni eleget. De a "felrobbant olajoskannával" nem leszek elõrébb. Megpróbálom lemaratni és újrakezdem azt is. Csak nem akartam mert félek hogy többet ártok vele ,mint javítok vele. Az olajos átmosás az oldalfalak második festésén látszik hogy jobban tudom használni ezért annál a tchnikánál maradok.

Tetszetõs:)

Ejha, ez baromi jó lett! Komolyan, nagy gratula! Elõször rá sem ismertem... :)
Ha a padlót még nem ragasztottad a törzshöz, akkor a botkormány mögötti "lyukas" valamit kívülrõl fémszínre fesd le, a csöve pedig valami zöldes, ha jól emlékszek, a trimmkerék meg talán szürke(?).
Mivel hígítod az olajat?

stultus78
Most tényleg annyira szar?

m1garand
Tényleg kell egy repcsi kabinjába felrobbant olaj?

makett.tk

stultus78
Gyerekek volt egy kis idõm. Lassan szeretném a testet ragasztani ezért nézzetek és mondjatok véleményt.

m1garand
Igen az építés alapozás az elsõ lépcsõ, majd az alapszín keverés, festés a második. A harmadik a finishing (kopás, lefolyás, rozsda, sár stb.)

makett.tk

m1garand

makett.tk

m1garand
Én inkább ezt ajánlom papír helyett:
Csiszoló szivacs.
Szike a legjobb és olcsó:
Swann Morton

makett.tk

Elsõre senkinek sem sikerül túl jól, szerintem ez nem baj... De ahogy írták is, elsõ körben ne a festésre koncentrálj, mert ha nem tanulsz meg szépen építeni, utána bánni fogod. Tehát kellõ csiszolás, sorjázás, pontos ragasztás, stb.

oneal1
köszönöm a sok segítséget!:)

Amúgy egyre jobban parázok ettõl a festéstõl:D

!Forza Ferrari!

Én még ezt a 12 részes építést ajánlanám, nagyon jók a képek:

http://dqscaleworks.blogspot.hu/2011/10/basic-modelling-guide-by-ricardo.html

stultus78
Jómagam is épp Shermanhoz keresgélek dolgokat, építéseket. Majd linkelek ha találok valami érdekeset.

stultus78
Talán ez is segíthet. Googlen keress még építéseket akkor jobban látod mit hogy kell.

stultus78
Ezt böngészd át szabadidõdben. Kezdéshez nagy segítség.

oneal1
okés köszi!

meg vettem még egy color mix higítót(revell), mert nem vettem konkrtét szinû festéket ami kell a tankhoz, szóval így lehet variálni.

!Forza Ferrari!

"- Szike: az öntõkeret maradványát ezzel vághatod le, ill. ezzel sorjázod az alkatrészt."
Ha nincs oldalcsípõd, vagy kis méretû ollód, akkor az alkatrészt is ezzel vághatod le a keretrõl.

oneal1
hülye kérdés köverketik, szike mire kell pontosan?:)

!Forza Ferrari!

oneal1
szike még nincs, majd ma intézek valamit, úgyis csak holnap érkezik a makett.

enamel igen, revell gyártmány

köszi!

!Forza Ferrari!

Leírtam, kb. 400-as, vagy 600-as. :)
Szikéd van?
Enamel festéket vettél?

oneal1
Rendben, koszi, tehat akkor meg nem baj hogy nincs lakkom:)

Csiszolopapirt meg vennem kell, milyen finomsagu kell belole? Gondolom ragasztas utan jol jon.

!Forza Ferrari!

Ja meg annyi van hogy ha tehetem és nagyobb a rögzítendõ terület ott inkább forrasztok az tartósabb !
Az a helyzet én sem sokat tudok annyi biztos hogy ugye követed a rajzot és van egy jo ragasztó az elég jol megfogja ez a loctite super attack gel ragasztó próbáld ki! de elõtte csiszolás meg nem árt ha mosogatóval lemosod hogy jobban ragadjon a ragasztó szerintem ennyi!
Oké sokat tanultam ebböl is hogy a kevesebb több :)
stultus78
Elõször ragazd össze ,aztán egyszer fesd le híg festékkel. Aztán kiderül a további lépés. Lehet elég rá egy réteg. Elsõ mekett lévén ne a festésre öszpontosíts. A ragazztásra figyelj, meg a sorjákra, beszívódásokra, egyéb hibákra.A leírtakbol gondolom ecsettel fogsz festeni. Mindenképp gyakorolj valamin elõtte.
Egyédként én is egy shermen-t rendeltem persze a zrínyi mellé :)
Menet közben dobj fel képeket majd segítünk.

oneal1
matt lakkot viszont nem kaptam:S

azt írtátok hogy az összeragatszás után fessem be 3 rétegben egy alap színre. ezek a rétegek közé kéne a lakk nem? vagy nem fontos?

!Forza Ferrari!

oneal1
na berendeltem az elsõ makettem, izgatottan várom:D

Tamiya m4 sherman-ra esett a választás, viszont a tanácsokból kiindulva, nem rendeltem hozzá külön festéket, egy boltban vettem pár színt, 2 féle sötétzöld, majd írom, pontosan hogy melyikek, fekete, barna, higító.

szóval ezekkel fogok gazdálkodni, nem tudom jó-e vagy elég e, de szerintem kezdésnek jó lesz:)

!Forza Ferrari!

oneal1
elég durva, szép munka!

!Forza Ferrari!

m1garand
A maratások felragasztásáról írhatnál pár sort.
Nekem nemigazán akarnak sokáig fent maradni.

makett.tk

m1garand
Hajrá, brutál projekt lesz a maratásokat elnézve.
Annyit változtass, hogy a finishing-nél mindenbõl elég a fele.

makett.tk

stultus78
Vannak még hibák, de egész jó lett.
Mi a következõ?

Bandzsi0001
Tetszetõs de nekem a golyószóró kicsit új az egészhez képest, esetleg kis fegyerolaj+por mehetne rá (szerintem)

Gubberx
le a kalappal :)

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne